Ben oldum canım sonrasında çok ağrım ve kanamam olmadı. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktor korunmama gerek olmadığını rahmimin tertemiz olduğunu söylemişti. Velhasıl o tarihten beri 2 yıl oldu hala bişey yok yani korunsam da korunmasam da farketmezmiş 😒 ama bence kendini hemen kürtaj psikolojisine sokma canım inşallah haftaya güzel haber alırsın
Yok aşkım doktor umut yok dedi kendini hazırla üzülme dedi o yüzden umudum sıfır şimdiden atlattım psikolojim düzgün ilk denememdi ilk gebelikte olur böyle şeyler en azından hamile kalabiliyorum tesellim bu o zaman bana da her sey yolunda derse bende ilk aydan başlarım yine denemeye zaten benim kese 5. Haftada kaldığı icin benimde kolay geçer işlemim insallah ama biraz korkuyorum ya benimde bir saha olmazsa gebelik diye

Yani olabilirsem olcam. Geçen ay hormon baktırmıştım şimdi de Salı gününe infertilite bölümünden randevu aldım hormon baktırmıştım bir şey çıkmadı onun için geldim diyeceğim bakalım çekecekler mi😒
Direkt çekmiyorlar işte randevu bekletiyorlar ya. 🥲

Kızlar kafam çok karıştı ya biliyorsunuz hamile olduğumu daha yeni öğrendim öğrenmeden 1 hafta önce de kan tahlili yaptırmıştım ferritin demir değeri çok düşük çıkmıştı resmen depo bomboş. Eczaneden demir takviyesi aldım onu içiyordum hamile olduğumu öğrendim. Şimdi düşünüyorum içmeye devam edeyim devam etmesem demir gebelikte çok önemli devam etsem bebeğe zarar gelir mi. Fikirlerinize ihtiyacım var 😢

Kızlar kafam çok karıştı ya biliyorsunuz hamile olduğumu daha yeni öğrendim öğrenmeden 1 hafta önce de kan tahlili yaptırmıştım ferritin demir değeri çok düşük çıkmıştı resmen depo bomboş. Eczaneden demir takviyesi aldım onu içiyordum hamile olduğumu öğrendim. Şimdi düşünüyorum içmeye devam edeyim devam etmesem demir gebelikte çok önemli devam etsem bebeğe zarar gelir mi. Fikirlerinize ihtiyacım var 😢
Canım bunları doktora danış lütfen , buradan bizim yönlendirmemiz çok yanlış olur

Doktora yazdır canim

Sen aldın mı randevu? Ya ben 17sinden sonra evime döncem o zamana kadar yaparlar belki 😕
Adetinin ilk günü gel randevu al dediler 10 gün içinde yer varsa veriyorlarmış şehir hastanesinde birde 6 aydır bekleyenler varmış ayda bir kez çekiliyormuş hsg hastanede

Demir ilacı çok önemli zararı olmaz faydası olur. Hangi marka gebelikte kullanılıyor bir önemi var mı bilmiyorum ama çok var hamileyken kullanan. Öğrende hemen kullanmaya başla bence

Kuzum 36.50 civariydi birgun sonra 36.10 bugünde 36.60 70 yapti
Bazal vücut ısısı (ateş) takibinde yumurtlamayı anlamanın mantığı şu:
  1. Yumurtlamadan önce (foliküler faz)
    • Vücut ısın genelde düşük seyreder.
    • Çoğu kadında 36.2–36.6°C civarında olur (senin ölçüm yöntemine göre küçük fark olabilir).

2. Yumurtlama günü
    • Bazı kadınlarda hafif bir düşüş görülebilir (0.1–0.2°C). Bu düşüş her zaman fark edilmez.
    • Düşüşün ertesi gün ısının net şekilde yükselmesi yumurtlamanın o gün veya bir gün önce olduğunu gösterir.

