Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

ayyyy çok sevindim gozun aydin,Allah kizinizi denizinizi size bagislasin benim icinde kokla yaygaraciyi

kızlar merhaba,
bu hafta sonu 10.haftamızı tamamladıktan sonra erbil bey bizi bıraktı, bize burçak hanımı önerdi, burçak hanıma giden veya doğum yapan varmı
Bizede burcak hanimi onermisti karar sizindir demisti.ben cok maliyetli oldugu icin 3 aydan sonra merkezi biraktim.burcak hanim tatli dilli bilgili bir dr ama erbil by devam etmeyecek se devam etmek istemedim.ama erbil by sağolsun ne zaman bir aksilik bir sorun olsa aradığımda cevap verdi yardımcı olup yonlendirdi.

Evet sütüm Hast çok az geliyordu eve gelip güzel duşumu aldım rahatlayınca 3 tam geldi.bu arada hast.emzirecegim diye bebeği çok aç bırakmayın kan şekeri düştüğün için sarılık oluyor bebekte emme refleksi varsa zaten eme eme sütte geliyor cnm

Sutunun gelmesi ne güzel canım..bende sutum gelmese hastanede mama vermeyi düşünüyorum kaşıkla.. biberonda goturcem ama sonra sutum gelince mememyi bırakır diye korkuyorum biberonla verince aventis anne gogus ucuna benzer biberon aldim..sen hastanede mama verdinmi canım..

Yenidoğan sarılığının sebebi, aç kalınca şekerinin düşmesi olduğuna emin misin canım?

Benim bildiğim sarılık; anne karnındayken plesanta vasıtasıyla gerçekleşen bilirubin maddesinin vücuttan atılmasında, yenidoğan bebeğin ciğerlerinin yetersiz kalışıyla oluşuyor.

Yani bebek doğduğunda ciğerleri vücudundaki fazla bilirubini dışarı yeterince atamıyor, bol bol emziriyoruz ki fazlasını tuvaletini yaparak dışarı atabilsin ve değerleri olması gereken düzeye gelebilsin. Yalnız bazı annelerin sütü de sarılığa sebep olabiliyor. Yeterince emdiği halde sarılığı azalmayan bebekte mutlaka anne sütünden kaynaklı olup olmadığına baktırmalı, gerekirse bir müddet bebek formül süt ile beslenmeli. Yanlışım varsa düzeltelim tabi.

Hangi mamayı kullanıcaksın canım?
Kaşıkla zor olmaz mı? İlk birkaç gün sırf sarılığı önlemek için emzirmenin yanında biberon takviyesinin meme emmesine engel olacağını pek sanmıyorum.

Ben sık aralıklarla emzirerek hem ilk zamanlar gelen kolostrum sütünden faydalanmayı hem de emzirdikçe kanalların uyarılıp süt üretiminin arttırılmasını planlıyorum. Hastanemin zaten pompa hizmeti de olacak. Pompayla da sağarak uyarırız sütün gelişi hızlanır inşallah. Olaki süt yetersiz kalırsa mecbur formül süt takviyesini de biberon ile yaparım diye düşünüyorum.

Benim.uc tane yegnim var canım doğdu ilk gece hastanede kaldım ilk gece genelde bebekler doğduktan sonra ilk gece uyuyorlar sen ilk gece agrilardan uyamiyorsun..iki yegnim.biberon verince anne emmek istemediler son yegnimde ablam anne göğsüne yakın biberon almıştı bebek premature doğunca mamayida vermek zorunda kaldı sadece anne sutu yetersiz kaldı ama yeğnim memeyide bırakmadı sonra mama istemedi meme istedi iki yaşına kadar emisti annesini..hazırlıklı gidicem kaşık biberon mamaları goturcem daha karar vermedim mama markasını canım doktor hangisini tavsiye ederse hemen aliriz mamayi şimdi alıp bekletmek istemiyorum elimde..bazı bebekler.inatci oluyor annneyi emmek istemiyor inş bizim bebisler öyle olmaz..ben ilk yegnimden biliyorum annnesiyle meme savaşı yaparlardı kasardı kendini ememek için..en korktugum.sey inş başımıza gelmez inatçı bebis..

Canım hamilelikte ikinci trimester yani 4,5 ve 6 ay gebeligin balayini derler tadını çıkarın bol bol gezin..son bir ve iki ay zor geciyor bebek buyudukce..
Cok haklisin gercekten birden enerjim yukseldi, kraplar kanamalar bitti. Tadini cikarmak lazim

Ben de iyiyim bugun yine kalp atisini duyduk :) harika bir his :)) senin de bir daha olmadigina cok sevindim. Gelmis gecmis olsun...

Bizimkiler şimdiye kadar hiç üzmedi bizi, inşallah emme konusunda da üzmeyecekler motivasyonumu yüksek tutuyorum şimdiden :)) Emzirme teknikleri ile ilgili kitap ve videoları izliyorum bol bol, doğuma kadar ne öğrensek kardır.

Mama konusunda ben pek doktorlara güvenemiyorum canım, maalesef rant olayına çevirmişler işi. Mümessiller doktorlarla anlaşıyorlar, sonra doktor bak mutlaka bu mamayı al diyor bizde sorgulamadan alıyoruz. Ama maalesef çoğu zararlı.. Bence sen de almadan önce tavsiye ettiği mamayı bi araştır.

