• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcım...

Eve bakicidan habersiz kamera koymamalisiniz yalniz.

Koydunuz ve tahmin ettiginiz seyi gozlerinizle gordunuz diyelim, bunu kanit olarak kullanamazsiniz. Suc cunku. Kendi eviniz de olsa bir baskasinin goruntulerini haberi olmadan kaydedemezsiniz.

Bakici tutup sen benim ozel hayatima saygisizlik ettin deyip sikayet etmeye kalksa suclu olan siz olursunuz malesef.

Çocuğuna iyi baktığı için işten çıkarmayı gözealamıyorsun.
Hırsızlığını nasıl engellerim diyorsan,bunun bir yolu yok.
Uyarırsan bu kez sana kinlenecek.Şu an onları almasının sebebi nasılsa onlarda çok var,azıcık eksilse anlamazlar diyordur.
Yüzleşince de öyle düşünür.2 kalem için bana hırsız dediler diyebilir.

Aynı senin durumunu bir arkadaşım yaşadı.Annesi hastanede olduğu için bakıcıyı işten çıkaramadı.
Kadın evdeki deterjanı bile kavanoza döküp alıyormuş.
O zaman kamera da yaygın değildi,direkt çantasına bakıp anlamıştı.
Çantaya bakmanın bir yolunu bulursan emin olursun.

İşten bu sebeple çıkarırsan mutlaka kendisine söyle ki bir daha çalıştığı yerleri saf zannetmesin,azıcık korkusu utanması olsun.

benim bakıcımın da durumu çok iyi değil, evim ve çocuklarım ona emanet kendi evi gibidir fakat bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım..
bugün küçük şeylerle başlar yarın daha da büyür gider..
şunu unutmayın bebeğiniz her şeyden daha kıymetli...

Küpe altın değil, patlıcan iki liralık şey .
Bunları neden çalsın .
Ya çalma hastalığı var yada ne alsam kardır mantığında .
Başka bir bakıcı bul kendine .

Merhabalar! Çalıştığım için bebeğime bakıcı bakıyor. Bir süredir beraberiz. Aslında baya güvendim ona. Yatak odam da dahil her yer açıktır biz evde yokken. İlk zamanlar çok fazla birşey fark etmedim. Aslında fark ettim, ama emin olamadım. İlk önce tuvalet kağıtları hızlı bir şekilde bitmeye başladı. Şimdi de küpelerimden bazıları kayıp (Altın değil). Bebeğime iyi bakıyor. Gözüm arkada kalıyor tabii, ama mecburiyetten dolayı baktırıyorum. Çalışma odasında kalemler var kalemlikte. Kalemlerin azaldığını fark ettim. Eşim de kullanmaz o kalemlerden. Eve başka giren çıkan da yok. Geçen gün denemek için çok fazla patlıcan aldım, ama saydım. Ertesi gün patlıcanların azaldığını fark ettim. Yemek yapmadığını çok iyi biliyorum. Yani bunun gibi daha bir sürü şey. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hazirana kadar da ihtiyacım var bu kadına. Emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine. Teşekkürler.

emin olmadığınız bişey yüzünden günahını almayın bence kamera fikri mantıklı onu deneyip ona göre hareket edin hem bişeler almasından da önemlisi çocuğa nası davrandığını da gözlemlemiş olursunuz. evine gitme fikride bence mantıklı ortamını görmüş olursunuz gerçekten ihtiyaçlı birisi mi muhtaç mı yoksa gayet normal mi bunlar size fikir vericektir.

Eve bakicidan habersiz kamera koymamalisiniz yalniz.

Koydunuz ve tahmin ettiginiz seyi gozlerinizle gordunuz diyelim, bunu kanit olarak kullanamazsiniz. Suc cunku. Kendi eviniz de olsa bir baskasinin goruntulerini haberi olmadan kaydedemezsiniz.

Bakici tutup sen benim ozel hayatima saygisizlik ettin deyip sikayet etmeye kalksa suclu olan siz olursunuz malesef.

kamerayı haberli koysa kadın zaten dikkatli davranır ayrıca da kadın hem evden bişeyleri aşırıcak hemde gidip izinsiz beni görüntüledi diye şikayet mi edicek ona hem yüz olmaz heöde cesaret edemez o daha zararlı çıkar. kamerayı koyduktan sonra suçu yoksa bi süre sonra kamerayı kaldırır zaten

kamerayı haberli koysa kadın zaten dikkatli davranır ayrıca da kadın hem evden bişeyleri aşırıcak hemde gidip izinsiz beni görüntüledi diye şikayet mi edicek ona hem yüz olmaz heöde cesaret edemez o daha zararlı çıkar. kamerayı koyduktan sonra suçu yoksa bi süre sonra kamerayı kaldırır zaten

Hayir, anlatamiyorum galiba. Basbaya suc islemis olur habersiz boyle bir sey yaparsa. Elde ettigi goruntuleri de mahkemede delil olarak bile kullanamaz kanunsuz oldugu icin. Tutup dava acsa (ki olmaz boyle bir sey, ben sadece durumu anlatmak icin ornek veriyorum) hakim dikkate bile alamaz o goruntuleri.

