Bacaklarında LİPÖDEM hastalığı olup ameliyat olan var mı?

Merhabalar,
Merak edenler olduğunu biliyorum, kusura bakmayın ancak yazabiliyorum. Pazartesi günü vaser lipo operasyonu geçirdim. Kanamalı ameliyat olmuş, hemoglobin değerim 6'ya düşmüş.Tansiyonumu ölçememişti bile cihaz. 2 ünite kan ve serumlarla hemoglobin 8'e tansiyon 7-4'e yükseldi anca. Ateşim ise 37-37.5 arası mütemadiyen. O yüzden 3 gece hastanede kaldım, dün akşam üzeri anca çıkardılar. Hala ateş, oynak tansiyon ve halsizlik var, şakaklarımın gümbürtüsü ve baş zonklaması geçmek bilmedi. Benim kalça, basen, tüm bacak oldu ve 6 lt alımış. Zaten 51 kiloydum, o yüzden toparlayamamış olabilirim. Eski halimin iki katıyım şu anda, bugün banyo yapıp korseyi değiştirdim ama korse eziyet gerçekten, ayaklarımı çok sıktığı için yarım saatte, en fazla saatte bir kalkıp yürümek zorundaydım ki ilk birkaç gece kabus oldu. Şimdi en azından sancıya uyanıp, kendi başıma kalkıp, biraz yürüyüp sonra tekrar uyuyabiliyorum. Gecelerdir deliksiz uyku yok anlayacağınız. Korse alttan çıtçıtlı değil, o yüzden her tuvalete gidiş bir tören (hastanede sonda takılıydı). Doktorum herşeyin yolunda olduğunu ve bundan sonra hızla iyileşeceğimi söyledi. Aynalara bakmak istemiyorum şu anda :). Bir yandan da ödem atmak için hareket etmek adına ciddi gayret sarfediyorum bu halsizlikle. Artık bu kadar sıkıntıya değip değmediğini görmek için gayret etmekten ve sabretmekten başka yapacak birşey yok.

Canım kusura bakma bende foruma giremiyodum bayadır ancak yazabildim. Çok geçmiş olsun. Umarım hızla iyileşirsin, iyileştikten sonra bacaklarının halinden haberdar edersen çok sevinirim:)

Çok teşekkür ederim pinky9, her gün biraz iniyor ödemler, hareket kabiliyetim hergün biraz daha artıyor. Düşük tansiyon ve başağrısı hala devam ama hem psikolojik hem fiziksel olarak daha iyi hissediyorum. Bilgi vermeye devam edeceğim :)

Tamam canım en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle:)

Çok geçmiş olsun . Bende lipödem vakasıyım , ameliyattan memnunmusunuz ,

Çok geçmiş olsun . Bende lipödem vakasıyım , ameliyattan memnunmusunuz ,

Teşekkür ederim azlina,
Memnun olup olmadığımı söylemek için çok erken, daha 17.gün. Ödemlerin ciddi şekilde gerilemesi 2 ayı buluyor dedi doktor bey, tamamen şekle girmek ise 6 ayı. Korseyle yarı yarıya ince görünüyor ama bacaklarım :)

Merhaba mavigamzem,
Şimdilik her şey yolunda. Bası giysisi varken eskiye nazaran incecik bacaklarım ama çıkarınca eskisinden çok fark yok gibi. Ödemlerin inmesi için daha en az 1 ay var. Bası giysisi çok rahatsız edici yalnız, hem çok sıktığı, hem cildimi kurutup sürttüğü için canım yanıyor biraz. Önümüzdeki haftadan itibaren artık geceleri çıkarabileceğim. Bu arada artık 1 kilo bile alma lüksüm olmadığından yarın beslenme uzmanına gidiyorum.

Selam kızlar,
Sıkıntılarım epeyce azaldı. Dün gece etek denedim korse olmadan ve görüntüden memnun kaldım. Tabi ki hala füze gibi bacaklara sahip değilim ama eskisinden çok farklı. Kalan ödemden de kurtulmayı ve alışveriş yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

iyi haberlerini bekliyoruz canım:))

Merhaba ben de lipödem hastasıyım. Yener Bey'e ameliyat oldum. 7 ay falan oldu. Sonuçtan memnunum ancak operasyon sonrası çok sancılı tam anlamıyla bir kabus. Lipödem hastası kadınların en çok istediği şeylerden biri sanırım etek ve uzun çizme giymektir. Her çizme olmasa da bazılarına giriyorum artık. Hatta görgüsüz gibi yığınla elbise, etek ve 5 çizme aldım. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim bu hastalık bir illet!!

Merhaba osososos ben de yarın yener beye muayene olacağım. Lip ödemim var değdi mi çok merak ediyorum. Tavsiye ediyor musun?

Atv de seyrettim bende bu bayani. Yener bey in ameliyat fiyati ne aceba. Bir de ahmet karacalar var bu doktora giden oldu mu

Merhaba kızlar bende lipödem şüphesiyle burdayım acaba lipödem olunca bacaklarda çok fazla ağrı oluyor mu özellikle diz ve çevresinde bide en başta teşhis için hangi doktora gidilmeli??

Ayaklarınızda ağrı oluyormuydu tedaviye başlamadan önce bunu çok merak ediyorum sızlamalar var mıydı bide ilk teşhis için hangi doktora gittiniz yani hangi bölüme ??

Merhaba kızlar bende lipödem şüphesiyle burdayım acaba lipödem olunca bacaklarda çok fazla ağrı oluyor mu özellikle diz ve çevresinde bide en başta teşhis için hangi doktora gidilmeli??
Sürekli bir ağırlık yorgunluk ve gerginlik hissi. Uzun yolculuklar da Bacağın aşırı şişmesi ve diyetlerin bacak incelmesinde etkili olmaması

İlk lipödem teşhisini hangi doktor koydu bunun için hangi doktora gittiniz dizlerimin üstünde ciddi şekilde sarkma var ve oturup kalkmakta zorlanıyorum acaba lipödem belirtisi olabilir mi bide ameliyat olduktan sonra tekrar olma ihtimali var mı acaba

ben ilk doktora gittiğimde lenfödem dediler ve fizyoterapide masaj tedavisi görmeye başladım, fizyoterapist koymuştu teşhisimi, sonra bikaç doktor da onayladı. Olabilir aynı belirtiler bende de var. Ameliyattan sonra tekrarlama ihtimali yokmuş kesin çözüm :)

Atv de seyrettim bende bu bayani. Yener bey in ameliyat fiyati ne aceba. Bir de ahmet karacalar var bu doktora giden oldu mu

20.000 tl dedi benim sorduğum herkes. Baya pahalı maalesef ama kesin çözümse değer

Evet çok fazla ağrı oluyor diz çevresinde, eskisi gibi pilates yapamıyorum mesela bacağımı bükemiyorum. Bana fizyoterapist koydu teşhisi daha sonra ankara'da seda güler'e gitmiştim o da lipödem demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…