Prima için net sizdiriyor pişik yapıyor yorumlari okuyunca prima almadim canim molfix aldim inş iyi çıkar pişik yapmaz..40 ciktimi canım mis kokulu meleğini op benim için..
Kaç haftalık doğdu kızın benimde suyum sınırın biraz altında muayenelerim sıklaştı bu yüzden çok azalma olursa benim doktorumda alicak beklemiycek inş miladini doldurur meleğim..pazartesi 2700 Gr pasam yarın kontrolum var yine inş herşey yolundadır..Merhaba canim, ben 4 aralıkta spinal sezeryan oldum çok sukur agri olmadı kolay bir doğum oldu 18 gunluk olduk ama gogus ucu açısı geçmedi ne zaman geçer bilmiyorum, sut sağıyorum aynı zamanda çogalsin diye sukur içtiğim çayla daha da çoğaldı,ama sanırım kolik var gaz sancısı malesef geceleri ağlama nöbetleri var tok da olsa aranıyor.az da olsa emdikten sonra mama da veriyoruz, bu sancılı günler ne zaman geçer bilmiyorum.Hurdunya atlatmış darisi basimiza ..insallah senin de kolay sorunsuz bir dogumun sancisiz günlerin olur.
Günaydın kizlar,gulneva77 lansinoh krem önceden basladim ama yara olucagi varsa oluyormuş sadece krem yatistiriyo ona da sukur...2.840 doğdu son kontrolde suyum bitmişti neden niye bilmiyorum..primadan daha çok memnun kaldim can bebe sızdırıyor sanki.bebelac aldim .
@Hurdunya,canim,benim.tablet.araçubuğu.kafayi.yedi.stop.böyle.yazıyorum.malesef.stop.benimki tek oda yetiyor zaten ... bu gaz sancısı bizi bizden aldı bu gece 4.30 da uyudu.sabah kalktim sut vermek icin gozleri acmis utanmadan sutum var masallah bezide hep dolu ama surekli araniyor hurdunya bu da gaz sancisi yuzunden sanirim.nette oyle okumustum sancidan surekli emme istegi olurmus diye..ve bu 3 aylik olana kadar devam edermiş.hastane cikisi sinirda sarilik cikti sik sik emziriyorum..hayirlisi artik.senin gogus acisi ne zaman gecti benim inancim kalmadi artik mahinūr nil kızımın ismi.
Benim 3 ocak daha erken gelmese inş minis..Aaa enteresan.. neyse denersin zaten.. hepsinin totoşunun keyfi ayrı
Evet yenidoğanlık bitti artık, 43 günlük oldu bile Deniz. Çok hızlı akıyor zaman .. senin tarihin belli mi?
Öptüm bile
Benim de sağ gogsum daha hassas , diğeri daha iyi.emmeyi bitirmeye yakin memeyi saga sola cekistiriyor birakmiyo iste o zaman ben benden gidiyorum...yoksa memede uslu uslu uyusa keske.....benimki günde en az 3 kere kaka yapiyo 5 6 kerede idrar aslında doyuyor olmalı ama bu gaz sancisindan dolayı kendini emmeye veriyo kafa sağa sola gidiyo hep vermezsem ağlama basliyo.emzigi doyduktan sonra aliyor biraz tutup uyumaya yakın atıyorBir ay dolmadan geçti göğüslerimin acısı ama sıfır değil tabi, sağ göğsümden çok huylanıyorum emzirirken
En az 1 kez kaka , 6-7 bezde de idrar varsa verme mama, doktor demediyse.. varsın aransın, emziği dene doyduğuna inanıyorsan, yoksa da sen emzik olDeniz de almadı emzik ..
gaz için ilaç vermişlerdir di mi?
Ben bir de rahat uyusun diye, ki ben de içerim, bikaç kere 6-7 çay kaşığı rezene çayı veriyorum.
Hepsi geçecek, kucak isterken hazır tadını çıkaralım..