Ayrica belki kadin tamam hirsirzlik yaptim, cezasini cekmeye de raziyim ama ev sahibi de benim goruntulerimin hesabini versin diyecek.

Bence hic hos degil. Kendisi kotu bir sey yapti diye ozel hayatina saygisizlik edilmesini hak etmez. Belki kadin soyunup dokunecek kamera karsisinda. Kadin da olsa bunu izni olmadan kimsenin gormeye hakki yoktur ki.

Ki bence konu sahibi de eve kamera yerlestirecek biri degil. Yapmayacak bunu. Kanitlamasina da luzum yok. Emin oldugu an, ki emin gibi aslinda. Isine son verebilir.

Ben yalnizca bilgisi olsun diye soyledim.

Hayir, anlatamiyorum galiba. Basbaya suc islemis olur habersiz boyle bir sey yaparsa. Elde ettigi goruntuleri de mahkemede delil olarak bile kullanamaz kanunsuz oldugu icin. Tutup dava acsa (ki olmaz boyle bir sey, ben sadece durumu anlatmak icin ornek veriyorum) hakim dikkate bile alamaz o goruntuleri.

Ayrica belki kadin tamam hirsirzlik yaptim, cezasini cekmeye de raziyim ama ev sahibi de benim goruntulerimin hesabini versin diyecek.

Bence hic hos degil. Kendisi kotu bir sey yapti diye ozel hayatina saygisizlik edilmesini hak etmez. Belki kadin soyunup dokunecek kamera karsisinda. Kadin da olsa bunu izni olmadan kimsenin gormeye hakki yoktur ki.

Ki bence konu sahibi de eve kamera yerlestirecek biri degil. Yapmayacak bunu. Kanitlamasina da luzum yok. Emin oldugu an, ki emin gibi aslinda. Isine son verebilir.

Ben yalnizca bilgisi olsun diye soyledim.

gözüyle görmediği bişeye emin olamaz kimsenin de günahını alamaz. ya iki patlıcan için kalem için mahkemelik olucak halleri yok emin olunca alır kadını karşısına söyler direk kamera koydum demesine bile gerek yok kadının haberi bile olmaz ayrıca kadın çocuğundan önemli değil ya bişeler almasından daha önemlisi çocuğa nasıl davranıyo bunu görmesi varsın kadına saygısızlık etmiş olsun çocuğunu mu düşünücek kadını mı

gözüyle görmediği bişeye emin olamaz kimsenin de günahını alamaz. ya iki patlıcan için kalem için mahkemelik olucak halleri yok emin olunca alır kadını karşısına söyler direk kamera koydum demesine bile gerek yok kadının haberi bile olmaz ayrıca kadın çocuğundan önemli değil ya bişeler almasından daha önemlisi çocuğa nasıl davranıyo bunu görmesi varsın kadına saygısızlık etmiş olsun çocuğunu mu düşünücek kadını mı

Parantez icinde belirttim mahkemeye gidecekleri icin degil, ornek olsun diye soyluyorum diye. Hala iki patlican kalem icin mahkemelik olacak halleri yok ya demissiniz. Pes!

Merhabalar! Çalıştığım için bebeğime bakıcı bakıyor. Bir süredir beraberiz. Aslında baya güvendim ona. Yatak odam da dahil her yer açıktır biz evde yokken. İlk zamanlar çok fazla birşey fark etmedim. Aslında fark ettim, ama emin olamadım. İlk önce tuvalet kağıtları hızlı bir şekilde bitmeye başladı. Şimdi de küpelerimden bazıları kayıp (Altın değil). Bebeğime iyi bakıyor. Gözüm arkada kalıyor tabii, ama mecburiyetten dolayı baktırıyorum. Çalışma odasında kalemler var kalemlikte. Kalemlerin azaldığını fark ettim. Eşim de kullanmaz o kalemlerden. Eve başka giren çıkan da yok. Geçen gün denemek için çok fazla patlıcan aldım, ama saydım. Ertesi gün patlıcanların azaldığını fark ettim. Yemek yapmadığını çok iyi biliyorum. Yani bunun gibi daha bir sürü şey. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hazirana kadar da ihtiyacım var bu kadına. Emin olamıyorum ne yapmam gerektiğine. Teşekkürler.

Yenı bır dadı hemen degerlendırın mhakkak !!!!
Bunlarla baslayan yarın baska seylernde yapar .

