Bakici maasi

işte o yüzden komple anneme bırakmak istemiyorum ben de. Bakıcı bulucam inşallah annemden de biraz destek bekleyeceğim açıkçası 2 yaşa kadar. Kaynanam olsa yakında o kesin bakardı ama şımartırdı annem tam tersi çok sevmez bakamaz. Tersler sabırsız ve fazla katı. O yüzdn komple anneme bırakamam. Annem sadece kontrol amaçlı devrede olabilir.

Çok zor işler daha ne zaman işe başlayacağımı bile bilmiyorum.
Pandemi dolayısıyla gebe olduğum için iş yerm sorumluluk almak istemedi. ücretsiz izne çıkardılar beni ama doğumdan hemen sonra da dönmemi bekliyorlar. Ben de onu istemiyorum bu kadar zaman evde oturup çocuğum olunca çalışmak haksızlık geliyor.

bir an önce kreş yaşına gelsinler lütfen 😂

Çok zor kesinlikle benim annemde sabırsız :) ağlayınca falan dayanamıyor sinirleri bozuluyor. Zaman çabuk geçiyor ama ömründen ömür gidiyor ben o yüzden 2. Çocuğu 5 sene düşünmedim hiç hatta istemiyordum ama kardeşsiz olmaz diye 2. Hamileyim ama her zaman dedim ki işten ayrılacağım konuma gelince istiyorum 2. Çocuğu öyle de nasip oldu çok şükür. Çalışan anne olmak çok zor benim annem de çalışıyordu ama mahalle kültürü vardı çalışmayan anne tüm çocuklara bakardı, kreş gibi her beraber büyüdük oynayarak şimdi daha da zor.

Bu biraz şans işi sanırım.
Ben oğlum 2.5 aylıkken işe başladım. 3 bakıcı değiştirdik, ikisi tanıdığım insanlardı, biri referanslı. Evimizde kamera sistemi de vardı. Bakıcıyla olmadı bizim, tamam kötü bakmadı ama işte ekstra bir şey de katmadı oğluma. Yemekleri ben yapıp bırakıyordum ve iş çıkışı 15 dk bile geç kalamıyordum. Kendisizaten giyinik bir şekilde bekliyordu. Hasta oluyor, çocuğu okula gitmiyor, iş saatime randevusu oluyor, cenazesi oluyor vs. Bunlar beni gerdi açıkçası. Çünkü ben onun her hastane randevusu olduğunda izin alabileceğim bir işe sahip değilim. Market vs ihtiyacımı eve koştur koştur gelip oğlumu hazırlayıp alıp çıkarak hallediyordum. Artı oğlum hasta oluyor, dersim boş oluyor o da gelmiyor veya erken gidiyordu. Oysa evde kalsa ben de işimi gücümü hallederdim. Yani bakıcı olacaksa iş tanımı net olmalı. Çalışma saatlerin şu şu saatler, gelmediğin gün keserim fazladan kalırsan mesai veririm gibi. Çocukla ilgili yemek, çamaşır vs de dahil mi gibi şeyleri muhakkak konuşmak lazım.
Fiyatlar da anadolu yakası için 2000 civarı +sigorta.
Evde kamera sistemi olduğunu duyan kaçıyor zaten nedense.
Çoğu sigara içiyor.
Kimisi küçük çocuğuyla gelmek istiyor.
Kimisi uzakta oturuyor, bir vasıtayı kaçırsa ben işe geç gideceğiö ki böyle bir lüksüm yok.
Liste uzayıp gidiyor, zaten güvenilir ve işinin ehli birini bulmak hayli zor.

Ben kreş tercih ettim bu sene tüm bu sebeplerden. 0-3 yaş gündüz bakımevi olarak faaliyet gösteren yerler var. Onlar da 2000den başlıyor hatta biraz daha uygunları vardı. Başlattığımda 19 aylıktı oğlum. Bezi bırakmadı hala, konuşma hiç yoktu. 5 ay bitti bizim, şu an "anne kalk sabah oldu, güneş çıktı" diyebiliyor mesela. Evet pandemi var ama başka bir seçenek yoktu bizim için. Şimdiye kadar hasta da olmadı çünkü sınıflar seyreltilmiş cidden az çocuk var.

