Bacaklarında LİPÖDEM hastalığı olup ameliyat olan var mı?

Doktor Yener Demirtaş facebook'ta bugün bi grup kurdu lipödem diye kızlar isteyen katılabilir.

Çok bilinmeyen, teşhisi konmayan bi hastalık. Bir de estetik, bacakların incelmesi gibi anlaşılıyor ama aslında sağlık açısından gerekli. Bacaklar, dizler bu yükü taşımıyor, yıpranmalar oluşuyor.

Dikiş izi oluyor mu, nasıl oluyor? Ben de bunu merak ediyorum. Yaptıranlar cevaplarsa sevinirim...

Selam kızlar, ben haftasonu yener bey e muayeneye gittim. 2. Evrenin giriş aşamasındaymışım. Ameliyat önerdi. Fakat garantisi konusunda şüphelerim var. Ameliyat olan varmı aramızda?

Selam kızlar, ben haftasonu yener bey e muayeneye gittim. 2. Evrenin giriş aşamasındaymışım. Ameliyat önerdi. Fakat garantisi konusunda şüphelerim var. Ameliyat olan varmı aramızda?
önceki mesajları okursanız görürsünüz ameliyat olanları

Ameliyat olunur ama benim korkum bu hastalık adı ağrılı yağlanma bir başka adı yani ameliyat bence feci ağrılı olur nasıl dayanacagim. Korkuyorum şahsen

Ameliyat olunur ama benim korkum bu hastalık adı ağrılı yağlanma bir başka adı yani ameliyat bence feci ağrılı olur nasıl dayanacagim. Korkuyorum şahsen
Ağrı eşiği kişiden kişiye değişen bi durum olduğu için kesin bi söylemde bulunmak doğru olmaz. Muhakkak ağrılı olur operasyon sonrası ama zaten bi ağrı çektiğimiz için bi hafta on gün dayanılabilir bence. Önemli olan netice bence :)

Merhaba, bende Yener bey'den muayene oldum ve lipodem teshisi koydu. Ameliyat tarihi de aldim yakin bir zamanda olacagim. Doktora guveniyorum. Beni korkutan ameliyat sonrasi agrilar ne siddette olacak ve gunluk normal hayatima ne kadar surede donecegim konusu. Doktora sordugumda aci esigime bagli oldugumu soyledi ama ben yine de ameliyat sonrasi neler yasandigini merak ediyorum. Ameliyat olanlar hangi doktordan oldugunu ve neler yasadiklarini anlatabilirse cok sevinirim.

Şuanda hastaneden yazıyorum, cumartesi 16.00 da ameliyata girdim. Uyandığımda çok ağrım var diyebildim sadece. Ama bi kaç saate geçtı ağrılarım. Sonrasında yürümeye çalışmak biraz sancılı oluyo. Sonunu düşündüğümüzde katlanılmayacak bi durum değil.

Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ediyorum. Umarim benimki de sizinki gibi rahat gecer.

arkadaşlar fiyat neden bu kadar çok yüksek
sanki yener bey pek yaygın olmayan bir operasyonu fırsat bilip bu kadar yüksek tutmuş ücreti, hiç etik değil
arkadaşlar birde en azından bacağın alt tarafının öncesi ve sonrası fotolarını ekler misiniz

Arkadaşlar ben de lipödem belirtileri taşıyorum ve aynı durumu yaşayan yakın bir arkadaşım yener bey e muayeneye gitti.Gerek verilen uçuk fiyatın gerek doktor beyin pek içine sinmemiş olmasından dolayı başka doktor araştırmalarına devam edeceğini söyledi.gerçekten ben de rakamı duyduğumda bu konu açığından yararlanıldığını düşündüm.aynı şekilde kendim için de araştırmalara devam ediyorum.bu sorunun artık adı konulabildiğine göre yapan uzmanların sayısı da çoğalacaktır diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, buralarda yazılanları uzun zamandır okurum, fikir alırım ama ilk defa yazıyorum, çünkü benim gibi lipödem derdinden muzdarip olanlara belki bir yardımım olur diye düşündüm. 3 hafta önce ameliyat oldum. İlk günler oldukça zordu, hatta ameliyat sonrasında eğer doktorum daha önceden uyarmamış olsaydı bir daha yürüyemeyeceğimi düşünürdüm. Ama her geçen gün bir öncekinden daha iyi oluyorum. Superdry yöntemiyle bacaklarımdan 3 litre yağ alındı. Superdry yönteminin avantajı, bacaklara ekstra sıvı verilmediği için simetrik olarak şekillendirmenin mümkün olması. Konuyla ilgili 2 doktorla görüştüm. İlk görüştüğüm doktor, bana komple bir estetik (meme, karın, bacak) hepsini aynı anda önerdi. Ona göre her şey o kadar kolaydı ki, ama iyi ki kabul etmemişim, hepsini birden yapmak akıl karı değil, zaten hastalarının öncesi sonrası fotoğraflarına baktığımda hiç estetik gelmedi bacaklar, incelmiş ama şekil verememiş. Diğer doktorun hasta fotoğrafları oldukça etkileyiciydi ve istediğim halde bana bacak karın ve meme operasyonlarının bir arada olamayacağını söyledi. Günleri de oldukça dolu, bana aylar sonrasına randevu verdi. Neyse sonunda operasyonu oldum. Bacaklarımda hala ödem olduğu halde oldukça inceldiler. Önceden tayt gibi duran pantolonlar artık normal duruyor. Doktor 3 ay boyunca haftada en az 3 defa manuel lenf drenaj almamı söyledi, yoksa ödemlerin geçmesi gecikirmiş, lenf drenajın faydasını görüyorum. Bu dertten kurtulduğuma hala inanamıyorum, bacaklarım yine yağlanacak diye tedirginim ama doktor yağ hücrelerinin büyük bir bölümü aldığı için bunun olmayacağını söyledi. Yani deli gibi yemek yersem o kalan yağ hücreleri de şişer ama bu kadar eziyetten sonra artık çok dikkat ediyorum. Ameliyat düşünenlere şifalar dilerim.

Doktorunuzun adını öğrenebilir miyim?lipödem ameliyatı olanların sayısı çok olmadığından yeterli bilgi edinemiyorum :/

Heyecandan unuttum kusura bakmayın. Çok geçmiş olsun.inşallah bir an önce sağlığınıza kavusursunuz.

Ben de fiyat bilgisi isteyecektim.bu arada geçmiş olsun umarım ameliyatın etkileri geçtikçe çok daha kaliteli bir şekilde günlük yaşantınıza dönersiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…