- 9 Aralık 2015
- 38
- 7
- 1
- 35
- Konu Sahibi dertlidoktor
-
Yani ayni dine sahip olmaniza ragmen tepkililerse irksal bir durumdur. Ben sizin yerinizde olsam habersizce gelirdim, elini tutarak ailemin kapisina dayanirdim. Hayat sizin hayatiniz, o adamla omur gecirmek istiyorsaniz gecirirsiniz, ailenizin bunu anlamasi lazim. Bence ciddi anlamda oturup konusun oyle laf acmaya filan calisarak degil, ciddi sekilde, oyle yanlis bir sey yapiyormus gibi sinerek degil. Yani nasil konustunuz ailenizle bilemiyorum ama bana sanki biraz ilimli yaklasiyorsunuz gibi geldi o yuzden ciddi gerekirse sert olmalisiniz dedim :) Tabi restleserek degil, isin ciddiyetini anlasinlar yeter.
amin, annemin kendini geri çekmesine çok üzülüyorum. hiç bir şey yapmıyor. karışmam diyor. normalde annene söylersin annen gider babana söyler. ben anneme söyledim. dedim kızı istiyorlar de dedim. gitmiş demiş biriyle görüşüyüor. babam da çok sinirlendi kızdı. sonra zar zor anlattım hayır öyle değil, beni istiyorlar falan diyeeanladim
korkutma beni doktorcum
bende kapaliyim ve fransadayim nedem gidip eyfel jkulesinden atlasammi :)
$aka $akaaa
hayirlisini versin rabbim ..
inşallah hayırlısı olur. internetten dua araştırıyorum. kafayı yedim iyice. "babayı ikna etmek için yapılacak dua" zikirler falan...Türk tipi babaların gözünde damat adayı kriterleri vardır.. Mesela, güzel bir ilk izlenim için takım elbise, bu spor tipi de olabilir, kravat şart değildir..(Ama kravat olursa olayın ciddiyetini idrakları kolay olur) Daha sonra baba ne derse damat adayının evet efendim, haklısınız gibi sürekli onaylanmak isterler. Karşısında damat adayı heyecanlı görünce mest olurlar
Babanızı rahatlatsın konuşma şekliyle, yani babanızın telaşı alıp kızımı kendi ülkesine götürürse diye olabilir. Çünkü Arap kökenliden Türkler çekinir, yaşam kriterleri bizden farklı olduğu için.
Keşke aileside gelebilseymişti, enazından abi abla gibi.. Çünkü akraba görmesi yine onun ciddi olduğunu düşündürmede bir artı olurdu..
İçinizi ferah tutun.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
ben dedim baba seninle bir şey konuşmak istiyorum dedim ve dakikalarca ağladım. sonra dedim tanışmanızı istiyorum. neden tanışmamızı istiyorsun dedi. sonra bir şey diyemedim. Seviyorum falan denmez babaya. diyemedim. sonra dedi nerede yaşayacaksınız? dedim İstanbul'da yaşamak istiyor o da. dedi ki: "yok öyle siz kızınızı verin ben gelirim istanbul'a gelmezse ne yapacaksın?" dedi. Koparız dedi. bir şey olsa ben nasıl hemen vize alıp geleyim. falan dedi. o da haklı ama ben de haklıyım erkek arkadaşım da haklı.. en çok o haklı. ona çok üzülüyorum. dayanamıyor artık.
inşallah. benim babam da ağlamama dayanamaz. ama kendi sorumluluklaırnı yerine getirmek istiyor. evleneceğim kişiye 2-3 yıl geçmeden güvenmesi biraz zor. benim de öyle. bir sürü hikaye duyuyoruz. evlendikten sonra değişen erkekler vs. ama ben seviyorum, güveniyorum. babamın bu sorumluluk bilincini de çok iyi anlıyorum. ama bence biraz yanlış davranıyor. çocuğun tanışmaya gelmesine bile fırsat vermedi. ama sanırm babam kendisi çabalasın gelsin, bulsun beni falan öyle düşünüyor. yani ben niye davet edeyim, istiyorsa kızı arasın bulsun uğraşsın falan.. o düşüncede sanıyorum.. şu anki tek korkum geldiklerinde konuşma nasıl geçecek.. o konuşmayı mükemmeleştirmek için ne yapabiliriz bilmiyorum.Valla bilemiyorum, aile yapilarimiz farkli sanirim. Ben babama seviyorum derim. Ama aglamak daha etkili, agladigimi gorunce farkli din olsa bile yumursar zaten bilemedim ne yapilsa kiBir kez daha konusun, birbirinizi kaybetmeyin vallahi omur gecirmeyi istenilecek kisi zor bulunuyor. Buradan girseniz, baba mutlu olacagima cok inaniyorum, lutfen en azindan bir tani, ailesi ile tanis deseniz. Valla bir yerde artik denmeyecek seyleri de demeniz lazim bir yerde bu zincir kirilacaktir ama nerede Uzulmeyin ne karsi cikan aileler sonra ikna oluyor, babaniz elbet pes diyecektir
Adamin terorist ya da koktendinci olmadigindan emin misiniz~?
inşallah olur. ve herkes de mutlu olur.. benim ailem de onun ailesi de o da ben deEn olmadı babana -vermezsen kaçarım, dersin. Yaş 25.
Ama olacak gibi geldi bana.
His...