Bizde durum bu.

Kesinlikle kreş en iyisi biz de anneanne, babaanne baktı her şeyimiz rahattı baktığın da ama çocuk çok şımarmıştı, abur cubur yemekten yemek yemez olmuştu. Yemek yapıp bırakıyordum akşam gelip soruyordum ne yedi yemekler duruyor saçma sapan şeyler yemiş, ağlayınca dayanamıyorlardı. Kreşe verince ve ayırınca düzene girdik en iyisi kreş. Benim oğlumda bezli başladı kreşe ama çok uzun bezli gitmedi hemen alıştırdık bezden kurtulduk, yemek yedi Zaten sosyal bi çocuk onda sorun yaşamadık. Disiplin geldi şimdi akşama kadar çizgi film izlemiyor, yemekleri düzenli herşey yiyor, çocuğun aklına artık çikolata cips gelmiyor unuttu. Arada şeker veriyoruz yeter şeker diyor :)

Bende ogretmenim kizimi 2.5 yasinda gonderdim krese.esimin oldugu iş yerinin kresine yani bilindik bi yerdi.kizim saat 9-12 arasi gidiyordu saatleri azdi gayet uyum sagladi.tabi bunda ogretmeniyle arkadas olmamiz ve ona ekstra ozen gostermeside etkili oldu.yerinizde olsam simdilik bakici tutar seneye krese gonderirdim.

Bu biraz şans işi sanırım.
Ben oğlum 2.5 aylıkken işe başladım. 3 bakıcı değiştirdik, ikisi tanıdığım insanlardı, biri referanslı. Evimizde kamera sistemi de vardı. Bakıcıyla olmadı bizim, tamam kötü bakmadı ama işte ekstra bir şey de katmadı oğluma. Yemekleri ben yapıp bırakıyordum ve iş çıkışı 15 dk bile geç kalamıyordum. Kendisizaten giyinik bir şekilde bekliyordu. Hasta oluyor, çocuğu okula gitmiyor, iş saatime randevusu oluyor, cenazesi oluyor vs. Bunlar beni gerdi açıkçası. Çünkü ben onun her hastane randevusu olduğunda izin alabileceğim bir işe sahip değilim. Market vs ihtiyacımı eve koştur koştur gelip oğlumu hazırlayıp alıp çıkarak hallediyordum. Artı oğlum hasta oluyor, dersim boş oluyor o da gelmiyor veya erken gidiyordu. Oysa evde kalsa ben de işimi gücümü hallederdim. Yani bakıcı olacaksa iş tanımı net olmalı. Çalışma saatlerin şu şu saatler, gelmediğin gün keserim fazladan kalırsan mesai veririm gibi. Çocukla ilgili yemek, çamaşır vs de dahil mi gibi şeyleri muhakkak konuşmak lazım.
Fiyatlar da anadolu yakası için 2000 civarı +sigorta.
Evde kamera sistemi olduğunu duyan kaçıyor zaten nedense.
Çoğu sigara içiyor.
Kimisi küçük çocuğuyla gelmek istiyor.
Kimisi uzakta oturuyor, bir vasıtayı kaçırsa ben işe geç gideceğiö ki böyle bir lüksüm yok.
Liste uzayıp gidiyor, zaten güvenilir ve işinin ehli birini bulmak hayli zor.

Ben kreş tercih ettim bu sene tüm bu sebeplerden. 0-3 yaş gündüz bakımevi olarak faaliyet gösteren yerler var. Onlar da 2000den başlıyor hatta biraz daha uygunları vardı. Başlattığımda 19 aylıktı oğlum. Bezi bırakmadı hala, konuşma hiç yoktu. 5 ay bitti bizim, şu an "anne kalk sabah oldu, güneş çıktı" diyebiliyor mesela. Evet pandemi var ama başka bir seçenek yoktu bizim için. Şimdiye kadar hasta da olmadı çünkü sınıflar seyreltilmiş cidden az çocuk var.

