Korona bizim buralara çok ugramadigi icin kendi penceremden baktım:)Korona?
Benimki de geleyim diyor ama ne derece dikkat etti sosyal izolasyonuna da gelsin veya biz ne kadar dikkat ettik.
En sevmediğim insan tipi. Paraya tapmak nedir. Bunlar parayı sadece biriktirmeyi sever araç olarak görmez daha iyi bir yaşam için. Biriktirmekten haz alırlar. Var böyleleri gercektenMalesef bilinmiyor babamın arkadaşının yastık altında kiloyla (abartmıyorum gerçekten kiloyla) altını var adam mesai sonrası inşaata gidip günlük yevmiyeyle fayans döşüyor karısı saksıda soğan maydanoz yetiştirip pazarda satıyor. Bazıları parayı seviyor bilemeyiz.
Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?
Bende bütün bakıcıların keyfî çalışma durumunu anlamıyorum.Gitmediğiniz özel derslerin parasını istemiyorsunuz evet ama devlette çalıştığınıza göre gitmediğiniz derslerin parasını devlet size ödeyecek. Yani siz çalışmadan para hesabınıza yatarken sorun yok ama bakıcı çalışmadan para kazanmasın ödemeyeyim diyorsunuz. Kendinizle ne kadar çeliştiğinizin farkında mısınız?
Elinde olmayan sebeplerden ötürü siz işe gidemiyorsunuz ama devlet paranızı veriyor. Bakıcınız elinde olmayan sebeplerden ötürü işe gelemiyor ama siz ona para vermek istemiyorsunuz.
Gerçi ne gerek var keyfi çalışıyormuş. E neden para ödüyorsunuz hiç ödemeyin? İsterse trilyoner olsun haklı değilsiniz. Eğer ücretsiz izinde olsaydınız bakıcınızla konuşmanızı söylerdim, duruma göre bir orta yol bulurdunuz çünkü maddi açıdan siz de zor duruma düşecektiniz. Siz paranızı tam alıyorken bu yaptığınız evet insafsızlık.
Ek olarak bakıcınızı sigortasız çalıştırarak suç işliyorsunuz.
Empatiden bahsetmişsiniz, bizzat bu durumu yaşadım. Özel sektördeyim artık homeoffice çalışıyorum bakıcım gelemiyor, parasını tam ödüyorum. Bir an aklımın ucundan geçmedi parasını ödememek gibi bir durum.
Bu konularda yazılan ihtiyacı var - yok yorumlarını anlayamıyorum. İhtiyaca göre belirlenmeli bu. Herkese aynı muamele yapılmalı. Ha cok ihtiyacı olur maddi yardım yaparsınız maaş değil. Bakıcınız için ise yarım maas uygun olur diye düşünüyorum.Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?
Bende bütün bakıcıların keyfî çalışma durumunu anlamıyorum.
Bir önceki konu sahibi can sıkıntısından çalıştığını söylemişti, şimdiki bakıcı da keyfî çalışıyormuş.
Mesela ben olsam o kadar ihtiyaçlı insan varken, bu kadar keyfî bakıcı da istemem, nasıl olsa ihtiyacım da yok deyip bir anda da bırakabilir çünkü.
Kadınlar kulübünde hiç şaşmayan kurallar var.
Biri erken, iş güç sahibi olmadan, okumadan evlenmiştir. Eleştirilince ailem kötüydü, mecbur kaldım vs diye bahaneleri sıralar.
Biri çok yanlış zamanda veya yanlış kişiden hamile kalmıştır. Eleştilince korunurken oldu der. Korunma eşittir geri çekilme.
Biri aslında ezelden beri yanlış olduğu belli olan kişi ile evlenmiştir. Eleştirilince adamın nikahin son anına kadar mükemmel oyunculuk sergileyerek kendisini gizleyen biri olduğunu iddia eder.
Yeni furya da ihtiyacı olmadığı halde, yatları katları olduğu halde 900 liraya çalışan bakıcılar. Ne ilginç ya benim çevremde hiç yok zengin olduğu halde it gibi üç kuruş paraya çalışan biri. Ama ne hikmet bakıcı çalıştıran kadınlar kulübü üyelerinin bakıcıları bu tiplerden oluşuruyor.
Sen evinde oturuyosun maaş alıyorsun, sigortan yatıyor. Yatı katı olan bakıcın 900 liraya sigortasız çalışıyor. Sen de diyorsun para vermeyeyim. Oldu canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?