BABASIZ cocuk buyutmek...

kvsrzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
205
143
123
Bosanmis hanimlardan tecrubelerini rica ediyorum..

Bu hafta davam var ve bitecek ins.. inanin hic icim yanmiyo aksine seviniyorum..

Ancak 3 yasinda kizim var ... cocuklar bu duruma nasil alisiyolar nasil etkileniyolar tahmin ettigimden dahami kolay yoksa dahami zor... bi fikir lutfen

siz pişman değilseniz çocuğunuza çok güzel bir gelecek yaşatacaksınız demektir.

demekki öyle baba olmasa da çok daha iyi oluyor ki pişman olmadığınızı dile getiriyorsunuz rahatlıkla.

babayla görüştüğünzde yanında hep mutlu olun kendni güvende hissetsn.yaşı büyük olmadığı için çok etkilenebileceğini düşünmüyrm.büyüdükçede biz senn anne babanız seni seviyoruz istediğinde yanndayz imajı vermelisinz herzaman..hakkınzda hayırlısı olsun inşallah

"Kadın başına" "kadın haliyle" "elinin hamuruyla" vb söylemler yıldırdı sanırım hepimizi..
Çoğu kadın "kadın başına" yaşamaya korkar oldu/olduk
Çocuğun anne baba bir arada büyümesi tabi önemli ama ben işin sosyolojik boyutundayım ve bu yönden ele alıyorum

Kadın başınıza yalnız yaşayabilirsiniz,kadın halinizle çalışabilirsiniz,elinizin hamuruyla çocuğunuza hem annelik hem babalık da yapabilirsiniz.
Baba nasıl biridir bilmem bu yüzden kızınızla görüşür veya görüşmez diyemeyeceğim fakat sizin boşanmaya sevinmeniz,memleketimdeki çoğu kadın gibi dul kaldım diye ah vah etmemeniz takdire şayan.. tebrik ederim.

Kızınızın babaya ihtiyacı vardır elbet ama biz kadınların yaşamımızı sürdürmek için bir erkeğin gölgesine ihtiyacımız yok.

Boşanmış hatta evlenmiş bi kadın değilim sadece motive etmek istedim umarım moral bozmamışımdır..
Akıllı bir kadın olduğunuzu seziyorum ve çocuğunuza hem anne hem baba olacağınıza inanıyorum :)

Su anicin acabalik bi durumumuz yok... kizimda dogruyu yanlisi ayirt edecek bi durumda degil..

Ben kizim kaliteli buyusun karakterli olsun istiyorum ama bu bosanma cocuklardaki etkisini merak diyorum..

Ruhsal bakimdan cok tahribat olmaz heralde dimi yaa.

Eminim bu surece bir anda gelmediniz
Bir süredir de ayri yasiyor olmalisiniz
Küçük olduğu için daha cabuk alisir
İnşallah dizinde kizinizinda bundan sonraki hayati çok daha güzel olur

Etrafimda cok bosanmis bayan var cocuklu , ama cocuklar gayet mutlu .

Burda is sana ve babaya dusuyor , cocuk annem ve babam bosandi ama hala anlasiyorlar diye kendini huzurda hissetmeli.

Asla cocugun yaninda babayi kotulemeyin , herzaman o senin baban ama biz anlasamadik bosandik diye asilamaniz gerekiyor .

Babayla asla sorunlarinizi cocuga yansitmayin...

Niye BABASIZ büyüyor? Babası görmek istemiyor mu?

Benim yeğenim zor atlattı zaten annesinde değil babasında saçları döküldü beyaz lekeleri çıktı bu olaylardan sonra annesi ile babasının boşanacağını ögrendik çocukların nasıl tepki vereceğini tahmin etmek zor kimisi sevdiğini göstermese de içten içe üzülebiliyor

Ben 6 yaşımdaydım annemle babam ayrıldığında. En önemli olan ebeveynin çocuğa ve birbirine yaklaşımı. Eğer siz bilinçli davranırsanız (sadece anne-baba değil, aile büyükleri de) çocuk da rahat atlatır.

Zaten bu kadar küçük ayrılınca evde anne-babanın birlikte olması, ev hayatı vs hatırlamıyor, o nedenle özlemini çekecek bir şey olmuyor. Ben çok hayal meyal hatırlıyorum mesela.

Niye BABASIZ büyüyor? Babası görmek istemiyor mu?
Biz dort aydir ayriyiz ama bu hafta bosaniyoruz.. bundan sonra mahkemenin tayin ettigi gunlerde gelirse gorecek.. ama bu zamana kadar gormedi

"Oyle" bir babadan ayri daha mutlu yasayacaktir demeyin..
Siz mutlu olabilirsiniz dogru duzgun kocalik edememis ki ayriliyorsunuz..
Sebep nedir bilmem aldatma siddet vs vs...
Cocuguna kotu davranmiyorsa kendinizi dusunup "ay gormeye tahamulum yok" demeyin..
Ve babasi hakkinda asla kotu konusmayin..
Oyle ki bu konuda "off" bile demeyin.

