Babasından hayır görmeyen kocasından görüyor mu?

demek sadece sizi terkeden ve umursamayan bir babanın gözüne girebilmek için kendisinden üst rütbeli bir polisle evlendiniz :KK64:
tuhaf bir durum
Bunu şuan farkediyorum aslında. Yaşarken böyle değildi düşüncem

Mis gibi bi ailede büyüyüp evlendiğimde yılan çiyan yuvasina düştüm resmen.. Sonrasi boşanma..
Yani boyle bir kaide yok, kendini boyle seylere şartlama ve kötüyü cagirma..

İyi akşamlar
Ailesinde huzur mutluluk görmeyen biri mutlu bir yuva sahibi olur mu? Yoksa böyle gelmiş böyle gider mi? Anasının çektiğini kızı da mı görür? Olumlu ve olumsuz bu konuda örnekleri merak ediyorum. Ama babasının değer vermediğine elin oğlu mu değer verecek deyip duruyorum..
Hiç belli olmayan bi durum aslında bu.Maddi miras yok sadece manevi mirasta var.Buyuklerimizin aldiği ahları biz de çekebiliyoruz.

Siz babanızı görüp onu örnek aldığınız için ( bunu isteyerek yapmıyorsunuz ) bilinç altına " evlenilecek erkek böyle olmalı" algısını yerleştiriyorsunuz. Sonra da babanıza benzeyen tipleri kendinize çekiyorsunuz.
Erkekler için de aynı şey geçerli.

İyi akşamlar
Ailesinde huzur mutluluk görmeyen biri mutlu bir yuva sahibi olur mu? Yoksa böyle gelmiş böyle gider mi? Anasının çektiğini kızı da mı görür? Olumlu ve olumsuz bu konuda örnekleri merak ediyorum. Ama babasının değer vermediğine elin oğlu mu değer verecek deyip duruyorum..
ailem parcalanmie bie aile.mutlu olamadim.p.tesu 2.evliligimden bosaniyorum

Yaşadıklarınızdan derler çıkarıp aklınızı kullanarak eş seçerseniz değer görürsünüz.

Aile ortamınız kötü olabilir. Babamdan çektim kocamdan da çekeceğim mantığı doğru değil. ben huzursuz bir aile ortamında büyüdüm. şükür eşim öyle değil. Tabi önceliğimiz kendimizi geliştirmek olmalı. bir an önce evleneyim dersek tanımadan etmeden psikopat ruhlu biriyle evlilik yapma ihtimali var.

Bazen siz kaderinizi belirler bazense belirleyemezsinz mesela babasız büyümeyi ben tercih etmedim burda kaderimmis diyorm 6 aylık beni ve annemi 3 çocukla bırakıp 16 yaşında bir çocukla evlenen babamin (maalesef) asla dünyaya gelmemden başka babaligini görmedim 26 yaşında genç bir kadınım halada görmüyorm ne yüzünü ne babaligini herşey baştan geldiği gibimidir sorusu ise kişiden kişiye değişir annemin bı lafı var 'ben gelmeden kader geldi baş köşeye oturdu yine" diye. Babasından göremediği Hayri genelde kadınlar zaten eşten bulmayi umuyor mükemmel baba, adam, eş figürü hep aranıyor kadın tarafından, para parayı çeker misali kötü kötüyü çekiyor bazen insanlıktan nasibini almamış bir takım erkek topluluğu aileden yaralı kadınlara nasıl olsa idmanli arkasnda bı babada yok diye dilinden ve dahi elinden geleni yapıyor bunlara düşürmesin rabbim babanizi siz secmedinz kaderinzdr ancak eşi siz sececeksinz ona göre yaşamak istemediğinz hayatı size sunacak biriyle olmayın.

İyi akşamlar
Görmüyor babam feci bir adamdı. Aldatma, Kavga, azar, küçümseme, psikolojik ve fiziksel şiddet... evlendim eşimde kavga ve şiddet yoktu ama o Da beni aldattı. Artık babamla görüşmüyorum, eşimden de boşanıyorum

İyi akşamlar
İkisi cok alakasiz seyler. Birini allaha sukur ki kendimiz secebiliyoruz.

İyi akşamlar
Once Kisi kendine deger verecek, baskasi o zaman deger veriyor. Aile secilmiyor ama mantikli kararla esini secebiliyor insan. Iyi tercih etmeli, iyi analiz etmeli

Bence oyle.. hersey bi denge.. genelde duzgun ailesi olanlar yanlis secim yapiyolar. Bu da bence naif yetistirildiklerinden

Bence hiç öyle değil. Babam annemin de benim de her istediğimizi saniyesinde yapardı, abartmıyorum haftada bir kez mutlaka elinde çiçeklerle hediyelerle eve gelir. Anneme hâla şiirler yazar. Okuluna çiçekler yollar vs. Üstelik iştekilere/aile dışındaki insanlara karşı çok otoriter bir adam olmasına rağmen evde anneme kedi gibidir hep. Annem istesin varını yoğunu ona harcar yani (hep diyorum maşallah) ama eşim asla öyle değil. Hatta kendisi bile diyor senin babandan dünyada bir tane var :D ben bir kez çiçek aldığını ya da istediğim bir şeyi hemen yaptığını hatırlamıyorum. Hamileyim şu anda bile bir şey istediğimde tamam diyor ama yapmıyor :D ama abim öyle değil. Babam kadar olmasa da eşine karşı gayet kibar, anlayışlı. Bence oğul babaya çekiyor. Eşim babasından ne gördüyse bana aynısını yapıyor, abim babamızdan ne gördüyse eşine aynısını...

Hayat secimlerden ibaret
Babam zor bir insan fazla disiplinli titiz mükemmeliyetci ama aynı zamanda calıskan merhamet ve hakkaniyetli
Eşimi secerkende biliyordum babamın huylarından etkilenecegimi o yüzden onda sevdigim özelliklere odaklandım calıskan titiz becerikli vs gibi
Birde siz ne olursa olsun asla babanızı eşinize kötülemeyin
Sizi kötü bilsin ama babanızı kötü bilmesin
Döner dolaşır babanda sana bunu yapıyorduya gelir bigün önünüze

Benim de huzurlu bir aile ortamım olmadı. Baba despot kuralcı cahil kültürsüz sevgisiz ve ilgisizdi. Buna karşılık bir yanlış evlilik yaptım. İlk evliliğimde farketmeden babam gibi biriyle evlendiğimi gördüm. Sanırım içgüdüsel olarak insan öyle insanlara çekiliyor,uzun yıllardır gördüğünden farklısını hayal edemiyor. 2 ay sonra boşandım ve bunu haketmediğime karar verdim. Şimdi evlilik arefesindeyim ve babamın tam zıttı bi karakterle evleniyorum. Babam ne kadar soğuksa o o kadar sıcak,babam ne kadar duygusuzsa o o kadar duygusal,babam ne kadar ilgisizse o o kadar ilgili,babam ne kadar kuralcıysa o o kadar esnek,babam ne kadar düşüncesizse o o kadar düşünceli. Şükürler olsun. Her şey seçimlerimize bağlı. Hayatımıza alacagımız insanı içgüdülerimizle değil aklımızla ve kalbimizle seçmeliyiz. Herkese mutlu olacağı seçimler dilerim. Ben de yaşayıp görücem ve umarım bu gemiden mutlu inerim

Back
X