Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

Sağol canım rahatladım biraz da olsa. Kanamam yok çok şükür ama kahve tortular devam ediyor.

Canım memeyi daha hiç mi almadı?? Biz eve geçtiğimizde memeyi alsa da emmiyodu çok fazla, bende mamayi biberondan memeye damlata damlata alistirdim sukur sonra kendisi çekmeye başladı.gogus ucu yoksa yada çok kucukse çıkartıcı kullan yada silikon uclardan.emzirmek önemli çünkü küçükken başlasın hemen.

Memeyi zorlada olsa alıyor artık canim sutumde geldi çok şükür şimdi dikislerim problem yarati sabah akşam pansumana gidiyorum bebegimle annemler ilgileniyor ben sadece emziriyorum..

Memeyi zorlada olsa alıyor artık canim sutumde geldi çok şükür şimdi dikislerim problem yarati sabah akşam pansumana gidiyorum bebegimle annemler ilgileniyor ben sadece emziriyorum..
Geçmiş olsun zorla din mi kendini??emdigine sevindim sık sık ver sen sütun c ogalsin,bana da böyle demislerdi aynen dedikleri çıktı.iyi en azindan annen var daha ne olsun ben yalnızım..

Arkadaslar Merhaba
3 hafta önceki kontrolümde beyincik küçük çıkmıştı detaylı ultrasona gönderdi burçak hanim, orda da alt sınırda dediler 3 hafta sonra tekrar görelim dediler. Bugün tekrar gittik ve yine küçük çıktı salı günü amniyosentez yapalım dediler. O kadar çok şey anlattı ki doktor aklım çok karıştı neyi nasıl yapicagimi şaşırdım amniyosentezi de riskli diye duymuştum önceden sizce ne yapmalıyım
İşinin ehli Atıl Yüksel varmış cuma günü ona gidicez birde.

Atıl hocaya git en iyisi. en iyi üç perinatologtan biri derler onun için :) inşallah bir sorun yoktur canım.

Kesin yaptırmalısın mı dediler? Yaptırmazsan ne olurmuş? Atıl beye KELEBEK0908 gitmişti. Ona da safra kesesi Yok demişlerdi, ama tabi yanılma payı vardı ve yanıldılar, Doğduktan sonra görüldü ki hiçbir sorun yok. Zor evet ama sakin kalmaya çalışın nolur... :/

Benim tereddütüm ve aklıma yatmayan şeyler var. Tedavi esnasında eşime de bana da genetik test yapıldı temiz çıktı, sonucu iyi gelen genetik teste gitmiş embriyo transfer edildi. İkili tarama zamanı ense kalınlığı fazla dendi prena testi yapıldı yurtdışına gönderildi %99 sonuç veriyor denildi oda temiz çıktı. Burcak hanim bizi detayli ultrason icin riza madazliya gonderdi. Şimdi de beyincik küçük denildi fakat beyindeki kan akımı ölçümü vs. diğer şeyler normal diyorlar. Bugün Rıza Bey bize bu yüzden net bişey konuşamadı ciddi bir problem olabilir de olmayabilir de dedi. Salı günü amniyosentez yapalım dedi. Amniyosentez işleminde kromozomlardaki bozukluk belirlenmiyor mu? Biz bu zaman içinde diğer yaptirdigimiz testleri boşuna mi yaptırdık yani. Prena testi dedikleri de bütün kromozomlara bakılıyor aklım iyice karıştı benim. Yaptırmalımıyım Yaptırmamalımı yım bilmiyorum korkuyorum da

canım herşey normal demişler büyüklüğü konusunda umarım yanılmışlardır, yanılma payı oluyor sen içini ferah tut, amniyosentez önerdilerse yaptır bence ama dediğin gibi oda kromozomsal değerlendirme yapıyor iyi bir doktora git en iyisi için rahatlasın, banada doktor genetik test önerdi ama gördüğüm kadarıyla yeterli olmuyor ..

Bilemiyorum, yanıltıcı konuşmak istemiyorum. Rıza bey Atıl beyle aynı konuda uzman değil mi? Yaptırman ve yaptırmaman neyi değiştirecek, Allah korusun bişey teşhis ederlerse tedavi yapabilecekler mi.. bu konulardan emin olmadan yaptırma, o işlemin de riski var bildiğim kadarıyla ... bikaç doktor daha görün, olur ya gözden kaçar..

