Ben senin ayrıldığını bilmiyordum.
Çok güçlüsün. Çocukların çok şanslı bu konuda.
Ancak dediğin doğru ki arayacak baba sınır tanımaz mutlaka arar.
Allah yardımcısı olsun herkesin.
Bu kişisel bir durum bence.Üç seneyi geçti ayrıldığım.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Güçlü olmak zorundaydım çünkü anneyim.
Babalarıyla olan kavgalarımızda onların hiç suçu yoktu.
Ayrılmak en doğrusuydu.
Ayrılığın acısını onlara yaşatamazdım.
Böyle bir hakkım yoktu..
Babalarının eksikliğini hissetmesinler diye her anlarını doldurmaya çalıştım.
Gerçekten zor zamanlardı.
Çok şükür atlattık o sendromu..
Bu kişisel bir durum bence.
Bazı kadınlar ki çok bir oran bence, bu geçişi hem kendisi yaşıyor hem de çevresindekilere yaşatıyor.
Kimse sonucun bu şekilde olmasını istemezdi kesinlikle ama herkesin de senin gösterdiğin metaneti gösterdiğini sanmıyorum.
Aslında sen olgun birisin hani depreştirmek istemiyorum, bilmeden yanlış bir şey demek istemiyorum Ebru sadece konuşuyoruz ama incitmek istemem başka arkadaşları da.
Şöyle ki: ben her zaman anne ile babanın rollerinin farklı olduğunu düşünürüm. Baba babadır, anne annedir.
Çocuğun da ihtiyaçları doğrultusunda anne ya da babaya yönelmeleri farklıdır, ya da idol kavramlarını ona göre seçerler.
Psikolog ne dedi bu konuda? Yani evde bir baba figürünün olmaması çocukta nasıl bir etki yaratır da nasıl davranmak lazımmış?
Bende babasız çocuk büyütücem. (Altını çizerek söylüyorum hayatta olan ama ortalıkta olmayan baba. Böylesi daha ağır.). Sen güçlü olacaksın ki çocuğun kendini güvende hissetsin. Allah sabır versin canım. Mutsuz bir ailede büyüyeceğine mutlu bir anneyle büyüsün. Bebegin küçük olduğuna göre seninde yaşın küçük, 40 yaşından sonra yaşasaydın inan bana daha zor olurdu.
Çok duygulandım.Yoo incinmiyorum.
Kararımı verirken de zerre kadar şüphem yoktu zaten..
Benim ve çocuklarım için en iyisi buydu ve şu anda gerçekten de kararımın doğruluğunu görüyorum.
Psikoloğumuz anne baba ayrılığının zor bir süreç olduğunu söylüyor.
Ama evde huzursuz, kavga edilen bir ortamda çocukların zarar göreceğini hepimiz biliyoruz.
Anneli babalı olmaktansa huzurlu, mutlu ve güven içinde yaşamaları çok önemli.
Öncelik birlikte yaşadıkları ebeveynin tutumu tabi ki..
Önce o sağlıklı olmak ve sağlıklı davranmak zorunda..
Babaları aramadığında görmediğinde kızım soruyordu baban niye aramıyor diye ..
Ben de aradı uyuyordun okudaydın falan diyordum.
Öyle demeyin dedi.
Çocuklar büyüdüklerinde anlayacaklar. ve bu kez annem bize yalan mı söyledi diye sorgulayacaklar.
Bu kez de annelerine güvenleri azalacak dedi.
Onun önerisiyle sorduklarında aynı soruyu ben sordum.
Babam neden aramıyor, neden aramıyor ki?
Babam neden bizi görmeye gelmiyor?
Niye gelmiyor ki?
Bu kez kızım düşünüp hımm işi vardır sanırım diyordu.
Yani cevabı o veriyordu.
Sormaz oldular artık..
Evde baba yerine dede var.
Ama o dede.
Evin patronu anne biliyorlar.
Babam ve annem bişey olduğunda önce annenden izin al diyorlar.
Terapilere birlikte gidiyoruz.
Psikoloğumuz bir tedavi uygulumuyor aslında.
Sadece konuşmaya gidiyoruz.
Kızımın aklına takılan bişey olmaması için. Büyümeden önlem alıyoruz.
Güven duyulan bir erkek var yanlarında.
her gün onları gören, arayan ve her tür sıkıntılarını , mutluluklarını paylaşan.
Babaları hakkında kesinlikle yorum yapmıyorum.
Fotoğraflarını atmadık.
Çok algıları açık bir çocuğum var albümündeki babasıyla benim fotoğraflarını kendi isteyerek çıkartmış mesela.
Bizim boşandığımızı kabullendi..
Çok duygulandım.
Aslında şu pembe yalanlar bizim için kurtarıcı gibi oluyor ama özünde dediğin şekilde yanlışmış.
Benim kızım da daha küçükken 2 yaşlarında falan anneme çok bağlıydı. Annem evine gidince ağlardı.
Uyurken annem giderdi, uyanınca ağlardı bu. Biz de kardeşimi arardık doktor niyetine: doktor bey Başak’ın anneannesi hasta mı, bugün orada mı yatacak? Imm tamam biz yarın gelip alalım. Bir de siz söyler misiniz Başak’a. Falan derdik.
Bunu neden yapardım:
1.) Küçük yaşta kendince benim anlamadığım psikolojisiyle üzüntü karışık halde cebelleşmesin. Kendi kafasında gireceği kötü bir psikolojiyi engellemek kısmen.
