Bacaklarında LİPÖDEM hastalığı olup ameliyat olan var mı?

Aranızda fizyoterapistte tedavi olup sonuç alan varmı, ömür boyu çorap giyeceksin deniliyor
Ameliyatmı fizyoterapistte tedavimi sizce??

Ben gittim 1 ay boyunca fizyoterapistte masaj ve lenf drenaj tedavisi gördüm ama bir işe yaramadı hiç incelme olmadı, çoraplar da çok zahmetli ayrıca yaz kış sürekli giymek. Bence sadece hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyorlar. Ama ameliyatta riskli tabi içgüdülerinize göre siz karar verin.

Bu bilgiler için çok teşekkürler. Lazer doktorunun adını hatırladınız mı ? Ayrıca size uygun fiyata lipödem ameliyatı yapan 2 doktor önerebilirim özelden isterseniz.

Ameliyattan sonraki süreci bizimle paylaşmanız çok güzel sevgili @Htrnc , lütfen devam edin :) Sevgiler. Ayrıca bende size özel mesaj atmıştım cevap bekliyorum hala :)

Şimdi size yazdım. Kusura bakmayın lütfen, soruyu hatırlıyorum hatta cevap ta yazdığımı sanıyordum size ama sanırım yanlış birine yolladım ya da yolla tuşuna mı basmadım bilemedim. :)

Bugün dışarı çıktım markete gittim, yürüdükçe bacaklar açılıyor, giderken dışardan belli oluyordu bi rahatsızlık olduğu ama dönüşte iyice açılmaya başladı bacaklarım ve sadece normalden yavaş yürüyen biri gibi göründüm :) bu arada yazdım sanki ama tekrar aklıma gelmişken yazayım bacakların genelinde deride hissizlik var. Bu normalmiş ve geçecekmiş zamanla. Öyle rahatsız edici bi durum değil ama kaşınınca kaşıyosunuz ve üst deri hissetmediği için kaşınma hissi geçmiyor bir türlü :))

Merhaba, şimdi araştırdım doktoru hatta bu forumda da varmış meğer konu olarak ama şu an farkettim ve doktor hakkında ne dendiğini bilmiyorum bu cevabı yayınladıktan sonra okuyacağım. Doktor ALPER TUNCEL. Okumadan doktor hakkında söyleyebileceğim şey araştırmalarımdan gördüğüm kadarıyla gerçekten bilgi sahibi ve etik değerleri gözeten bir doktora benzemesiydi. sitesindeki videoları güven vericiydi.

Arkadaşlar merak edenler için profilime bacaklarımın fotoğraflarını eklemeyi başardım sonunda. Ayarları çok net bilmediğimden şu an gizliliği takip ettiklerim görebilsin şeklinde yaptım. En güvenlisi bu olur gibi düşündüm. Benim takip ettiğim üyeler fotoğraflarımı görebilir. Görmek isteyen üyeler bana yazarlarsa onları da takip ederim ve bakabilirler. Sevgiler herkese

ee sizin bacaklarınızda bişey yok ki ??? bilek kısmı normal bacağa göre daha ince olması gerekirken o çok azıcık kalın sadece ama bu kadar sorun edecek bişeyiniz yok çok şaşırdım gerçekten. Hatta normal bi insana göre çook ince bacaklarınız ya,üst bacaklarınız falan hiç lipödem gibi durmuyosunuz halinize şükredin

Bakınız, ben de buradaki birçok insana göre daha iyi durumda olabileceğimin farkındayım. Ama durumum hakkında bilmeden halinize şükredin demeniz doğru bir tutum değil. Biliyorsunuz ki bu hastalık evrilebilen bir hastalık yani ben başlangıç seviyesindeyim ama daha kötüye gider ben önlem almazsam. Şimdi ne yapmalıyım hıı birçok kişiye göre ben iyi durumdayım şükredeyim deyip çözüm aramayayım mı? Ayrıca hastalık sahibi olduğum doktor tarafından onaylandı tabii ki çözüm arayacağım ben buna. Ve fotoğrafları da buraya her insana bir fikir versin faydalı olsun diye koydum. İnsanlar belki de bakıp kendilerini değerlendirebilir ve belki de bir başkası da daha çok erken evrelerde keşfedip önlem alabilir ilerlemeden her hastalıkta olduğu gibi bunda da erken tanı çok önemli. Ayrıyeten "sizde bir şey yok ki" dediğiniz bu görüntü bile benim otobüs yolculuğu yapmamı engelleyecek kadar hayatımı etkiliyor . Bacaklarım çok fena şişip ağrıyor. Sonuç olarak bu tip yorumlar yapmak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum

sakin ol şampiyon ya Kötü niyetle yazmadım ki niye bu kadar terslendin ?Evet haline şükretmelisin dememde ne var, çünkü bacakların gerçekten iyi durumda bir çok lipödemli hastaya göre belli bile olmuyor, haline şükret demem de kötü olan ne yani, sana haline şükret ve çare arama demedim ki. Haline şükret çünkü çok çok başlangıç aşamasındasın ve bu şekildeyken çözüm bulman daha kolay, tabi ki çözüm arayacaksın.

Hayır benimki de sinirlenmek değil, ben kimse hakkında kötü düşünmem. Sadece seçtiğiniz cümle yanlıştı bana göre. "Bu kadar sorun edecek bir şeyiniz yok" cümlesi. Amacım size tepki göstermek de değildi. O yüzden birbirimizi anlamaya çalışmalıyız diye yazdım zaten :)

Yazdıklarından bacağını çok taktığını düşündüğüm içindi, hani bu kadar kafana takma seninki kolayca düzelebilcek anlamında dedim, moralini bozma yani diye. Gerçekten şanslısın ilk aşamalardayken önlemini al tabii ki, sevgiler

selam kızlar, benim bacaklarımda lipödem var. Türkiye'de pek bilinmiyor. Aranızda başka lipödem olanlar var mı ?

Merhaba, bende de lipödem var ve ben almanyadan gelip türkiyede ameliyat oldum. Trükiyede bilen ve bu amaleyait yapan var

Merhaba ben Dr. Yener Demirtasa Aemliyat oldum. Bacaklarimdan ve kollarimdan toplam 12 litre yag alindi. Ameliyatin ücreti asagi yukari 40.000 tl. Memorial hasthanesinde ameliyat oldum ve bakimim orda yapildi. Bende sizin gibi herhangi bi yorum okuyamadim DR. hakkinda okuyamadim ama youtube ve facebook dan bulduklarimla yola ciktim.

Suan tam 4 hafta gecti ameliyat olali. Yavas yavas sislerim inmeye basliyor . Bilgi isteyenlere detayli bilgi verebilirim. Cok aci cektim ilk 2 hafta ama yavas yavas etkisini gördükce daha positif oluyorum.

Geçmiş olsun nasılsınız şimdi kilo verebildiniz mi ameliyat sonrası

Bende haftaya Ahmet Karacalar'a ameliyat oluyorum. Süreci paylaşırım burdan

Merhaba
Senelerdir nedenini araştırdığım bacaklarımdaki yağlanmanin sebebini 1 sene kadar önce ögrendim, lipödemmiş.
2 doktora gittim. Aylarca ameliyat olup olmamak konusunda kararsız kaldım, sonunda superdry teknik ile ameliyat olmayı uygun gördüm. 9 agustosta ameliyat oldum, ve şimdi keşke daha önceden neyim olduğunu bilseymişim ve ameliyat olsaymisim diyorum.
Ben çok kısa zamanda toparladım, iki bacağımdan 3.1 lt yağ alındı, 6saat kadar ameliyatta kaldım. Ameliyattan sonra ilk yürümeye çalıştığımda sadece ayağa kalkabildim ve basım donup midem bulandigi için adim atamadım. Fakat birkaç denemeden sonra artık kendi basıma tuvalete gidebilir hale gelmiştim. Biraz zorlu bir süreç, iki hafta kadar hareket anlamında kısıtlanıyorsunuz, fakat sonuca değiyor. Su anda daha 2 ay dolmamasina rağmen pilates yapıyorum, yüzüyorum, yürüyorum, ve iyileşmeyi gördükçe çok mutlu oluyorum. Sormak istediğiniz sorular varsa kendi tecrübelerimi paylaşırım. Herkese geçmiş olsun.

Merhaba.....

