• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba.Bir ilişkim var.O doktor ben mühendisim.Kariyeri olan insanlarız.Ama o kürt ben türk.Bazen bu konuda fikirleri hoşuma gitmiyor.Kabullendirmeye calışıyor.Bıde mesela herşeyi mantıklı yapacakmışım.Beni seviyo ben onu sevıyorum.Yeterı derecede ilgili.İlişkimiz uzaktan.Ama mesela bı olay oluyor, sanki hep ben mantıksız davranıyorum gibi konuşuyor.Gecen gün ayrıldık, ısrar etti, ayrılma dıye.Ama ayrıldım.İkinci gün döndüm.Ya bilmiyorum, hata ettim.Ayrılık çok zor geliyor.Napacağımı bilmiyorum.Ama içimde ona soguk.28 yasındayım bir de.Evlenmekte istiyorum.Hep yalnız kalacakmışım gibi gelıyo.
Yalnız kalırım korkusuyla yanlış karar vermeyin. Evlilikte sevgi kesinlikle olmalı ama fikirlerinize saygı da gösterilmeli. Sürekli sizi yanlış bulan eleştiren fikirlerinizi değiştirmeye çalışan biriyle bı yerden sonra mutlu olamazsınız kendinizi değersiz hissetmeye başlarsınız. Evlenince düzelir gibide düşünmeyin çoğu daha beter oluyor...

Eksik okumuşsunuz.Anadilde eğitim, özerklik tarzı cümleler duydum.Başında söyleseydi o zaman.Birde bana bunu kabul ettırıyo.Türkiye'de anadilde eğitim hakkına destek vermeliymişim.Vicdanlı olan bunu yaparmış.Bu duygu ıstısmarı ne o zaman.Başında sordum herşeyi.Benim ailem karadenizli ,bu tarz şeylerin varsa başlamayalım dedim.Hayır felan asla dedi.Şimdi şuç bende mi ? Kandırıldım.Banada karadenizli olduğum için laz olduğumu , bunların benimde hakkım olduğunu söylemeye bile başladı.Ben kendi ayağı üstünde duran biriyim.Onada hep destek oldum.Çok sevmiştim onu ama ben sevdikçe değişti ya.O iyi adam gitti.Ayrılıyorum on kere arayıp , suçlusun diyor.Ayrıldım artık.Dayanamadım.Verdiğim emek de çöp oldu.

Benim çocuklarım da ana dil eğitimi alıyor. Bunlar Türkiye de hassas konular bunun için bir şey diyemeyeceğim ama ben söyle düşündürdüm. Adam ilk başta sizi tanıyordu ve dolayısıyla bu gibi fikirlerini sizinle paylasamazdı. Demekki gerçekte nasıl bir düşüneye sahip olduğunu yansıtıyorsa sizinle gerçekten ciddi anlamda bir gelecek düşünüyor demektir. Sevgilinizi bilemeyeceğim ama bana biraz ırkcısınız gibi geldi.
Ailesinden bir yardım yok, herşeyi kendi yapıyor, bu yüzden düğün , altın bile istemedim.Ailesine saygı duydum.Türk olmayı sevıyorum dediğimde, ne gereksız bir şey diyor.Kendide seviyor kendi kimliğini.Diyorimki her millet kendi dilini sever, konuşur normal.Çocugumız olursa öğret, ama özerlşk tarzı şeyler bize göre değil diyorum.Ben mi ırkçıyım, bana beyaz türk diyen o mu ?

Şu anadilde eğitim konusunda da bir şey yazmak istiyorum. Evet bu bizim ülkemizde çok büyük sorunmuş gibi algılanıyor. Oysaki hiç de öyle bir sorun değil. Hatta bana kalırsa milyonlarca insanın bazı talepleri karşılansa ülkede terör sorunu diye bir şey kalmaz bile. Bizim ülkemizde ırkçılık sadece kürtçeye karşı var. Bir sürü okul var İngilizce, Almanca eğitim veren bunlar hiç sorun olmuyor. İelevden mezun 8.sınıf öğrencisi b2 derecesinde almanca öğreniyor mesela. Eee kimsenin sesi çıkmıyor. Kürtçe eğitim olunca söz konusu olunca sanki öcü. Bu kadar baskı böyle kırılmalara sebep oluyor işte. Taşa fazla baskı uygularsanız taş çatlar sonunda. İsviçrede 4 tane resmi dil var bölündüklerine şahit olmadık. Bakın geçtim eğitimi resmî dilden bahsediyorum. Dilden korkmak ırkçılıkların en büyüğüdür. Kişinin anadilde eğitim istemesi kötü bir şey değil. 100-200 bin kişilik bir nüfustan bahsetmiyoruz çok büyük bir topluluktan bahsediyoruz burada bunu talep eden. Çift dilli eğitim nasıl ki diğer diller için mümkünse Kürtçe için de mümkün olabilir. Ermeniler kendi okullarında ermenice, Rumlar Rumca, yahudiler İbranice öğrenme hakkına sahip bu ülkede.

Ya o doktor ve ben mühendisim.Malesef ki durum bu.Başında böyle değildi.Yemin ederim ki anlattıklarım doğru ya.Bende utanıyorum kendimden.Cahil biri değilim.Nasıl hiçbir şeyi görmedim, ayrılmadım.Arkadaşlarım bile bu durumuma çok üzülüyor.Doktor , mühendis olsak ne olur ya.Yüz karası bir ilişkimiz var.İnanması güç ama malesef düştüğüm durumdan ben de utanıyorum.
Oyleyse kusura bakma ama bukdr mytsuzsanda zamn kaybetme ayril Allah'tan en iyisini iste ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X