Bakıcı Sorunsalı...

Harikasiniz:KK9:
Kadinin dusmani yine kadin
Her turlu yükün altina biz girelim hep kendimizden fedakarlik edelim ama yine suclu biz olalim
Sinirlerim bozuldu okuyunca
Ben bir yoruma ve sizin alintiladiginiz yorumu ayakta alkışlıyorum
Hep bayan işten çıksın anne bebeğine baksın
Yaaa paraya ihtiyacı yoksa bile bir bayanın çalışmaya sosyalleşme ye cokkk ihtiyacı var
Çalışan bayanları o kadar destekliyorum eğer imkanım olsa kreş acicagim
Küçük grupta dahil
Yani anne niye hep eve kapansın çocuk baksın
Hep farkındaysan Özdağ biz yanıp tutuşuyor babalar gayet rahat ise gidiyor çıkıp çıkıp
Ama biz bebeğiniz için n hemen hoppala işten ayrılıyoruz işimizi bile feda ediyoruz
Bunu hele bir bayanın bayana söylemesi ne kadar kolay
Ben hamileyim su an işten gebe olduğum için başka bahaneler işten çıkarıldım bir aydır evde kafayı bozuyorum
Kızım öğlenci okula gidiyor o orda sosyalleşmeesim ise gidiyor o orda sosyalleşmeesim
Ama ben evdeyim sürekli ev işi
Yemek hizmetçi gibiyim çünkü evde iş bitmez
Gezmekte kış günü nereye kadar
İnanın çalışırken kızıma herşeyi erimeden hemen hazırlarım çünkü bir düzen oluyor çalışan vatandaşlar beslenmesi için her pazar hemen börek çörek yapardım çünkü bugün iş başı yaparak hemen koyar sabah kahvaltısında koyar bakıcısını yazardım oraya hazırladım diye
İşime rahatça çıkar giderdim şimdi evdeyim
Bugün hazır beslenme koydum buyrun
Edinip ertwliyorsunz
Ve mutfağında bulaşık dolu
Çalışırken akşam tezgahta sabah bakıcı gelecek diye bir bardak bırakmazdim
İnanın şunu anladım ki bebek için çocuk için iş bırakılmaz
Bir şekilde büyüyor
Ben kızımı kendim buyutelim diye bir buçuk yaşındayken bakıcıya verdim diye ağladım zirladim ise gidemedim üç ay dayandım işten ayrıldım kızımı 6 yaşına kadar kendim büyüttüm eeee ne oldu bana madalyanın verdiler beş kuruş parasız istediğini alamaddan evde kafayı bozup geçti yıllarım COKKKKKK pişmanımo işi şimdi yalvararak bulamam

üstelik hiç erkeklere işi bıraksın da çocuğa baksın demiyor kimse.
biri iş bırakacak ise maaşı daha düşük olan ebeveyn bıraksın mesela bence de.

çocuk zaten 4 yaşında anaokuluna başlıyor en geç. baba çalışsın, çocuk okula başlasın, kadın? anne peki? o da artık mesleğini bırakıp evde otursun .

Yaaa paraya ihtiyacı yoksa bile bir bayanın çalışmaya sosyalleşme ye cokkk ihtiyacı var
Küçük grupta dahil
Hep farkındaysan Özdağ biz yanıp tutuşuyor babalar gayet rahat ise gidiyor çıkıp çıkıp
Ama biz bebeğiniz için n hemen hoppala işten ayrılıyoruz işimizi bile feda ediyoruz
Ben hamileyim su an işten gebe olduğum için başka bahaneler işten çıkarıldım bir aydır evde kafayı bozuyorum
Kızım öğlenci okula gidiyor o orda sosyalleşmeesim ise gidiyor o orda sosyalleşmeesim
İnanın çalışırken kızıma herşeyi erimeden hemen hazırlarım çünkü bir düzen oluyor çalışan vatandaşlar beslenmesi için her pazar hemen börek çörek yapardım çünkü bugün iş başı yaparak hemen koyar sabah kahvaltısında koyar bakıcısını yazardım oraya hazırladım diye
Edinip ertwliyorsunz
Bir şekilde büyüyor
Ben kızımı kendim buyutelim diye bir buçuk yaşındayken bakıcıya verdim diye ağladım zirladim ise gidemedim üç ay dayandım işten ayrıldım kızımı 6 yaşına kadar kendim büyüttüm eeee ne oldu bana madalyanın verdiler beş kuruş parasız istediğini alamaddan evde kafayı bozup geçti yıllarım COKKKKKK pişmanımo işi şimdi yalvararak bulamam

o zaman önce bayan değil KADIN demeyi öğrenelim hep birlikte. cinsiyetçiliğe el birliğiyle dur demedikçe ezilen yine kadınlar olacaktır.