Bende sizin gibi lipödem hastaligindan müzdürabim.
Yurt disinda yasiyorum türkiyede ameliyat olmak istiyorum. Ama cidden bu hastalik yüzünden doktor seciminde cok zorlaniyorun.
Hangi doktorda ameliyat oldugunuzu sorabilirmiyim?
Ve ameliyat ücretini?
lipödem benim bacaklarimda cok agri yapiyor... sizin de öyle miydi?

Sevgiler

Merhaba

Öncelikle geçmiş olsun umarım bir an önce cozersiniz

Ben Ahmet Karacalar’a ameliyat oldum. İlk gittiğim doktor Yener Demirtaş’ti, ona da yaptıranlar memnun okuduğum kadarı ile

Fakat açıkcası benim içime onun yaptığı liposuction yöntemi sinmemişti. O vaser lipo yapıyordu. Daha sonra araştırdığımda Ahmet Karacalari buldum.

Onun yaptığı yani benim olduğum yöntem ise superdry diye Ahmet beyin geliştirdiği bir teknik. Yöntem olarak daha güvenilir çünkü kuru bir şekilde saf yağ alıyor, emboli riskini ortadan kaldırıyor kansız bir yöntem olduğu icin. Ben o sebepten Ahmet beyi tercih ettim. Ayni zamanda bu yöntemde ameliyatı yaparken herhangi bir sıvı enjekte edilmediğinden doktor sonucu da net bir şekilde goruyor ameliyat sırasında ve daha estetik bir görüntü ortaya çıkıyor.

Eminim diğer doktor da iyidir ondan da memnun olanlar var fakat ben Ahmet beyden gerçekten çok memnun kaldım.

Ameliyat sonrası icin ise lenf drenaj masajı önerdi, çünkü alınan yağ dokusunun yerini ödem alıyor ve uzun bir süreç boyunca ödemi atmak gerekiyor. Yiyeceklerle de bunu destekliyor. Masajı kendin de yapabiliyorsun veya yapabilecek biri varsa sana yapıyor. Ya da benim yaptıgım gibi lenf drenaj masaj aleti var onu alabilirsin. Ki bence en doğrusu bu.

Ücrete gelince, Ahmet bey Acıbadem hastaneleri ile calisiyor

Burada hastaneden hastaneye fark ediyor fiyat

Mesela Acıbadem maslak en pahalısı

Acıbadem taksim biraz daha uygun

Ben Acıbadem Ataşehiri sectim çünkü en uygunuydu.

İlk kontrol 250 tl idi ben gittiğimde vizite ücreti,

Daha sonrasında ameliyat benim olduğum hastanede 25 bin tl Bir gece kalma ve refakatçi dahil

Ben ekstra bir gece daha kaldım, çünkü ilk birkaç gün soguk buz koyuyorlar, hemşireler ile daha kolay oluyor diye 900tl ikinci gece icin ekstradan hastaneye verdik, çok gerekli değil ama ilk birkaç gün bas donmesi olduğu icin ben istedim kalmak ki kendi kendime tuvalete gidebiliyordum ikinci gün

2750 tl lenf drenaj aletine verdik

Ameliyat sonrasinda uzun bir sure varis çorabı giymeni istiyor doktor bunun da ücreti 550 tl civarı 1 adet icin

Fakat ödem indikçe beden değiştiği icin çorabı da değiştirmek gerekiyor yeterli basıncı alabilmek icin

Ben ilk m beden ile başladım 2 hafta sonra s bedene geçtim, 1 ay 15 gün sonra da xs bedene gectim

O sebepten su an 3. Çorabimdayim

Bir de bacakları yatarken bir sure yüksekte tutmak gerekiyor ben de bunun icin bir yastık aldım elevasyon yastığı diye geciyor, onun da fiyatı 200 liraydı internetten sipariş vermişti eşim

Agrim evet oluyordu, uyuşma çok oluyordu, çok kolay morarıyordu.

