Bakıcıma laf geçiremiyorum :(

Hangi bakici insanin icine tam olarak siner ki? Hangisi olsa aklin kalir anacim...

Bebeğinizin uyku saatinde sıkıntı yok ideali bu , uyusunda büyüsün diye boşa dememişler.

Gece uyanmak ya dişten ya gazdan, bu ay da gaz olur mu demeyin 14 aylık bebeğim hala gazdan uyanıyor , şekerli gıdalar bu aylarda gaz yapıyor bebe bisküvi si muhallebi vs.

Uykusu olmasa sallasa da uyumaz bence , en azından benim ki uyumuyor direniyor , uykusu varsa sallamaya başlayınca eee demeye başlıyor.

Tabi annesi sizsiniz gece uyanmasını buna bağlıyorsanız bir kaç gün deneyin.

bence gayet güzel uyku düzeni benim kızımda çok guzel uyurdu
şuan 9 yaşında ve halaa evde oldugu zaman yani haftsonları öğle uykusunu uyur,

birde bu mamalar daha once dedigim gibi susatir,biraz su vermeyi ihmal etme yatirmadan once..
acikcasi ben 1 yasindayken artik geceleri emzirmiyordum,tamamen sutten kesmistim,aksam yedigiyle sabah ediyordu,gece uyandiginda da sadece su veriyordum.boyu kilosu yerinde topac gibi bi oglandi.
dünde hep uyandı :( sadece emzirmiştim yatırmadanyarım saat öncede muz yemişti bugün denicem dediğinizi çok teşekkür ederim

Uykusu normal geldı bana ama

Çocuğa uyku fazla geliyor olabilir bencede kademeli olarak düşürebilirsiniz saatini
Gece uykusu çok önemli biz o dönemde günde 1 kere yatırıyorduk uykuya ve uyanmazsa 3 saat uyumasına müsade ediyordum
Günde 1 kere uyutmasını isteyin kreşe de gitse öyle uyuyacak çünkü
1 yaşından önce tek uykuya düşürmeyi düşünmedim açıkçası ama 1 yaştan sonra alıştırmaya başlicam tek uyku düzenine

Konunun devamını okumadim ama benim oğlum on altı aylık ve hala günde iki defa uyur bazen toplam üç bazen dört saat senin aylarındayken üç defa uyuyordu. Anormal bir durum yok.
sizinkide benim oğlan gibi uykuya düşkünmüş kendim baksam dert etmezdim ama insan emanet edince ister istemez herşeyi düşünüyo :(

Uyanma saatini bebeğin belirlemesi gerekir, uyandırılmak her yaştaki insanın beynine zarar verir. Aktivitelerdeki ani kesinti ve değişim beyni yıkıma uğratır. Uyuduğunda fazla uyudun sen artık diyip uyandırmaması daha iyi yani
teşekkür ederim uykudan uyandırma konusunu araştırdım biraz. dediğiniz gibi çogu kişi önermiyor bilerek uyandırılmasını.

Canım öğlen uykusu gayet iyi aslında normal bende çocuklarimi hep böyle uyuttum gece sık uyanma sebebi ya karnı acikiyordur, yada tuvaleti geldiği için huysuzlaniyordur yatarken muhallebi yedir istersen tok tutar
muhallebi işine bugünden itibaren başlicam arkadaşların dediği gibi sütüm yetmiyo olabilir bide bunu denicem bakalım:KK39:

uykusu olmayan bi çocugu zorla uyutmuyodurki bakici
uykusu gelmistir uyur çocuk uyumuyorsada ne yapsan uyumaz
benim oglum bi yasinda sabah ve ogleden sonra 1.5-2 ser saat uyyor
gece de sizin dediginiz saatlerde uyyup uyaniyor yaklasik atabi sabah 6 olabiliyor $ansa artik :)
gecede bi kaç krre uyaniyor emziyorum

yani bejce gayet normal çocugun uykusu

tek başınıza olunca kafanızda hep şüphe kalıyo ama insanlardan fikir alınca biraz içim rahatladı çogu kişi normal oldugunu söylüyo sadece benim oğlum pışpışlanınca uyuyo uykusu gelmeden uyutuyodur endişe oluşuştu içimde

tek başınıza olunca kafanızda hep şüphe kalıyo ama insanlardan fikir alınca biraz içim rahatladı çogu kişi normal oldugunu söylüyo sadece benim oğlum pışpışlanınca uyuyo uykusu gelmeden uyutuyodur endişe oluşuştu içimde
ama uykusu yoksada dediğiniz gibi yatıncada 2 saat uyuyucanı bende sanmıyorum

sizinkide benim oğlan gibi uykuya düşkünmüş kendim baksam dert etmezdim ama insan emanet edince ister istemez herşeyi düşünüyo :KK43:
Benim de annem bakıyor canım birinci dönemde kayinvalide baktı. Uyumak istiyorsa uyumali. Uykusunu alamayınca sana eziyet eder.

Zaten öyle yapıyoruz şuan ama geceleri çok sık uyanmaya başladı birde doktor bu aydaki bebeğin ortalama 3 ile 4buçuk saat arası uyanık kalması gerek diyo ama oğlum 7 buçukta uyanıyo bakıcımız 9 buçukta geri yatırıyo ben haftasonu baktığımda çocuk 10 buçuğa kadar uyumak istemiyo
bakıcın doğru yapıyor canım. benim oğlum da 13 aylık sabah 6buçukta uyanır 10 gibi uyur. 11de uyanır 2,5 gibi uyur. sonra akşam 9da yatar.
bebekler benim bildiğim 2,5-3 yaşına kadar günde en az 2 kere uyurlar. sonra öğlen uykusu olur o da zaten uzun sürer.
bebeğim 9da yatıyor 7buçuğa kadar uyuyor diosn daha ne istiosn. gece uyancak tabi bi sıkıntısı vardır diş çıkarıodur, gazı vardır.. biz bile koca insanlarız ara ara gece uyanırız..
çocuklar kitap değil belli ki uykusu geliyor bakıcı da uyutuyor.. bence 11 aylık bebek günde 3 kere bile uyusa yeridir. ve eminim doktor 3buçuk 4 saat arası uyanık kalabilir demiştir kalması gerek dememiştir. uyku uykuyu getirir günde 1 kere uyusa gece uykusu da bozulur emin ol..

fazla uyuduğu için rahatsız oluyorsunzu doğrumu anladım aksine çok uyuması beyin gelişim,i için iyi birşeymiş biraz arştırın isterseniz

Back
X