Küçük grupta dahil
Edinip ertwliyorsunz
Bir şekilde büyüyor
Kesinlikle oyle her turlu fedakarlik bizden bekleniyor.
Evde cocuk bakacağız diye perişan oluyoruz , gerek parasizlik gerek evdeki o depresif hal, insanin kendisine saygisi kalmiyor.
Sonra o isten cik diyen arkadaslar bir yerde karsilasinca aayy canim bir cocuk dogurdun kendini saldin az kendine bak diyorlar. Nasil bakayim yahu!!
Dediginiz gibi evde is hic bitmiyor, kesinlikle ise giderken cok daha duzenli bir hayati oluyor insanin.
Allahin izniyle oglumu biraz daha buyuteyim, ise baslayacagim gunleri dort gözle bekliyorum.

çok geçmiş olsun araştırın bakıcı tutmaktan başka çareniz yok kameraları da sıklaştırın salon mutfak ve bebek odasındaki.
benim arkadaşım bakıcısına söylemişti kamera kuracağız eve haberin olsun diye bir sıkıntı yaşamadılar.

ama keşke ibret olması için yayınlasaydınız başka bebişlere de zarar vermesin o mahluk diye.

o zaman önce bayan değil KADIN demeyi öğrenelim hep birlikte. cinsiyetçiliğe el birliğiyle dur demedikçe ezilen yine kadınlar olacaktır.
Valla o iş kolay KADİN DERİZDE
SORUN şu ki
Çalışan kadınlara bebekleri doğduğunda bakım konusunda devlet bir kolaylık getirmedikce daha çok kadın işi bırakır
Asıl sorun bu malesef
Kadının doğurgan olduğu belli calisabildigide belli bu bebeğe bakılması gerektiğide belli eeeee o zaman ne yapacak çalışan kadın hoppp işten çıksın çözüm bunu olmalı soruyorum herkese
Buna devletimiz bir çare bulacak

Valla o iş kolay KADİN DERİZDE
SORUN şu ki
Çalışan kadınlara bebekleri doğduğunda bakım konusunda devlet bir kolaylık getirmedikce daha çok kadın işi bırakır
Asıl sorun bu malesef
Kadının doğurgan olduğu belli calisabildigide belli bu bebeğe bakılması gerektiğide belli eeeee o zaman ne yapacak çalışan kadın hoppp işten çıksın çözüm bunu olmalı soruyorum herkese
Buna devletimiz bir çare bulacak

yukarda yorumumu beğenmiştiniz zaten bakış açımız aynı. devletin çare bulmasını bekleyene kadar biz çekirdek ailemizde ve çevremizde kadına bakış açısını değiştirerek işe başlamalıyız. o kocalara o kaynanalara aslında herkese, kadına çocuk doğurmak, bakmak, ev işi yapmak, kocasına kadınlık yapmak kadar sığ bir hayat zorunluluğu güttüren kişilere baş kaldırılmalı önce. ben kişisel olarak başkaldırıyor ve aksini iddia eden herkesi usulünce yoluna sokmaya çaba sarf ediyorum. ama azınlık olduğum aşikar. onun için kadına kadın değerini önce kadınların vermeyi öğrenmesi lazım. devlet bu olayın kuyruğu..

yukarda yorumumu beğenmiştiniz zaten bakış açımız aynı. devletin çare bulmasını bekleyene kadar biz çekirdek ailemizde ve çevremizde kadına bakış açısını değiştirerek işe başlamalıyız. o kocalara o kaynanalara aslında herkese, kadına çocuk doğurmak, bakmak, ev işi yapmak, kocasına kadınlık yapmak kadar sığ bir hayat zorunluluğu güttüren kişilere baş kaldırılmalı önce. ben kişisel olarak başkaldırıyor ve aksini iddia eden herkesi usulünce yoluna sokmaya çaba sarf ediyorum. ama azınlık olduğum aşikar. onun için kadına kadın değerini önce kadınların vermeyi öğrenmesi lazım. devlet bu olayın kuyruğu..
Bu konuda haklısınız nz
Su yabancılara imreniyorum
Sosyal devlet orda ve insanlardaki anlayış orda saygı orda
Bebeği olan anne kısa bir sürede ise dönüyor ve eside bebege bakıyor sırayla bakıyorlar
Bizde her yuk annede
İnanın şimdi evdeyim kızımı okula gönderdim hala ayaktayım
Cevap yazdığımda oturdum
Bizimki hizmetçilik
Ben kızımı almaya gidiyorum gelince yazarim

