- 6 Şubat 2011
- 875
- 11
- 118
- Konu Sahibi babymaster
-
ayrıca , uzuluyorum gelecegını dusunuyorum ılerde sorun cıkacagından korkuyorum demez bahane guzelım seven ınsan bunu bahane etmez
Konuya nasıl başlıyacağımı bilmiyorum, ben 18 yaşında liseden yeni mezun oldum hedeflediğim okulu kazanamadığım için bu senede hazırlanma kararı aldım. Derslerim gayet iyi çalışmalarım iyi gidiyor yani o konuda her hangi bir sıkıntım yok.
Erkek arkadaşım üniversite son sınıfta 24 yaşında, ilişkimiz daha çok yeni ama bütün arkadaşlarıyla tanıştım, hepsi onay verdiler beni çok sevdiklerini söylemişler. Erkek arkadaşımla da kişisel olarak her hangi bir problemimiz yok her konuda anlayışlıyız birbirimize karşı.
Ama şöyle bir durum var.. Ben aleviyim, sevgilime bunu ilk söylediğimde hiç sorun etmemişti hatta alevi tanıdıkları varmış onlardan bahsetmişti. Daha sonra arkadaşlarına söyleyince ''hemen ayrıl geleceği yok bu ilişkinin kızın sınavı var boşuna sana daha fazla bağlanıp üzülmesin'' demişler..
Erkek arkadaşımda laf arasında istemeden konuyu bana açtı. ''Aklım mantığım ayrıl diyor çünkü benim artık yaşım ilerliyor evlenme çağına geliyorum ilişkilerimde daha ciddi olmalıyım, senin önünde sınavın var ya sınavdan önce bir şey olur da ayrılırsak kafanı toplayamazsın ben vicdan azabı çekerim.. Ama kalbimde senden vazgeçemiyor sana bağlanıyorum şuana kadar tanıdığım en iyi en temiz kızsın, hayret ediyorum seni tanıdıkca git gide aşık oluyorum.. '' dedi. Ben de bir şey diyemedim şok olmuştum böyle bir şey beklemiyordum. Ayrıca bana mantıklı düşünürsen sende hak verirsin dedi. Ve şuan öylece kaldık.. İlişkimiz hala devam ediyor ama onun kafasında bu çelişki var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ben de hak veriyorum bir yere beni ileride yüz üstü bırakmaktan korkuyor ama gerçek seven bırakmaz ki ne olursa olsun..
Ne yapmalıyım kızlar cidden bilmiyorum.
etrafımda böyle durumda olanlar var erkek kuzenım bır alevı kızla sevgılıydı yıllarca bizim taraf aydındır sunnuyız ama öle yobaz degılz konyalı olma durumumuz var tabı ne yazıkkı konyalılarda öcü görülüyor dısarda . ıstemeye gıdıldı ailesıde sevdı verdıler nıanlandılar . fakat bır turlu asılamadı bu durum. kıızn tarafı cok katıydılar bı tek babası ılımlıydı anne ve teyze tarafı karsıydı konyalı ımajı bıle yettı ya . bı turlu anlamk ıstemedıler .düşün yazın ben ve ailem onların emleketınden yanı babamda kıızn babasını cok sevmıstı aradı musaıtsenız bı ugruyacaz sıze dedı gıttık baba nasıl ıkram muhabbet annesınden ses yok kızkardesı yuzumuze bıle bakmadı mutfaga gıttım su alabılırmıyım dıye annesı verdı kız kardesı orda arkasını dönüp oturdu. hıc hosgeldız demedı. bu ınsanlıga aykırı aslında . soncta eve gelmıs bır mısafırdık bız sunnı de olsak.sonuc ayrıldılar. hemde sevgılı +nısanlılık suresı 6 yılı bulmustu. ha onlara yazık oldu arada kaldılar cok dırendıler.
sanırım alevılerdede farklı farklı . bazıları cok katı sunnılere karsı. senın ailenın durumu nasıl. ha sunnılerdede alevıler ecok katı olanlar oluyor aslında erkek arkadsının ailesıde önemlı muhafzakarsa olması cok zor kabul etmezler yanı.
en önemlı şey ıse erkek arkadsın daha sevgılı boyutundayken arkadslarının lafına bakması. normalde daha bu asamada kımse karısmaz ki. siz olmamaıs gereken yerde takılmıssısnz .
Haklısın canım, geldiği zaman yüz yüze konuşacağım..
