Babayı doktora evlat mı götürmeli

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Annemle babamın boşandığını daha önce yazmıştım.Babam 50 küsür yaşında ve diyabet hastası.ne zaman gitsem sürekli hasta ve bitkin ancak eşim arkadaşlarının yanında öyle değil ben kendi gözlerimle gördüm sana öyle yapıyor diyor.Kaç gündür midesi bulanıyormuş.ben de nane limon yaptım,yoğurt götürdüm,yemek götürdüm.
Geçen gün gördüm yüzü kararmış bronzlaşmış gibi.Korktum baktım internetten böbrek rahatsızlığı olabilir yazıyor.Doktora git baba dedim.Herşey Allahtan kaderimizde ne varsa yaşarız diyor.
Evet Allahtan ama biz hasta olduğumuz zaman doktora gidiyoruz baba lütfen ihmal etme dedim.
Arkadaşımın annesi de diyabet hastası eli ayağı tutmuyor oda babamla aynı yaşlarda ancak hastaneler sürekli kendisi gidiyor.Arkadaşım sadece randevu alıyor annesinin beynine giden damarları tıkalıymış ve elleri çok tutmuyor.
Eltiminde annesi diyabet hastası onunda gözüne vurmuş ama kendi kendine idare ediyor annesi oda çok acil durumlarda hastaneye götürüyor.
Babamı kolundan tutup biz mi götürücez anlamadım ki bu hareketler niye?Elden ayaktan düşse çok yaşlı olsa kendim götürürüm ancak gözle görülür çok büyük birşey olmadığı için baba doktora görünsene dedim.çocuğum olduğu için hafta içi çok yetişemiyorum.çalıştığım için çok gidemiyorum.
Sizce ben hayırsız bir evlatmı oluyorum?Yada babam duygu sömürüsü yapıp beni üzdüğü için nasıl bir baba?
Benim yaşadığım gibi böyle durum yaşayan yada babası tek olup 50-60-70 yaşında olanların davranışları nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz sizin aile iliskinize çok karışmasın arkadaşlarıyla böyle değilmiş tövbe adam ölsün mü? Babaniza gelince rahatsız olduğunu zaten anlamışsınız renginden bu yaşta insanlar hastaneyi ihmal eder gitmezler bence sen götür bacım atan o senin sen üstüne düşeni yap

hayır eşim asla üzerinden atmaz.şimdiye kadar babamın ne işi olsa yaptı.Geçen akşam pide istedi babam eşimde hemen gittti yaptırıp götürdü.babam ne istese üşenmeden yapar hakkını yiyemem.
Babam benim yanımda kendini çok yaşlı gibi yapıyor bitkin mutsuz ben de çok etkileniyorum ve üzülüyorum ağlıyorum.eşim de kendini üzme ben arkadaşlarının yanında görüyorum espri yapıyor konuşuyor üzülme diyor

Bence bırak, kendisi gitsin hastaneye.her şeyi üstüne alma, yemeğini yapıyorsun zaten,acil bir durum olunca yine yetişiyorsun.

bir zahmet eli ayağı tutarken hastaneye gitsin, çok zorlanıyorsa her mahallede sağlık ocağı var,orada tahlil yaptırsın.ciddi bir durum olunca onlar zaten hastaneye yönlendiriyor.ileride elden ayaktan düşünce evlat olarak vazifeni yaparsın.

Ayrıca annenizin yeni eşiyle son durumu ne, tapu üstüne yapıldı mı?

Evlatlık sadece elden ayaktan düşünce mi yapılır?

