Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

Prima için net sizdiriyor pişik yapıyor yorumlari okuyunca prima almadim canim molfix aldim inş iyi çıkar pişik yapmaz..40 ciktimi canım mis kokulu meleğini op benim için..

Aaa enteresan.. neyse denersin zaten.. hepsinin totoşunun keyfi ayrı
Evet yenidoğanlık bitti artık, 43 günlük oldu bile Deniz. Çok hızlı akıyor zaman .. senin tarihin belli mi?
Öptüm bile

Kaç haftalık doğdu kızın benimde suyum sınırın biraz altında muayenelerim sıklaştı bu yüzden çok azalma olursa benim doktorumda alicak beklemiycek inş miladini doldurur meleğim..pazartesi 2700 Gr pasam yarın kontrolum var yine inş herşey yolundadır..

Aaa enteresan.. neyse denersin zaten.. hepsinin totoşunun keyfi ayrı
Evet yenidoğanlık bitti artık, 43 günlük oldu bile Deniz. Çok hızlı akıyor zaman .. senin tarihin belli mi?
Öptüm bile
Benim 3 ocak daha erken gelmese inş minis..

Benim de sağ gogsum daha hassas , diğeri daha iyi.emmeyi bitirmeye yakin memeyi saga sola cekistiriyor birakmiyo iste o zaman ben benden gidiyorum...yoksa memede uslu uslu uyusa keske.....benimki günde en az 3 kere kaka yapiyo 5 6 kerede idrar aslında doyuyor olmalı ama bu gaz sancisindan dolayı kendini emmeye veriyo kafa sağa sola gidiyo hep vermezsem ağlama basliyo.emzigi doyduktan sonra aliyor biraz tutup uyumaya yakın atıyor
Gaz sancisi olduğunu ben yaptığı hareketlerden yola çıkarak düşündüm. Doktor hiç doymuyo dersen az mama takviye et demişti, internette ve cevremden ogrendigim kadariyla, gaz sancisina da tam olarak bir çare yokmus, akşam saatlerinde başlar doysa da aranır uykusuzluk başgösterir ve 3 aylik olana kadar devam eder diyor.

38+ 2 de aldılar.son kontrolde 3100 gr denmisti ama 2840 dogdu.usg yaniltabiliyormus.su olayı önemli kontrollerini bir hafta yapmislardir ama sen iki gunde bir kontrole git, benim dr bugün gelmeseymisin su olmadığı için çok riske girerdi dedi,ondan söylüyorum.birde benden su falan gittiğini hissetmedim bazen böyle olur demişti.ayrica bebegin hareketleri çok agirlasirsa yavaş yavaş hareket ediyorsa dr nu ara git yanına ihmal etme,benimkinin hareketler agirlasmisdi.
Spinal olucaksan eğer odaya geldikten sonra bol bol sıvı tuket neskafe 4 bardak falan iç,su ayran bunları da.ben tukettim sukur agri gaz falan olmadı.hayirlisiyla gir doguma da çabucak çık miniginle.

Allah yardımcınız olsun ama şu gürültülü şeyleri dene mutlaka.. aç YouTube dan koy biraz uzağına, kısa zaman da olsa ağlamasını durdurur.
O kadar kaka çiş yapıyorsa da boşuna mama verip iyice genişletme midesini..

Arkadaslar hepinize iyi yıllar diliyorum.
Ülkece feraha çıktığımız, terörsüz, cinayetsiz, olumsuz herseyden arınmış, bebişlerimizi kucaklarımıza aldığımız ve bu yolda uğraş veren ne kadar kişi varsa hepsinin hayırlısıyla tez zamanda kavuşması dileğiyle..
2016 yı aratmayacak bir yıl olsun inşallah

Canlar bende doğum yaptım çok şükür sağlıcakla aldim pasami bugün ilk günüm sütüm gelmedi göğüs ucum yok bebek almak istemiyor silikon meme ucu aldık onlarda fazla çekmiyor bizde hastanede ebeuc saat bir mama verin emzirmeyide bırakmayın dedi mallesef gündüz meme az da olsa alırken gece almak istemiyor sürümde yok birbirimizle mücadele veriyoruz resmen..Silikon göğüs uçlarında tavsiye ettiğiniz bir marka yada başka bir çözüm ne olabilir inş pasamla birbirimize alışırım en yakın zamanda

