posta kutusunda mesaj göremedim, bana yazdıysanız tekrar atar mısınız mesajı?size özelden yazdım
Aranızda fizyoterapistte tedavi olup sonuç alan varmı, ömür boyu çorap giyeceksin deniliyor
Ameliyatmı fizyoterapistte tedavimi sizce??
Araştırmalarımdan öğrendiğim kadarıyla (ki bir ara deli gibi bu hastalık hakkında her şeyi okuyordum) size cevap yazayım istedim. Ben de ilk olarak lipödem diye bir hastalığın varlığından habersiz olduğum dönemde kendimi lenfödem sanmış ve çok korkmuştum. Çünkü bacak kalınlaşıyor nihayetinde yani bazı semptomları benzer görünüyordu. Bunu fizyoterapist bir arkadaşıma sordum lenfödem örneğin hamilelikte çıkabiliyormuş bir anda. Ya da mesela mantar enfeksiyonu geçirdin mi diye sormuştu bana. Hani ayakta mantar olur ya o. İşte o da sebep olabiliyormuş. Ya da diyelim bir yerini kestin yanlışlıkla bacağının mesela kişisel bakım esnasında ya da herhangi bir şakilde bir yere temasla falan o zaman da başgösterebiliyormuŞ. Ki bu sonuncusu en zor ve uç olasılık gibi bence. yani söylemeye çalıştığım şey şu ki lenfödem hastalığı arkadaşımdan aldığım bilgiye göre birbirinden bağımsız garip ve nasıl olduğu çok net olmayan şekillerde ortaya çıkabiliyormuş. Ben lenfödem olup olmadığını anlamak için estetik cerrahtan önce genel cerrahiye gittim ultrasonla falan bakıldı. Bu şekilde eledim bu olasılığı. Daha sonra araştırmaya devam ettim tabii ve lipödem diye bir şeyin olduğunu şans eseri öğrendim ve okudukça bendekinin bu olduğuna karar verdim kendim. Sonra doğrulamak için estetik cerraha gittim. Bunun için de Ahmet Karacalar'da karar kılmıştım. Muayene olana kadar o kadar çok şey okumuştum ki. Muayenede bildiklerimden farklı hiçbir şey duyumadım inanın. Ben zaten her şeyi bilerek gitmişim oraya.
Özetle aslında size söylemek istediğim bilgileri şurada sıralayayım:
1. Benim öğrendiğim kadarıyla fizyoterapi ve lenf drenaj vs tedavisi lipödeme çare olmuyor çünkü bu tedavi örneğin lenfödemseniz dolaşıma katılamayıp biriken ve ödem oluşturan lenf sıvısının yeniden dolaşıma katılmasını sağlıyor ve ödemi azaltıyor.
2. Bizdeki durum ise lipödem yani lenf sıvısı birikimi değil yağ birikimi. Yağ hücrelerinin mutasyona uğrayıp aşırı büyümesi de diyebiliriz aslında bu daha doğru bir tanım oluyor sanırım.
3. Bunun da çözümü edindiğim bilgiler doğrultusunda : O yağ hücrelerinden kurtulmak. yani Liposuction.
4. Çeşit çeşit yöntem var bunun için her doktor farklı bir şeyler söylemiş benim araştırmalarıma göre. Güvenilir doktoru bulmak çok çok önemli
5. Ben Ahmet beyden aldığım fiyat sonucu(23.000 tl) ameliyatı yaptıramadım. Üzücü bir durumdu açıkçası. Fakat araştırmaya devam ettikçe farklı ve daha uygun fiyatlı güvenilirlik açısından da yani sağlığa zararı olmaması açısından bir yöntem daha buldum. Laser liposuction o da. Bunun için bir doktor bulmuştum ama üzerinden bir süre geçtiği için adını şu an hatırlayamıyorum tekrar bulup buraya yazacağım.