Bizde durum bu.
Guvenilir birini bulmak cok onemli ama o da nasil olacak bilmiyorum. Benim kresle ilgili en buyuk korkum virus kapmasi iste. Pandemi olmasa hic dusunmeden yollardim cunku gelisimine nasil bir katkisi olacagini tahmin edebiliyorum. Mesela bugun parka ciktik. Bizim yaslarda iki cocuk ve anneleri vardi. Onceden de oynadigi, bildigi cocuklar ama uzun zamandir gormemisti. Parkin girisinde en az 10 dk durup onlari izledi. Gel gel demelerine aldiris etmedi hatta isi iyice inada bindirdi arkasini dondu vs. Neden sonra acildi bizimki yavas yavas aralarina katildi ama cok tetiktw ve temkinli bir bicimde. Tanidigi.bildigi aile uyeleri disinda kimseye gulmuyor iletusim kurmuyor yok.sayiyor. huysuzlaniyor. Bunlar yavas yavas gecsin sosyallessin istiyorum. Bakici olsa bu gene degismeyecek mesela. Kres bu acidan cok iyi olur. Cevrede 2 3 yer var , oldukca tuzlu olduklarini tahmin ediyorum. Ama bir gorusecegim, bakalim...hangi saatler arasi gidiyor oglan? Sinifinda kac kisi var?

Kesinlikle kreş en iyisi biz de anneanne, babaanne baktı her şeyimiz rahattı baktığın da ama çocuk çok şımarmıştı, abur cubur yemekten yemek yemez olmuştu. Yemek yapıp bırakıyordum akşam gelip soruyordum ne yedi yemekler duruyor saçma sapan şeyler yemiş, ağlayınca dayanamıyorlardı. Kreşe verince ve ayırınca düzene girdik en iyisi kreş. Benim oğlumda bezli başladı kreşe ama çok uzun bezli gitmedi hemen alıştırdık bezden kurtulduk, yemek yedi Zaten sosyal bi çocuk onda sorun yaşamadık. Disiplin geldi şimdi akşama kadar çizgi film izlemiyor, yemekleri düzenli herşey yiyor, çocuğun aklına artık çikolata cips gelmiyor unuttu. Arada şeker veriyoruz yeter şeker diyor :)
Ayni durum bizde de mevcut. Cocuga sınır koymuyorlar. Her istedigi yapiliyor. Yemek yerken tablet istemeye basladi artik tabletsiz cok huysuzlaniyor. Oyun oynamiyorlar.tv acik hep, kendi kendine oyuncaklariyla oynasin istiyoerlar annem gene bu kdr degil, uyarilarimi dikkate aliuor ama kv ye laf anlatilmiyor.

Peki bu yas grubu icin bir kres bakarken dikkat etmem gereken seyler nelerdir? Bir ogretmen en fazla kac kisiyle ilgilenebilir max? Ornek bir gunleri nasil olmali kabaca?
Gruptaki öğrenci sayısı önemli.
4-5 öğrenciyse tek öğretmen yeterli.
Sayı 6 ve üzerindeyse yardımcısız olmaz.
Pandemi nedeniyle mevcutlar 10-12 arasında olmalı.
Öğretmenin mezuniyetini, tecrübesini ve kaç yıldır o kurumda olduğunu sorgulayın.
Oryantasyon sürecini nasıl planlıyorlar?
ilk gün 45 dk max 1 saat ve sadece öğretmenle vakit geçirip sonraki günlerde süre kademeli olarak arttırılmalı.
Yemek okulda mı pişiyor?
Örnek yemek listesi görmek isteyebilirsiniz.

Günlük -haftalık akış planlanmış mı?
Her gün Türkçe Dil Etk. dediğimiz parmak oyunu, tekerleme, şarkı, hikaye gibi etkinlikler olmalı.
Müzikli dans ve hareketli oyunlar, basit kavram çalışmaları, duyusal materyaller-oyunlar, boyama, hamur, evcilik, tamir vb oyunlar günlük eğitim akışında olmalı.

