- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Uslubunuz tam birBana bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
Gayet başarılı bir öğretmenim çok iyi de bir anneyim..bunlar psikolojimin yerinde olduğunu gösterir
Zihniyet konusuna gelince... kendisini titiz zanneden fakat nezaketten uzak bir cahil ile tartışacak değilim...
Gerçi belki annen yoktur ya da kısırsın çocuğun yoktur...o yüzden bilmediğin şeylere burnunu sokmayacaksın
Ananesiymiş bağırabilir ne var bunda...yaşlanmış tahammülü kalmamış..kim el bebek gül bebek büyüdü ki...elinden bebek büyümedikte ne oldu?psikolojimiz mi bozuldu?örneğin benim babam alkol kullanırdı.korkardım babam eve gelince karyolamın altına saklanırdım.annem dayak yerdi.
Şimdi ben öğretmenim ve bir kızım var.kızıma çoğu zaman annem bakar yeri geldiğinde bağırır.çünki sinirleri harap olmuş.babam vefat etti annem okuttu 3 kardeşimi ve beni..
Şimdi size soruyorum ananenin torunu üzerinde hakkı yok mudur?
Bağırması işkence yapmasını mı gösterir?
Empati kurun arkadaşlar kendi annenizi düşünerek cevap verin
Merhaba arkadaşlar
Dünden beri bu konu kafamı kurcalıyor bi de sizlere danışmak istedim. üst katımda altı yedi ay önce taşınmış bir aile var. bu süre zarfında biz hiç karsılasmadık ve tanışmadık. yalnızca havuzda çocukları ile uzaktan gördüm 3-5 yaslarındaiki küçük çocuğu ve bir de iki üç aylık bir bebeği var.
Üc tane çocuğu olmasına rağmen tasındıklarından beri üst kattan en ufak rahatsız edici bir ses duymadık arada bir bebeğin ağlama sesleri dısında evde asla bi bagırıs çağırış olmadı. Bazen balkonda otururken çocukları ile ailecek konuşmalarını filan işittim çok tatlı sevecen bir aile izlenimi yarattılar bende. Fakat son iki haftadır günduzlerı üst kattan her bebek ağladığında korkunç bir bağırma sesi yükseliyor. Bebek yeni yeni konuşmaya hazırlık sesleri çıkartmaya başladı o sesleri cıkarttıgında bile çok kötü bagırılıp çagırılıyor bi kadın sesi tarafından. Ben başta üc küçük çocuğu var herhalde kadın depresyona filan girdi sese tahammülü kalmadı diye düşündüm. Ama sonra aklıma bagıranın bakıcı olabıleceği geldi ve çok endişelenmeye başladım. Çunku bir annenin böyle 180 derece dönmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çocuğun çıkarttığı sevimli babıldamalara bile çok şiddetli bagırılıyor. Bi anne çocuğunun bu seslerinden ancak mutlu olur bence. Çünkü ağlamıyor bile bebek.
Böyle korkunç bir sekilde bağıran bir bakıcı acaba benim görmediğim neler yapıyordur o bebeğe diye düşünüp duruyorum. sizce ne yapmalıyım. kadınla hiç bir samımıyetım yok hatta tanışmadık bile. gidip nasıl söyleyebilirim bu durumu ona? Ya bakıcı filan yoksa kadının kendısıyse hepsini ben kurmussam diye de endişe edıyorum. Ama diğer türlü de vicdanım hiç rahat degıl böyle sözel şiddet uygulayan bi bakıcı fiziksel şiddet de uyguluyordur diye. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Allahım uyumadan önce bu konuyu görmeseydim keşke2-3 aylık bebecik agu bugu yapıyor anneannesi de alt kattan duyulacak kadar bağırıyor ona... Korkuyordur kıyamam ya. Off of.
Bana bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
Gayet başarılı bir öğretmenim çok iyi de bir anneyim..bunlar psikolojimin yerinde olduğunu gösterir
Zihniyet konusuna gelince... kendisini titiz zanneden fakat nezaketten uzak bir cahil ile tartışacak değilim...