Tek başına yaşayan şeker hastası bir adam çok becerikli değilse kendine gerektiği gibi bakamaz. Bu da pek çok sağlık sorununa davetiye çıkartır.

evet evlat götürmeli, ısrarlara rağmen gitmiyorsa ihmal ediyorsa şikayet etmek yerine bu böyle olmaz deyip kolundan tutup götürmeli. yaşlandıkça çocuklaşıyorlar zaten, naz mı duygu sömürüsü mü her ne yapıyorsa yapsın emin olmak lazım ihmale gelmez. ilerde vicdan yapmayın diye söylüyorum, ertelemeyin.

konunuzdan bağamsız bir boşanma ölüm durumunda
Erkekler perişan oluyorlar
Kadınlar canlanıyorlar
Bu tespit elli yaş üzeri için

Konunuza gelince götürmek zorunda değilsiniz lakin bu durumda rahat etmeyecek gibisiniz

Benim babamda 51 yaşında. Annem babam ayrı. Yaklaşık 3 sene önce çok ciddi bi ameliyat geçirdi. 1 aya yakın hastanedeydik. Ben baktım bütün süreçte. O zaman nişanlıydım birlikte yaşıyorduk. Geçen yazda kötü bi kaza atlattı. Yaklaşık 3 hafta hastanede yattı, ameliyat oldu. Yine ben ilgilendim. Hastane kontrollerine hep eşimle birlikte götürdük. Ayağında olduğu için problem dışarı çıkamadı uzun bi müddet. Pansumanı için bile 2 günde 1 ben gittim. Bebek için kendim tedavi gördüm. O dönemde gidemedim. O dönemdede eşim sağolsun yalnız olduğu için haftada 1-2 kez gitti ilgilendi. Anne baba ayrıysa babayla ilgilenmek size düşüyor.

bütün endişelendiklerin bir bir başına geldi maalesef yozmen
normalde kendi giden kendi gitmeli ama o senden bekliyor belli
eşiniz bişey demiş de ne demiş düzenleme yapmışın okuyamadım

annenin yeni evliliğinde olayları düzelmiştir inşallah

Siz nasıl evlatsiniz babanız nasıl baba bilemem ama babayı hastaneye kim götürmeli diye düşünenin hayırlı bir evlat olduğunu düşünemem malesef. Benim babam bebek gibi nazlanır bazen kızar bize falan ama hiç babaya şunu yapmak evladın görevi mi demedim babam istiyorsa onu yapmamı benim için o an evladın görevidir o anında yaparım.

Benim babam agir hastaydı ama başkalarin yanında yinede dik durmayı denerdi her zaman. Doktorların yanında bile öyleydi. Nedenini bende hiç kestiremedim. Gurur mu, birazda korku mu. Babami 58 yaşında kaybettim. Yani şu çokta yaşlı değile bakmıyor ölüm. Sahsen babamı bugün bulsam istese her gün doktora götürürdüm. Ama yok işte

Ya anlamıyorum eşiyle ayrıysa ilgilenmelisin vs diyenleri. Bu adam çocuk mu? Bu adam yaşlı mı? Ameliyatlı da hareket mi edemiyor? Bu adam 50 yasınca gencecik şeker hastası. Sokağa çıkın şeker hastası 50 yasında insanlara bakın o zaman anlarsınız babanızın bencillik ettiğini duygu sömürüsü yaptıgını. Benim babaannem ben cocukken ay kızım yaslıyım ay kızım şeker hastasıyım derdi. Ben de anneme kızardım hastalıgını önemsemiyo diye. Simdi bakıyorum 47 yasındaymıs sapasağlammış kızıyorum valla benim duygularımı sömürmüs diye. Anneannem de su an 78 yasında, akciğer ameliyatı sonrası haricinde kimseden bakım beklemedi hala da hastanesine marketine kendi gidiyor.

bazen insanlar arkadaş vs yanında kötü görünmeyi yediremez, kendini zorlar iyi görünmek için. ama ailesinin yanında gevşer, nasıl hissederse öyle durur.
numara yapıyor olsa herhalde yüzünü o kadar kötü görmezdiniz, değil mi ?

hayırsız evlat demem ama bence davranışınız doğru değil..

hastalık için yaş sınırı var sanki.. benim annemde 57 yaşında vefat etti ve 15 sene hastalık çekti.. herkes sadece romatizması var neden hep başındasın diyordu.. iyi ki hep başında olmuşum

hastalık yaşla alakalı değildir ve herkesin bünyesi, dayanma gücü farklıdır.aynı hastalık farklı kişilerde farklı etkiler yaratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…