Allahım sizlere de kucağımıza almayı nasip etsin bu süreçlerden bizlerde geçtik korku heyecan mutluluk endişe bütün duyguları yaşıyorsun ilk başta tutma muhabbetler daha sonra cinsiyetler,kilolar,20 haftadan sonra segermeler daha 30 haftalarda tekmeler ve daha sonrada doğum alış verişi ve doğuma hazırlık inanın her anın heyecanı çok farklı ve çok güzel eminim şuan aklınızda ne alsam odası nasıl olsa düşünüyorsunuz dur sadece her anın tadını çıkarın doğuma gelince epidural oldum ve onun sesini ilk duyduğumdaki heyecan hiçbiseyde yok giydirip o minicik yanaklarının kokladıgımdaki mutluluk rabbim herkese yaşatsın

Merhaba, gule gule buyutun bebeginizi. Epiduralden sonra basagrisi yasadiniz mi? Ben de epidural istiyorum ama konustugum birkac kisi dayanilmaz 20 gun civarinda suren basagrisindan bahsedince acikcasi korkuyorum ilk gunlerin tadini kaciririm diye.

İnş gerek kalmaz mama markasını araştırmaya canım sen aldın mı mama sen neler yapıyorsun tasindinmi fazla.yorma kendini bende temizlik yapicam dip bucak cam, halıları yikaticam koltuk yikaticam,ama.hepsini kendim yapmayi gözüm yemiyor bu gobekle eğil.kalk bebeği bisey olur diye korkuyorum..ufak tefek günlük temizligimi yapıyorum.bakalim doğuma yakın bir yardımcı kadın turarim belki..

Anne sütünden sonra sıralama eşek sütü-keçi sütü-inek sütü diye gidiyormuş. Eşek sütü üretimi ve maliyeti yüksek olduğu için, mamada sıra direk keçi sütüne geçiyor.
Ben Töpfer'in 1 numara yenidoğan keçi sütü mamasından aldım. Son kullanma tarihi Kasım/2017, ilk doğduğunda çok ihtiyaç olmazsa bile son kullanma tarihine kadar kesin tüketilebilir.
Bir de Golden Goat var onu da tavsiye ederim. Sma diye de bi keçi sütü maması var, araştırırken mutlaka çıkacaktır karşına, içinde fazla kalsiyum var ve bebeğin böbreklerinde fazla kalsiyum sebebiyle taş yapıyor diye şikayetler var. Aklında bulunsun canım.

Taşınmak için ben hazırım ama maalesef yeni evde doğalgazı açmalarını beklediğimiz için hala taşınamadım. İnş açarlarsa haftaya taşınırım herhalde. Sen de çok yorma kendini canım, temizlikçi çağır direk. Evi temizlikçi bile temizlese biz de illaki birşeyler yapıyoruz zaten fazlası ağır gelir. Ben de biran evvel taşınsam da artık bebişin kıyafetlerini yıkamaya sıra gelse diyorum :))

Ne guzel anlatmissin. Bebisinle birlikte hep mutlu, saglikli, guzel gunleriniz olsun insallah :)

Merhaba, gule gule buyutun bebeginizi. Epiduralden sonra basagrisi yasadiniz mi? Ben de epidural istiyorum ama konustugum birkac kisi dayanilmaz 20 gun civarinda suren basagrisindan bahsedince acikcasi korkuyorum ilk gunlerin tadini kaciririm diye.
Yoo gayet rahatım ilk iki gün neskafe içtim günde iki üç fincan onun etkisimi bilemiyorum ama herhangi bir ağrım olmadı cnm bugün 9 günüm

Yoo gayet rahatım ilk iki gün neskafe içtim günde iki üç fincan onun etkisimi bilemiyorum ama herhangi bir ağrım olmadı cnm bugün 9 günüm
Aman olmasinda masallah, %5 de goruluyormus genelde, bana da nedense hep olanlar denk geldi :) nescafe ise yaramis olabilir, henuz anestezi uzmaniyla gorusmedim ama aklima takilan tek konu bu yoksa kacirmak istemiyorum o ani.

Tavsiylerin için teşekürler canım yazdığın mamalari arastirdim topfer mantıklı geldi golden goat eczanelerde bulunuyormus topfer eczanede bulunurmu acaba sen nerden aldin..pişik kremi ve şampuan alican ne marka oneririsin göğüs ucu icinde krem alican hata başlasam iyi olur sen hangi markaları tercih ettin canım..
Önümüzde son 45gunumuz kaldı o zamana kadar taşınmış olursun zaten canım...kendini fazla yorma canım riskli zamanlara girdik artık biraz daha dursun bebisler orda bu arada heycan dorukta şafak saymaya başladık çok sukur canım...

Ben Töpfer'i n11.com'dan aldım canım. İnternetten alırsan mutlaka açıklama kısmında yazan son kullanma tarihine dikkat et. Bazıları çok ucuza satıyor ama çoğunun son kullanma tarihi en fazla birkaç aylık. Sen 1 yıllık almaya çalış.

Pişik kremi Eart Mama Angel Baby aldım. Organik bi ürün, bunu da en ucuz n11.com'da bulabildim. Bunu günlük bakımında kullanıcam. Birde aktif pişik olursa diye içinde çinko olan Oksizinc isimli bi krem aldım. Bu ilaç sınıfına giriyor ama sadece pişik olursa kullanıcam.

Şampuan ve bebe yağını Burt's Bees aldım, yine bunlar da organik.

Göğüs ucu kremim de Earth Mama Angel Baby, organik ve emzirmeden önce göğsünü silmene gerek yok direk bebek emebiliyor. 28.hafta başladım ben de sürmeye.

Büyük gün yaklaştıkça içim bi tuhaf oluyor :) Bi yandan tekmelerini falan çok sevdim hep içimde kalsa diyorum, bi yandan da artık doğsun seviyim koklayayım istiyorum :)) Yine de zamanında doğsunlar tabi sağlıkları herşeyden önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…