haydeç, beni ağlatın kız
allah senin gönlüne göre versin arkadaşım
eline çok büyük bir fırsat geçmiş herkeze nasip olmaz böyle güzel bir iyilik yapmak
insanların çilelli olanları gibi hayvanlarında çileli olanları var
bu hanım şanslı sizinle tanışmış ,umarım geleceğide şanslı devam ederrr
Sevgili haydec gercekten cok büyük sevaba giriyorsun, bari birak yavrularini yapsin ondan sonra barinaga birak. Söyle o dinsiz imansiz komsuna bu köpek zararsizdir, hamiledir kimseye zarari olmaz.
Ama dogumunu yapsin ondan sonra birakin barinaga ama simdi yapmayin. Cünkü barinaga giderse ayri bir stress yasayacaktir. Zaten köpegin durumu iyi degil resimlerdende belli.
Yavas yavas size alismisken, o gidip bahcenin kuytu bir yerinde dogumunu yapar. Biraz daha sabirla inanin cok büyük sevab yaparsiniz. Ama ondan sonrada bakmak istemiyorsaniz verin barinaga anneli cocuklu ama su haliyle barinaga giderse bu köpek fazla yasamayacak belli. Cok hasta üstelik hamile birde psikolojikmen resmen kötü durumda. Cok ürkek bir köpek.
Madem barinaga gidecek ve sizin bakmaya gücünüz yok bari isim falan takmayin, birakin isimsiz olsun.
Isim koymak icin sizin köpeginiz olmali.
Bu arada bu cins bir köpek ve av köpegi Almanya`da böyle bir köpek almak istesem 1,5- 2 bin Euro öderim.
Cok akilli cok uysal köpekler bunlar. Ama halsizliginden ve hamileliginden dolayi öyle görünmesede.
Birde Türkiye`de köpek beslemek cok ucuz.
Almanya olsa bir kere bir köpegin fiyati ortalama 1000,- Euro. Sonradan her sene devlete vergisini ve her sene sigortasini ödüyorsun, bir köpek bize nerden baksan ayda 100 Euro`ya geliyor.
Ama bu durumda senden gidecegi biraz su ve yemeklerinizin artigidir. Cok büyük bir sevab üstelik.
Hamile olmasa belki bu kadar yorum bile yazmazdim ama bir kadin olarak o köpegin hamile olmasi ve bu durumda aciz olmasi beni cok etkiledi...
ay ablam kız zaten duygusalım hayvanlara karşı..aglattın beni.senağlama
ya enişteme söle o yapsın bi yuva ona.bahçenizde bakın.kıyamam ben ona..çok zayıfya.dişi köpekleri pek istemezler ama benimde dişi köpegim var sonuna kadarda bakacam...ablam adı şanslı olsun...biliyonmu o köpek sizin kapınıza geldi.sende ona bakarak sevap işliyosun.ALLAH senden razı olsun...barınakta yaşayamaz ölür bu köpek bence.....strese girer.bebeleride ziyan olur...
Eee bugun nasıl bakalım ismi hala yokmu haydeç ablam benmi göremedim yoksa :uhm:
Nasıl alışabildimi yemesi içmesi nasıl :1hug:
ablam kalsın ya....ben çok üzüldüm .resmen kemikleri sayılıyo zayıflıktan.:çok üzgünüm:bide hamile canım kıyamam..
Sevgili haydeç bir kaç gündür takip ediyordum ve sessizce takdir ediyordum sizi.. Bunların hepsi müthiş akıllı zaten, av köpekleri genelde pek havlamayan ses çıkartmayan ırklardır birde ürkekliğini katmış üzerine ve iyice sessizleşmiş:1hug:bu gün kayınvalideme çıkıyorduk peşimizden geliyordu..çabuk bahçeye dön dedim..canım ya hemen bahçeye geldi...maşallah ne kadar akıllı bir görsen..neyse bakalım sonuç ne olacak...:sm_confused:
Sevgili haydeç bir kaç gündür takip ediyordum ve sessizce takdir ediyordum sizi.. Bunların hepsi müthiş akıllı zaten, av köpekleri genelde pek havlamayan ses çıkartmayan ırklardır birde ürkekliğini katmış üzerine ve iyice sessizleşmiş:1hug:
Fotoğrafların iki tanesinde dikkatimi çektiği için yazma gereği duydum belki gözünüzden kaçmış olabilir, gerçi fazlaca ilgilenmeye durumum müsade etmez yazmıştınız ama durumu anlatsanız belki bakımını üstlenecek bir veteriner bulabilirsiniz, sağ bacağında bir kist gördüm ben yanılmıyorsam bayağıda büyükçe, ileriki günlerde kemiklerine zarar verebilir neden olduğunu bilemeyiz çünkü ama eğer gördüğüm şey doğruysa bir kontrolden geçmesi şart bu köpeciğina.s.
Haydeç günaydın adı şanslı mı oldun yani ben ingilizcesini yazmıştım koy şunun adını şanslı ya bende isim annesi olayım sevimli dostumuzun
evet canım adı şanslı oldu..isim annesi sensin arkadaşım...:1hug:
çok tatlı topram ne güzel hayır işliyon he
adı yokmu canım
yoksa benim eskiden bi köpeğim vardı coni diye
bu ismi ver istersen
benim oğluşlar görmesin heeeeeeee
yerler vallah
canım teşekkürler..isim işi hallolmuştur..çıtır arkadaşım şanslı dedi şanslı oldu..birkaç kişi den aynı isim gelince karar verdik şanslı diyoruz....Şeniz
slm arkadaşlar..şanslı kızımı merak edenler için bebişlerimiz oldu..ama ben çok üzgünüm..dün gece komşumun arka bahçesinde yapmış bebişler..3 tane...ama sanırım bebişler günsüz dünyaya geldiler...sabah kalkınca haberim oldu...bende gittim baktım..3 tane bebiş 1 tanesi ölmüş..diğeride ölmek üzere...anneleri süt verememiş...bende bebişleri kutuya aldım..anneyide aldım bahçeme getirdim..öleni eşim gömdü..diğerlerinede komşumla süt verdik..çok ağlıyorlardı..şimdi sustular..inşallah küçük olanda yaşar...birazdan fotolarını eklicem...ya ne yapıcam nasıl yaşatıcam arkadaşlar..bilgi verin bana ne olur...anne emzirmiyor bebişleri:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?