Parantez icinde belirttim mahkemeye gidecekleri icin degil, ornek olsun diye soyluyorum diye. Hala iki patlican kalem icin mahkemelik olacak halleri yok ya demissiniz. Pes!

ee olmicak bişeyi neden düşünüp vazgeçsin ki kadın mahkemelik olmicakları için bunu yapmasında bi sakınca da yok parantezle belirtmek yerine olmicağını düşündüğünüz şeyi hiç yazmanıza gerek yoktu

bakıcın yavaş yavaş küçük şeylerle senin farkedip farketmeyeceğine bakıyor bence.farketmemiş gibi yapmaya devam edersen fazlalaşacaktır.bir an önce farkettiğini anlamalı bakıcın:34:

merhaba bakici olayi cok zor onun evine goturursun aklin kalir guvenli mi,kendi isine mi daldi vs diye,evine alirsin bu tip seyler yasanir.hos bir durum degil bende arada babysitter aliyorum ama ne yalan soyliyim yatak odami kitliyorum.siz ne kadar suredir berabersiniz bilmiyorum ama ona ihtiyaciniz varsa uygun bi dille ozellikle mutfaktaki malzemelerin azaldigini farkettiginizi soylemelisiniz`sen bugun yemek mi pisirdin bu azalmis da `gibisinden yoksa maalesef bazi insanlar karsidakinin iyi niyetini somurup aptal yerine koyuyor.

Evli değilim,çocuğum da yok tabi ama ne bileyim ben bu dediklerinizi yaptığından emin olduğum birine çocuğumu emanet edemem bir gün daha. Bence bir an önce çocuğunuzdan uzak tutmalısınız onu.

Kusura bakmayın! Anca girebildim. Evim gayet düzenlidir. Ne eksilir, ne alınır, çok iyi bilirim. Dip köşe yoktur evde. Yani kadının da biliyor olması lazım. Düzenli evlerden aşırılan şeyler hemen belli olur. Evime eşim ve ben dışında giren çıkan da yoktur.
Kamera kurma düşüncem yok. Benim bebek baktığım eve birisi kamera kursa rahatsız olurdum. Belki popom kaşındı, belki onun gibi mahremiyet alanına girebilecek birşey yapacağım. O da aynı.
Şimdilik ona ihtiyacım var. Evime iki vasıta ile geliyor. Kocası yok, çocukları var. Gelirini temizlik yaparak kazanıyordu şimdiye kadar. Birkaç kere çağırdım. Şimdi bize gelidiği için 5 gün, artık temizliğe gitmiyormuş. Verdiğim ücret de kötü değil. Memnun en azından. Şimdiye kadar şikayet etmedi.
Bakıcı gene bulunabilir, ama yeni bulduğum kişiye nasıl güvenirim onu bilmiyorum. Bu en azından tipik yurdum teyzesi. Sevmeyi biliyor. Suratsız biri değil. İşte sadece araklıyor ve belli ki bunu ahlaka aykırı saymıyor.
Bakalım bulurum inşallah güvenecek birilerini.
Teşekkürler fikirleriniz benim için önemliydi.

Merhaba ,

yorumların tamamını okudum. Genel itibariyle hırsızlık olduğu sonucuna varılmış. Evinizde çalışan insanı en iyi siz tanırsınız. Yalnız vebalini almadan önce aklıma takılan küçük şeyleri sizinle de paylaşmak isterim. Belki bakıcınız çok titizdir tuvalet kağıdını fazla tüketiyordur. Yere damlayan su , bebeğinizin alt değişimi ve kendi kişisel bakımında fazla tüketiyor da olabilir. Kalemleriniz tükenmez kalemse belki birşey not almak için aldı ancak mürekkebi bitmişti , attı. Olamaz mı ? Bu da bir olasılık. Patlıcanlarınızın sayısını bilemiyorum ancak siz çalıştığınız için tüm gün bebeğinize bakıyor sanırım. Eviniz için yemek pişirmiyor olsa da karnı acıkınca kendisi için 1-2 tane kızartmış, kullanmış olamaz mı ? Bir de bu yönden baksanız. Küpeleriniz belki de bir yere düştü veya çantanızda. Şu an koyduğunuz yeri bulamadığınız için içinize bu şüphe düştü. Bu da bir olasılık.

Hırsızlık çok ağır bir itham. Öncelikle konuşsanız , sorsanız. Mesela gününüz nasıl geçti ? Bebek uyudu mu bugün ? Yeni aldığım havlu kağıtlar , tuvalet kağıtları biraz kalitesiz galiba. Eskiden şu kadar zaman giderdi , şimdi şu kadar da bitiyor .Küpelerimi düşürdüm galiba , bulamıyorum , bir yerde görmüş olabilir misin gibi. Bunun gibi yüzlerce cümle üretilebilir.

