bacaklarımdaki lekelerden kurtuldum

SLysss

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
47
10
Merhaba, uzun zamandır lekelerle savaşıyordum. Öyle zor bir yıldı ki psikolojim bozulmuştu, bileklerime kadar yaralarımla açık ayakkabıyı bıle zor gıyıyordum. Kimse görmesin istiyordum bacaklarımı.Kızlar bunlar aslında hepinizin çok iyi bildiği şeyler ve gayet ekonomikler ben sadece hepsini denemiş ve sonuç almış birisi olarak bir konuda bunu toparladım şuan yaralarımdan kurtulduğuma göre sizinle de paylaşabilirim nacizane deneyimlerimi umarım yardımım dokunur kızlar:KK15:.

denediklerim:

-ilk adım YARALAR:

Öncelik varsa bacagınızdaki açık veya kabuklu yaraları iyileşmesini sağlamak, yaralar iyileşmeden yapıcaklarımız daha fazla cildimizi yıpratmaktan baska bır ıse yaramaz. Ben öncelikle cildiyeye gittim. Bana yaklasık sırasıyla 10 15 krem verildi ama bende etkisi olanlar: madecassol, bepanthen. yaklaşık 2 3 ay kadar falan kullandım anca geçti yaralarım izler haline döndü.
-yaralar ve batıklarla oynamayı bıraktım.
-sadece ağda kullandım( çok sık yapmamaya çalışın ımkanınız olursa)

-ikinci adım YARA İZLERİNİN RENGİNİ AÇMAK:

KANTARON YAGI:Yaralarım iyileştikten, iz haline geldikten sonra ben 3 minik şişe kantaron yagını her sabah akşam bacaklarıma sürdüm.( tüyleri de azalttı:KK22:).
KESE:ve artık yaralarım iyileştiği için bacaklarımı keselemeye başladım. Keselenmeye alışık değilseniz de alışmanızı öneriyorum haftada bir gün hamama gitmek zorunda değiliz, ben banyoyu ısıtıp sıcak su ile yıkanıyorum daha sonra KEÇİSÜTLÜ SABUN ile yıkanıp bıraz daha sıcak suyla duş aldıktan sonra cok kolay bi şekilde keseleniyorum. çıkmadan once de bir defa daha aynı sabunla yıkanıp çıkıyorum. Cildiniz kuruysa nemlendiricinizi sürersiniz, bacaklarınıza da kantaron yagını. miss :rolleyes: 3 adet kullandım.sonsuza dek de kullanıcam :oops:
(keselenmek+keçisütlü sabun cilt rengimi, lekelerimin rengini açtı)

MASKE: haftada bir kil içine birkaç damla limon sıkarak maske yaptım.zaman zaman içine gulsuyu veya zeytınyagı damlattıgım oluyordu. (izlerin rengini açıyor)

AGDA: Batıklarım epilasyon aleti yüzünden olduğu için aleti atıp agdaya başlamıştım, yaralarım iyileştiği için her agda yaptıktan sonra bacaklarıma sirke-limon sürdüm. (Tüyleri azaltıyor-lekelerin rengini açıyor)

BRONZLAŞMAK: En fazla etkisi olanda güneşlenmekti benim bacaklarım için, ilk günlerde güneşlendiğimde sadece yaralarımın üzerine 50 faktör korumalı güneş kremi sürdüm.her gün gozlemleyerek bacaklarımdaki renk dengelendiğinde tüm bacaklarıma güneş kremini sürmeye başladım.Bronzlugu hiç sevmem o yuzden keçisütlü sabun ve her hafta düzenli keselenmek bu dertten beni kurtarıyor :KK75:.

Son adım: Yara izlerim yok denecek kadar azaldığı için şuan önemli olan artık batıklarımızn olmaması aynı durumlara düşmemek bu yüzden de bacaklarımızı hergun olmasada her fırsatta nemlendirmeliyiz ki kıllar dışarı kolay bir şekilde çıkabilsin.

Nemlendirici olarak: Aktardan aldıgım dogal bir krem içine e, b vitamini kattım ve hergun sürüyorum.(salyangoz, melisa kremi vs olabilir).

Dipnot :KK22:
Evde çok paralar döktüğüm kremler artı doktorların verdiği 10-15 krem, kimyasal peelinge kadar hepsi öylece duruyor kimyasal peelingi 6 defa yapmama ragmen hiç soyulma olmadı aksine dahada izi koyulaştırdı.ne varsa dogal seylerde var:KK72:.

Sadece sabırlı olun.yagları kremleri sürmek 1 dklık birşey günde 1 2 dkıkamızı yaralarımıza ayıralım, ınsan zamanla alışıyor ve bu gunluk rutin halıne gelıyor. :KK54:
 
Bu yöntemleri vücutta ki diğer yaralar içinde kullansak faydalı olur mu acaba ? Bu arada çok bilgilendirici konu olmuş Teşekkürler :)
 
X