Ben 1. Evre lipodem hastasıydım, damarlarımda veya cildimde herhangi bir problem yoktu sadece yağlanmam fazlaydı, bileğim 34cm geliyordu mesela, şimdi 22 cm geliyor ki 2 ay dolmadı henüz

Bu arada hormonlar tetikliyormuş bu hastalığı, özellikle ostrojen

Yani Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız bence uzak durun doktorum uzak durmamı söyledi

Ve süt adaçayı soya gibi içecekler de ayni şekilde Agrinizi arttırabilir

Geçmiş olsun

Başka sorunuz varsa yardım edebileceğim memnuniyetle cevaplarım

Ayrıca belirtmek isterim ki her vaka farklıdır sizin daha ileri bir durumdaysa ücretler değişebilir

Daha önce burada okumuştum mesela birisinin kası fazla olduğu icin ekstradan kas kesme operasyonu da olduğu icin ona ekstra ücret odemis

Bir de ameliyatta yağ almanın güvenli sınırı 7 litreymiş

Daha fazla alınması gerekiyorsa doktor ikinci bir operasyon yapıyor bir sure sonra

Bu tur seyler de fiyatı etkiler diye tahmin ediyorum

Son olarak belirtmek isterim ki bu is gerçekten ekip isi
Doktorun bu hastalıkla ilgili tecrübesinin olması şart, ona göre de ekibi olması gerekiyor
Hemşiresinden hasta bakıcısına hastalığı bilmeleri önemli.
Bizim bir tanıdık olmuş ameliyat benim de sonradan haberim oldu
Ayni durummuş fakat Doktoru lipodem teşhisi koyamamış
Normalde alt bacaklarında varis varmış bu sebepten alt bacaklarına dokunmamış ve aslında lipodemli yağ dokusu kalmış, sadece dizlerindeki paket yağ dokusunu almış
Halbuki Ahmet beyin bana daha önce gösterdiği hasta fotoğraflarında öncesinde varisliyken bacaklar, ameliyat sonrası varislerde de çok azalma var.
Yani bu sebepten hangi doktor olursa olsun lipodem konusunda uzman olsun bence buna dikkat edin herhangi bir estetisyeni seçmeyin

Herkese merhaba:) Sali gunu Acibadem atasehir hastanesinde Ahmet karacalar'a ameliyat oldum. Operasyon 5.5 saat sürdü,tum bacak olmadim ben,bileklerden basenlere kadar 4,7 lt yag aldilar.

Uyandigimda cok fazla agrim vardi baya aglayarak uyandim acikcasi durust olmak gerekirse beni cok zorladi ilk 2 gun acidan duramadim hic. Tabi kisiden kisiye gore degisir benim agri esigim cok dusuktu:) Ameliyattan sonra ben uyanmadan corabi giydirmisler ama kulotlu degildi basenlere kadardi corap ve sonda takilmisti.

Normalde ertesi gun cikariyolarmis hastaneden, ama ben kendimi iyi hissetmedigim yuruyemedigim icin 1 gece daha kalsin dedi doktor, 3.gun oglen ciktim hastaneden. Ahmet bey sık sık kontrole geldi cok ilgilendi sabah ogle aksam geldi hep. Ameliyattan ciktigim aksam cok zor da olsa biraz yurudum tabi hemsirelerin destegiyle. Ilk gece anestezik bi ilac verdiler rahat uyudum.

2.gün sizintim cok fazlaydi agrim da coktu agliyodum surekli cikartmadi doktor. Ama oglene dogru koridorda 2 tur attim. Sonra aksama dogru odemlerim artti cok zor yurudum hep gece de sabaha kadar uyuyamadim agridan. Yururken baldirlarim yirtilcak gibi oluyodu acidan basamiyodum fazla.

3.gün sondayi cikardilar,medikalci yesim hanim ve doktorun asistani oya hanim geldi, ameliyattan sonra giydirilen corabi cikardilar ve kulotlu basi corabi giydirdiler, tabi bacaklarim cok hassas oldugu icin cok canim yandi bas bas bagirdim:) Ama bacaklarim cok incelmis onu gorunce sasirdim baya.

