açıkcası nerden başlayacağımı bilmiyorum . sürecin en zor yanı uzun olmasında...
tabi ki güzel şeylere çabuk ulaşılmıyor ama daha önce ki iki denememde , tamamen mekanik ortamda , sıfır duygu ve her seferinde bir şekilde farklı dr lar la muaynene olmak can sıkıcı., yorucu.. zaten süreç uzun, kafanızda binlerce soru, tabiki arada o soruları soruyorsunuz ama farklı cevaplar geliyor..muallakta laflar...ama doç dr cem çelik de ; ne diyorsa o, asla dediğini ya da hastasını unutmuyor, size net bir yol haritası çiziyor, üşenmeden süreci bir kaç kez anlatıyor ve siz içiniz rahat aile özleminizi ona emanet ediyorsunuz. herhangi bir gelişme olunca telefonla kendi arayıp bilgi veriyor . yani anlayacağınız işini en az sizin bebek özleminiz kadar ciddiye alıyor. bu çok önemli... sorduğunuz her soruya bilimsel gerçek bi yanıtı var, oldukça güncel bilgiler le cevap verdiğini hissediyorum ve ona sonsuz güvenimin bi diğer nedeni.. kendinizi yanında rahat,aile gibi ve emin ellerde hissediyorsunuz. benden 2 oosit çıkardı her seferinde. doktoruna güven , uygun ilaç ile her seferinde 6 oosit çıktı, inanamıyorum hala ve çok mutluyum .... senden ancak 2 tane çıkar razı ol demişlerdi ki ismini vermek istemem kliniğin...histereskopi ye gerek görmemişlerdi ama cem bey bu işlemi uyapmamızın rahim duvarının arkuat olduğunu çizik atarsak bebişerin daha kolay tutunacağını ve sonuca daha raht ulaşacağımızı söyledi. kamera görüntümü izledim. erde ise çift rahim olacakmışım. bunu atlamışlar önceki klinik... dondurduk, allahın izni ile transfer edeceğiz. bu sefer umudum var ... güvende olduğumu biliyorum ve dıoktorum ne zaman arasam orda ....ayrıca yeni klinikte embriyo gelişimi için tc de olmayan bi cihazla çalışıyorlar artık ki sanırım türkiyede bi ilkmiş.. bebişler güvende. detaylı bilgi verirken sölediler .. demem o ki , süreç uzun bu süreçte doktorunuza sonsuz güven çok önemli.. size yaklaşımı, rahat olmanız. çünkü eşler bile çoğu kez destek olamıyor. size doktorunuzun ağzından çıkacak kelimelr çok etki ediyor.
ikinci evinize gider gibi muayene olup, doğru ilaç dozları ve bol bol yumurta sağlıklı embriyolarla süreci olumlu geçirmek istiyorsanız, rezerv az, olmaz ya da zor bu iş laflarını duymayın ; doçent cem çelik e bi görüşme talep edin. moral bozmaya dünyanızın başınıza yıkılmasına gerek yok...