Bağımsızlığını kazanmış biri olarak ailenin üzerimdeki baskısı

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.087
333
Merhaba hanımlar, hepinize bu yorucu salgın döneminden en az kayıp ve hasarla çıkma dileklerimi sunuyorum :)

Ben 27 yaşında, üniversiteyi aileden uzakta okumuş ve okul bittiği gibi yine ailenin olmadığı bir şehre atanmış öğretmenliğinin 6.yılında olan bir eflatuns. Şöyle ki sorun bu yaşıma gelip kendi düzenimi kurup kendi kazancımla yaşayan fakat okul olmadığı zamanlar tatiller, sömestr, bayramlar vb. ailemin yanındayım. Ailemizde bağlar kuvvetlidir, saygı duymak saygılı davranmak her zaman ilk önce gelir, fakat babam saygıyla bağımsızlık veya özgürlük ihtiyacını birbirine karıştırmış, bir kadının ( ben oluyorum ) sadece evlendiği zaman istediği şekilde yaşayabileceğini ve özgür olabileceğini savunan bir adam. Ve ben evlenene kadar istediğim yerlere, şehirlere, tatillere gidemeyecek olduğumu düşününce afakanlar basıyor. Bu zamana kadar sustum ama artık benim onlardan ayrı bir birey kararlarımı tek başıma alabileceğimi göstermem gerekiyor ama nasıl ? Sizler böyle şeyler yaşadınız mı ve neler yaptınız bu durumlara karşı ?

Artık çok zorlanıyorum, dışarıya çıkacağım zaman akşam arayacaklar diye ödüm kopabiliyor en geç saat 10da evde oluyorum yaz bile olsa. Erkek arkadaşım şehir dışında, yanına gittiğimde ya görüntülü ararlar ve evde olmadığımı anlarlarsa diye hop oturup hop kalkıyorum. Yaz tatili gelsin dahi istemiyorum, diyelim ki erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyorum bunu asla yalan söylemeden gerçekleştiremem ki bu kadar büyük bir yalanı da söyleyebileceğimi düşünmüyorum. Ki insanlar yurtdışlarına gidiyorlar, çifte vatandaslıgım var kullanamıyorum bile. Buna boyun eğerek yaşamaya devam edersem en güzel zamanlarımdan yine kayıplar vermeye devam edeceğim. Ve evlendikten sonra özgürsünü kabullenemiyorum, bunu nasıl başarabilirim, yolu var mıdır ?

Ekonomik olarak bağımsızsınız evet.
Her ailenin hasretle evlattan beklediğini başarmışsınız.
Ama bu aşamada nasılsa parası var ne hali varsa görsün demelerini bekleyemezsiniz.
Keşke o konuda da saygılı olsalar, ama maalesef elinizdeki malzeme bu.
Bu yaştan sonra birden hayat görüşleri değişmiycektir.
Evlenenirseniz anca.
Var mı öyle bi planınız?

Gercekten bu yasta baska sehirde maddi ozgurlukle ysarken bunlari kafaniza takmaniz bile gereksiz. Tatili ayarlamak zor olabilir ama onun disinda ayri sehirdeyken istedigin saatte gez dolas ararlarsa acma ne yapabilirler cok etki altinda kalmissin bunu kirmanin yolu oyle davranmayip tepkileri umursamamaktan geciyor bence:)

Ya onların tabiri ile " dik başlı" olacaksınız ya kabul edeceksiniz.
Üniversitede ayrı okuyup uzun süre ayrı kendi ayakları üzerinde durup da ailenin kurallar koyması vs bunlar insanı çok rahatsız ediyor.
Ben de yaşadığım için biliyorum
Çok darlar insanı
Türk ailelerinde böyle bir kanı var genelde
Benim evliliğim yakındı mezuniyetten sonra ondan dolayı mümkün olduğunca idare ettim
Sonra kurtuldum

Kısa vadede hayır ama durum maddiyata bakıyor o yüzden netlik yok henüz.
Bu süreçte de liseli sevgililer gibi geçirmek gerçekten zor geliyor.

Açmadığım an ne olduğunu bilseniz, uyuyakalmışım geçen gündüz vakti aramışlar yaklasık 15 kez. telefonla aradığımda babamdan öyle laflara maruz kaldım ki sanki televizyonu kırmış 5 yaşında bir çocukmuşum gibi.
Aradıklarında açılacak, görüntülü aranıyorsa açılacak. Açamıyorum şuan desem kıyametler kopar.

