Bahane mi?

etrafımda böyle durumda olanlar var erkek kuzenım bır alevı kızla sevgılıydı yıllarca bizim taraf aydındır sunnuyız ama öle yobaz degılz konyalı olma durumumuz var tabı ne yazıkkı konyalılarda öcü görülüyor dısarda . ıstemeye gıdıldı ailesıde sevdı verdıler nıanlandılar . fakat bır turlu asılamadı bu durum. kıızn tarafı cok katıydılar bı tek babası ılımlıydı anne ve teyze tarafı karsıydı konyalı ımajı bıle yettı ya . bı turlu anlamk ıstemedıler .düşün yazın ben ve ailem onların emleketınden yanı babamda kıızn babasını cok sevmıstı aradı musaıtsenız bı ugruyacaz sıze dedı gıttık baba nasıl ıkram muhabbet annesınden ses yok kızkardesı yuzumuze bıle bakmadı mutfaga gıttım su alabılırmıyım dıye annesı verdı kız kardesı orda arkasını dönüp oturdu. hıc hosgeldız demedı. bu ınsanlıga aykırı aslında . soncta eve gelmıs bır mısafırdık bız sunnı de olsak.sonuc ayrıldılar. hemde sevgılı +nısanlılık suresı 6 yılı bulmustu. ha onlara yazık oldu arada kaldılar cok dırendıler.

sanırım alevılerdede farklı farklı . bazıları cok katı sunnılere karsı. senın ailenın durumu nasıl. ha sunnılerdede alevıler ecok katı olanlar oluyor aslında erkek arkadsının ailesıde önemlı muhafzakarsa olması cok zor kabul etmezler yanı.

en önemlı şey ıse erkek arkadsın daha sevgılı boyutundayken arkadslarının lafına bakması. normalde daha bu asamada kımse karısmaz ki. siz olmamaıs gereken yerde takılmıssısnz .

Benim ailem o kadar katı değildir, ilk başta bi bakarlar beni mutlu edebilecek mi diye ama mutlu olacağımı görürlerse sorun çıkartmazlar. Zaten bizim ailede çok sunni ile evlenen var, hatta onlar daha çok el üstünde tutulur yabancılık çekmesinler diye.

Ama sevgilimin ailesini bilemiyorum, daha önce hiç ailesinde böyle bi durum görülmemiş.. Evet canım beni de en çok o konu bozdu. Hani ailelerimz tanışsa anlaşamasalar neyse.

bence erkek arkadaşınız o arkadaşlarım böyle dıyor dıye sölediği herşeyıı kendısıde düşünüyor ve kafasında onaylıyor ama sana söyleyemıyorr yoksa ilişkinize zarar gelirdüşüncesiyle arkadaşları dese bıle bu konuyu asla sıze açmazdıı ayrılcakta kıvırıyorr bence onu beklmee kendın ayrıl ewt haklısın çok sorun olur de bıtır o arkadaşlarıyla dvm etsın yolunaa

Haklısın canım, geldiği zaman yüz yüze konuşacağım..

bı arkadas ustte yazmıs alevılerın sunnılerınde cok koyu olanları var dıe dogru demıs bence de oyle ,
mesela bnde alevıyım bzm ısyerndekı cocuk bzm yanı alevılerın herkesle rahat rahat yatıp kalktgmıızı gezdgımızı dusunuyo ve ısın komık tarafı sadece bızım boyle oldgumuzu dusunuyo sunnıler yapmazmıs bu arada onun kız kardesı bnden daha acık gıyınır daracık daracık kotlar bılmem neler fılan anlatmak ıstedm sadece konuyla bı alakası yok ama ınsanları degıstremıyosunuz malesef bn o kdr konustum nato kafa nato mermer yanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunları öğrenmem gerek.
Aleviler müslüman değil midir? Diğer müslümanlardan farkları nelerdir?

Aslında bunu çok merak ediyorum :26:

Aslında pek fazla bir fark yok. bende aleviyim.. Namaz kılmaz oruç tutmaz diyen insanlar onlar 5 vakit namaz kılıp 1 ay orucunu tutuyorlar mı acaba. Ben orucumu tutarım namazımıda kılarım ama ayrıyeten bizim kendi oruçlarımız vardır 12 imam ve hızır oruçları. Cem evimiz vardır. Diğer sünniler mesela müslümanım der ne oruç tutar ne namaz kılar kendi dininden bi haberdir ya alevilerde de öyleleri vardır. Herkesi bir tutmayın yani. Yok o sünni yok o alevi demek çok yanlış anlaştıktan sonra gerisini de insan bir şekilde hallediyor. Hıı Anlaşamayan da bence ilk başta önyargılı olupta bizi müslüman saymayan insanlar yüzünden oluyor emin olun.

bence herkes karsısındakını once ınsan olarak gormelı ayırmamalı bnm ateıstlere hrıstıyanlara saygım var ınsanlar sosyalızmı ogrenseler aslında bu sacmalıklar bıtecek

egerki bu insan evlenmeyi hemen dusunuyorsa yas farkı nedeniyle beklemek istemeyebilir dogru ama bu kisi bastan bunu bilmiyormuydu biliyordu simdi boyle donmenin anlamı ne dediginiz gibi alevilik konusunda olabilir ama bastan sorun yok diyorsa simdi mutlaka kafasını celenler olmustur gercekten seven insan icin farketmez boyle seyler benim sevdigim adam hıristiyan yahudi olsa fark yapmaz ki alevilik farklı bir dinmis gibi bu kdr sorun yapılmasıda bana tuhaf geliyor alevilerde musluman neticede

Canım mesela bizim arkadaşımız ve ailesi camiye girmiyor, bu ve bunun gibi farklar yüzünden ilerde pürüz çıkar diye aileler istemiyor genelde. Zaten bu konularda genelde çok düşkün olanlar kabul etmiyor. Ben orucumu tam tutuyorum eşim tutmuyor gibi.

