• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcım...

kucukdunya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
87
3
48
İstanbul
Merhabalar! Çalıştığım için bebeğime bakıcı bakıyor. Bir süredir beraberiz. Aslında baya güvendim ona. Yatak odam da dahil her yer açıktır biz evde yokken. İlk zamanlar çok fazla birşey fark etmedim. Aslında fark ettim, ama emin olamadım. İlk önce tuvalet kağıtları hızlı bir şekilde bitmeye başladı. Şimdi de küpelerimden bazıları kayıp (Altın değil). Bebeğime iyi bakıyor. Gözüm arkada kalıyor tabii, ama mecburiyetten dolayı baktırıyorum. Çalışma odasında kalemler var kalemlikte. Kalemlerin azaldığını fark ettim. Eşim de kullanmaz o kalemlerden. Eve başka giren çıkan da yok. Geçen gün denemek için çok fazla patlıcan aldım, ama saydım. Ertesi gün patlıcanların azaldığını fark ettim. Yemek yapmadığını çok iyi biliyorum. Yani bunun gibi daha bir sürü şey. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hazirana kadar da ihtiyacım var bu kadına. Emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine. Teşekkürler.

Merhabalar! Çalıştığım için bebeğime bakıcı bakıyor. Bir süredir beraberiz. Aslında baya güvendim ona. Yatak odam da dahil her yer açıktır biz evde yokken. İlk zamanlar çok fazla birşey fark etmedim. Aslında fark ettim, ama emin olamadım. İlk önce tuvalet kağıtları hızlı bir şekilde bitmeye başladı. Şimdi de küpelerimden bazıları kayıp (Altın değil). Bebeğime iyi bakıyor. Gözüm arkada kalıyor tabii, ama mecburiyetten dolayı baktırıyorum. Çalışma odasında kalemler var kalemlikte. Kalemlerin azaldığını fark ettim. Eşim de kullanmaz o kalemlerden. Eve başka giren çıkan da yok. Geçen gün denemek için çok fazla patlıcan aldım, ama saydım. Ertesi gün patlıcanların azaldığını fark ettim. Yemek yapmadığını çok iyi biliyorum. Yani bunun gibi daha bir sürü şey. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hazirana kadar da ihtiyacım var bu kadına. Emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine. Teşekkürler.

Merhaba,

Bakıcınıza kaybolan şeyleri sorsanız, yada laf arasında vurgulasanız, ne zaman azalmış bunlar, küpelerim nerde gördünüz gibi sorular sorabilirsiniz. Diğer taraftan eve kamera yerleştirip bunu bakıcınıza bilgisini verebilirsiniz ama ben sizin yerinizde olsam en kısa sürede yeni bir bakıcı aramaya başlardım, bakıcınız dürüst olmadığı çok belli çocuğunuza iyi baktığını nerden biliyorsunuz

İnşallah en kısa sürede sonuca kavuşturursunuz

Ne evliyim ne de cocugum var. Ama siz patlicanlari saymissiniz. Yani aslnda kendi kendinize durumu ispatlamissiniz. Zor bi durum ama bu sekilde cocugunuza bakiyor diye iciniz rahat edicek mi?
Bakicinizin maddi durumu nasl? Belki bi gun ona oturmaya gidebilirsiniz bi alisveris torbasiyle fln? Benim bi isarkadasim var. Bazen alirim ona da alisveris yaparm diyor. Tabiiki abartcak seyler degl ama kucuk bisey iste.

kalem ,patlıcan ne biliyim pahada hafif şeyler neden bunları çalsın ki? acaba sırf hastalık ya da alıskanlıktan mı yapıyor . gizli kamerayla anlayabilirsiniz hem de günahını almamıs olursunuz

Acaba bakıcınızın durumu çokmu kötü.hani desemkii alcak durumu yok yemekliklerden alıyor,belki çocuğu var kalem alıyor ama küpe kısmı birazcık karışık..el alışkanlığı hastalıkta olabilir.oturup konuşsanız ihtiyacı olup olmadığını sorsanız nedenini sorsanız çok fazla incinir.suçlu ama inciltmekte kötü bir durum.valla işiniz zor.

size güven vermeyen bakıcı çocuğunuza iyi baksa neolacakki.
bide iyi baktığını nerden biliyosunuz,siz varken iyi bakıyor olamazmı

ben olsam lafı dolandırmadan direk söylerdim.bence bakıcı aramaya başlayın

Bu bir tür hastalık(kleptomani). Önemli olan pahalı veya ucuz olması değil, 5 kuruşluk sakız da olsa bunu çalabilme ve sahip olabilme dürtüsü; bir tür kontrol bozukluğu. Bu hastalığa sahip kişilerin hemen hemen hepsinde kabullenmeme durumu olur. Yani çaldığını ima bile etseniz katiyen ters davranıp kendini haklı göstermeye çalışır; çünkü kendisi bile bu hastalığı kabullenemez.