6. Bu yöntemde yağ hücrelerini laserle eritip lenf sistemine karışmasını sağlıyorlarmış. Laser olduğundan dokulara da zararı olmuyormuş. İstenirse eritilen hücreler direkt dışarı alınarak yani uzun yoldan lenf sistemine karışması beklenmeyerek hızlandırılabiliyormuş da. Fakat sanırım diğeri nispeten daha sağlıklıymış. Nihayetinde vücut o yağı kendi yok ediyor daha doğal gibi. Bana bu yöntem mantıklı gelmişti açıkçası. Ben tekrar araştıracağım detaylı bunu ve doktorun ismini de yazacağım.
Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorarsanız ben bilgi sahibiysem yardım etmek isterim.
Tekrar selamlar kızlar, bugün 13.gün ameliyat olalı. Yardım almadan her işimi yapabiliyorum artık. Duş aldım, çorabı tekrar giymek biraz zorladı beni ama yavaş yavaş sabırla çok canım yanmadan giyebildim. Bacaklardaki ödem de inmeye başladı yavaş yavaş. Lenf drenaj masajı çok faydalı oluyor iki gündür ufak ufak başladık masaja. Ödem alt bacaklardan yukarı doğru çıkmaya başladı. Alt bacaklar gözle görünür inceldi, üst tarafa ödem çıktığı için çorapsızken ameliyattan önceki kalınlıkta, ama çorabı giyince şiş olmasına rağmen üstlerde de belirgin inceldiği farkediliyor. 1ay kadar sürecekmiş ödemin gitmesi. Dışarı çıkma konusunda, çalışıyorsanız mutlaka en az 15gün rapor alın çünkü evde rahat yürünüyor ama dışarıda bu yürümeyi gören herkes geçerken geçmiş olsun deyip yardım teklif ediyor :)) yani otobüs minibüs veya kendi aracınızla işe gidebilmeniz hakkaten çok zor olur bu durumdayken. Kaslar henüz açılmadığı için baldırlar çok sert, bu yüzden bilekler ve bacakları istediğiniz gibi tam yönlendiremediğiniz için denge sorunu olabiliyor biraz. Bu arada banyo yapmak için çorabı yavaş yavaş çıkartırken yere eğilik durdum biraz, midem bulandı kustum biraz, tansiyonum düştü sanırım. Bu normalmiş zaten haberiniz olsun tek başınıza aman ha duş almaya kalkmayın, kan aşağı hücum ediyo özellikle de eğik durunca ve bide sıcak suyu görünce kan aşağıda toplanıp bayıltabilir sizi ona dikkat edin. Yine aklıma bişeyler gelirse yazarım. Doktorum Ahmet Karacalar'a da güvenmekle en doğru kararı verdiğimi her gün görüp yaşıyorum. Çok şükür Allah'a yanlış bir karar verip hayatımı karartmadım. Sevgiler.
Ben gittim 1 ay boyunca fizyoterapistte masaj ve lenf drenaj tedavisi gördüm ama bir işe yaramadı hiç incelme olmadı, çoraplar da çok zahmetli ayrıca yaz kış sürekli giymek. Bence sadece hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyorlar. Ama ameliyatta riskli tabi içgüdülerinize göre siz karar verin.
Bu bilgiler için çok teşekkürler. Lazer doktorunun adını hatırladınız mı ? Ayrıca size uygun fiyata lipödem ameliyatı yapan 2 doktor önerebilirim özelden isterseniz.
