• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ailem ve kısıtlanan ben :(

Niye 26 yaşına girince evlatliktanmi çıkılıyor.babalik vasfi mi yitiriliyor.kiz.26 yaşına girmiş diye ortalığa mi atsın kendini
Ortaliga atmiyor zaten elbise giymis yoksa araniyor mu diyeceksiniz buna.reddetsin demedikki ama secilme yasinin 18 e indigini halk kabul etmis bu ortamda kiyafete karismak abesle istigal

Yea nolmus kine, hem kizlar babalarinin mallaridir zaten, evlenince de kocalarinin mallari olurlar:olamaz:
Iste bu zihniyetin cocuklari baskasinin koynundan gelen kocalarina yemek pisiren.konu sahibi cok bilincli ve kendini gelistirmis cikis yolu ariyor umarim bulur

27 yaşına gelmişsin, kendi yoluna git sen de. Böyle bir ailem olsa başka şehire taşınır, kafama göre yaşarım. Tabii ki izin vermeyeceklerdir. O zaman ya resti çeker kaçarım, ya da yalanla dolanla kandırırım giderim...
Bir mesleğinin olduğunu varsayarak yazıyorum tabii.

Vallahi ne diyeyim Allah yardımcın
Olsun . Ergenlik Döneminde annemde bana çok karışırdı Hatırlıyorum o günleri ve birlikte otursak hala daha katılır eminim ama bunlara pek yapılabilecek birşey yok malesef

Anladığım kadarıyla gezme kismana pek bir şey denilmiyor.sadece kıyafet kuralı var ailenizin.
Şiddetin asla kabul edilmeyeceginde hemfikirim ancak arkadaşımızı bile kendi düşünce ve biçim yapımıza göre seçerken bir baba veya anne evladına kuralları hatirlatamiycak mi?herkesin bir yaşam biçimi vardir ve cocuklarda en azından bu bu çerçevede buyur ve yaşar.(istisnalar haric) bu sebeple evi terketmek ne??
Ayrıca bizim türk toplumunda ne zamandır bir birey tek yaşıysam diyip ayrı eve cikip"ozgur"yaşıyor.

Dusunce yapin buysa sen de ailenden cok farkli degilsin. Nasil anlasamiyorsunuz, hic anlamadim. O zaman o evde kalmaya devam et. Bundan sonra da ailenin sozunden cikma, en azindan dayak yemezsin. Hicbir erkekle muhatap olma, tesetture gir, evden ise isten eve bir yasam sec kendine.
Yani millete gerici diye yardir sonra gel bak bakalim senin zihniyetine , tesetture gir derken burda tesettur ne alaka acabaa, dayak yeme konusu din icin mi acaba yoksa millet ne der yaftasi mii taciz olaylarina hic girmiyorum burda ne alaka teseettur yani ailesi tesetture mi gir demis siz simdi her tesetture gireni nasil goruyosunuz merak ediyorum aile baskisi mii ??

Yani millete gerici diye yardir sonra gel bak bakalim senin zihniyetine , tesetture gir derken burda tesettur ne alaka acabaa, dayak yeme konusu din icin mi acaba yoksa millet ne der yaftasi mii taciz olaylarina hic girmiyorum burda ne alaka teseettur yani ailesi tesetture mi gir demis siz simdi her tesetture gireni nasil goruyosunuz merak ediyorum aile baskisi mii ??
Hanimefendi sakin olun, babasi kisa kol ve kot pantolon giydigi icin konu sahibini dovmus, yani baska ne dememi isterdiniz? Her tesetture girenin aile baskisiyla kapandigini dusunmuyorum tabi ki. Ama konu sahibinin babasinin zihniyeti belli, kisa kol ve kot pantolon yuzunden bile kizini dovebiliyor; konu sahibi de hicbir cozum onerime yanasmadi. Ben de son care olarak bari dayak yemesin dedim. Bir evde yasiyorsan o evin kurallarina da uyacaksin.

Ayrica konu sahibinin babasi gerici tabi ki, kizini doven bir babaya ne dememi beklerdiniz? Ha dayagi uygun goruyorsaniz zaten sizinle hicbir ortak noktada anlasamayiz.

Ananın babanın dövemesi bir yabancının dövmesinden daha kötü bence.