38+ 2 de aldılar.son kontrolde 3100 gr denmisti ama 2840 dogdu.usg yaniltabiliyormus.su olayı önemli kontrollerini bir hafta yapmislardir ama sen iki gunde bir kontrole git, benim dr bugün gelmeseymisin su olmadığı için çok riske girerdi dedi,ondan söylüyorum.birde benden su falan gittiğini hissetmedim bazen böyle olur demişti.ayrica bebegin hareketleri çok agirlasirsa yavaş yavaş hareket ediyorsa dr nu ara git yanına ihmal etme,benimkinin hareketler agirlasmisdi.Kaç haftalık doğdu kızın benimde suyum sınırın biraz altında muayenelerim sıklaştı bu yüzden çok azalma olursa benim doktorumda alicak beklemiycek inş miladini doldurur meleğim..pazartesi 2700 Gr pasam yarın kontrolum var yine inş herşey yolundadır..
Dogru, cocuklu hayat az biraz karisikmis :) benim 15 aralikta dogdu oglumHayırlı olsun, sen ne zaman yaptın Doğum? Yazdın da ben mi kaçırdım, o da olabilir.. Yen'i yeni düzene giriyor hayatım
Dogru, cocuklu hayat az biraz karisikmis :) benim 15 aralikta dogdu oglum
Benim de sağ gogsum daha hassas , diğeri daha iyi.emmeyi bitirmeye yakin memeyi saga sola cekistiriyor birakmiyo iste o zaman ben benden gidiyorum...yoksa memede uslu uslu uyusa keske.....benimki günde en az 3 kere kaka yapiyo 5 6 kerede idrar aslında doyuyor olmalı ama bu gaz sancisindan dolayı kendini emmeye veriyo kafa sağa sola gidiyo hep vermezsem ağlama basliyo.emzigi doyduktan sonra aliyor biraz tutup uyumaya yakın atıyor
Gaz sancisi olduğunu ben yaptığı hareketlerden yola çıkarak düşündüm. Doktor hiç doymuyo dersen az mama takviye et demişti, internette ve cevremden ogrendigim kadariyla, gaz sancisina da tam olarak bir çare yokmus, akşam saatlerinde başlar doysa da aranır uykusuzluk başgösterir ve 3 aylik olana kadar devam eder diyor.
Canlar bende doğum yaptım çok şükür sağlıcakla aldim pasami bugün ilk günüm sütüm gelmedi göğüs ucum yok bebek almak istemiyor silikon meme ucu aldık onlarda fazla çekmiyor bizde hastanede ebeuc saat bir mama verin emzirmeyide bırakmayın dedi mallesef gündüz meme az da olsa alırken gece almak istemiyor sürümde yok birbirimizle mücadele veriyoruz resmen..Silikon göğüs uçlarında tavsiye ettiğiniz bir marka yada başka bir çözüm ne olabilir inş pasamla birbirimize alışırım en yakın zamanda
Canlar bende doğum yaptım çok şükür sağlıcakla aldim pasami bugün ilk günüm sütüm gelmedi göğüs ucum yok bebek almak istemiyor silikon meme ucu aldık onlarda fazla çekmiyor bizde hastanede ebeuc saat bir mama verin emzirmeyide bırakmayın dedi mallesef gündüz meme az da olsa alırken gece almak istemiyor sürümde yok birbirimizle mücadele veriyoruz resmen..Silikon göğüs uçlarında tavsiye ettiğiniz bir marka yada başka bir çözüm ne olabilir inş pasamla birbirimize alışırım en yakın zamanda
Unutmuşum yazmayı, bir de Aventin "göğüs ucu çıkarıcı" aparatı var. Göğüs ucuna uygulayarak çıkartıyorsun ve direk kendi memeni veriyorsun bebeğe. Bu daha çok işine yarayabilir bi dene istersen canım. Silikon uç yapay geliyor bebişlere, bunda direk senin göğüs ucunu emiyor.Canlar bende doğum yaptım çok şükür sağlıcakla aldim pasami bugün ilk günüm sütüm gelmedi göğüs ucum yok bebek almak istemiyor silikon meme ucu aldık onlarda fazla çekmiyor bizde hastanede ebeuc saat bir mama verin emzirmeyide bırakmayın dedi mallesef gündüz meme az da olsa alırken gece almak istemiyor sürümde yok birbirimizle mücadele veriyoruz resmen..Silikon göğüs uçlarında tavsiye ettiğiniz bir marka yada başka bir çözüm ne olabilir inş pasamla birbirimize alışırım en yakın zamanda