Ben de bunu anlamıyorum sonuçta hepimiz müslümanız yani neden toplumda bu kadar ayrımcılık yapılıyor ki?
Sanki öyle bir anlatılıyor ki aleviler bambaşka insanlarmış gibi. Ben alevi ve sünni evliliğinin de sorun olacağını sanmıyorum. Zaten genelleme yapmak da hiç doğru değil.

aslında canım bende sorun olacagını dusunmuyorum ama bende tam bılmıyorum ne var fark ve ınsanlar aıleler neden cekınıyor tepkı gösterıyorlar.

ben sunnıyım eşimde öle

ben herseyı bılırm ama yapmıyorum Allhım affetsın ınsallh keşke yapsam ama ramazanda orucumu tutarım arada kuran okurum. eşim ramazanda oruc tutamaz tutamıyormus .

özde herkes müslüman sonucta acıklarsanız sevınırım . özür dilerim ama hanı derler ya gusul abdestı almazlarmıs alevıler öylemı gercekten annemler demıstıı

Merhaba canım..benim sevgilimde alevi..çevremde şu zamana kadar iyi insan olsunda diyen birine rastlamadım..nereli oldugunu soruyorlar ardından amannn dikkat alevi olmasın die bir cvp geliyor hemen ben ise sevgilimin ne kadar iyi bir insan oldugunu biliyorum (çok şükür) evet alevi benim için bir sorun yok diyorum neticede dinsiz degil..öyle bile olmuş olsa bu benim seçimim şuan sevgilini düşüüyorum büyük ihtimalle onada çevresinde herkes ailesinin karşı çıkacagını falan söylemiştir..burdanda anlaşılan duygularında tam net degil..eger net olsa benim yaptıgım gibi umursamadan cevap verir geçerdi..bu güne kadar herşey güzel arkadaşları bunu ögrenincemi kötü..istersen otur bi konuş canım neden böyle yaptıgını sorunun ne oldugunu ögrenmeye çalış..ama baktın geveliyor yol yakınken çokda uzatma derim şimdiden birşeyleri bahane ediyor..başka ne demeliyim bilmiyorum hakkında hayırlısı canım..

Merhaba canım..benim sevgilimde alevi..çevremde şu zamana kadar iyi insan olsunda diyen birine rastlamadım..nereli oldugunu soruyorlar ardından amannn dikkat alevi olmasın die bir cvp geliyor hemen ben ise sevgilimin ne kadar iyi bir insan oldugunu biliyorum (çok şükür) evet alevi benim için bir sorun yok diyorum neticede dinsiz degil..öyle bile olmuş olsa bu benim seçimim şuan sevgilini düşüüyorum büyük ihtimalle onada çevresinde herkes ailesinin karşı çıkacagını falan söylemiştir..burdanda anlaşılan duygularında tam net degil..eger net olsa benim yaptıgım gibi umursamadan cevap verir geçerdi..bu güne kadar herşey güzel arkadaşları bunu ögrenincemi kötü..istersen otur bi konuş canım neden böyle yaptıgını sorunun ne oldugunu ögrenmeye çalış..ama baktın geveliyor yol yakınken çokda uzatma derim şimdiden birşeyleri bahane ediyor..başka ne demeliyim bilmiyorum hakkında hayırlısı canım..

Kızlar güzel, hoş söylüyorsunuz ama , bu gibi şeyleri sorun yapan aileler var.. Ya bu arkadaşımız ( iş ciddiye bindiğinde ) erkek arkadaşının ailesiyle problemler yaşarsa ? ..

Eğer çocuğun aileside bu konuda hassassa büyük ihtimalde yaşar . .

Gerçekçi olalım..

O bunu teklif ettiğinde sen yüzüne bakmamalıydın bir daha

Canım alevilerde müslümandır. Arkadaş çok güzel açıklamış sadece ibadet ediş şekillerinde fark var. Ama sonuç aynı ne şekil olursa olsun kalpten yapılan inanç yerini bulur..

Canım ilişkimiz zaten daha çok yeni, en başından çözüme ulaştırmak istedi ileride daha büyük sorunlar çıkmasın daha çok yıpranmayalım diye. Ben de aynen öyle düşünüyorum gerçekten arada bağ varsa doğru insansa sorun olmaz.

Konuşacağım canım hele bi gelsin yüz yüze konuşup bir çözüme bağlıyacağım.

canım bence sen dusun bu cocuk sunı bn ılerde aılesıyle sorun yasarmıyım anlasabılırmıyım dıye ...
cunkı sunı kızlar alevılerle evlenınce cok rahat oluyorlar , bız baskıcı olmadgımız ıcın ıstedıklerı gbı gıyınıp gezıp tozuyorlar ama alevı kızları sunılerle evlenınce once kapanmaya zorluyorlar namaza bılmem neye sacmalık yanı baslı basına cok ıyı dusun lutfen uzulmenı ıstemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…