Bağımsızlığını kazanmış biri olarak ailenin üzerimdeki baskısı

İşte baskı kurmuş, devamını sağlamaya çalışıyor sende.
Ama ne olursa olsun kendi ayaklarının üstünde durduğunu kendine ait bir hayatın olduğunu anlat onlara.

Yani üniversiteye de farklı şehre göndermiş. Hem de şimdikinden daha küçükken. Onun için tatile gitmenize, arkadaşlarınız ile 12lere kadar dışarda durmanıza gezmenize aranızı bozacak kadar bir şey demez. Ama erkek arkadaş ile tatile çıkıyorum demeyiverin siz de kız arkadaşlarla gidiyoruz deyin. Şu an yalana teşvik ediyorum:)

Ben farklı düşünüyorum. Bağımsızlığınızı kazanmanızda bu zamanlara gelmenizdeki ailenizin desteği yadırganamaz. Her gün kadın cinayetleri malesef gözümüzün önünde yaşanıyor. Benim de kızım var ben de temkinli olurdum. Bu onun canını sıksa da üç gün sonra başına kötü bişey gelip dizlerimi döveceğime onu çok da kasmadan kısıtlardım.

İşte yalana başvurmak istemiyorum ki başvurdum diyelim; gelecek sorular şunlar:
-Hangi arkadaşın, kim o, nereye gideceksiniz, b.k mu var orada, ne gerek var gitmeye...

Hepsi can sıkıcı olacak ve tanıdıkları tüm arkadaşlarım evli :) Ve görüntülü aramanın kölesi olmuş bir ailem var eminim ki her akşam arayacaklar, ben ne yapacağım o zaman bunları düşünüyorum ve yalandan vazgeçiyorum.

Bu açıdan kesinlikle hak vermemek elde değil. Fakat başa gelecek olan her türlü gelebiliyor, o zaman bana diyecek ki ben tanışayım güveneyim sen ondan sonra görüşmeye gezmeye devam et. Bu da yoksa insan ister istemez kapalı bir kutuda hissediyor kendisini.

Babanız ve anneniz sizi çok seviyor ama babanızın sevgisinin ve kaygısının boyutu sağlıksız boyutlara ulaşmış. Ama sanırım etraf çok bozulduğundan ve kızı yanlış bir karar verir de kendisini üzücü bir duruma sokar (muhtemelen bizi utandırır) diye düşündüğünden bu kadar baskıcı ve korumacı. Sert, net ve kararlı durup gerekirse kapı pencere kırılmasını, evden kovupmayı da göze alarak tavrınızı koymazsanız maalesef durum değişmez. Diğer seçenek iyi yalan söyleyip ergen kaygılarıyla evlenene kadar beklemek. Riskleri ve kaygayı göze almansanız özgürlük mümkün gibi görünmüyor. Allah kolaylık versin.

Ben de 27 yaşındayım, sizin gibi ekonomik özgürlüğüm var, benden 7-8 yaş büyük iki ablam şu an benim yaşantımı gördükçe şaşırıyorlar, annem babam bir şey demiyor mu diye ama ben onlardan izin almıyorum en fazla haber veriyorum, tatile giderken arkadaşlarıma gideceğim deyip net olun bu konuda söz hakları olmadığını anlasınlar, ailem kışı benim Yanımda geçiriyor gece 12 de evden çıksam da bir şey diyemiyorlar artık müdahale edemeyeceklerini kabullendiler ben de bilmeleri gerektiği kadar söylüyorum böylece akılları da kalmıyor

Bunu durumunuz ciddiye binince kendinizin güvendiği biri olduğunu söyleyerek anlatırsınız. Başa geleceği varsa tabiki engel olmak zor ama tedbir bizden tevekkül Allahtan

Bunu da göze alamayacağım, düşünemiyorum bile benim böyle bir duruma sebebiyet verdiğimi, onlar da bunu haketmiyor, ben de haketmiyorum şuanki bu kısıtlanılmışlığı ama..
İşte bu zamana kadar onları utandırdıgım tek bir gün bile olmadı ama etrafı görünce ister istemez koruyuculuklarını artırıyorlar. Teşekkür ederim .

