Babayı doktora evlat mı götürmeli

Benim babaannem de bizi görünce hemen hastalanır, ama çat kapı gitmişsek kesinlikle evde bulamayız. Hep gezmelerdedir. İyidir.
yaşlılar akrabalarına hastalanıyor nedense .

Şok olmayın gerçekler bunlar. Çok gördüm böyle hastaneye tek gelen yaşlı teyzeler amcalar hep uzulurdum kendi kendime nasıl tek geliyorlar diye. Böyle oluyormuş demek

Bir süre önce ablamı acile götürdüm. Kendisi 40 yaşında, kendi gidebilirdi ama ben götürdüm başında bekledim, endişeden geberdim. Biz ordayken bir teyzeyi getirdi ambulans. Muhtemelen şekerden bacak dize kadar yara içindeydi, iltihap akıyordu artık. Aramış 112’yi binmiş gelmiş. Kimseye haber verememiş. Şarjı da bitmiş, bir şekilde şarj ettik telefonu ulaştık torununa. O kadının ayağı o hale gelene kadar nasıl hiç bir çocuğu torunu görmedi, nasıl ilgilenmedi hastaneye götürmedi hem hayret ettim hem üzüldüm. İnsanlar çok acayip.

Benim babamda 51 yaşında. Annem babam ayrı. Yaklaşık 3 sene önce çok ciddi bi ameliyat geçirdi. 1 aya yakın hastanedeydik. Ben baktım bütün süreçte. O zaman nişanlıydım birlikte yaşıyorduk. Geçen yazda kötü bi kaza atlattı. Yaklaşık 3 hafta hastanede yattı, ameliyat oldu. Yine ben ilgilendim. Hastane kontrollerine hep eşimle birlikte götürdük. Ayağında olduğu için problem dışarı çıkamadı uzun bi müddet. Pansumanı için bile 2 günde 1 ben gittim. Bebek için kendim tedavi gördüm. O dönemde gidemedim. O dönemdede eşim sağolsun yalnız olduğu için haftada 1-2 kez gitti ilgilendi. Anne baba ayrıysa babayla ilgilenmek size düşüyor.
ameliyat vs. gibi durumlarda tabiki giderim eşimde öyle destek olur.ben o durumlardan bahsetmiyorum zaten ama midem bulandı birşey yiyemiyorum diyor.ama geçen hafta eşimi çağırıp 2 porsiyon pide yaptırttı diyabet hastası ve ayağındaki damar tıkalı yani rsikli udurmda ama o hamur işi yiyor,çokokremi ekmeğe sürüp yiyor.
Önceden de böyleydi.yıllardır dikkat et yürüyüş yap tatlı yeme dedik dinlemedi.dışarı çıkmaya aciz bir markete gitmeye üşenirdi.şimdi ne oldu?bizi dinlemediği için sıkıntılarını yaşıyor.kendi kendini düşünmüyor ki

bütün endişelendiklerin bir bir başına geldi maalesef yozmen
normalde kendi giden kendi gitmeli ama o senden bekliyor belli
eşiniz bişey demiş de ne demiş düzenleme yapmışın okuyamadım

annenin yeni evliliğinde olayları düzelmiştir inşallah
eşimin söylediğini düzelttim burda.eşim üzülme bak baban başka insanların yanında gayet neşeli.sana böyle yapıyor ağlama dedi bana geçen gün.

Siz nasıl evlatsiniz babanız nasıl baba bilemem ama babayı hastaneye kim götürmeli diye düşünenin hayırlı bir evlat olduğunu düşünemem malesef. Benim babam bebek gibi nazlanır bazen kızar bize falan ama hiç babaya şunu yapmak evladın görevi mi demedim babam istiyorsa onu yapmamı benim için o an evladın görevidir o anında yaparım.
benim hayırsız bir evlat olduğumu sen bilemezsin malesef
Bencil kendini düşünen arkadaş ve bizim dışımızdaki herkesi bizden önce düşünen bir babam vardı.
Küçükken hastalandığımda annemi görürdüm yanımda çünkü babam arkadaşlarıyla içmeye giderdi.hele kardeşime hiç babalık yapmadı desem yeridir.Sadece maddi olarak görevini yaptı.
Ben zaten şuan babama yaptıklarımı Allah rızası için yapıyorum.Çok düşkün değilim görmediğim zaman özlemiyorum ancak yapmadığım zaman vicdan azabı duyuyorum merhametli olduğumdan
Herkes kendi yaşadığını kendi bilir ancak küçüklüğümde de sürekli hastalığını bahane ederek kendini acındıran ama bir oturuştada yarım tepsi baklava yiyen bir babam var.hala çokokrem sürüyor ekmeğe şaka gibi.
Çok hasta olduğunda bile birşeyim yok ben iyim diyen ailelere hayret ediyorum

bu forumda bazısının derdi başkasına yardım etmek değil kendini övmek. instagrama çevirmişler burayı. o yüzden seni çok çok tanıyomuş gibi yargılayıp asanları kafana takma arkadaşım.