Corabi s beden verdiler bi sure sonra xs'ye gecicem.Bileklerim 28 cmdi 22 su an daha da incelecek insallah. Parol , ananas hapi, cipro bide kontramal die bi ilac verdiler ciktik hastaneden. Isbirden diz alti yastigi aldik ayaklarim yukarda oyle uzaniyorum hep evde

Şu an 4.gun. Basi corabi cok uyusturdugu icin gece fazla uyuyamadim ve sabah cok kotu uyandim uyusmustu ayaklarim hic basamadim yere desteksiz hic yuruyemedim zaten bugune kadar 2 koluma da biri giriyodu anca oyle yuruyodum. Ama oglen 2 gibi bi cesaret geldi kendi basima kalktim baya tur attim evin icinde hic destek almadan kendi basima yurudum baya cok mutluyum su an:) Sadece bileklerinde altinda ayak kenarlarimda garip bi sislik var ama normalmis.

Bi iki gun icinde tekrar kontrole gidicez muayeneye gelismeleri yazarim. Istediginizi sorabilirsiniz vakit buldukca yazarim.Acilardan agrilardan biraz fazla bahsettim ama kisiden kisiye degisir benim aciya dayanikliligim cok azdi, hazirlikli olun diye anlattim:) Herkese sevgiler

Oncelikle çok geçmiş olsun. Acı konusunda çok haklısınız gerçekten çok acı oluyor, benim acı esigim biraz fazla yüksek olduğu icin ben kolay atlattım. Benim ilk gecemde başımdaki hemşire gerçekten çok iyiydi ve beni yürümem icin gerçekten çok cesaretlendirdi, iyi ki de öyle yapmış bir kere tek basına yürüdükten sonra gerisi kendi kendine oluyor zaten. Ben ilk gece yürüdüğüm icin ikinci gün de basım döndü biraz ama hep kendi kendime idare edebildim. Hatta ben eve geldigimde ki 9unda ameliyat oldum 11inde evdeydim, 12sinde kendi kahvaltımı kendim hazırladım, eşim uyurken sacımı zar zor yıkadım tek basıma.
Yürüdükçe bacaklar açılıyor, ve her seferinde bir sonraki yürüyüş kolaylaşıyor, o yüzden yürümek en iyi ilaç sakın korkmayın. Bana da contramal adlı ilacı çok agrim olursa diye verdiler, ben kullanmadım, çünkü parol beni idare etti. Boşu boşuna yeşil reçeteli bir ilaç kullanmak istemedim.
Hiç korkmayın bundan sonrası daha güzel olacak.
Tek tavsiyem su olacak, çorapları çıkartıp banyo yapabilecek duruma geldiğinizde duşa tek basınıza girmeyin, çünkü bas donmesi oluyor, sanırım kan ayaklara hucum ettiği icin, ve olabildiğince ılık suda duş almaya çalışın, ben iki sandalyeyi karşılıklı koyup birine oturup birine ayaklarımı uzatıp öyle yıkanmıştım, ona rağmen biraz basım dönmüştü, biraz bekledim ve yıkanmaya devam ettim. Daha sonra ikinci duşumda yine ayni şekilde yıkandım ama basım donmedi.
Tekrar tekrar söylüyor gibi olacak ama yürümekten korkmayın, ne kadar yürürseniz evin içinde bile olsa, o kadar çabuk toparlıyorsunuz.
2 ay dolmak üzere ve açıkcası hala acı var baldırlarımda, ve uyuşukluklar var. Ama morluklarım ilk ay tamamen geçti ve eskisi gibi hızlı yuruyebiliyorum artık. Dediğim gibi sporumu da yapıyorum, ve şimdi eskiden bilekleri sıkı olan pantolonlarım artık bol oluyor, aynaya baktıkça çok mutlu oluyorum. Çektiğim acılara kesinlikle değdi. Senelerc ağrı çekeceğime ve hastalık ilerleyeceğine, kontrol altına aldım ve artik zayıflatabiliyorum, yaptıgım diyet ise yarıyor. Diyet olarak merak eden olursa diye söylüyorum, çok katı bir diyetim yok, karatayın kitaplarını okudum, onu yapıyorum. Hazır gıda paketli gıda yok, doğal besleniyorum. Evde yapabildiğim her şeyi kendim yapıyorum. Yoğurdum sirkem peynirim zeytinim vs. Her şeyimi zaten kendim yapıyordum, şimdi iyice abarttım çikolatamı falan da yapiyorum
Biraz uzattım, umarım bir an önce toparlarsınız. Vücudunuza zaman verin. Gerisi zaten kendisi oluyor.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…