Belki de hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Suçsuz birinin vebalini almamak için bir kez daha gözden geçirin durumu. Güven duymuyorsanız artık yollarınızı ayırın. Sağlıcakla kalın.

Belki de haklısınız. Ama evde genel olarak bir düzen hakim. Kaybolmuş, düşmüş olamaz. Patlıcanlardan eksilenleri evet yemiş olabilir, ama ben en başta yemek yapma olayına sıcak bakmadığımı, eve akşamdan yemek yapacağımı söyledim. Yani yemek yapmıyor.
Kalem evet kullanmış olabilir diyeceğim, ama okuma yazma bilmiyor. Küpeler de kaybolanlar en çok kullandıklarım. Yokluklarını çabuk fark ettim.

bunun kleptomani olduğunu hiç zannetmiyorum. bu bildiğimiz "hırsızlığın" değişik bir versiyonu. yani şöyle düşünüyor, şu tuvalet kağıtlarından bir tane eve götüreyim nasılsa onlarda çok var, şu kalemlerden alayım nolcak alt tarafı kalem, şu patlıcandan üç tane alayım zaten fazla fazla var vs. siz bence birkaç deneme daha yapın, ne eksiliyorsa onu bundan sonra sayılı koyun ve takibe alın. yüzde yüz emin olduktan sonra bu kadının işine derhal son verin. böyle kadına çocuk emanet edilmez.

Sizin yerinizde olsam eve kamera koyar tüm bu olanlardan bakıcının sorumlu olup olmadığından emin olurdum.
Eğer gerçekten çalıyorsa seninle devam edemem der yol verirdim.
Ve sonrasında kapımın kilidini değiştirirdim.

bir çok insan bakıcı yada temizliğe gelen yardımcı bayandan bu konuda şikayetçi malesef...ben oğlumu kimseye güvenemediğim için bakıcıya bırakamadım,ücretsiz izin,yaz tatili izni vs..derken kreşe gidecek duruma gelene kadar kendim baktım şükür...

ama benimde başıma buna benzer bir durum geldi malesefki.. evime gelen özel ders verdiğim öğrencim tarafından yaşadım.

bizdede kalemdi,takıydı,vs..yavaş yavaş gitmeye başladı..kendine söylemezdim.yani ben onu söyleyebilecek yapıya sahip değilim.kırılır,gururu incinir diye düşündüm.ama bi şekilde dur demeliydim..

derslerim çok yoğunlaştı bu aralar ve çocuğum küçük alamıycam seni derse artık dedim.ailesi çok ısrar etti sınavlar yaklaşıyor diye..

annesi babası çok hatırlı insanlar,duysalar yıkılacaklar onlara diyemezdim..
okulun psikolojik danışmanından yardım istedim isim vermeden.ve dediğini aynen uyguladım...

çocuk (15 yaşında) ders esnasındayken o odada fotoğraf makinemi bıraktığımı farkettim aşağıya su almaya indiğimde..hemen yukarı çıktım ama çoktan çantasına atmıştı..sonra ondan alt kata bardağı mutfağa indirmesi istedim.o iner inmez çantasından aldım makineyi kaldırdım başka bi yere...ufacık birde not yazım koydum çantasına..
eve gittiğinde anlamıştı ve hemen özür msjları.lütfen kimseye söylemeyin hocam.son olacak söz veriyorum vs..vs.. diye...bende gözüm bundan sonra üzerinde olacak.ailene anında haber vericem,okuldaki psikolojik rehberede diye...sınıfta bile ufak tefek kayıplar son buldu o günden sonra..anladımki o yapmış hepsini...

sizde not yazamasınız bile çantasından alın sizden aldıklarını ona çaktırmadan..br daha asla yapmayacağına eminim...en azından saf olmadığınız anlar..

bu ahlaka sahip birinin terbiyesinde çocuk büyütme fikri bana çok uzak..ama tercih sizin..

ve şunuda söylemek zorund hissettim kendimi..en yakın arkadaşım eşinin paranoyaları yüzünden eve gizli kamera yerleştirdi..ve 1 aylık bakıcısının 6 aylık çocuğa yemek yemiyor diye ettiği hakaretleri, kaşığı boğazına kadar sokarken çocuğun öğürdüğünü, annesi gelirken pencereden gözleyip ,görüncede yüksek sesle bebeği sever gibi çığlıklar attığını izledik hep birlikte..
ve bu bakıcı 4 yıl aynı apartmanda başka bi çocuğa bakmıştı..diğer arkadaşta o kadar üzüldüki acaba bizim çocuğumuzada böyle yaptımı diye...

sen sen ol kimseye çok güvenme cnm...

Back
X