Bacilarim bi bakin hele kizimin ismini degistirecem

Alışamadım diye isim mi değiştirilir yahu? Siz koymadınız mı o ismi de?

öncelikle isim değiştirmek için haklı sebebiniz var mı diye soruyor mahkeme

davayı velayeti birlikte kullandığınız için eşinizle birlikte, kızınıza velayeten nüfusta isim tahsisi davası açacaksınız

dava ikametgahınızın bulunduğu yer Asliye hukuk mahkemesinde açılmalı

birde tanık gerekliymiş

ve tabii ki önce dilekçe vereceksiniz.
umarım yardımcı olmuşumdur

yok, artık isim değiştirme dilekçeyle nüfus müdürlüğüne başvurunca oluyormuş.Bir arkadaşım adını songülken beril yaptı

ama tam emin değilim nüfus nüdürlüğü olmayada bilir...ama basit bir iş onu biliyorum

ismi canım istemedi diye değiştirmek sorun olur

hani küfür kötü bir anlamı vs varsa değiştirir atıyorum

yosma ismi var mesela mahkeme haklı neden der değiştirir

ya da kız gelir 10 yaşına biz buna hep öykü dedik ama kimliğinde eşimin ölen babaannesinin fi tarihnde olan anlamsız ismi kaldı diye değiştirilir

ama 6 aylık bebeğin zeynep olan ismini ada yapacağım diye değiştirme aşamasında kürsüdeki ben olsam ikna olmam uzun sürebilir yani

Ben nüfus memuruyum açılın :) mahkemede dava açacaksın küçük olduğu için tek celsede değişir. Dilekçe ile falan değişmiyor yani. Ben de merak ettim neydi ne olacak niye sevmediğin ismi koydun?
Peki anne babanın ortak karariyla mi değişiyor? Mesela anne isteyince değiştirebiliyor mu ismi?

Peki anne babanın ortak karariyla mi değişiyor? Mesela anne isteyince değiştirebiliyor mu ismi?
Dava aşamasını bilmiyorum. Eşinden gizli dava açmayı mı düşünüyorsun? Şu olayı bize anlatır mısın rica etsek? Eşin sana sormadan mı isim koydu?

Ya ismi dinen kulağına okundu çocuğun heralde çocuk adını biliyo bacım niye değiştiriyosun sen istediğin isimle çağır benim babamın adı kimlikte sedat ama herkez ilker diyo bi sorun olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…