Hanimefendi sakin olun, babasi kisa kol ve kot pantolon giydigi icin konu sahibini dovmus, yani baska ne dememi isterdiniz? Her tesetture girenin aile baskisiyla kapandigini dusunmuyorum tabi ki. Ama konu sahibinin babasinin zihniyeti belli, kisa kol ve kot pantolon yuzunden bile kizini dovebiliyor; konu sahibi de hicbir cozum onerime yanasmadi. Ben de son care olarak bari dayak yemesin dedim. Bir evde yasiyorsan o evin kurallarina da uyacaksin.
Ben sakinimm dee neyse konu uzamasin babasinin zihniyeti les orada ayni dusuncedeyiz.

Ben sakinimm dee neyse konu uzamasin babasinin zihniyeti les orada ayni dusuncedeyiz.
Dini nereden cikardiniz ben anlamadim; ben dinle ilgili hicbir sey soylemedim. Konunun uzayacak bir tarafi yok, bir kadini kiyafeti yuzunden yargilayan her erkek cag disi ve gericidir; buna da akli basinda olan her kadin katilir. Bir kadina el kaldirabilen her erkek de gericidir.

Dini nereden cikardiniz ben anlamadim; ben dinle ilgili hicbir sey soylemedim. Konunun uzayacak bir tarafi yok, bir kadini kiyafeti yuzunden yargilayan her erkek cag disi ve gericidir; buna da akli basinda olan her kadin katilir. Bir kadina el kaldirabilen her erkek de gericidir.
Tesettur dini bi terimdir gericilikle yan yana koyulamaz bence

İşte bende annemi fln seviyorum öyle kolay değil çekip gitmek hemde böyle bir ülkede kız başına türlü türlü bela var :KK43:

o zaman her dediklerini yapacakınız
evlenene kadar da bekleyeceksniz
o zaman da esinizin sözünden çıkmazsınız tamam işte sorun çözüldü
26 yaşında baba dayağına ses çıkarmayan kadın 30 yaşında da koca dayağına daha iyisi mi var herkes kötü der susar

Tesettur dini bi terimdir gericilikle yan yana koyulamaz bence
Ben kendimi anlatamiyor muyum acaba? Babasinin dini gorusunu bilemem ben, bu adam ateist olsa da budist olsa da gericidir cunku kizina el kaldiriyor. Tesetture gelince bu adam kot pantolon ve kisa kol yuzunden bile kizini dovuyor, konu sahibi de o evde oturmakta israrci. Ne diyim ben daha? Kot pantolon ve kisa kol yuzunden kuduran adami anca tesettur sayesinde tutabilirsin anca o zaman kizini rahat birakir.

Kızlar maddi olarak sıkıntı değil ayrı ev ama baskıcı oldukları için izin vermiyorlar ona dahi KPSS yi kazsn git diyorlar yada evlen.
KPSS kazanıp git mantıgı geride kaldı artık, evden ayrilmak icin evlenen insanlar sağolsunlar bu ibareyi de kısıtlama olarak lugata geçirttiler. Nitekim erkek kardesin ayrı yasiyor oh ne ala memleket.

Maalesef ki değişmez gerçeklerden biri de kafa yapısıdır, kabullenici olmaz boyle dusunenler. Annen de babacı tarafta belli ki. Erkek kardesin seni biraz desteklemesi gerekir. O da yaninda degilse en iyi cozum ayri eve cikmak.

Döven bir babanın yanında durmak seni ileriye goturmez aksine geriletir.

Ben kendimi anlatamiyor muyum acaba? Babasinin dini gorusunu bilemem ben, bu adam ateist olsa da budist olsa da gericidir cunku kizina el kaldiriyor. Tesetture gelince bu adam kot pantolon ve kisa kol yuzunden bile kizini dovuyor, konu sahibi de o evde oturmakta israrci. Ne diyim ben daha? Kot pantolon ve kisa kol yuzunden kuduran adami anca tesettur sayesinde tutabilirsin anca o zaman kizini rahat birakir.
Sadece yanlis cumle kuruyorsun bence kiz carsaflada gezse o adam yine aynisini yapar. Konu sahibi memursaniz tayin isteyin bence

Back
X