Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Sizin tavrınızla alakalı bir şey söylemedim.
Aldığı ücret ve bulunduğunuz bölgede bu fiyatlara çalışılıyor olması insafsızca!
Gerçekten öyle, 900 tl ye 4gün kitlenmek.
Kitlenmek derken sonuçta git gel falan bir zaman kaybı, döndüğünüz saatten sona başka bir yerde de çalışamazsınız manasında söylüyorum.

Verilmemesi gerekir normal durumda ama söz konusu korona olunca ve herkesin bir şekilde taşın altına elimi sokması gerektiğini düşününce, en azından yarı ücreti verebilirsiniz.
İnsafsızcayi bir an okuyunca üzüldüm... herkes ister güzel ücretlerle çalışmayı. Maalesef bu hepimiz için pek mümkün olmuyor

İnan o kadar taviz veriyorum ki. Onun kendini iyi hissetmesi için kendimi ona hizmet ederken buluyorum. Ne 15 tatilinde ne bu zorunlu 2 haftalik tatilde lafini bile etmeden verdim ücreti. Ama keyfi yapıyor bu işi, maddi durumu benden daha iyi diyebilirim... 1 ay gelmeden tam ücret almalı mı bilemiyorum. Sanırım dediğiniz gibi yarım ücret verecegim.

1 ay boyunca calismayacagina gore vermeyin, zaten onun da almamasi gerekir calismadigi ayin maasini

Birincisi en azından temmuza kadar iş garantisi verdiğiniz bir insanı bir anda işsiz ve gelirsiz bırakmak doğru değil.

ikincisi sözlü iş akdini karşılıklı sonlandırabilirsiniz ama şu dönemde yapılmamalı bu. Siz işine son verdiğinizde bu kadının şu an başka bir iş bulup çalışma şansı yok.

O yüzden taahhüt ettiğiniz neyse onu yapın.

İnsafsızcayi bir an okuyunca üzüldüm... herkes ister güzel ücretlerle çalışmayı. Maalesef bu hepimiz için pek mümkün olmuyor

İnan o kadar taviz veriyorum ki. Onun kendini iyi hissetmesi için kendimi ona hizmet ederken buluyorum. Ne 15 tatilinde ne bu zorunlu 2 haftalik tatilde lafini bile etmeden verdim ücreti. Ama keyfi yapıyor bu işi, maddi durumu benden daha iyi diyebilirim... 1 ay gelmeden tam ücret almalı mı bilemiyorum. Sanırım dediğiniz gibi yarım ücret verecegim.
Diyorum ya normal olanı hiç almamasıdır.
Eğer maaşlı bir isteseydi, herhangi bir yerde çalışabilirdi.
Ama keyfi yapıyor ve durumu iyiyse vermemeniz gerekir, vicdan yapıyorsanız da yarısını verin madem.
Korona gibi bir bela sebebiyle herkes fedakarlık yapıyor, bu bağlamda verilebilir sadece.

Günlük çalışanlarda böyle sıkıntılar olur.
Senelerdir birçok bakıcıyla çalışmış bir insan olarak söylüyorum ki taviz vermeyin, hizmet etmeyin!
Ben de yaptım aynı hataları, evimdeki ablam olarak gördüm ama yanlış.
Suistimali geçtim, sonuç olarak bir çalışan ve bazı sınırlar aşılmamalı.
Bir şey istemeye, demeye çekinmemelisiniz ama o mesafe olmayınca denmiyor işte.
Senelerce ben evimin yardımcısı, gelen hanımlar sahibi gibi davrandım.
Birinden yakamı zor kurtardım suistimal etti işi gücü bırakıp keyif yaptı eşyalarımı kullanmaya, sokağa beraber çıktığımızda sanki kankanmış gibi davranmaya başladı, birini çok çok sever sayarım ama elinden iş gelmediği için iyi diye idare ettim, birinde hiçbir halt yoktu bu da değişip çocuklarım üzülmesin diye yine idare ettim ama o kaçtı.

Artık akıllandım.

Siz isyerinizden alıyorsaniz ücretiNi bakiciniza da vermelisiniz. Eğer size verilmiyorsa ödeme sıkıntısı yasiyorsaniz bakıcı ile konusabilirsiniz bu durumu. Ya da butceniz ne kadarına yetiyorsa verirsiniz.
Maddi durumu belki var belki yok ancak 9nu ilgilendiren bir durum. Ne kadar geliyorsa ona görede harcama taksit Vs oluyor.
O bölgeye göre fazla ücret alıyorsa da en baştan kabul etmemeliydiniz şuanda bunun önemi yok.
Bi insan severek te çocuk baksa kolay birsey değil emeği çok olduğu gibi sorumluluğu da ağır dir.

Di mi... Fabrikalardan küçük esnafa kadar herkes şu dönemde ücretsiz izin veriyor zaten. Değirmene konu sahibi de su taşısın, ne olacak.
Bakicilik isi boyledir, gunluk para verenler bile var. 1 gun gelmeyince ucretini kesen.
Konu sahibi devlet memuru, maasini alacak ama o da ozelde calisan biri olsa maasini alamayacakti. Yine de para mi vermesi gerekiyordu?
Bunu devlet memurluguyla kiyaslayamazsiniz, ozel ders gibi dusunun. Hizmet yoksa ucret verilmez. Bakicinin yaptigi isi su anda konu sahibi zaten yapiyor

Çocukça atışma içinde olmak tarzım değil. İyi akşamlar...

