Bakıcı sorunu

200 lira eve temizliğe gelen bayana veriyorum ben.
Sadece 1 gün ve ev işi yapıyor,yemegini söylerim,çayını ,kahvesini canı isteyince içer karışmam. Temizlik malzemeleri de benden,sadece ev işi yapiyor 1 gün evden alip eve bırakıyorum,yapamazsam taksi parasını veriyorum.
Siz çocuk bakıyor diyorsunuz,iyi de bakıyormuş, çocuğunuzda seviyormuş,keşke saatlerin uzamasından bahsederken"fiyatı yeniden konuşuruz anlaşirız"vb bir cümle kursaydınız. Kadın belkide 200 liraya devam edeceğini düşündü,ondan bozuldu.
Çok az yani 200 zaten. Sonuçta ciddi sorumluluk alıyor.

örnek verdim. öğretmen değil başka meslek üzerinden değerlendirin.
ayrıca mesele para olmayabilir evet. sonuçta bakıcı da kendine göre bi düzen oturtmuş. belki kalan günler başka iş yapıyor ve temizlik için o günü var sadece. belki kalan günler keyif yapıyor sabahtan akşama bilemeyiz. sonuçta çalışma şartları değişecek ve buna itiraz etme hakkı var. neden mırın kırın olarak bakıyorsunuz ki?

Emira SY
Ogretmen misiniz ?
Ipe un sermek deyimi genelde artik yasini basini almis , islerini tamamlamis ,yapilacak bir seyi kalmamis insanlar icin soylenir
Siz isi yokusa surmus diyecektiniz
Mazallah edebiyat ogretmeni olmayasiniz

üstelik kadın sadece temizlik yapıyordum ama demiş. yapmasın mı kadın temizlik, ya da kadın çocuğa bakıyor diye kendi düzeni olmasın mı?

üstelik kadın sadece temizlik yapıyordum ama demiş. yapmasın mı kadın temizlik, ya da kadın çocuğa bakıyor diye kendi düzeni olmasın mı?

Olmasin captain ne diye oluyormus
Biyolojik annesi calisiy0r
Manevi annesi elbette ki cileyi cekecek ...

Ben konu sahibi icin demedim bunu
Sizin köle zihniyetiniz icin soyledim ..
Allah muhafaza siz eleman falan calistirmayin

Köle mi hahahha valla çok komiksin Allah razı olsun benim bakıcı ablam öyle harika ki öz ablamdan daha yakin. Böyle çıkarcı biri olsa ben onunla zaten calismazdim. Öğretmenlik öyle bir iş ki pat diye seminer toplantı vs konuyor ve Allah razı olsun bakıcımız asla böyle mirin kırın etmedi. Kendi müsait değilse bile bir akrabasını ayarlıyor yeter ki ben ve Salih madur olmayalım diye... Bunun yanında ben de kendisi talep etmediği halde sigortasına kadar yaptırdım ve aynen konu sahibinin başına gelen gibi sene başında söylenen ders sayısının çok üstünde ders bana da verildi ben kendisine söylediğimde sadece tamam dedi ve maaşı arttırmayı bile ben kendim teklif ettim buna ragmen sana sıkıntı olacaksa gerek yok dedi. (Ben tabi dinlemedim sene başında konuştuğumuz ücretten şuan 150 TL daha fazla veriyorum)
Ayrica evime gelecek olsa ücreti daha fazla tutardim.

Hic inanmadim nedense
Sigorta falan yaptiniz he ..
Demek ki 1750 lira veriyorsunuz bakici hanim a .
Allah Allah .

İyi de canım benim öğretmen olsaydın ne demek istediğimi anlardin. Öyle bir meslek ki sabah okula gidiyorsun pat diye yazı geliyor hop başka ilçede seminer varmış hadiii kalk oraya git... Ya da pat müdür bey toplantı yapmaya karar veriyor. Yani demem o ki normal mesaili memur gibi olmuyor. Yeri geliyor hafta sonu bile seminer oluyor. Bu kadın ne yapsın 7 aylık bebeği yanında mi gotursun? He o zaman başta diyecekti ki bu kadar saat dışında ekstra durum olursa ben yokum o zaman konu sahibi zaten onla calismayacakti belki dimi? Dersen ki o zaman bebeği kendi büyütsün valla en güzeli o. Ben ikincide ücretsiz izin alacağım ama bu seferde biliyorum ki veliler isyan edecekler çocuklarımız öğretmensiz kaldı diye :)

Hic inanmadim nedense
Sigorta falan yaptiniz he ..
Demek ki 1750 lira veriyorsunuz bakici hanim a .
Allah Allah .

Tam mesai çalışmıyor yani 1750 TL değil calistigi saat hesabına göre SGK ya gidip maaşı kurusu kuruşuna hesaplattim. Ben kimsenin hakkına girmek istemem ki zaten evladıma kendi öz evladı gibi bakan kadını başımın üstünde taşırım gerekirse ama işte karşılıklı. Ben bu kadar dikkat ederken onun işini ciddiye almadığını görsem asla devam etmezdim.

Temizlik ve yemek yapıyor mu eğer bu kadar titizseniz para konusunda lütfn ya diğer işleri yaptırmayın ya da o işlerinde parasını verin . Hani demissiniz ya ilk mesajınız da temizlik ve yemekte yapsın diye o yüzden diyorum .

dünyadaki en zor meslek öğretmenlik değil ki. bizim de pazar çalışmamız oluyor, akşam toplantımız oluyor. konu sahibi seminere gideyim dedim bakmadı demiyor ki. sürekli hale gelecek bir iş değişikliğinden bahsediyor. gören de esnek çalışan bi öğretmenler var sanır.

Evime gelmiyor kendi evinde bakıyor. Evime gelse kesinlikle daha fazla verirdim :)

Tamam işte çalışma hayatı zor. Biz patronumuza hayır diyemiyorsak o zaman o bakici da hayır diyemez. Mirin kırın ediyorsa başka iş baksın :)

Fiyatı iki katına çıkarsan bile sana çok külfeti olmaz
Bence ücret konusunda ne istediğini sor
O mutlu olursa senin çocuğun da mutlu olur

Süt izni sayesinde bu sekildeyse bişey diyemem tabiki ama normali de boyleyse oldukca kıskandım. Çünkü 5 gün son dakikaya kadar nerdeyse su içmeden tuvalet molası vermeden çalışıyorum neyse konu disiydi zaten, meselesi bu değil.

çalışıyor musunuz?
profilde öğretmen yazıyor.

atıyorum haftalık normal mesai saatiniz 40 ders. müdür diyor ki bundan sonra 45 ders. ama maaş aynı kalacak. tamam der misiniz?
Maas ayni ama eknders degisiyor sonucta. Bizde ders sonrasi destek egitim ve kurs verenler 2500 ek ders alirken bir sey yapmayanlar 800 civari aliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…