Bakıcısı olan çalışan anneler

gel diye çağıran bir işveren varken gelmem diyen bir çalışan mevcutsa o yarım maaşı da haketmediği anlamına geliyor. Bir arkadaş yazmış burda kesinlikle haklı. Özellikle bebek ve çocuk bakıcısı arkadaşlar da şu şekildebir durum oluyor Evladına baktığı için el üstünde tutuluyor ama bu inanılmaz suistimal ediliyor tabiki hepsi değil bu işi gerçekten evladı gibi görüp yapanlarda var allah hep öyle insanlarla karşılaştırsın. Onlardan da razı olsun.
ama gerçekten şu sen tam maaş alıyorsan ona da vereceksincilerin çoğu temizliğe gelen hanımefendiye 2 saat daha fazla nasıl iş yaptırsam diyenler yada ertesi gün gelecek zaten deyip her gün yaptığı işi bile ona yıkanlar o kadar eminim !

Devlet sektöründe olup yada çalışmasa bile paranın geleceğinin garantisi olan yada kurumsal firmalarda çalışan kişiler kendisini belli etmiş çalışmazsa verme para demek ne kadar kolay. Kendilerine yapılsa ne tepki verirler acaba empati bile yapamayan kişiler yorum yapıyor çok kolay. Bu virüsü kadın mı çıkarttı durum böyle olmasa yine işine gidip gelecekti. Belki ödemesi gereken borçları var bu paraya her ay mutlaka ihtiyacı var ona göre önündeki planları yaptı. Ne demek gelmezse iş yapmazsa verme para sen asıl işe alırken bütçeni ayarlaman gerek o insana karşı sorumluluğun var.
O zaman bari şu saatler aralığında gel diyen insana da ben gelmem ama sen tam maaşımı ver demeyecek.

Unuttuğunuz bir şey var,
Ozel yada devlet çalışanın da çalıştığı yere karşı sorumluluğu farklı.
Isı bırakıyorum diyip gidemez.
Ama bakıcı gider.

Zorla tutmaya kalksanız yada tutmanın bir yolu olsa, zorla yanınızda kalan birine çocuk emanet eder misiniz?

Karşılıklı bağlayıcılık olmadığının hepimiz farkında olarak bu ise kalkışıyoruz.
Benim yanimdaki yatili yardimciydi,
Is yeri açıyordum, aynı zamanda ev taşıma arefesindeydim, bıraktı gitti :)
Yabanciydi ama calisma izni, sigortasi her şeyi tamdı. Ve bende kaldığı süreci de ben oduyordum bunlarin masraflarini.

Sonra agladi yalvardı, gündüzlü geri aldım.
(Cünkü çocukları biliyordu, çocuklar alışkındı. Elim kolum bağlandı)

Bu süreçte de ya yatılı gelirsin, yada mart ayı tam, nisan ayı yarı ücret öderim, ama fazlasını bekleme, is yerim kapali ve oranin da masrafini çekiyorum dedim (aylık 4Bin+ cepten yiyorum su an)
Nasılsa nisan bitince bu hastalık da biter diye düşündü sanırım, gelmedi.
şimdi arıyor abla tamam yatılı geleyim.
Çocukları kreşe verip bakıcı defterini kapatmayı düşünüyorum.
Açıkçası sözüm size değil ama genel olarak bakici/yardimci calistirmayanlarin durumu anladığını sanmıyorum
O kadar haklısınız ki söylediklerinizde. Ben sadece iki hafta izne çıkmasın bu haftalık yüzünden diye evet yorulacaksın biliyorum dedim 15 gün kadar bu olaylar bitince bir dinlenirsin izin yaparsın dedim hatta yarım maaş artı olarak veririm dedim. Toplamda 19 gün kadar çalışıp izne çıkacaktı bir günlüğüne. Bastı gitti. Ondan sonra bebeği özledim diye 50 defa aradı. Ne zaman geliyim demeler. E biz tutmak istedik arkana bakmadan kaçtın. Sonunda hem sorunlu Ve çok risklibir gebeliğimin daha olması hemde 14 aylık bebeğimin olması dolayısıyla birde bebeğim onu seviyordu geri aldık. Ama insanın o kadar başının üstünde tuttuğu kişilerin en önemli dönemde bir adım gelmemesi yüzünden eski hevesi kalmıyor kırılıyor. Bende onu yaşıyorum şu an. her kelimesine yazdığınızın katıldım ama özellikle son cümlenize izninizle imzamı atıyorum