2.) Bir de çocuk bu ağlar ağlar susar, öğrenecek taraftarı hiçbir zaman olmadım. Ağlamasını istemedim.
3.) Elbette üzülmesini, özlemesini istemedim. Onun anlayacağı bir sebep sunmaktı amacım…
Ancak bunu yapmayın dediler..Yine de bir süre yaptık.
E EBRU 72 aslında bu ara hıc hazır degılım gerceklerı soylemeye ama bende ogluma bak bu babanla tanıstıgınız ılk gun dıye resımler gosterıyorum , neysekı olayın akısında kaybolmayıp fotograf cekmeyı akıl edebılmısız , dugun resımlerıne bakıp ee ben karnındaydım dıyorum halbukı fıılen dugundeydı ve 2.damad oydu ama hatırlamıyor yoo bazen oyle olmaz ben senın elınden tuttum dugune oyle gıttım ya dıyorum.
kandırmamak ıcın evet be canım karnımdaydın demıyorum demekte ıstemıyorum ayol zaten nesı guzel yalanın .
buarada ebru hıcmı aramadı eskı esın?
peki neden aramadıgını soruyormusun? yanı hangı sebeb cocuklarından ayrı durmasına kalkan olabılırkı?Şu anda yalanların onu mutlu ediyor.
Ama senin çocuğun da gerçekleri öğrenecek.
Yalan söyleyebilen anne olmak istemiyorsan çok doğal anlatıyormuş gibi anlatmalısın bence.
Eğer sen patates yemeğini beğendin mi tonuyla söylersen, ya da seninle şu filmi izlemiştik diye anlattığın tavırla anlatırsan inan yadırgamıyorlar.
Ben hiç vah vah tüh tüh demedim çocuklarıma.
Herhangi bir toplulukta da babasıyla ilgili konuşulduğunda biz boşandık diyorum.
Benim çocuklarım bunu çok normal zannediyorlar.
E aslında da normal zaten.
Evlenmek kadar normal değil mi boşanmak..
Ben nasıl ki çocuklarıma yarın sigara zararlı diyebilmek için sigara içtiğimi göstermediysem, ki bırakmak zorundayım çünkü artık anlarlarsa diye korkuyorum, yalanın kötü olduğunu vurgularken yarın benim annem yalan söylemişti ya bak anne sen de yalan söyleyebiliyorsun dememeleri için onlara asla yalan söylemiyorum.
Hiçbir konuda..
Canları acımaz ki boşanan anne baba çocukları olduğu için eğer şu anda mutlularsa..
Asıl darbe annelerinin yalan söylemeleri olur ileride anladıklarında..
Kısa vadede can sıkıcı ama uzun vadede çocuklarınızı kazanıyorsunuz..
Babaları dönem dönem çok arıyor, bazen aylarca aramıyor.
Neredeyse beş ay olacak çocuklarını görmeyeli..
peki neden aramadıgını soruyormusun? yanı hangı sebeb cocuklarından ayrı durmasına kalkan olabılırkı?
cocuklar suanda kac yasında,
ben egenın gercegınden korkmuyorum yanı en basından berı bundan asla korkmadıgımı souledım o sebeblede ben normal baktıgım ıcın oda normal bakacak sanıyorum dıye dusunuyorum.
hayırlısı bakalım ne olacak merak ıcındeyım ama tabıkı korkuyorum ıcten ıce
24 yaşındayım pissko, keşke annemle babam bosansaymis ben küçükken. Bütün çocukluğum, en güzel anlarım anne baba kavgası ile dolu. Hiç güzel bi anim yok, hiç bilemedim cocuklugumu. Bir gün anne olduğumda bebeğimle beraber yeniden çocuk olmak istiyorum."Oyle" bir babadan ayri daha mutlu yasayacaktir demeyin..
Siz mutlu olabilirsiniz dogru duzgun kocalik edememis ki ayriliyorsunuz..
Sebep nedir bilmem aldatma siddet vs vs...
Cocuguna kotu davranmiyorsa kendinizi dusunup "ay gormeye tahamulum yok" demeyin..
Ve babasi hakkinda asla kotu konusmayin..
Oyle ki bu konuda "off" bile demeyin.
O mutlu gorunen cocuklarin icinde firtinalar kopuyor.
Hic kimse demesin felancanin cocugu bosandilar ama mutlu diye..
O cocuklar hep yarim kaliyor..
Boyle konusuyorum cunku ben yarim kalan cocuklardan bir tanesiyim...
Su yazimida kac bekar arkadas okur bilmem ama sesleneyim..
ASLAAA SEVMEDİGİNİZ KİSİLERDEN COCUK YAPMAYİN..
DUYGULARİNİZDAN EMİN OLMADİKLARİNİZLADA EVLENMEYİN..
EBEVEYİNLERE HİC BİR SEY OLMUYOR OLAN COCUKLARA OLUYOR..
Oyle yasimida kimse sanmasin 15-16..
23 yasindayim.
yalan söylememek gerçekten çok önemli ama
benim de dönem dönem yapmışlığım vardır
çünkü kızım bu seneye kadar dur durak bilmeden ağlıyordu
şimdi bayağı azalttım eşime de tembih ettim
ağlaması gerekirse ağlayacak sonuçta
birde şu boşanma olaylarında en yapılmaması gereken
çocuk kimdeyse karşı tarafın kötülenmesi
öyle çocuklar daha üzgün hırçın oluyorlar malesef
E EBRU 72 abla keşke benim çevredekilerde sizin gibi olsaydı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?