Gerçi belki annen yoktur ya da kısırsın çocuğun yoktur...o yüzden bilmediğin şeylere burnunu sokmayacaksın
Uslubunuz tam bir
Neden böyle olduğunuz belli oldu..
Sevgisiz, itici, kırıcı, aşağılayıcı..
Tek tek cevap vermek isterdim ama vaktim çok değerli....o güzel fikirlerinizle sizleri başbaşa bırakıyorum...şımartmaya devam ediniz.kolay gelsinOkuyup geçecektim ama dayanamadım!...
Okumanın cehaleti almadığı çok belli,
Sadece sınav için o eğitim bilimleri kitaplarını ezberlemek yerine anlayarak okusaydınız keşke, üslup bilmeden öğrenci yetiştirmeye çalışan insanlardan nefret ediyorum. Ayrıca hem okul müdürüyüm hemde 3 çocuk annesiyim, bu psikolojiye sahip insanların çocuk yetiştirmesini de eğitim vermesini de istemiyorum...
gercekte yazik bu geclige!!! yazik ki sizin gibileri "kavun degil ki koklayasin."ufacik yavrularimizi sizin gibilere Bilmeden birakmak zorunda kaliyoruzEveeeeetttt sizin gibi anneler yüzünden saygısız şımarık en ufacık olayda annelerinin arkasına saklanan öğrencilerle uğraşıyoruz..eminim o anane heran bağırmamıştır.ne kadar abarttınız bağırmayı..şımartmayın arkadaşlar çocuklarınızı.kayınvalidem de olsa annemde olsa gerektiği yerde kızabilir bağırabilir ki benim kızım sabahları babannesiyle birlikte...yazık bu gençliğe
hayatımda okudugum en sacma yorum.Ananesiymiş bağırabilir ne var bunda...yaşlanmış tahammülü kalmamış..kim el bebek gül bebek büyüdü ki...elinden bebek büyümedikte ne oldu?psikolojimiz mi bozuldu?örneğin benim babam alkol kullanırdı.korkardım babam eve gelince karyolamın altına saklanırdım.annem dayak yerdi.
Şimdi ben öğretmenim ve bir kızım var.kızıma çoğu zaman annem bakar yeri geldiğinde bağırır.çünki sinirleri harap olmuş.babam vefat etti annem okuttu 3 kardeşimi ve beni..
bu anlayıs yuzunden tacize ugrayanlar taciz, tecavüze ugrayanlar tecavüz ediyor. benim de hakkım degil mi diye. hasta bir bakıs acısı.Ananesiymiş bağırabilir ne var bunda...yaşlanmış tahammülü kalmamış..kim el bebek gül bebek büyüdü ki...elinden bebek büyümedikte ne oldu?psikolojimiz mi bozuldu?örneğin benim babam alkol kullanırdı.korkardım babam eve gelince karyolamın altına saklanırdım.annem dayak yerdi.
Gerçekten o kadar değerli ki vaktiniz banınızın kalması için gün sayıp kalkar kalmaz buraya laf yetiştirmeye kosmussunuz. çocuk eğitimine dair bildiğiniz tek yöntem bağırmak sanırım. bagırmazsan sımarır bagırırsan sımarmaz. Bu kadar galiba bilginiz. bütün bağırmayan annelerin çocukları şımarık oluyor, annesinin arkasına saklanıyor diye ne kadar da rahat genellemıssınız. Siz başaramıyor olabilirsiniz ama bagırmadan da çocuğunu gayet düzgün yetıstırebılen anneler var. Kendi basarısızlıklarınızı herkese genellemeyın.Tek tek cevap vermek isterdim ama vaktim çok değerli....o güzel fikirlerinizle sizleri başbaşa bırakıyorum...şımartmaya devam ediniz.kolay gelsin
Gerçekten o kadar değerli ki vaktiniz banınızın kalması için gün sayıp kalkar kalmaz buraya laf yetiştirmeye kosmussunuz. çocuk eğitimine dair bildiğiniz tek yöntem bağırmak sanırım. bagırmazsan sımarır bagırırsan sımarmaz. Bu kadar galiba bilginiz. bütün bağırmayan annelerin çocukları şımarık oluyor, annesinin arkasına saklanıyor diye ne kadar da rahat genellemıssınız. Siz başaramıyor olabilirsiniz ama bagırmadan da çocuğunu gayet düzgün yetıstırebılen anneler var. Kendi basarısızlıklarınızı herkese genellemeyın.