Devlet sektöründe olup yada çalışmasa bile paranın geleceğinin garantisi olan yada kurumsal firmalarda çalışan kişiler kendisini belli etmiş çalışmazsa verme para demek ne kadar kolay. Kendilerine yapılsa ne tepki verirler acaba empati bile yapamayan kişiler yorum yapıyor çok kolay. Bu virüsü kadın mı çıkarttı durum böyle olmasa yine işine gidip gelecekti. Belki ödemesi gereken borçları var bu paraya her ay mutlaka ihtiyacı var ona göre önündeki planları yaptı. Ne demek gelmezse iş yapmazsa verme para sen asıl işe alırken bütçeni ayarlaman gerek o insana karşı sorumluluğun var.
Konu sahibi çağırdığı halde gelmeyip bir de tam maaş istemek üzerine mi plan yaptı acaba ? Şuan çoğu sektör işe gidip çalışırken onun ne ayrıcalığı olsun ?
Ayrıca hepsi öyle değildir tabi ama bu bakıcılar bir süre sonra ipleri ellerine almak istiyor,cocuk bana alıştı ,başkasını bulmak zor vs diye çok fazla iyi niyeti suistimal ediyorlar .

O kadar haklısınız ki söylediklerinizde. Ben sadece iki hafta izne çıkmasın bu haftalık yüzünden diye evet yorulacaksın biliyorum dedim 15 gün kadar bu olaylar bitince bir dinlenirsin izin yaparsın dedim hatta yarım maaş artı olarak veririm dedim. Toplamda 19 gün kadar çalışıp izne çıkacaktı bir günlüğüne. Bastı gitti. Ondan sonra bebeği özledim diye 50 defa aradı. Ne zaman geliyim demeler. E biz tutmak istedik arkana bakmadan kaçtın. Sonunda hem sorunlu Ve çok risklibir gebeliğimin daha olması hemde 14 aylık bebeğimin olması dolayısıyla birde bebeğim onu seviyordu geri aldık. Ama insanın o kadar başının üstünde tuttuğu kişilerin en önemli dönemde bir adım gelmemesi yüzünden eski hevesi kalmıyor kırılıyor. Bende onu yaşıyorum şu an. her kelimesine yazdığınızın katıldım ama özellikle son cümlenize izninizle imzamı atıyorum

Benim büyük konustugum durumlardan biriydi, giden birini hayatta geri almam derdim.
Ama öyle olmuyormuş. En azından ben olduramadım.
Öncelik çocukların iyiliği olunca, o lafları yuttum :)

Ben gideni almam güven sıfır cünkü
Halen evdeyiz, yeni birini bulmadm, çok ugrasmıyorum İçimden gelmıyor, işe baslayın deseler ne yapıcam bilmıyorm, Rabbim hayırlı bir kapı acar ınsallah

gel diye çağıran bir işveren varken gelmem diyen bir çalışan mevcutsa o yarım maaşı da haketmediği anlamına geliyor. Bir arkadaş yazmış burda kesinlikle haklı. Özellikle bebek ve çocuk bakıcısı arkadaşlar da şu şekildebir durum oluyor Evladına baktığı için el üstünde tutuluyor ama bu inanılmaz suistimal ediliyor tabiki hepsi değil bu işi gerçekten evladı gibi görüp yapanlarda var allah hep öyle insanlarla karşılaştırsın. Onlardan da razı olsun.
ama gerçekten şu sen tam maaş alıyorsan ona da vereceksincilerin çoğu temizliğe gelen hanımefendiye 2 saat daha fazla nasıl iş yaptırsam diyenler yada ertesi gün gelecek zaten deyip her gün yaptığı işi bile ona yıkanlar o kadar eminim !
O kadar haklısınızki:KK200:

Hiç gelmeyen bakıcıya ki ben gel dememe rağmen gelmeyen bakıcıya tam maaş vermek istemem. Ayrıca günümüzdeki bakıcıların çok uyanık olduğunu düşünüyorum ne koparsam kardır mantığındalar. Benim de bakıcım var çok memnun olduğum söylenemez çocuğuma iyi bakıyor ama hep geç gelip erken çıkma derdinde ben evdeyken çocukla ben ilgilendiğinde kendisi tüm gün koltukta yan gelip yatabiliyor. Bu yüzden daha fazla tepeme çıkmasın diye 1 hafta izin verdim sadece maaşını kesmedim. Eğer hiç gelemeyecek omsaydı tam maaş vermezdim sanırım

Back
X