Bu konuda haklısınız nz
Su yabancılara imreniyorum
Sosyal devlet orda ve insanlardaki anlayış orda saygı orda
Bebeği olan anne kısa bir sürede ise dönüyor ve eside bebege bakıyor sırayla bakıyorlar
Bizde her yuk annede
İnanın şimdi evdeyim kızımı okula gönderdim hala ayaktayım
Cevap yazdığımda oturdum
Bizimki hizmetçilik
Ben kızımı almaya gidiyorum gelince yazarim

o yabancılar dediğiniz haklarını o kadar zor elde ettiler ki şimdi sapasağlam arkasında duruyorlar ellerinden gitmesin diye. konu ile ilgili size Suffragette filmini öneririm. Varlığına kurban Atatürk sayesinde altın tepsi ile altı kadınlar haklarını bu ülkede. onun için kolaycacık harcayabiliyorlar veya kıymetini bilmiyorlar. Daha kötüsü olmadan ellerimizden bu haklarımız da gitmeden erkek egemenliğine karşı çıkmak her kadının görevidir.

çok geçmiş olsun araştırın bakıcı tutmaktan başka çareniz yok kameraları da sıklaştırın salon mutfak ve bebek odasındaki.
benim arkadaşım bakıcısına söylemişti kamera kuracağız eve haberin olsun diye bir sıkıntı yaşamadılar.

ama keşke ibret olması için yayınlasaydınız başka bebişlere de zarar vermesin o mahluk diye.

Herkese, ortak tüm tanıdıklarımıza yaydım. Başka bir yerde iş bulamaz o yaratık... Ve herkes o kadar şaşırdı ki kadının bunu yapmasına. Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu çünkü... İnsanoğlu öyle işte, içini bilemiyorsun kimsenin...

Ay eve gittiğimde o kadına sağlam bir yumruk atardım basılmış kendinden küçükleri istismar etmek derdim .sinirlendim .başka bakici bulun illa her bakici öyle değil

siz aslında başta hata yapmışsınız..
benimde bakıcım var.. bebegime bakıyor kadına en başından dedim evde kamera var ona göre haberin olsun ona göre davranırsın diye.. kabul etti.. zaten etmeyen insan art niyetlidir ..
gizli kamera koyarak o yavruyu tartaklamasını beklemek görmek çok acı olmuş kıyamam allah yardımcın olsun..
maddi sıkıntılar insanı cok şeye sürüklüyor seni anlıyorum.. hiç bir anne evladını bırakmak istemez ama hayat öyle işlemiyor
çoğu kişi diyor ki işten cık olana razı gel olanla yetin.. hah işte öyle olmuyor .. olmuyor.. bunu diyenler maddiyatsızlıgın ne demek oldugunu tam anlamı ile bilmeyen yaşamayan insanlardır..
ben çalışmaz iken evime et kıyma balık tavuk asla girmezdi.. yavruma cogu meyveyi yediremezdim mesela..
kış gelirdi kombi parasını nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünürdük 1 tane botla kışı cıkartırırdım yırtılır tamir ettirirdim mesela.. montum yoktu olan çok eskiydi dışarı cıkmak istemezdim..
yavrumun ihtiyaçlarını karşılayamaz kendime bir çöp dahi alamazdım.. dışarı cıkardık cogu zaman hafta sonları herkese bakardm piknige giderlerdi, avm de cocukları ile yerle içerlerdi.. cocuklar oyun parkına koşardı.. biz ise uzaktan bakardık sadece dolanır gelirdik herşeye.. oyun parkında oynatmak için paramız bile olmazdı canımız birşey istedimi almak ne kelime.. istemeye bile hakkımız olmazdı bunun gibi birsürü örnek.. çok zor..
siz iyi sabırlıymışsınız bende o bakıcıyı misli misli tartaklar afedersiniz sayar söver gönderirdim..
sizin şimdi yapacağnız tekrar bir bakıcı bulmak kv karıştırmamak ( çok başınız agrır) eve kamera sistemi döşetmek biz 600 tl döşettik bakın o zaman kılına zarar verebiliyor mu

Back
X