Arkadaşlar merak edenler için profilime bacaklarımın fotoğraflarını eklemeyi başardım sonunda. Ayarları çok net bilmediğimden şu an gizliliği takip ettiklerim görebilsin şeklinde yaptım. En güvenlisi bu olur gibi düşündüm. Benim takip ettiğim üyeler fotoğraflarımı görebilir. Görmek isteyen üyeler bana yazarlarsa onları da takip ederim ve bakabilirler. Sevgiler herkese
ee sizin bacaklarınızda bişey yok ki ??? bilek kısmı normal bacağa göre daha ince olması gerekirken o çok azıcık kalın sadece ama bu kadar sorun edecek bişeyiniz yok çok şaşırdım gerçekten. Hatta normal bi insana göre çook ince bacaklarınız ya,üst bacaklarınız falan hiç lipödem gibi durmuyosunuz halinize şükredin
Bakınız, ben de buradaki birçok insana göre daha iyi durumda olabileceğimin farkındayım. Ama durumum hakkında bilmeden halinize şükredin demeniz doğru bir tutum değil. Biliyorsunuz ki bu hastalık evrilebilen bir hastalık yani ben başlangıç seviyesindeyim ama daha kötüye gider ben önlem almazsam. Şimdi ne yapmalıyım hıı birçok kişiye göre ben iyi durumdayım şükredeyim deyip çözüm aramayayım mı? Ayrıca hastalık sahibi olduğum doktor tarafından onaylandı tabii ki çözüm arayacağım ben buna. Ve fotoğrafları da buraya her insana bir fikir versin faydalı olsun diye koydum. İnsanlar belki de bakıp kendilerini değerlendirebilir ve belki de bir başkası da daha çok erken evrelerde keşfedip önlem alabilir ilerlemeden her hastalıkta olduğu gibi bunda da erken tanı çok önemli. Ayrıyeten "sizde bir şey yok ki" dediğiniz bu görüntü bile benim otobüs yolculuğu yapmamı engelleyecek kadar hayatımı etkiliyor . Bacaklarım çok fena şişip ağrıyor. Sonuç olarak bu tip yorumlar yapmak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum
Hayır benimki de sinirlenmek değil, ben kimse hakkında kötü düşünmem. Sadece seçtiğiniz cümle yanlıştı bana göre. "Bu kadar sorun edecek bir şeyiniz yok" cümlesi. Amacım size tepki göstermek de değildi. O yüzden birbirimizi anlamaya çalışmalıyız diye yazdım zaten :)sakin ol şampiyon yaKötü niyetle yazmadım ki niye bu kadar terslendin ?Evet haline şükretmelisin dememde ne var, çünkü bacakların gerçekten iyi durumda bir çok lipödemli hastaya göre belli bile olmuyor, haline şükret demem de kötü olan ne yani, sana haline şükret ve çare arama demedim ki. Haline şükret çünkü çok çok başlangıç aşamasındasın ve bu şekildeyken çözüm bulman daha kolay, tabi ki çözüm arayacaksın.
Hayır benimki de sinirlenmek değil, ben kimse hakkında kötü düşünmem. Sadece seçtiğiniz cümle yanlıştı bana göre. "Bu kadar sorun edecek bir şeyiniz yok" cümlesi. Amacım size tepki göstermek de değildi. O yüzden birbirimizi anlamaya çalışmalıyız diye yazdım zaten :)
selam kızlar, benim bacaklarımda lipödem var. Türkiye'de pek bilinmiyor. Aranızda başka lipödem olanlar var mı ?
Bende google'da ''lipedema'' olarak aratıyorum o zaman baya ingilizce kaynak buldum ve facebookta gruplar buldum ,türkçe hiç bilgi yok çünkü:) Herhangi bir yöntemle yapılan liposuction demiş danıştığınız doktor, inşallah gerçekten de öyledir ama beni de hep korkuttular ameliyatla daha kötü olabilir diye.
Bizim bacaklarımızda lipödem olduğu için lenf akışı da yavaşlıyormuş ve ameliyatla lenf damarlarına zarar gelirse daha kötü olursun dedi gittiğim bi doktor.
Ben ankaradayım devlet hastanesine gittim geçen sene 10günlük tedavi gördüm bandajla sardılar lenf drenaja soktular masaj falan yaptılar ama pek işe yaramadı incelme olmadı, sonra lipödem olduğunu anladılar zaten bende internetten araştırınca lipödem olduğunu anladım , ayak bileğimle diz arası boğum boğum yağ oldu ve ağrı yapıyor artık.
Yener demirtaş hakkında olumlu yorumları hangi siteden okudunuz bende bakayım? Bide fiyat verdiler mi size ameliyat için? Ben aradığımda sadece muayene için 400 tl istedi ve ankarada olduğum için fırsat bulup gidemedim.