canım benim gözünüzaydın,güzel mutlu günlerde büyütün bebişi;-) iyisinizdir umarım,ne güzel teker teker herkes kavuşuyor bebişlerine...Canlar bende doğum yaptım çok şükür sağlıcakla aldim pasami bugün ilk günüm sütüm gelmedi göğüs ucum yok bebek almak istemiyor silikon meme ucu aldık onlarda fazla çekmiyor bizde hastanede ebeuc saat bir mama verin emzirmeyide bırakmayın dedi mallesef gündüz meme az da olsa alırken gece almak istemiyor sürümde yok birbirimizle mücadele veriyoruz resmen..Silikon göğüs uçlarında tavsiye ettiğiniz bir marka yada başka bir çözüm ne olabilir inş pasamla birbirimize alışırım en yakın zamanda
Gözün aydın canim sen benim umudumsun :) Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar etsin darısı bizlere insallahKaç haftalık doğdu kızın benimde suyum sınırın biraz altında muayenelerim sıklaştı bu yüzden çok azalma olursa benim doktorumda alicak beklemiycek inş miladini doldurur meleğim..pazartesi 2700 Gr pasam yarın kontrolum var yine inş herşey yolundadır..
Canım memeyi almayınca da artı sut olmayınca annelik iç güdüsü bebekte aglayinca çareler arıyorsun acmi doymuyormu birsuru soru işaretleri olusuyor kafada..Annelik dünyanın en güzel.duygusu gece 15 dk uykuya ayaktâyim bebeğimiz biraz gazli ama inan hiç sikayetimde yok bu durumdan..Avent göğüs ucu cikaricisini eczaneden bulabilirmiyim sen nerden buldun aldinmi canım..Senin nasıl gidiyor hamislik sancı varmı yarinmi kontrolün..Eki Görüntüle 1934207
Canım sezeryan ya da normal doğum olması çoğu zaman farketmezsizin sütün gelmesi ortalama 3 günü bulur. O zamana kadar gelecek olan damla damla sütte kolostrum denen ilk süttür ki emin ol bir damlasının bile bebeğe çok faydası olacaktır. Sen bol bol emzir ki hem kolostrumu alabilsin hem de vücudun süt üretmesi gerektiğinin sinyallerini alıp prolaktin hormonunu yükseltsin. Yalnız prolaktin hormonu en çok geceleri yükselir. Mümkün mertebe gece de emmesi için çaba sarfet canım.
Haklı olarak sütüm yok, bebeğim aç kaygıların için yukarıda bi foto paylaştım. 1 günlük bebeğin mide kapasitesi 1 adet kiraz kadar.. Alacağı sütte 1-1,5 tatlı kaşığı kadar.. Sütü arttıran en önemli şeyler de bol su içmek, bol bol emzirmek ve stres yapmamak.
Silikon uç olarak Aventin küçük boyunu tavsiye ederim. Yalnız şu an kullandığın ucun markası ne bilmiyorum ama bebiş çekiyor süt onunla da gelmiyor demişsin ya hani, sebebi markasından değildir. Dediğim gibi ortalama ilk 3 gün şakır şakır süt gelmesi zaten pek mümkün değil. Zaten mama veriyormuşsunuz aç kalmıyor kesinlikle merak etme. Bunun rahatlığı ile bebişinle bol bol ten tene teması kurmaya çalış canım, senin kokunu aldıkça o da rahatlayıp kısa zamanda memeni de zevkle emecektir.
Güzel dileklerin sağol canım inş darısı senin ve bütün isteyen anne adayların başına olsun topikteki hamiş kalmayan kalmasın inş..Gözün aydın canim sen benim umudumsun :) Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar etsin darısı bizlere insallah
Çok şükür iyiyiz canim senin nefesinde büyümüş maşallah op benim için canım..canım benim gözünüzaydın,güzel mutlu günlerde büyütün bebişi;-) iyisinizdir umarım,ne güzel teker teker herkes kavuşuyor bebişlerine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?