Türkiyede yaşamak için nerelerle, yani özelde çalışacaksa nereler ile, devlette çalışacaksa hangi kurumlarlar ile görüştüğünü yada görüşeceğini anlatsın gibi..bir de sizce nasıl bir ispat gösterebilir babama. Türkiye'de yaşayacağına dair.
evet doğru konsolosluğa sorabilir çalışma izni vs. haklısınız. teşekkür ederim.Türkiyede yaşamak için nerelerle, yani özelde çalışacaksa nereler ile, devlette çalışacaksa hangi kurumlarlar ile görüştüğünü yada görüşeceğini anlatsın gibi..
Birazcıkta, stres yapmayın bu kadar, akışını bırakınevet doğru konsolosluğa sorabilir çalışma izni vs. haklısınız. teşekkür ederim.farklı fikirler de olursa ve söylerseniz çok seivnirim
o benden bekliyor her şeyi. ben babamı ikna etmeliymişim. annemi ikna etmeliymişim. o istiyor her şey hazır olsun o gelsin annem babam aah damadımız gelmiş desin.Birazcıkta, stres yapmayın bu kadar, akışını bırakınBabalar (kötü baba bile-kendimden biliyorum) onaylamazsa kesinlikle haklı çıkarlar.. Zorlamayın, heyecan yapmayın.. Heyecan yapması gereken damat.. O düşünsün
yorumunuz için teşekkür ederim. biz yaklaşık 2 yıldır beraberiz. 2 yıldır beni rahatsız eden tek şeyi sinirliliği oldu. dindarlığı maşallah Allah nazardan saklasın, benden çok daha iyi namazlarında ibadetlerinde haram helal konusunda çok dikkatli.. benden defalarca ayrıldı haram olduğu için ama başaramadık tabi, o yüzden evlenme konusunda böyle acele ediyor. kültürü beni hiç rahatsız etmedi. açıkçası bizden farklı olarak "ya bu da böyle mi sizde" falan dediğim bir şey olmadı. hayırlısı olsun tabi. anneme babama kulak tıkamış değilim. onların onay vermesi beni bir yandan da demek ki doğru kişiyle birlikteyim diye mutlu edecek. Türkiye'de yaşamayı da orada doktorluk yapacak ve orada çok fazla arap var. onlara yardım etmek istiyor. arapça almanca ingilizce fransızca ispanyolca biliyor. diyor insanların bana ihtiyacı var. yalnızca kendi rahatını düşünen birisi değil.Herkesten farkli bir yorum olacak ama babanizi dinleyin bence. Adam cok hakli ulke degistirmek kolay mi heleki dilini bilmedigi bir ulkeye nasil yerlesip uyum saglayacak calisacak vs.
Ha yaparsa da is ciddiyete binmeden once yapsin ki babaniz ikna olsun.
Ayrica kültür farki cok cok zor idare edilen bir sey. Su an asik oldugunuz icin erkek arkadasinizin farkliliklari cok eglenceli ve egzotik geliyordur ama isin asli oyle degil.
Saniyoruz ki dinimiz ayni diye araplarla yasam tarzimiz benziyor, kesinlikle yanlis. Benim abim de bir arap kiziyla nisanli, hani derler ya ayri dunyalarin insanlariyiz diye, iste tam oyle bir durum.
Allah hakkinizda hayirli olani nasip etsin yine de babaniza kulaklarinizi tikamayin, ve anneciginize kizmayin kadin cok hakli. Cunku belli ki icine sinmiyor ama size bunu dan diye soyleyemiyor sizi uzmemek icin.
Simdi anlamadigim konular var. Yurtdisinda dogmadiniz galiba, kac yildir orda yasiyorsunuz? Bir de ben hangi ulke goremedim? Yani merak ettigim siz su an yasadiginiz ulkenin diline vakif misiniz? Siz ordaysaniz aileniz niye turkiye'de? Erkek arkadasiniz ne kadardir yurtdisinda?
Bir erkek icin ulke degistirmek cok ama cok zordur. Hele hele bir de meslegini icra edememe durumu var. TUS mus ben bilmem, tr de bir duzine sinav var gozunuz kesiyor mu bunlari yapmaya. Hem erkek arkadasiniz tr ye gelince meslegini yapamazsa ne yapacak? Dogru duzgun turkce'si de yok. Babaniz istanbul'a gelin demis ama sizin butun bunlari babaniza uygun dille anlatmaniz lazim. Ben olsaydim yerinizde tr ye donmezdim. Evet Islam dusmanligi var, su an hat safhada evet fakat unutmayin ki yurtdisinda bir suru musluman yasiyor ben de onlardan biriyim. Hepimiz mi tr ye geri donelim yani? Bu kadar emek caba sarfettigimiz okullarimizi islerimizi mi birakalim?
Babaniz cok fevri dusunuyor. Turkiye'ye donerseniz elleriniz bombos kalacak. Islam dusmanligi da umuyorum ki ilerki zamanlarda bir nebze azalacak. Ben sirf bu sebepten buyudugum bir ulkeyi birakip donmeyi istemiyorum. Cok iyi dusunun, oyle karar verin burda geleceginiz soz konusu. Herseyi bir bir anlatin ailenize. Islamofobi felan bu konuda da yumusatin babanizi. Sokakta her basortulu saldiriya ugramiyor ya canim abartmayin kelimelerinizi dogru secin.
Erkek arkadasinizi da birakmayin ama tr ye de donmeyin. Babaniz insallah razi olur. Bakarsiniz dugununuz olur, sonra geri gelirsiniz. Yalniz aileler arasinda iletisim kopuklugu kesinlikle yasanir. Birbirlerinin dillerini anlayamayacaklar yani. Hangi baba olsa temkinli yaklasir. Keza erkek arkadasiniz da babanizla zor anlasacak. Hakkinizda hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?