Gün sonunda oyuncaklar ve masa-sandalyeler dezenfekte ediliyor mu?
Çocuklar nerde uyuyor?
Uykuya çoçuğunuz kaçıncı günde geçecek?
Bence ilk hafta uykuya geçilmemeli.

Sormak istediğiniz bsşka şeyler olursa yardımcı olurum.

2 yaştan itibaren kabul edenlerde fiyatların daha uçuk olduğunu duymuştum.
Böyle bir eğilim yok aslında.
Belki bazı kurumlar küçük yaş grubunda emek daha çok diye fiyatı esnetmek istemiyordur.
Fiyat skalasında gruptaki çocuk ve boş kontenjan sayısı, gruptaki kız-erkek dengesi, kayıt tarihi belirleyici oluyor daha çok.

Gruptaki öğrenci sayısı önemli.
4-5 öğrenciyse tek öğretmen yeterli.
Sayı 6 ve üzerindeyse yardımcısız olmaz.
Pandemi nedeniyle mevcutlar 10-12 arasında olmalı.
Öğretmenin mezuniyetini, tecrübesini ve kaç yıldır o kurumda olduğunu sorgulayın.
Oryantasyon sürecini nasıl planlıyorlar?
ilk gün 45 dk max 1 saat ve sadece öğretmenle vakit geçirip sonraki günlerde süre kademeli olarak arttırılmalı.
Yemek okulda mı pişiyor?
Örnek yemek listesi görmek isteyebilirsiniz.

Günlük -haftalık akış planlanmış mı?
Her gün Türkçe Dil Etk. dediğimiz parmak oyunu, tekerleme, şarkı, hikaye gibi etkinlikler olmalı.
Müzikli dans ve hareketli oyunlar, basit kavram çalışmaları, duyusal materyaller-oyunlar, boyama, hamur, evcilik, tamir vb oyunlar günlük eğitim akışında olmalı.

Gün sonunda oyuncaklar ve masa-sandalyeler dezenfekte ediliyor mu?
Çocuklar nerde uyuyor?
Uykuya çoçuğunuz kaçıncı günde geçecek?
Bence ilk hafta uykuya geçilmemeli.

Sormak istediğiniz bsşka şeyler olursa yardımcı olurum.
Sinif mevcudu icin daha buyuk yas gruplarindan bahsediyorsunuz sanirim. 2 yas civari 5 cocuga tek kisinin baktigini hayal edemiyorum cunku. Cok hareketli oluyorlar genelde. Oz bakimlarini da kendileri halledemeyecekleri icin muhakkak yardimci da olmali. Ben daha butik bir sistem hayal ettim 2 yas icin ama tabii bilemedim. Daha hicbir yerle gorusmedim. Verdiginiz bilgiler icin teselkur ederim, aklima takilan baska seyler llursa rahatsiz edebilirim :)

Guvenilir birini bulmak cok onemli ama o da nasil olacak bilmiyorum. Benim kresle ilgili en buyuk korkum virus kapmasi iste. Pandemi olmasa hic dusunmeden yollardim cunku gelisimine nasil bir katkisi olacagini tahmin edebiliyorum. Mesela bugun parka ciktik. Bizim yaslarda iki cocuk ve anneleri vardi. Onceden de oynadigi, bildigi cocuklar ama uzun zamandir gormemisti. Parkin girisinde en az 10 dk durup onlari izledi. Gel gel demelerine aldiris etmedi hatta isi iyice inada bindirdi arkasini dondu vs. Neden sonra acildi bizimki yavas yavas aralarina katildi ama cok tetiktw ve temkinli bir bicimde. Tanidigi.bildigi aile uyeleri disinda kimseye gulmuyor iletusim kurmuyor yok.sayiyor. huysuzlaniyor. Bunlar yavas yavas gecsin sosyallessin istiyorum. Bakici olsa bu gene degismeyecek mesela. Kres bu acidan cok iyi olur. Cevrede 2 3 yer var , oldukca tuzlu olduklarini tahmin ediyorum. Ama bir gorusecegim, bakalim...hangi saatler arasi gidiyor oglan? Sinifinda kac kisi var?
Bizde eşim sağlıkta çalışıyor, ben zaten uzaktan eğitim olmasaydı yine günde 20 öğrenci ve 20 annesiyle iletişim kuracaktım. Asıl risk bizde diye gönderdik valla.
Sınıfında tek kaldı şu an, 3 kişilerdi ama ikisi ara vermişti. Serbest zamanlarda 3 yaş grubuna götürüyor öğretmeni onlar da 5 kişi. Okul saatleri 9.00-16.30 ama sabah 8.00 ve akşam 18.30a kadar kalabiliyor.