Oncelikle insallah hersey yolundadir canim. Umarim yakinda icin ferahlar. Kafa karisikligi yasaman da normal. Soyle ki onceden yapilan testlerin hepsi tarama testi, yani kesin sonuc veren testler degil sadece olasilik verirler ( yanilma payi vardir). Bu konuda teshis koyan yani kesin sonuc veren tek test amniyosentez. Tabi amniyosentez kolay bir is olmadigi icin sadece suphe durumunda yapiliyor. Diger degisle once ki testleri bosuna yaptirmadin. Ben USA da yasiyorum doktorum bize cok guzel anlatti bu konulari. Burada insanlarin cogu bu testleri yaptirmiyor cunku bunu bilmek bile istemiyorlar. Ayrica bildigim kadariyla tedavi sirasinda yapilan genetik testler de bu durumlari olcen testler degil. Neyse umarim hersey yolundadir.

Bizde tek doktorla kalmak istemediğimiz için atıl beye karar verdik tavsiye de ettiler. Amniyosentez olursa Rıza Bey yapacak Bu konuda deneyimliymiş araştırmıştım. Amniyosentez net sonuç veriyormuş sanırım, yarın atıl beyden iyi şeyler duyarım umarım :/

Umarım tatlım, dilerim hiç gerek kalmaz...

@ysmnmrt canım benim önce sakin olmaya çalış Dicem ama çok zor biliyorum aynı şeyleri yaşadım bende @Hurdunya nın dediği gibi bizdede detaylı usg yi yaptırdığımızda hiçbir sorun yoktu 24. Haftalarda gittiğim perinatolog safra kesesini göremedi 2-3 haftada bir tekrar baktı 3 kez yoktu görünmüyordu ,güvenç beye gittiğimde tabi işin uzmanı değildi bu konuda ama moral verdi hep, Atıl beyi duymuştum bende bu işte 1 numara diye ama 2 ay sonrasına randevu alabildim ki Doğum yapmış olacaktım neyse uzattım güvenç beyler hemen randevu aldılar benim için ama şunuda ekledi,"Atıl bey bu ilet 1 numara,otorite ama unutma yanılma payı var sakin ol doğumu beklicez Dedi.çok çok zor günlerdi ,hamileliğimin en güzel ayları hep bu sorunla acabalarla geçti,Atıl beye gittim inşallah görür diye çok iyi bir Dr Babacan ,oda göremedi maalesef ama oda Doğumdan sonra görülebilme ihtimalini söyledi,amniyosentezi söyledi ama ben o sırada 6,5 7 aylıktım nerdeyse çok geçti benim için,doğumu bekledik ama ne beklemek ,doğumu yaptırır yaptırmaz güvenç bey önceden organize ettiği gibi hemen daha odaya gelmeden bebeği ultrasona alıp safra kesesine bakmışlar ve göründü şükür,ne ağladım ne sevindim anlatamam.duurmumuz benzer olsada biraz farklı ama diyeceğim şu seni çok çok iyi anlıyorum ama kalbini ferah tutmaya çalış, dua et .tabi bizlerde .internette derin araştırmaya girme çünkü hep en kötü senaryo yazıyor ben bu hataya düştüm. atıl beye git inşallah güZel haberlerle gel

İnşallah cnm gerçekten çok zor bir süreç, bizde hersey normal hatta beyin gelişimi de öyle sadece beyincik küçük ve bunun sebebini aciklayamiyorlar bu yüzden net birsey de diyemiyorlar çocukta ciddi bir problem olabilir olmayabilirde diyorlar bu yüzden amniyosentez yapalım dediler. Bugün atıl beyle randevumuz 3 de.
İnşallah bizimki de düzelir

canım merak ettim Atıl beyden çıktınızmı,güzel haber ver ne olur

canım merak ettim Atıl beyden çıktınızmı,güzel haber ver ne olur

Güzel haber vermeyi o kadar isterdim ki anlatamam
Hiç olumlu şeyler söylemedi beyincik küçük ense kalınlığı da varmış ayrıca kalbinde biraz büyüme ve sıvı kaçağı varmış, amniyosentez emar ne gerekiyorsa yaptırın daha net sonuç almak için ama olumlu şeyler çıkmayacak kötüye gidicek gibi görünüyor dedi. Atıl bey anlattıkça ben bittim

Ah be güzelim Allahtan ümit kesilmez. Ben de çok üzüldüm canım benim. Dirayetli ol dua et ben de edeceğim.

Yaaaa canım benim,ne diyim bilemedim ama güçlü olmaya çalış çok zor biliyorum ama Allaha sığın,dua et bol bol,bende edicem.hakkınızda hayırlısını diliyorum ,veren Allahım caresinide çıkar yolunuda versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…