O mutlu gorunen cocuklarin icinde firtinalar kopuyor.
Hic kimse demesin felancanin cocugu bosandilar ama mutlu diye..
O cocuklar hep yarim kaliyor..

Boyle konusuyorum cunku ben yarim kalan cocuklardan bir tanesiyim...

Su yazimida kac bekar arkadas okur bilmem ama sesleneyim..
ASLAAA SEVMEDİGİNİZ KİSİLERDEN COCUK YAPMAYİN..
DUYGULARİNİZDAN EMİN OLMADİKLARİNİZLADA EVLENMEYİN..
EBEVEYİNLERE HİC BİR SEY OLMUYOR OLAN COCUKLARA OLUYOR..

Oyle yasimida kimse sanmasin 15-16..
23 yasindayim.

Allah yardımcınız olsun..
keşke çocuk yaparken daha iyi düşünseydiniz..
Ama çocuğunuzu bu süreçte lütfen bir çocuk psikoloğuna götürün..
durumu bu şekilde aşın..

bu konuda tecrübem yok ama çok yakın bir arkadaşım, bu süreci çok rahat atlattı. yaptığı tek şey ise, kesinlikle çocuğu babasıyla arada bırakmamak oldu, sanırım eşinizle ilgili sorunlarınızı çocuğa yansıtmamak en doğru olan. canım benim henüz 3 yaşında ve büyük bir ihtimalle sizi çift olarak hiç hatırlamayacak, aslında bu da iyi bir şey, alışkanlığı olmayacak bu duruma... konuyla ilgili olarak bir psikologdan yardım alabilirsiniz

Bu tamamen size bağlı.
Siz ne kadar mutlu olursanız o da o kadar mutlu olacak.
Siz ne kadar dik durursanız, güçlü durursanız kendini o kadar güvende hissedecek.
Siz ne kadar sakin olursanız o da o kadar huzurlu hissedecek.
Boşanmak elbette ki zor bir süreç..
Sakın bencillik etmeyin..
Ben de boşandığımda çocuklarım 1 ve 3 yaşlarındaydı.
Hiç ağladığımı görmediler.
Hiç sinirli görmediler.
Sürekli onları gezdirdim. Evde onlarla oynadım. İşten eve carış saatimden onlar uyuyana kadar başka bir işe bakmadım.
Baktılar gördüler böyle mutluyuz, huzurluyuz hiç bocalamadılar.
Yine de kaçırdığım bişey olmasın diye psikoloğa gittik hep birlikte çok da doğru şeyler öğrendim..
Allah yardımcınız olsun..
Atlatılmayacak bişey değil

Benim ailem ben 8 yaşımdayken ayrıldılar,inanın annenin tutumuna bağlı bu durum.Babamla pek iyi olmadı hiç aramız daha doğrusu annemden boşandığı için beni de boşadı diyebiliriz ama şükürler olsun ki hem annem hem babam hem en iyi arkadaşım olabilen kocaman yürekli bi kadının evladıyım.Bazen üzülüyorum babamın bu davranışlarına ancak annem sayesinde çok etkilenmedim diyebilirim.Dilerim evladınızla geçireceğiniz uzun ve güzel bi hayatınız olur,evladınız için en iyisini yapmak için uğraştığınız çok belli dilerim ömrünüzce iyi bi bağınız olur.

öncelikle Allah bence güç verecektir.
Sorunlu bir ailede büyümesindense sakin bir anne ile büyümesi daha doğru olur çocuk için.
Ama baba ile bağlarını koparmayın derim.

öncelikle Allah bence güç verecektir.
Sorunlu bir ailede büyümesindense sakin bir anne ile büyümesi daha doğru olur çocuk için.
Ama baba ile bağlarını koparmayın derim.

Ah bu annenin elinde olabilseydi keşke..
Çabalarınız karşılıksız kalabiliyor.
Hatta daha da kötüsü çocuk küçük olduğu için görüşmek zorunda kalındığında, çok pişman oldu, beni yeniden istiyor bahane çocuk diye çirkin iddialar da gelebiliyor..
Ben ilk başlarda neden aramıyorsun, seni özlüyorlar dediğim için çok pişmanım.
Hiç gereği yokmuş. Faydası olmadığı gibi zararı da oldu.
Arayacak baba engel sınır tanımaz arar..
Gerçi çocuklarını koz olarak kullanıp çocuklarla babasının canını yakmak intikam almak isteyen anneler de var ama..
en iyisi ilişkiye müdahale etmemek...

Ben, kardeşlerim, yeğenlerim sülalemdeki cümle çocuk babasız büyüdü
İnan kötü bir babaya yaşamaktan daha az hasarlı
Çocuklar bizler kadar güçsüz değil
Sorumluluğunu bilip, düzenli olarak evladını görürse güzel olur
Ama olmamaları büyük bir eksiklik değil inan
Güçlü bir anne çocuğuna yetiyor

Ben senin ayrıldığını bilmiyordum.

Çok güçlüsün. Çocukların çok şanslı bu konuda.

Ancak dediğin doğru ki arayacak baba sınır tanımaz mutlaka arar.

Allah yardımcısı olsun herkesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…