Böyle bir eğilim yok aslında.
Belki bazı kurumlar küçük yaş grubunda emek daha çok diye fiyatı esnetmek istemiyordur.
Fiyat skalasında gruptaki çocuk ve boş kontenjan sayısı, gruptaki kız-erkek dengesi, kayıt tarihi belirleyici oluyor daha çok.

bir arkadaşım sorduğu birkaç yerde yaştan dolayı yüksek fiyat olduğunu öğrendi de. aklıma oradan geldi benim de.
evet 2 ve 3 yaş eminim çok farkediyordur bakım kolaylığı açısından. o nedenle yüksek almalarını da aslında yadırgamadım.

Ben çok kreş gezdim bu arada. Sonuçta başka bir ilçeden bize yakın bir kreşi seçtim. arabayla 10 dakikada götürüp getiriyoruz.
Bu aşamada bana tamamen uyan bir kreş asla bulamayacağımı da anladım :D ben liste yapıp artı eksileri yazmıştım hep. Sonuç olarak nelerden feragat edebiliyorsam ona göre seçtim kreşi.

Ben çok kreş gezdim bu arada. Sonuçta başka bir ilçeden bize yakın bir kreşi seçtim. arabayla 10 dakikada götürüp getiriyoruz.
Bu aşamada bana tamamen uyan bir kreş asla bulamayacağımı da anladım :KK70: ben liste yapıp artı eksileri yazmıştım hep. Sonuç olarak nelerden feragat edebiliyorsam ona göre seçtim kreşi.
Bu bilinçte olmak çok önemli.
Hiç bir kurum evdeki birebir bakım konforunu sağlayamaz.
Veliler kendisi için iki kriter belirlemeli ve buna göre tercih yapmalı.
Olmazsa olmazlar
Olursa iyi olurlar

Ben virüs olayında kendimi şöyle avutuyorum .Bakıcı bana gelene kadar kaç vasıta değiştirecek ;haftasonu evinde kiminle görüşüyor vs liste uzayıp gidiyor .He kreşte de bunlar yok mu ;tabiki var ama en azından mevcut az ve sürekli dezenfeksiyon mevcut ;eğitimli biri de çocukla ilgileniyor .

Ben zaten annem ve kayınvalide ile geçirdiğimiz kısa dönemlerde asssssslaaa onlara emanet edemeyeceğimi anlamıştım. Yemeyi, içmeyi geçtim, şımartma da yok ama erkek adam ağlamaz, iyyyyy emziğin ne çirkin, onu elleme, bunu yapma gibi bitmeyen direktifleri çok geriyordu bizi. Bir de öyle deme, böyle yapma diyince hemen bozulup biz kaç çocuk büyüttük moduna giriyorlar. Tamam da nasıl büyüttüğünüz de ortada işte :D

Çocuklar kreşe-anaokuluna ilk başladıkları yıl sık hastalanırlar bu doğru.
Bununla birlikte yemek seçmeyen, bağışıklığı güçlü çocuklar kısmen daha az hasta oluyor.

17 Ağustos’tan bu yana anaokulumuz açık.
1 öğretmenimiz covid atlattı, 1 öğretmenimiz ve 7 öğrencimiz aile kaynaklı temaslı oldu.
Çok şükür hiç pozitif öğrencimiz olmadı.
Covid geçiren öğretmenimizin 10 öğrencisinden hiç birine bulaşmadı hastalık.