Çocukca atışma derken işinize gelmeyen şeye komik yazınca çocukça olmuyor ben yazınca mi oluyor😂

Kadının primini ödemiyorsunuz SGK sini ödemiyorsunuz 900tl yi nereden kirpsam diye kendi vicdanınıza rahatlatmaya çalışıyorsunuz

Umarım işverenleriniz tarafından siz nasıl muamele yapıyorsanız aynı şekilde ne eksik ne fazla muamele gorursunuz. Size de iyi aksamlar...

Birincisi en azından temmuza kadar iş garantisi verdiğiniz bir insanı bir anda işsiz ve gelirsiz bırakmak doğru değil.

ikincisi sözlü iş akdini karşılıklı sonlandırabilirsiniz ama şu dönemde yapılmamalı bu. Siz işine son verdiğinizde bu kadının şu an başka bir iş bulup çalışma şansı yok.

O yüzden taahhüt ettiğiniz neyse onu yapın.
Bakıcılık meselesi öyle değil, borsa gibi an be an değişebiliyor.
Birgün o arayıp gelmeyeceğim bıraktım diyebiliyor ya da iş veren artık gelmene gerek yok deme hakkına sahip.
Çünkü bunlar nitelikli bakıcı, ya da o şekilde uzmanlaşmış insanlar değil.
Başlıyorlar zor geliyor, başka yere temizliğe giderim diyor ya da bakıyorsun çocuk bakmaktan anladığı yok, yolluyorsun.
Tesisatçı gibi, herhangi bir söz vs olarak ilerlemiyor mesele.
O senin dediğin dadı, onlar zaten 4 bin tl altına da çalışmıyor.

Bakicilik isi boyledir, gunluk para verenler bile var. 1 gun gelmeyince ucretini kesen.
Konu sahibi devlet memuru, maasini alacak ama o da ozelde calisan biri olsa maasini alamayacakti. Yine de para mi vermesi gerekiyordu?
Bunu devlet memurluguyla kiyaslayamazsiniz, ozel ders gibi dusunun. Hizmet yoksa ucret verilmez. Bakicinin yaptigi isi su anda konu sahibi zaten yapiyor

Devlet memurluğuyla kıyaslayan sizsiniz sanırım. Ben zoraki ücretsiz izne ayrıltılan insanlarla kıyasladım. Bunun bir farkı yok çünkü günlerdir söylendiğimiz ücretsiz izin saçmalığından.

Bakıcılık meselesi öyle değil, borsa gibi an be an değişebiliyor.
Birgün o arayıp gelmeyeceğim bıraktım diyebiliyor ya da iş veren artık gelmene gerek yok deme hakkına sahip.
Çünkü bunlar nitelikli bakıcı, ya da o şekilde uzmanlaşmış insanlar değil.
Başlıyorlar zor geliyor, başka yere temizliğe giderim diyor ya da bakıyorsun çocuk bakmaktan anladığı yok, yolluyorsun.
Tesisatçı gibi, herhangi bir söz vs olarak ilerlemiyor mesele.
O senin dediğin dadı, onlar zaten 4 bin tl altına da çalışmıyor.

Filmdelisi hiç bakıcı görmesek, çalıştırmasak kabul edecez de öyle değil o işler. Çok bakıcı çalıştırdık, annem de yıllaaar önce bakıcılık yapardı biliyorum neyin ne olduğunu. Ben de çok özel ders verdim, sürece hakimim. Ben evime temizliğe gelen kadına bile artık çalışmayacaksam bir ay önceden haber veriyorum, sen bu arada başka bir şey ayarla bir ay sonra yolları ayırıyoruz diyorum. Pat diye ortada bırakmak (ihtiyacı olmasa dahi) doğru değil. Korona çıkmasa temmuza kadar para kazanacaktı kadın, belki güvenip takside girdi, borç yaptı vs.

Ben az önce fikrimi belirtmiştim. eve bu konudan bahsettim ama benim tam aksime fikir sunuldu ortaya cok şaşırdım . Bakıcı olayı farklı olabiliyormus. Ve calismaDiğı gün kesiliyormuş. Bana saçma geldi ama bilmediğim meslek içeriği fikrim o yönde olsada doğrusu önemli olanı onu bulmak lazım.