Cevaplarınız çok önemli....ben 2014 de dış gebelik geçirdim sağ tüpü alındı.2015 şubat ayında hsg çekildi sonuç hüsran sol tüp kapalı.aynı ay sol tüp için laparoskopi oldum.laparoskopi sonucum zorlu geçiş gözlendi şeklinde.bu ay adana başkentte tedaviye başlıcam. Kafamı karıştıran 1 yıldır doğal yoldan gebe kalmadım.acaba sol tüp kapandı mı.kapalı tüp ile tüp bebek sahibi olan var mı aranızda.lütfen cevaplarınızı bekliyorum....
Ananesiymiş bağırabilir ne var bunda...yaşlanmış tahammülü kalmamış..kim el bebek gül bebek büyüdü ki...elinden bebek büyümedikte ne oldu?psikolojimiz mi bozuldu?örneğin benim babam alkol kullanırdı.korkardım babam eve gelince karyolamın altına saklanırdım.annem dayak yerdi.
Bir egitimci bu sıfatı kullanmaz.sanmıyorum öğretmen olduğunu.Ve bir eğitimci,burada çocuğu olamayan, yıllarca tedavi gören insanları hiç düşünmeden, kısır diye aşağılıyor....İlginç....
Siz yoksa sınıfın ortasında çocuğa altına kaciracak derecede bağıran ogretmen misiniz. Dikkat edin bir cep telefonuna bakar yaptığınız rezalet ortaya çıkar. Hele benim gibi çocuğuna hiç bağırmadan hakaret etmeden ozguven sahibi birey olarak yetiştirmeye çalışan bir anneye denk gelmeyin aman ha! meslek hayatınızı bitirir show habere meze eder sizi. Artık öyle hanimefendi eskidenmis sizin söylediğiniz tarzda eğitim. Haklı olsa idiniz çocuğa bağırıp hakaret edip altına kacirmasina neden olacak sekilde kafası örümcek tutmuş egitimi karyola altında babasından korkarak belki de öğrenmiş bir öğretmen hakkında tutuklama kararı çıkmazdi.Tek tek cevap vermek isterdim ama vaktim çok değerli....o güzel fikirlerinizle sizleri başbaşa bırakıyorum...şımartmaya devam ediniz.kolay gelsin
Nasılsa daha çok küçük bağırmasi cagirmadan anlamaz diye düşünüyor. Konuşmaya başladıktan sonra bu çocuk niye kekeme oldu diye söylenecek durum onu gösteriyor.Arkadaşlar gittim görüştüm. Kadının annesi bakıyormuş çocuğa bi süredir. açık açık anlattım durumu anneniz pek uygun bi tercih değil sanki,biraz tahammülsüz galiba dedim. evet ben de farkındayım biraz sinirli ama bi süre daha başka çarem yok.ise dönmek zorundaydım bakıcı bulamadık bulana kadar annem bakıcak dedi. annem deyince çok da bi şey diyemedim. Kadın sesten rahatsız oldum sandı zaten özür filan diledi bi sürü. zar zor anlatabildim çocuk için endıselendıgımı. söylerim anneme dikkat eder dedi kapattı konuyu
Bir de ogretmenmis bu. Allahim sen cocuklarimizi koruBana bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?