Tedbirleri sıkı tutar ve yetişkinlerin maskesini çıkarmamasına dikkat ederseniz hastalık başlasa da yayılmayabiliyor.
Bir de pandemi ha deyince bitmeyecek bu belli oldu.
Tedbirimizi alıp yavaş yavaş normalleşmeliyiz diye düşünüyorum.

Erken çocukluk dönemindeki çocuklarda ciddi gelişimsel sıkıntılar başgöstermeye başladı.
Önümüzdeki 6-8 aylık süreçte çocuklarda ekran maruziyetinin artmasına bağlı olarak otizm bulgularının da artış göstereceğini düşünüyorum.

Bu bilinçte olmak çok önemli.
Hiç bir kurum evdeki birebir bakım konforunu sağlayamaz.
Veliler kendisi için iki kriter belirlemeli ve buna göre tercih yapmalı.
Olmazsa olmazlar
Olursa iyi olurlar
Bununla ilgili konu da açmıştım hatta ben, özellikle yemek konusu problemdi bana ama bulamadım tabii kek, börek vermeyen bir kreş. Nispeten yaklaştım ama :D

Bununla ilgili konu da açmıştım hatta ben, özellikle yemek konusu problemdi bana ama bulamadım tabii kek, börek vermeyen bir kreş. Nispeten yaklaştım ama :KK70:
Kek börek mevzusu sıkıntılı bir konu.
Meyve ikindi öğünü için bence de daha iyi bir seçim bununla birlikte çalışan annelerin çocukları akşam 18:45 hatta 19:00’a kadar nöbetçi öğretmenle okulda bekliyor.
Bu çocuklar sadece meyveyle o saate kadar tok kalamaz.
Bir anlamda mecburen, daha doyurucu menülere yönelmek durumundayız.
Biz öğlen yemeğine ve bazı günlerde ikindiye meyve ekleyerek ortayı buluyoruz.

Kres cok daha iyi bir secim olur bence. Cocugun gelisimi ve yasitlariyla sosyallesmesi acisindan. Kendi kendine yemek yer,ustunu basini degistirir,bir sure sonra bezi kendiliginden birakir,wcye kendi basina girer. Sabah kahvaltisi,ogle yemegi ,ikindi kahvaltisi verirler,kafaniz rahat olur. Evde yedirmek icin gobeginiz catlamaz. Ben de 3,5 yasinda verdim,İstanbulda yasasaydim cok daha erken verirdim. Fiyatlari bilmiyorum,İstanbulda cok daha iyileri vardir mutlaka, benim bulundugum sehirde 0-3 yas grubunu alan birkac kres var onlar da niteliksiz olduklarindan 700-1000 lira bandinda degisiyor. Benim verdigim kres 1750 lira. Bakici bu paraya bakmaz,baksa da mahalle teyzesi olur o kisi,bu da benim icin uygun degil.

Kek börek mevzusu sıkıntılı bir konu.
Meyve ikindi öğünü için bence de daha iyi bir seçim bununla birlikte çalışan annelerin çocukları akşam 18:45 hatta 19:00’a kadar nöbetçi öğretmenle okulda bekliyor.
Bu çocuklar sadece meyveyle o saate kadar tok kalamaz.
Bir anlamda mecburen, daha doyurucu menülere yönelmek durumundayız.
Biz öğlen yemeğine ve bazı günlerde ikindiye meyve ekleyerek ortayı buluyoruz.
Calisma saatleriniz cok uzunmus haklisiniz hicbir cocuk o saate kadar duramaz acken. Bizim okulumuz da veli istegiyle corba vermeye baslamisti,o da iyi bir secim oldu.

Calisma saatleriniz cok uzunmus haklisiniz hicbir cocuk o saate kadar duramaz acken. Bizim okulumuz da veli istegiyle corba vermeye baslamisti,o da iyi bir secim oldu.
Mecburen.
Sabah 07:00 akşam 19:00 arası açığız.
Her gün bir öğretmen nöbetçi.
Nöbetçi olmayanların mesaisi 8:30-17:30x

Back
X