Ya anlamıyorum eşiyle ayrıysa ilgilenmelisin vs diyenleri. Bu adam çocuk mu? Bu adam yaşlı mı? Ameliyatlı da hareket mi edemiyor? Bu adam 50 yasınca gencecik şeker hastası. Sokağa çıkın şeker hastası 50 yasında insanlara bakın o zaman anlarsınız babanızın bencillik ettiğini duygu sömürüsü yaptıgını. Benim babaannem ben cocukken ay kızım yaslıyım ay kızım şeker hastasıyım derdi. Ben de anneme kızardım hastalıgını önemsemiyo diye. Simdi bakıyorum 47 yasındaymıs sapasağlammış kızıyorum valla benim duygularımı sömürmüs diye. Anneannem de su an 78 yasında, akciğer ameliyatı sonrası haricinde kimseden bakım beklemedi hala da hastanesine marketine kendi gidiyor.
benim babannem de öyle duvarlara tutuna tutuna gezerdi ama diğer şeylerde senden benden sağlamdı rahmetli.
Evet dışarıda sağlam bir çok insan var.70 yaşlarında kendi işini kendi yapan bir çok insan var.
Ben yine yardım etmekten çekinmiyorum ama midem bulanıyor diyene kadar bir hastaneye gitse yada yediğine içtiğine dikkat etse ne olur sanki.2 porsiyon pide yiyor,ekmeğine çokokrem sürüyor,yürüyüş yapmıyor sonra ağrım var elim tutmuyor bacağım tutmuyor diyor.dikkat et diyorum,Allah ne yazdıysa o olur deyiveriyor.
İnan ziyaret edesim gelmiyor.Öyle oturuyoruz konuşmuyorda.Hayır annemle boşandı artık yani bir silkelen bir kendine gel.Ben gitmekten değilim ama kendisi bile hiç çaba göstermezken ben ne yapayım daha?(Ağır hastalıkları ayrı tutuyorum)

Eşinden ayrı olduğu için değil babası olduğu için ilgilenmeli.
Diyabet öyle hafife alınacak bir hastalık değil yaşı kaç olursa olsun. Öyle olsa diyabetlilere engelli raporu verilmezdi. İyi ve dikkatli beslenmeli, kendine bakmalı, spor yapmalı. Bunları yapmazsa organ hasarları, uzuv kayıpları çok kısa zamanda ortaya çıkar. Bu adam belli ki tek başına kendine bakamıyor, organ hasarı ihtimali çok yüksek. Ne diyelim konu sahibine? Kendi haline bırak organları iflas etsin yatağa düşünce bakarsın. Uygun mu?
Yapmıyor işte dikkat etmiyor.Tatlı yeme diyoruz,yürüyüşe çık diyoruz.yıllardır dilimde tüğ bitti söylerken ama babam ne yaptı.tatlıları yedi,evde oturdu markete gitmeye üşendi.Bacağındaki damarı tıkandı.Suçlu kim şimdi ben miyim
Şeker hastalığı kaç yıldan beri var.Çoğu tanıdğımız şeker hastası patatesli hiç birşey yemiyor.Babam patates,pirinç vs hiç dikkat etmedi ki?Sonuçta üzülen kardeşim ve ben oluyoruz.Sonra oturuyor karşımıza oram ağrıyor buram ağrıyor.Sandı ki annem yıllarca çekicek ama annem çekmedi haklıda,gerçekten hareketleri benim yaşam enerjimi düşürüyor ama baba işte vicdanen rahatsız oluyorum çok kızsamda

Bir pide çokokremdir gidiyor.Adam canı çekmiş yemiş ne var bunda sürekli tekrar edip durmuşsunuz.Evet bunları yediyse hiç bir şey yapmayın, bunlari yapıyorsa evlat sorumluluğunuz bitmiş demektir.Başina ne gelirse,kendi istemiş haketmiş olacak.
Şimdi gönül rahatlığıyla kendi çekirdek ailenize yönelebilirsiniz. :işsiz:

Yapmıyor işte dikkat etmiyor.Tatlı yeme diyoruz,yürüyüşe çık diyoruz.yıllardır dilimde tüğ bitti söylerken ama babam ne yaptı.tatlıları yedi,evde oturdu markete gitmeye üşendi.Bacağındaki damarı tıkandı.Suçlu kim şimdi ben miyim
Şeker hastalığı kaç yıldan beri var.Çoğu tanıdğımız şeker hastası patatesli hiç birşey yemiyor.Babam patates,pirinç vs hiç dikkat etmedi ki?Sonuçta üzülen kardeşim ve ben oluyoruz.Sonra oturuyor karşımıza oram ağrıyor buram ağrıyor.Sandı ki annem yıllarca çekicek ama annem çekmedi haklıda,gerçekten hareketleri benim yaşam enerjimi düşürüyor ama baba işte vicdanen rahatsız oluyorum çok kızsamda

Benim babam da 55 yıl fabrika bacası gibi sigara içti. Sonra akciğer kanseri oldu. Yerimde olsanız ben kaç kez sigara içme dedim sen içtin bak başına bunlar geldi, bana ne mi derdiniz?

