• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasız cocuk.

Bu soruya nasil cevap verecegimi bilemedim. Uzgunum yardimci olamayacagim. Her yonden dusunmek lazim. Buyuk sorumluluk cunku. Aileniz destek olacak mi? Cunku dogumdan sonra bir sure ise gidemeyeceksiniz ve ise basladiktan sonra da bebegin bakimi falan.. babasi cocugun sorumlulugunu alacak mi? her yonden dusunmek lazim.
Bebegin babasi ne diyor?
Bebegin babasi kesinlikle aldirmama karsi istiyor.
Ama beraber yapamiyoruz 3 gun iyiysek 4 gun sorun cikiyor.
Ve iyi bir baba eş olabilcegini dusunmuyorum

Ya gercekten ne diyecegimi bilemedim. Iyi bir es, iyi bir baba olmayacaksa neden devam ettin be kuzum? Neden bu adamla vaktini harcadin?
Amerikada bir arkadasim var, o da senin gibi hamile kaldi. Tek basina buyuttu cocugunu. Ama bilemiyorum. Ben de anneyim. Bosandim. Tek basima ogluma bakiyorum ama ben bosandigimda oglum 7 yasindaydi.
Bu konu o kadar hassas bir konu ki...
Eger aldirmayacaksan babasinin cocugun bakimina egitim giderlerine destek verecegi ile ilgili bir garanti vermesi lazim. Sozlesme mi olur ne olur bilmiyorum.

Türkiye de nikahsız çocuk doğurup büyütmek gerçekten zor iş. Ama kürtaj da ne bileyim... Karşı değilim elbet zaruri durumlar olabilir, sizin durumunuzu da en iyi siz bilirsiniz, iyice ölçüp tartmak gerek.
Allah yardımcınız olsun.
Evet bunun icin soyle yap boyle yap demek epey zor. Tek basina cocuk buyutmek buyuk buyuk sorumluluk. Cocuk buyudukce derdi de buyuyor cunku. Cocuklu bekar olunca evlilik icin ilerde baska biriyle evlenmek istese sıkıntı yasar mi o da var? Kurtaj kararini da ilerde pisman olur muyum vicdan azabi ceker miyim diye o karari almak da kolay degil. Gercekten zor bir karar.

Tesekkur ederim.
Bende basima gelmeden once kesinlikle kurtaj olmam yapamam diyodum ama simdi ona hakettigi hayati veremezsem diye korkuyorum.
Ona hak ettiği hayatı babası varken de veremeyebilirsiniz.
Babası bebek 8 aylıkken trafik kazası geçirip öledebilir.
İçinde bulunduğunuz şartları olayları bilmem. Ama çocuk yapmayı bildiyseniz oluşan bebeğe bakmayı da bilmelisiniz.
Şöyle bir avantajınız da var. Evlilik dışı hamilesiniz ve aileniz arkanızda. Türkiyede kaç aile bu pozisyonda olabilir ki.
Madem böyle şanslısınız bunu değerlendirebilirsiniz. Zaruri bir durum yoksa bebek aldırmayı doğru bulmam. Canını ben vermedim sonuçta.
Karar sizin, hayat da.

Kesinlikle doğurmam.
Babalık edemeyecek biriyle ömür boyu ya saçma sapan bir ilişkisi olup muhatap olacak ya da babası tarafından yok sayılacak yine yaralanacak. Böyle bir durum yaşatmak istemem çocuğuma.

Merhaba kızlar bu konuyu açma sebebim size birşey sormak istiyorum.
Baba var ama olmayacak bi çocuk dogurur muydunuz ?
İlk olarak anne olmaya hazır olup olmadığımı, anne olmayı isteyip istemediğimi değerlendirirdim. Sonra baba yanımda olmadığı için sorumluluklarımın daha fazla olacağını da hesaba katardım. Ben maddi ve manevi anlamda bu çocuğa yetebilir miyim, ikimiz de mutlu olur muyuz ve o mutlu bir evde büyür mü bunları iyice düşünür öyle karar verirdim. Sorunun cevabı sizde.

maddi şartlarım iyiyse
Gelecek tepkilere de manevi olarak hazırsam
Çocuk sahibi olma konusunda da kendime güven duyuyorsam ve istiyorsam doğururdum.
Kısacası sizde bitiyor iş
Kalbinizi dinleyin.

İlişki sonrası gebelik ihtimalimi yakından takip edip gebe olduğumu bildiğim an bebeğin kalbi atmadan aldırırdım. Çünkü henüz canlı değil ve gerçekten mutsuz bir ortamda(Türkiyede bekar annelere (evlenip hamileyken boşanılması farklı bir durum) huzurlu ortam pek nasip olmuyor. Aileler kolay kolay destek vermiyor.)büyüsün istemek haksızlık olurdu doğacak bebeğe.
Bebeğin kalbi atıyorsa, imkanım el veriyorsa doğururdum. Ama aile desteği yoksa, maddiyat kötüyse daha şimdiden hayata 5-0 yenik başlar o çocuk. Bu daha kötü. Rızkıyla gelir lafına pek inanmıyorum. Hadi başta rıskı geldi peki sonra? Karışık bir durum. İki ucu da kirli değnek. Allah kolaylık versin.

Korunmasız yaşayın ilişkileri sonra ölsün günahsız bebekler... 😠 İyi bir eş baba değil ama doğmamalı o bebek dimi??? Allahım günah yazma 🤲

Babasi bebegi istiyor demissin doguracaksan evlenip dogur cocuk evlilik birligi icinde dogsun.. Ama yok ben bu adamla yapamiyorum diyorsan daha cok gencsin dogurma.. aile destegi var demissin de ulkemizin durumu ortada cocugun gelecegini dusunmek lazim.. Avrupada falan olsan daha farkli yorum yapardim..

çocuk kararı gerçekten isteyerek, hazırsanız olmalı. çok iyi korunmak lazım, spiral+prezervatif belki hormon ilaç iğneleri de.
baba yok, anne maddi yokluk, cahillik, destek görememek vs. durumları varsa o çocuk hayata 2-0 yenik başlar.

Ben hersey kötü demedim ama insan bu durumda daha duygusal oluyor ve her ihtimali dusunuyor o an yanliz hissettim ve buraya sizlere danismak istedim bu kadar. Ve hepinize tesekkur ederim

Back
X