Teşekkür ederim canım. Evet tedavisi sanırım sadece liposuction benzeri şeyler ana o da lenf damarlarına zarar verebilir dediler o yüzden tereddüt ediyorum. Sizde de mi lipödem var acaba nerde hangi doktora yaptırdınız lazer lipoyu? Yardımcı olursanız çok sevinirim:)
Geçmiş olsun nasılsınız şimdi kilo verebildiniz mi ameliyat sonrasıMerhaba ben Dr. Yener Demirtasa Aemliyat oldum. Bacaklarimdan ve kollarimdan toplam 12 litre yag alindi. Ameliyatin ücreti asagi yukari 40.000 tl. Memorial hasthanesinde ameliyat oldum ve bakimim orda yapildi. Bende sizin gibi herhangi bi yorum okuyamadim DR. hakkinda okuyamadim ama youtube ve facebook dan bulduklarimla yola ciktim.
Suan tam 4 hafta gecti ameliyat olali. Yavas yavas sislerim inmeye basliyor . Bilgi isteyenlere detayli bilgi verebilirim. Cok aci cektim ilk 2 hafta ama yavas yavas etkisini gördükce daha positif oluyorum.
Herkese merhaba:) Sali gunu Acibadem atasehir hastanesinde Ahmet karacalar'a ameliyat oldum. Operasyon 5.5 saat sürdü,tum bacak olmadim ben,bileklerden basenlere kadar 4,7 lt yag aldilar.
Uyandigimda cok fazla agrim vardi baya aglayarak uyandim acikcasi durust olmak gerekirse beni cok zorladi ilk 2 gun acidan duramadim hic. Tabi kisiden kisiye gore degisir benim agri esigim cok dusuktu:) Ameliyattan sonra ben uyanmadan corabi giydirmisler ama kulotlu degildi basenlere kadardi corap ve sonda takilmisti.
Normalde ertesi gun cikariyolarmis hastaneden, ama ben kendimi iyi hissetmedigim yuruyemedigim icin 1 gece daha kalsin dedi doktor, 3.gun oglen ciktim hastaneden. Ahmet bey sık sık kontrole geldi cok ilgilendi sabah ogle aksam geldi hep. Ameliyattan ciktigim aksam cok zor da olsa biraz yurudum tabi hemsirelerin destegiyle. Ilk gece anestezik bi ilac verdiler rahat uyudum.
2.gün sizintim cok fazlaydi agrim da coktu agliyodum surekli cikartmadi doktor. Ama oglene dogru koridorda 2 tur attim. Sonra aksama dogru odemlerim artti cok zor yurudum hep gece de sabaha kadar uyuyamadim agridan. Yururken baldirlarim yirtilcak gibi oluyodu acidan basamiyodum fazla.
3.gün sondayi cikardilar,medikalci yesim hanim ve doktorun asistani oya hanim geldi, ameliyattan sonra giydirilen corabi cikardilar ve kulotlu basi corabi giydirdiler, tabi bacaklarim cok hassas oldugu icin cok canim yandi bas bas bagirdim:) Ama bacaklarim cok incelmis onu gorunce sasirdim baya.
Corabi s beden verdiler bi sure sonra xs'ye gecicem.Bileklerim 28 cmdi 22 su an daha da incelecek insallah. Parol , ananas hapi, cipro bide kontramal die bi ilac verdiler ciktik hastaneden. Isbirden diz alti yastigi aldik ayaklarim yukarda oyle uzaniyorum hep evde
Şu an 4.gun. Basi corabi cok uyusturdugu icin gece fazla uyuyamadim ve sabah cok kotu uyandim uyusmustu ayaklarim hic basamadim yere desteksiz hic yuruyemedim zaten bugune kadar 2 koluma da biri giriyodu anca oyle yuruyodum. Ama oglen 2 gibi bi cesaret geldi kendi basima kalktim baya tur attim evin icinde hic destek almadan kendi basima yurudum baya cok mutluyum su an:) Sadece bileklerinde altinda ayak kenarlarimda garip bi sislik var ama normalmis.
Bi iki gun icinde tekrar kontrole gidicez muayeneye gelismeleri yazarim. Istediginizi sorabilirsiniz vakit buldukca yazarim.Acilardan agrilardan biraz fazla bahsettim ama kisiden kisiye degisir benim aciya dayanikliligim cok azdi, hazirlikli olun diye anlattim:) Herkese sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?