Sormuyorlar mı tatile kiminle hangi arkadaşınla gidiyorsun diye :) Ve hep mi böyleydi sizde siz mi bu hale getirdiniz

Soruyorlar bazen tanıdıkları kız arkadaşlarımla gidiyorum onların adını söylüyorum, başkası var ise işten arkadaşlarım deyip geçiştiriyorum, iki ablam için bu tür imkanlar söz konusu değildi ama ben üç sene ailemden 600 km uzakta yaşadım, artık isteseler de müdahale edemeyeceklerini anladılar, şimdi yaklaşık 80 km lik mesafeye geldim, anneme haber vermeden gelmeyin evim dağınık falan olur deyip onun bile önünü kapattım siz sağlam durun gerisi gelir emin olun, kendinizi kasmadan biz de 23 Nisan tatilinde bir kaç öğretmen arkadaşla karadenizi gezmeyi düşündük şöyle yapacağız böyle gezeceğiz diye kararlı bir şekilde anlatın

Böyle de tahmin ediyolardır bence. O şekilde en azından adı konmuş olur, kaygıları azalır, adres belli neticede :) ille de hemen düğün diyemezler sonuçta onların de ellerini ceplerine atmaları gerekecek

Çok benzelerini yaşadım her türk kızı gibi. Üniversitede beni mahvettiler zaten oralara girmiyorum.
İşe başladım. İş yerimden kız arkadaşlarım oldu. Sabki okuldakiler öcüydü iş yerinden olunca biraz yumuşadılar. Birinde gidip kalmak sorundu ama akşam eve gecikince laf etmiyorlardı artık. Ya da bağırıyordum falan ben de dikbaşlı değildim ama çok da susmamaya başladım çalışırken.
mesela gezi olayları başladığı günlerde okula gidiyorum yüksek lisanstayım. okulda etkinlik iptal olmuş. Arkadaşın evine kahvaltıya gittik. Ben oradayken 10 kez aradılar evine git evine git. Ya arkadaştayız kahvaltı ediyoruz. Ortalık karışıkmevine git evine git.

erkek arkadaşınız dışında birlikte tatil yapacağınız yaptığınız bir sosyal çevreniz yok mu? Bu fikre daha önce hiç alışmadılar mı? Benimkiler bu şekilde yavaş yavaş yumuşadı aslında. Yanımda kız arkadaşlarımla tatile gittiğimi gördükçe sustular. Arkadaşlarımı tanıdıkça falan.

Tanıdıkları tüm arkadaşlarım evli hatta bazıları çocuklu modda. Yeni bir şehre yerleştim malum covidden dolayı pek arkadaş edinemedim şuan, olanlar da evli ve diğeri yaza evlenecek :) Yani arkadaşlarımla gidiyorum desem bilemiyorum saçma olabilir.

En ince ayrıntısına kadar öğrenip bunu tasdiklememi bekliyorlar, ben de yalan söylemek durumunda kaldıgımda ya yakalanırsam kafasına girerim ve berbat olur korkusundayım. Sorun zaten birşeyler yapılacaksa iki kişi yapacak olmamız. Araya birilerini katabilecek olsam sorun kalmayacak ki.

Böyle de tahmin ediyolardır bence. O şekilde en azından adı konmuş olur, kaygıları azalır, adres belli neticede :) ille de hemen düğün diyemezler sonuçta onların de ellerini ceplerine atmaları gerekecek
Hahah dünden hazırlar öyle bir duruma herşeyi yaparlar vallahi maddi yönden o derece bekliyorlar evlenmemi

Kaygılarının azalacağına emin olsam yarın tanıştırayım ama bizim de ilişkimiz henüz çok uzun süreli değil, daha iyi tanımak için de zaman koymam lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…