Bir süre önce ablamı acile götürdüm. Kendisi 40 yaşında, kendi gidebilirdi ama ben götürdüm başında bekledim, endişeden geberdim. Biz ordayken bir teyzeyi getirdi ambulans. Muhtemelen şekerden bacak dize kadar yara içindeydi, iltihap akıyordu artık. Aramış 112’yi binmiş gelmiş. Kimseye haber verememiş. Şarjı da bitmiş, bir şekilde şarj ettik telefonu ulaştık torununa. O kadının ayağı o hale gelene kadar nasıl hiç bir çocuğu torunu görmedi, nasıl ilgilenmedi hastaneye götürmedi hem hayret ettim hem üzüldüm. İnsanlar çok acayip.
Herkes ektiğini biçer bu hayatta ben karmaya inanıyorum. Hayatları boyunca evlatlarına muhtaç kalmadan dinç ve sağlıklı yasarlar umarım

siz çocukken yapma denilen şeyleri ısrarla yaptığınızda aileniz size "ben daha ne yapayım?" deyip, sorumluluklarını yerine getirmedilerse çok haklısınız tabi ki.
ya öyle de bu çocuk değil ki 50 yaşında koskoca adam. Alzaymer olsa alırsınız elinden ama 50 yaşında adama daha ne yapılır ki uyarmak dışında? Tabi ısrar edip doktora götürebilir ama adam gitmem derse deli gömleği giydirip zorla arabaya da atamaz insan.

Erkekler zaten doktora gitmezler. Geneli boyle. Kadinlar daha dikkatli.

herkesten tek tek alıntı yapmicam ama 50 yaşında adam kaprisi çekilmez, 50 yaşında adam eli ayağı tutuyor, 50 yaşında adam vs vs vs adam lafları şu aşamada öyle saçma geliyor ki. belli ki ihmalkar, adam belli ki ilgi istiyor, belli ki beklenti içinde hadi diyelim ki yalan söylüyor ağrısı sızısı hastalığı yok ne kadar zor olabilir ki kontrol amaçlı götürüp yardımcı olmak? gönlü olsun ne olacak ki? bir gününüzü harcamış olacaksınız sadece ama karşı taraf evladım nasıl da ilgili bana deyip güven duyacak, siz babamın her durumda yanında oldum iç huzuruyla yaşayacaksınız.

Başlığa istinaden evet siz götürmelisiniz ne olur bi gün gidip hastanede tahlillerini yaptırıp ilgilenseniz yanlız gitmek istemiyor ya da kendini depresif hissediyor olabilir götürün içiniz rahat etsin ben hasta olduğumda eşim götürur hep yanliz gidemediğim için değil bana destek olmak için gelir

Ayda bir birlikte doktora gittiniz diye neyiniz eksilir?
Hep babanızın yapmadiklarina odaklaniyorsunuz, biraz da kendinize bakin derim.
Yarın vefat etse ona o kadar soylemistim mi diyeceksiniz?

Ayda bir birlikte doktora gittiniz diye neyiniz eksilir?
Hep babanızın yapmadiklarina odaklaniyorsunuz, biraz da kendinize bakin derim.
Yarın vefat etse ona o kadar soylemistim mi diyeceksiniz?
bende bunu düşünüyorum zaten öldü haberi gelirse ve keşke daha fazla ilgilenseydim der miyim

Benim annem de seker hastasi, gözüne igne vuruluyor surekli. Babamla gider gelirler. Siz ya da esiniz goturun ne olacak, babalik hakkidir o kadar nazi da olmasin mi?

Benim babam da öyle.
Kalp krizi geçirip evde bize söylemeden kendi kendine dışarı çıkmış falan.
O sebeple en yakın dostlarından birini arar durumu tembihleriz, ne olur katakulliye getirin de doktorda alsın soluğu diye.
Sağolsunlar tutup kolundan götürüyorlar, yoksa biz ne desek götürmeye çalışsak da boş.

Keşke hayatta olsaydı da babam her an yanında olsaydım doktoruna ben goturseydim bebek gibi baksaydım..
Konu sahibi benim gibi keşkeler yaşama olur mu çok zor.

Back
X