Kısa vadede hayır ama durum maddiyata bakıyor o yüzden netlik yok henüz.
Bu süreçte de liseli sevgililer gibi geçirmek gerçekten zor geliyor.

Hmm, en azından bi aday olduğunu bilseler keşke, belki bişeyleri hissedip olayın çok dışında kalmaları kaygılandırıyodur onları.

Aramada sorun ne ki siyah bant kameralara sadece sesiniz gitsin telefonu düşürdüm kamera gitti bu kadar basit 1 haftalık tatilde idare eder fazlasıyla bence yada telefonu tamire verdm tuşlu kullanıyorum diyebilirsiniz o ara
Kanmazlar ki
Güvensizlik doğuracak bir davranışım olmadı bu zamana kadar ama inanmazlar eminim.

3-5 kavga kıyamet sonrasında onlar da anlar.
Üniversiteyi bitirip gelince bende çok zorlanmıştım aileyle yaşamaya.
Babam da aynı sizin gibiydi izin yok erkenden evdeyim.
Çalışıyorum gezemiyorum bile.
3-5 kavga ettim, evden çıktım gittim.
Sonra alıştılar, sonra da evlendim zaten.

Ama siz bu kafayla bence hicbisey yapamazsiniz. Ya resti cekiceksiniz bagiriyorsa kapat telefonu sizin yerinizde olsam asla katlanmazdim hicte bisey yapamaz merak etmeyin

Hmm, en azından bi aday olduğunu bilseler keşke, belki bişeyleri hissedip olayın çok dışında kalmaları kaygılandırıyodur onları.
Aday olduğunu bilseler diye de düşündüm söylesem mi tanıştırsam mı vb. asıl bu sefer kaygı olacaktır onlarda, ee ne zaman olacak nişan nikah, haftasonu bu kız oğlanın yanına mı gitti acaba türlü türlü düşünce, bilmemeleri en güzeli.

Ah darısı başıma demek isterdim ama nerdee daha erken evlilik benim için :)

Ama siz bu kafayla bence hicbisey yapamazsiniz. Ya resti cekiceksiniz bagiriyorsa kapat telefonu sizin yerinizde olsam asla katlanmazdim hicte bisey yapamaz merak etmeyin
Yapamaz mı reddeder diye korkuyorum veya kalkıp gelir kopartır kavgayı diye.
Babam çok otoritedir evde herkesin üstünde sanki elf soyundan. Annem hep alttan alan biri olduğu için anneme davrandıgı gibi davranmaya calısıyor bana. Düşünce haber vb üzerine konuşurken bile onun zıttı bir cümlede gözler büyüyor adamın.

Benzerini yaşadım, yapmayın kendinize bunu yaptırmayın lütfen. Aileler sevgi ile nerede duracağını bilmemeyi karıştırıyor, sağlıklı değil.
Yapmayın ama nasıl.. İnanın ben de susmayı tamam demeyi istemiyorum ama hiç karşı gelmedim bu zamana kadar, tepkilerini düşünmek dahi istemiyorum.

Yapmayın ama nasıl.. İnanın ben de susmayı tamam demeyi istemiyorum ama hiç karşı gelmedim bu zamana kadar, tepkilerini düşünmek dahi istemiyorum.

Bütün tatilleri aile yanında, yazın ailenin yanına giderek yapmışsın bence.
İlk başlar da o tavrı koysaydınız şuan bunlar sorun olmazdı.

Aynı şeyleri yaşamışız, ben bir de boşanmıştım senelerimi aldı özgürlüğüme kıyısından da olsa kavuşmak. Ailelerde patolojik ilişkilere karşıyım bu yüzden, iki ah vah eder sonra alışırlar, ne yapabilirler ki? Keşke ben de zamanında cesaret edebilseydim.

Bütün tatilleri aile yanında, yazın ailenin yanına giderek yapmışsın bence.
İlk başlar da o tavrı koysaydınız şuan bunlar sorun olmazdı.
İlk atandığım yer berbat bir ilçeydi, bırakın yazı kışın bile orada kalmak istemediğimden tabiki döndüm yanlarına her fırsatta.

Geçen laf arasında ''kendi evim'' ifadesini kullandım; adam ona bile bu ev senin evin değil mi diyerek saatlerce trip attı.

Umarım ben de bu yaz cesaret gösterebilirim. Şuan kendi evimde olduğum için pek sorun olmuyor, sürekli görüntülü aradıklarında bu kadar sık arayamazsınız benim de işlerim var diyerek belirtiyorum. Annem o an bile dur kameraya çekeyim de babana izleteyim söylediklerini diyen bir anne..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…