3. Yumurtlamadan sonra (luteal faz)
    • Isı ortalama 0.3–0.5°C yükselir ve yüksek seviyede kalır.
    • Yüksek seviye adet başlayana kadar sürer.
    • Eğer hamilelik olmuşsa adet gecikmesiyle birlikte yüksek ısı
    • 14+ gün boyunca düşmeden devam eder.

Adetinin ilk günü gel randevu al dediler 10 gün içinde yer varsa veriyorlarmış şehir hastanesinde birde 6 aydır bekleyenler varmış ayda bir kez çekiliyormuş hsg hastanede
Hayır burda hemen veriyorlar Adetin ilk günü gidince 10.gunune veriyolar

Hayır burda hemen veriyorlar Adetin ilk günü gidince 10.gunune veriyolar
Benim regl bitmiş olacak ama Salı gününe. Belki hormon bakmak içindir ilk günü ben geçen ay baktırmıştım neden ilk gün ya

kızlar bir sey sorcam hiç kürtaj olan var mı aranızda nasıl bir sey kürtajdan ne kadar sonra tekrar hamilelik deneyebilirim
Canım ben mart ayında oldum. Benimde ilk gebeliğimdi. Hiç korkma uyuyorsun zaten bir şey hissetmiyorsun. Benim olduğum gün bayağı kanamam olmuştu normaldi yani sonra 3-4 gün hafif kanama şeklinde devam etti 37.gün regl oldum. Kürtajdan bir hafta sonra kontrolde gayet iyi dedi perinatolog. Antibiyotik ve demir ilacı vermişti. Parol bile içmedim ağrım olmadı çok şükür. Hafif kramplar hariç.
Ben rahimde anomali var dendiği için ilk regl sonrası mr çekildim hiç bir şey çıkmadı. 2. Deneyişimde tekrar hamile kaldım. Ben senin yerinde olsam rahmin toparlanmasını beklerdim sonuçta bir işlem yapılacak. 4 ay sonra hamile kaldım ki zaten 3 ay ara vermeyi düşündüm. Psikolojik olarakta toparlanmak istedim. Benim doktorumda 2-3 ay bekle demişti. Aynı şeyi bir daha yaşamamak için beklemek en iyisi. Burda kürtaj sonrası regl olmadan hamile kalan bazı kişilerim gebelikleri sorunlu oldu o yüzden korktum açıkçası. Yine de sen bilirsin. Doktoruna danış en iyisini o bilir🌸 şimdiden çok geçmiş olsun🙏🏻 sağlıklı değilmiş demekki😕

Benim regl bitmiş olacak ama Salı gününe. Belki hormon bakmak içindir ilk günü ben geçen ay baktırmıştım neden ilk gün ya
İşte ilk gün gidersen hesaplayıp adet bitimine randevu bulmak için ilk gün gel diyorlarmış, bende sordum Böyle dediler bana hani belki adetim erken olur geç olur bilemeyiz dediler ilk gün gelirsen randevu için isim yazdırıp sıraya alıyorlar bisürü ıvır zıvır iş bide anestezisiz çekiyorlarmış çok acıyor mu acaba 😏

Hayir hormon bakmiyo ogun takvime bakıp ona gore gün veriyo ben 2.gun gittim gün aldim

İşte ilk gün gidersen hesaplayıp adet bitimine randevu bulmak için ilk gün gel diyorlarmış, bende sordum Böyle dediler bana hani belki adetim erken olur geç olur bilemeyiz dediler ilk gün gelirsen randevu için isim yazdırıp sıraya alıyorlar bisürü ıvır zıvır iş bide anestezisiz çekiyorlarmış çok acıyor mu acaba 😏
Ben acıya çok dayanikliyimdir kendimi acayip sıktım benden önceki kız baş baş bağırdı doktor bana çok istikrarlisin dedi gel bide bana sor dedim içimde yani ona rağmen ben böyle acı ömrü hayatımda görmedim 😀😀

Back
X