- 29 Mart 2019
- 175
- 202
- 23
- 39
merhaba ben de ayni sorunlarla görüşüyorum uzun zamandir.hikayemde uzun.4 yıllık evbliyim 34 yasinda yim.evlendigim ilk aylarda normal yoldan hamile kaldim.kalp atışı alınması kurtaj oldum ve patoji sonucu mol gebelik cikti.muayenede doktor yumurta sayımı beğenmedi ve amh testi istedi.amh çok düşük geldi 0.02. yumurta rezervi çok düşük hemen tup bebek dediler ve çok acil tup bebek serüvenine daldık.tek bir embriyo elde edildi 3. gün transfer oldum ama sonuç negatif. trabzonda özel bir hastanede meşhur bir doktorda yaptırmıştım.internetten okuduğum yarim yamalak bilgilerle bu genetik testi sordum.benle dalara geçer gibi zaten tek yumurta var neyini yollayamaz dedi.bili caiz ve yolun çok basında olduğumdan sözde kaldi.sonra istanbula memorial gittim doktor çok ilgili çalışanlar ilgili.onlar da bazı testler istedi testler yapıldı hemen tup bebek başlandı.8 yumurta toplandı 5. gun e aa kalite embriyo transfer edildi.ama malesef sonuç gene negatif cikti.doktor şaşırmıştı.negatif cikti ama yumurta sayınız var bir kaç ay isterseniz normal yoldan deneyin dedi.ve gercekten mucize bir şekilde ben kendiliğinden hamile kaldım.cok sevindik günlerce doktora gittik merakla kese göründü mu kalp atisi var mi büyük bir sevinçle bekledik gunlerim geçmesini .ama sevincimiz kısa sürdü 9. ayda kalp atisi durdu.ve tekrar ikinci kez kurtaj masasına gittim.2 düşük araştırılsın diye kromozom analizine gitti parca. ve bozukluk cikti.sonra kendim yaptırdım ve gercekten benim kromozom da bzoukluk var x kısa kol da delasyon. bu kez gerçekten yıkıldım. kendimi çok çaresiz ve bitmiş hissediyorum.tekrar tup bebek olacak yol gidilecek gelinecek bekleneden zaman hızla akıyor beklemek endişelenmek sonucu negatif almak her seferinde beni tüketti artık.tamamen vazgeçemiyorum ama yoruldum.ve kiziyorum da neden daha önce yapılmadı bu kromozom testi . amaçları ne hepsini toplu neden yapmiyor lar.