Filmdelisi hiç bakıcı görmesek, çalıştırmasak kabul edecez de öyle değil o işler. Çok bakıcı çalıştırdık, annem de yıllaaar önce bakıcılık yapardı biliyorum neyin ne olduğunu. Ben de çok özel ders verdim, sürece hakimim. Ben evime temizliğe gelen kadına bile artık çalışmayacaksam bir ay önceden haber veriyorum, sen bu arada başka bir şey ayarla bir ay sonra yolları ayırıyoruz diyorum. Pat diye ortada bırakmak (ihtiyacı olmasa dahi) doğru değil. Korona çıkmasa temmuza kadar para kazanacaktı kadın, belki güvenip takside girdi, borç yaptı vs.
Yani şirketten de bakıcı aldım, hiç benim gördüğüm ya da tanık olduğum süreç böyle değil.
Hatta şirketle gelenler daha katı, deneme süreci ücretsiz falan, kuş kadar paraya 2 hafta bedava çalışıyorlar, sorduğumda size ne veriyorlar diye ‘yol yemek ücreti, eğer sizle anlaşırsak o zaman para alacağız’ diyorlardı.
Gündelik yardımcı şeklinde ilerliyor aslında.
Benim kadın bile biliyorsun kafasına esince 0kaçabiliyor, bir bakıcım bakardım sabah olmuş gelmezdi ben peşine düşerdim, işi mişi çıkardı falan😂
Acaba şehirden şehire değişen yazılı olmayan kurallar mı var, bilemedim.
Görüştüklerimden birkaç tanesi açık açık bana ‘daha iyi fırsat çıkarsa ya da bir yerde eleman olarak iş bulursam dakikada bırakırım’ diye cesaretle söyleyen oldu, bırak 1 ay önce haberi.
Zaten ücreti günlüğü baz alıp öyle hesaplatıyorlar, konuda da direkt ondan günlüğü hesapladım.
Fazladan yarım gün gelse ekleniyor, keza gelmezse vicdana kalmış ben kesmem ama kesiyorlar.

Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?

Kimse keyfi olarak yaptığı işe bel bağlamaz diye düşünüyorum.
Misal ben özel ders veriyorum, bu süreçte gitmediğim derslerin parasını istemem.
Ustüne basa basa keyfi diyorum çünkü yakından tanığım için biliyorum, iki evi son model bir arabası olan bakıcımızı :)
Zaten vicdansız, insafsız biri olsam kestirip atardım. Birini yargılamak ne kadar da kolay bazıları için. Empati kurarak yorum yapmak bu kadar mı zor ki?

Hep bu var konularda nedense ''ihtiyacı yok zaten keyfi çalışıyor''.Ülkedeki bakıcıların büyük kısmı hobi olarak bakıcılık yapıyor sanırım,çok ilginç.

Ben olsam haftada dört gün olmasın iki gün çağıririm çocukla ilgilensin. Ben de rahat rahat evi temizler,kendime bakım yapar vs dinlenirim.
Yani hiç gelmeyip maaş ödemektense...
Korona?
Benimki de geleyim diyor ama ne derece dikkat etti sosyal izolasyonuna da gelsin veya biz ne kadar dikkat ettik.

Yani şirketten de bakıcı aldım, hiç benim gördüğüm ya da tanık olduğum süreç böyle değil.
Hatta şirketle gelenler daha katı, deneme süreci ücretsiz falan, kuş kadar paraya 2 hafta bedava çalışıyorlar, sorduğumda size ne veriyorlar diye ‘yol yemek ücreti, eğer sizle anlaşırsak o zaman para alacağız’ diyorlardı.
Gündelik yardımcı şeklinde ilerliyor aslında.
Benim kadın bile biliyorsun kafasına esince 0kaçabiliyor, bir bakıcım bakardım sabah olmuş gelmezdi ben peşine düşerdim, işi mişi çıkardı falan😂
Acaba şehirden şehire değişen yazılı olmayan kurallar mı var, bilemedim.
Görüştüklerimden birkaç tanesi açık açık bana ‘daha iyi fırsat çıkarsa ya da bir yerde eleman olarak iş bulursam dakikada bırakırım’ diye cesaretle söyleyen oldu, bırak 1 ay önce haberi.
Zaten ücreti günlüğü baz alıp öyle hesaplatıyorlar, konuda da direkt ondan günlüğü hesapladım.
Fazladan yarım gün gelse ekleniyor, keza gelmezse vicdana kalmış ben kesmem ama kesiyorlar.

Bakıcı aksi belirtilmedikçe aylık anlaşır. Ben temizlik yardımcısıyla da aylık anlaştığım için bu şekilde ilerliyorum. Şehirle alakası yok ablam ve yengem senin yaşadığın yerde onlar da böyle çalıştırıyorlar. Ablama her gün kadın geliyor mesela küçük yeğenim doğduğundan beri yaklaşık 15 senedir. 15-20 tane kadın değişmiştir hepsiyle bu şekilde ilerledi. Ben özel ders veriyordum, hala az da olsa veriyorum. Saatlik anlaştıklarım ayrı ama aylık anlaşırsam ücreti önden alıyorum. Çünkü sonradan almaya kalkarsam ya vazgeçiyorlar paramı alamıyorum ya eksik alıyorum. Ben ders ekmem, sorumluluğum neyse yerine getiririm ama sırf canı istemiyor diye dersi iptal edip ders vermedin diye paramı kesen insanla da bir daha çalışmam mesela. Benim tercih şansım var, ihtiyacım yok ama ihtiyacı olduğu halde ücretini alamayanları ya da kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı işini yapamayanları da savunurum. Bu konudaki gibi.

Back
X