Son düzenleme:
Ya çok ihtiyacı var ya da açgözlü bir kadın.
Tuvalet kağıdından cukka yapmayı, aşırmak olarak değerlendiriyor hırsızlık olarak değil demek ki .
Ya da "şu patlıcanlardan 3-4 tane alsam akşama yemeğim çıkar 2-3 liradan sıyırırım" diyor.
Bilemedim :/

En mantıklısı gizli kamera yerleştirmek
İciniz rahat eder ve emin olursunuz , dunyanın binbir türlü Hali var
Allah korusun neler görüyoruz tv de filan .
Baktınız gercekten iyi bakıyor bebeğe , maddi durumu da iyi degilse para disinda da yardım da bulunursunuz az cok, hani gözü kalmasın diye , yardım amaçlı
Ben kızımın eskimemis kuculen kıyafetlerini veriyorum ( bakicimin benimkinden kucuk kızı var) , cocuguna kiyafet oyuncak alıyorum vs..
Ama devam ederse yeni birini bulmanız şart bence

Yada uygunsa Kres düşünülebilir , bebek cok kucuk degilse..
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

Hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz canım.Ya karşına alıp buna ihtiyacın varsa benden iste karşılayabilirim demelisin yada bunları yapman hoş değil seninle yollarımızı ayırmak zorundayım demelisin.Allah korusun yarın evladını alıp kaçmayacağının garantisi varmı.Bu kadına ihtiyacın olabilir ama evladına birşey olursa keşke işsiz kalsaydım da evladımı bırakmasaydım dersin.İzin alabiliyorsan izin veya burada kk da bulunduğun semte yakın oturan ve çocuk bakmak birileri varsa irtibata geçebilirsin.Evladını bir süreliğine güveneceğin konu komşun yokmu onlara bıraksan ve maddi olarak konu komşuna destek olsan derim.Çünkü can bu mala benzemez.En kısa zamanda sonunun çözüme kavuşur inşallah.Sevgiler.

Bu kleptomani falan değil:52:
Bizim bi'tanıdığımız var aynı binadayız teyze 80 yaşında. Eşi hayattayken evinde arada yatılı da kalan oğullarını evlendirmiş, bir iki dairesi, emeklisi olan bir yardımcı teyze vardı:27:
Ama evden baya sağlam araklıyodu yani. Kıyma fazla mı hop poşete, kalemler, ıvırzıvırlar. Fazla mal göz çıkarmaz hesabı. Yaşlı teyzenin de durumu çok iyi çoğu zaman göz ardı etmiş. Sonra kadın pat diye kötü bi'şekilde işi bıraktı. Ne hikmetse kadınla birlikte çekmecedeki paralarda eksilmiş.

Bize temizliğe gelen kadın aynısını yaptı, değiştirdim... Güvenmediğim bir insan evime gelmesin. Patlıcanla başlar sesin çıkmıyor diye etrafta gördüğü paraları alır. İspatlayamadıktan sonra da öyle kalırsın. Kendi bu karakterde olan biri çocuğu da öyle yetiştirir. Başka bakıcı arayın

Evdeki patlıcana bile tenezzül edip hırsızlık yapana, haramdan çekinmeyene evlat emanet edilir mi?
Bilemezsiniz ki siz yokken neler olduğunu.
Bakıcınızı değiştirin, yenisi gelmeden kamera sisteminizi kurun bence

hataları affetmek insanı ahlaksız yapar.
ne olursa oslun bence çekin kenara konuşun.
Allah dil vermiş ...ihtiyacı varsa paylaşssın sizinle benım kaleme kağıda hatta patlıcana ihtiyacım var desin.

Yok ya çalmak bu hiç hoş değil en çirkin suçlardan biri bence hırsızlıktır.

Olay ihtiyac meselesi değil. İhtiyacı olan insan zaten belli eder kendini ve asla buna tenezzül etmez. Bir iki tuvalet kağıdı ac gözlülükten alınır. Pahada hafif olabilir, mesele o değil zaten. Siz böyle bir insana cocuğunuzu emanet ediyorsunuz. Eli uzun insan tehlikelidir.

Ben olsam hemen işine son verir, yeni birini bulana kadar rapor alır kendim bakardım cocuğuma.

Evet bu hastalık bence de ama açgözlülük hastalığı. Klemomoni değil bence çaldığı herşey kullanacağı şeyler. Ya kamera koyun ya da değiştirin bence.

esyalarınızı çalan insandan ne bekliyorsunuzki çocuğunuza iyi baktığını tam olarak bilemezsiniz.
evinize gizli kamere koyun ve izleyin sonucta evlat emanet ediyorsunuz.ve hiç kimseyede çok güvenmeyin...
benim gibi sonra güvendiğiniz dağlara kar yağmasın

Ben olsam güvenemezdim..
Ha patlıcan ha küpe..
Yarın da paranı alır, yeni birini bulmalısın canım.. :42:

Böyle birinin çocuğa iyi baktığına nasıl emin olabiliyorsunuz. Sonraki zamanlarda çocuğun üzerinden işler çevirmeyeceği ne malum Allah korusun ben korkarım vallahi binbirtürlü şey gelir aklıma 1 dk tutmam evimde. Bakıcımı yok sanki?

İhtiyaç değil bu, benim eve gelen yardımcımın da durumu çok fena ama bir kere daha evden bir şey aldığını görmedim, üstelik bazen 10 tl fazla koyarım maaşından akşamı mesaj atar abla fazla bırakmışsın geldiğimde masaya bırakıcam diye... Bu tamamen densizlik, hadsizlik, ekmek yediğin kaba tükürmektir..

ve bu davranışları sergileyen bir kadına çocuk emanet edilmez, önümüz bayram 9 gün var, iyi bir süre hızlıca yeni bakıcı arayabilirsiniz.

Back
X