Aslında pek fazla bir fark yok. bende aleviyim.. Namaz kılmaz oruç tutmaz diyen insanlar onlar 5 vakit namaz kılıp 1 ay orucunu tutuyorlar mı acaba. Ben orucumu tutarım namazımıda kılarım ama ayrıyeten bizim kendi oruçlarımız vardır 12 imam ve hızır oruçları. Cem evimiz vardır. Diğer sünniler mesela müslümanım der ne oruç tutar ne namaz kılar kendi dininden bi haberdir ya alevilerde de öyleleri vardır. Herkesi bir tutmayın yani. Yok o sünni yok o alevi demek çok yanlış anlaştıktan sonra gerisini de insan bir şekilde hallediyor. Hıı Anlaşamayan da bence ilk başta önyargılı olupta bizi müslüman saymayan insanlar yüzünden oluyor emin olun.Öncelikle şunları öğrenmem gerek.
Aleviler müslüman değil midir? Diğer müslümanlardan farkları nelerdir?
Aslında bunu çok merak ediyorum :26:
Aslında pek fazla bir fark yok. bende aleviyim.. Namaz kılmaz oruç tutmaz diyen insanlar onlar 5 vakit namaz kılıp 1 ay orucunu tutuyorlar mı acaba. Ben orucumu tutarım namazımıda kılarım ama ayrıyeten bizim kendi oruçlarımız vardır 12 imam ve hızır oruçları. Cem evimiz vardır. Diğer sünniler mesela müslümanım der ne oruç tutar ne namaz kılar kendi dininden bi haberdir ya alevilerde de öyleleri vardır. Herkesi bir tutmayın yani. Yok o sünni yok o alevi demek çok yanlış anlaştıktan sonra gerisini de insan bir şekilde hallediyor. Hıı Anlaşamayan da bence ilk başta önyargılı olupta bizi müslüman saymayan insanlar yüzünden oluyor emin olun.
Aslında pek fazla bir fark yok. bende aleviyim.. Namaz kılmaz oruç tutmaz diyen insanlar onlar 5 vakit namaz kılıp 1 ay orucunu tutuyorlar mı acaba. Ben orucumu tutarım namazımıda kılarım ama ayrıyeten bizim kendi oruçlarımız vardır 12 imam ve hızır oruçları. Cem evimiz vardır. Diğer sünniler mesela müslümanım der ne oruç tutar ne namaz kılar kendi dininden bi haberdir ya alevilerde de öyleleri vardır. Herkesi bir tutmayın yani. Yok o sünni yok o alevi demek çok yanlış anlaştıktan sonra gerisini de insan bir şekilde hallediyor. Hıı Anlaşamayan da bence ilk başta önyargılı olupta bizi müslüman saymayan insanlar yüzünden oluyor emin olun.
Öncelikle şunları öğrenmem gerek.
Ben de bunu anlamıyorum sonuçta hepimiz müslümanız yani neden toplumda bu kadar ayrımcılık yapılıyor ki?
Sanki öyle bir anlatılıyor ki aleviler bambaşka insanlarmış gibi. Ben alevi ve sünni evliliğinin de sorun olacağını sanmıyorum. Zaten genelleme yapmak da hiç doğru değil.
Öncelikle şunları öğrenmem gerek.
egerki bu insan evlenmeyi hemen dusunuyorsa yas farkı nedeniyle beklemek istemeyebilir dogru ama bu kisi bastan bunu bilmiyormuydu biliyordu simdi boyle donmenin anlamı ne dediginiz gibi alevilik konusunda olabilir ama bastan sorun yok diyorsa simdi mutlaka kafasını celenler olmustur gercekten seven insan icin farketmez boyle seyler benim sevdigim adam hıristiyan yahudi olsa fark yapmaz ki alevilik farklı bir dinmis gibi bu kdr sorun yapılmasıda bana tuhaf geliyor alevilerde musluman neticede
Merhaba canım..benim sevgilimde alevi..çevremde şu zamana kadar iyi insan olsunda diyen birine rastlamadım..nereli oldugunu soruyorlar ardından amannn dikkat alevi olmasın die bir cvp geliyor hemen ben ise sevgilimin ne kadar iyi bir insan oldugunu biliyorum (çok şükür) evet alevi benim için bir sorun yok diyorum neticede dinsiz degil..öyle bile olmuş olsa bu benim seçimimşuan sevgilini düşüüyorum büyük ihtimalle onada çevresinde herkes ailesinin karşı çıkacagını falan söylemiştir..burdanda anlaşılan duygularında tam net degil..eger net olsa benim yaptıgım gibi umursamadan cevap verir geçerdi..bu güne kadar herşey güzel arkadaşları bunu ögrenincemi kötü..istersen otur bi konuş canım neden böyle yaptıgını sorunun ne oldugunu ögrenmeye çalış..ama baktın geveliyor yol yakınken çokda uzatma derim şimdiden birşeyleri bahane ediyor..başka ne demeliyim bilmiyorum hakkında hayırlısı canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?