Gözün aydın, hayırlı evlat olsun inşallah...
meme uçlarında hep avent tavsiye ediliyor ama ben birebir yaşamadığım için... göğüslerim acıdığı için uç almıştım ama gerçek göğüs ucunu bildiği için sanırım onu hiç tutmadı.
Gelmiş ya kucağına, moralini de bozma süt için, öyle böyle doyacak karnı, çok inat edip aç bırakma.. büyüdüğünde bu mamayla bu sütle büyüdü diye bi fark olmayacak aralarında.. sen iyi ol çünkü yol uzun.. 2.aya merdiven dayadık, her gece ayrı macera.... sağlam olmak gerekiyor.

A tabi Bebek emmese de sen sağ göğüslerini, süt gelmeye başlarsa ki bu da boşaltılmasıyla ve bol sıvı almanla mümkün, onun da emmesi, tutması kolaylaşacaktır.

Canım sezeryan ya da normal doğum olması çoğu zaman farketmezsizin sütün gelmesi ortalama 3 günü bulur. O zamana kadar gelecek olan damla damla sütte kolostrum denen ilk süttür ki emin ol bir damlasının bile bebeğe çok faydası olacaktır. Sen bol bol emzir ki hem kolostrumu alabilsin hem de vücudun süt üretmesi gerektiğinin sinyallerini alıp prolaktin hormonunu yükseltsin. Yalnız prolaktin hormonu en çok geceleri yükselir. Mümkün mertebe gece de emmesi için çaba sarfet canım.

Haklı olarak sütüm yok, bebeğim aç kaygıların için yukarıda bi foto paylaştım. 1 günlük bebeğin mide kapasitesi 1 adet kiraz kadar.. Alacağı sütte 1-1,5 tatlı kaşığı kadar.. Sütü arttıran en önemli şeyler de bol su içmek, bol bol emzirmek ve stres yapmamak.

Silikon uç olarak Aventin küçük boyunu tavsiye ederim. Yalnız şu an kullandığın ucun markası ne bilmiyorum ama bebiş çekiyor süt onunla da gelmiyor demişsin ya hani, sebebi markasından değildir. Dediğim gibi ortalama ilk 3 gün şakır şakır süt gelmesi zaten pek mümkün değil. Zaten mama veriyormuşsunuz aç kalmıyor kesinlikle merak etme. Bunun rahatlığı ile bebişinle bol bol ten tene teması kurmaya çalış canım, senin kokunu aldıkça o da rahatlayıp kısa zamanda memeni de zevkle emecektir.

Unutmuşum yazmayı, bir de Aventin "göğüs ucu çıkarıcı" aparatı var. Göğüs ucuna uygulayarak çıkartıyorsun ve direk kendi memeni veriyorsun bebeğe. Bu daha çok işine yarayabilir bi dene istersen canım. Silikon uç yapay geliyor bebişlere, bunda direk senin göğüs ucunu emiyor.

canım benim gözünüzaydın,güzel mutlu günlerde büyütün bebişi;-) iyisinizdir umarım,ne güzel teker teker herkes kavuşuyor bebişlerine...

Gözün aydın canim sen benim umudumsun :) Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar etsin darısı bizlere insallah

Kizlar bnde bahcecide cmtesi gorusmeye gdicem bahceciye fsh 10.19 amh 3.6 bir dusugum var dogal toldan tedavisi olumlu gecen arkadaslar bana tecrubelerini ve fsh degerlerini aktarabilirlermi

Canım memeyi almayınca da artı sut olmayınca annelik iç güdüsü bebekte aglayinca çareler arıyorsun acmi doymuyormu birsuru soru işaretleri olusuyor kafada..Annelik dünyanın en güzel.duygusu gece 15 dk uykuya ayaktâyim bebeğimiz biraz gazli ama inan hiç sikayetimde yok bu durumdan..Avent göğüs ucu cikaricisini eczaneden bulabilirmiyim sen nerden buldun aldinmi canım..Senin nasıl gidiyor hamislik sancı varmı yarinmi kontrolün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…