• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

Bir de sunu ekleyeyim, yillar once Ingiltere'ye ilk gittigimde au-pair lik yapmiştim 2 yil dil öğrenirken. O süreçte birçok aileyle tanistim au pair arkadaşlarım araciligiyla (ama sadece 2 aile icin calistim). Bu kamera olayını kullanan sadece ve sadece buradaki Turklerdi, çok sasirdigimi hatırlıyorum hatta. Bir insan bu kadar guvenemedigi birine çocuğunu nasıl emanet eder de gider diye düşünmüştüm. Zaten ise alınabilmek icin sabika kaydı raporun, daha once calistigin ailelerden referansların sunuluyor ve onları aile tek tek arayıp kontrol ediyor. Daha ne kamerası yani. Oye bir evde asla ve ASLA calismazdim. Tabiki yanlış birşey yapacağımdan degil ama dakika dakika izlenmek kimin hosuna gider ki!

O nasil bir camera herseyi anliyorsunuz.bizim bankadaki kamera kayitlarinda cinsiyeti bile anlasilmiyor ses zaten sifir.

İnanın kendi yemeye başlarsa daha fazla zevk alacak yemek yerken. Tabiki dökecek saçacak başlarda ama zamanla gayet güzel,doyana kadar yiyecek. Birde tam zamanı,geç kalmayın. Ben kızım 6 aylıkken oturmaya başlamıştı o zaman almıstım mama sandalyesini,4 yaşına kadar kullandım. Makarna koyardım,meyve koyardım,salatalık koyardım eline alıp yerdi. Zamanla catal bıçak kullanmaya başladı,döküp sacmalar bitti. Kendi yiyebildikçe daha haz aldı inanın.
Sizde başlayın. Hem kalkıp gitme durumu olmaz. Hemde sofra kültürü oturur. Sizde biraz daha rahat edersiniz.
Birde biz annelere hep az görünüyor yedikleri. Belki kadına yeterli gelmiştir.

+1
Hem daha zevkle yedigi halde ayrıca kendine olan özgüveni artar ve birey duygusu da gelişir.

Parmağını yalama kısmına çok takıldım bunu özellikle söylemelisiniz. Yemek konusu hep sıkıntı olur ama zaten yiyormuş yedirmeyen bir kadın değil bitirdi bitirmedi dert değil. Ona az gelen şey size fazla gibi gelebilir . Yani tek dert buysa büyütmeyin, zor bulunuyor güven veren insanlar.

Benim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Kamera kayıtlarında ilgimi çeken bir şey gördüğüm için yavaş izledim o saatleri..
Bebegimiz asla bakıcının bize anlattığı gibi yememiş;
yumurtasından bayagı kalmış, tahin pekmezinden bir lokma almış, sütünü çok az içmiş cicibebeyi yememiş vs
kalanında çöpe dökmüş neyse dedim.. bu arada telefon ile genel anlamda bayagı ilgili sürekli mesaj geliyor vs.. ama seslenmiyorum bebegimizi ihmal etmediği sürece sıkıntı görmedim..
Yumurta yedirdiği zaman mesela kadın kendi eli batınca parmaklarını agzında yalıyor ve tekrar cocuga aynı eli ile yumurta veriyor biraz sinirlendik eşim ile ama gene ses etmedim..
Gelelim çorba saatine
bana çorbasını gayet güzel içtiğini hepsini bitirdiğini yogurdun dan cok az kaldıgını söyledi
ama çorbasını çok zor içmiş yarım tas kadar kalmış çok zorluk cıkarmış kalanı çöpe dökülmüş normalde çok kolay içer olabilir içmediği vakit olabilir cocuk bu.. ben kalkıpda neden içmedi diye asla tepki göstermedim yada neden zorlandı diye..
Bebegimiz yer sofrasında yiyor.. hiç bir yere kalkıp gitmesin diye oturdugu yerde yemek yerken resmen kucagına basıyor sıkıştırıyor vs. bu durumu uyardık ama devam ediyor..
Sabah konuştum
Ben : ben dün kayıtlara biraz detaylı baktım da senin bana anlattıgın gibi yemediğini gördum
şu şu şu kalmış sen bana demedin dedim.
Bakıcı : yoo gayet güzel yediydi aslında doyacak kadar yedi diyerek kalanları söyledi ( oysa bana dün öyle detay vermedi.. ben dile getirdikten sonra söyledi moreli bozuldu ve suçlandı. )
Ben: Sen yemediği şeyleri bana söyle ,söyle ki bileyim ben kalkıpda sana neden yediremedin yahut neden yemedi diye tepki göstermem çorbasını içtiğini söyledin ama ondanda kalmış dedim.
Bakıcı : Çorbasını fazla ısıtmışım o yüzden kalanı kaldı dikkat li bakarsanız vs dedi..
Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.
Bakıcı : ben zaten size yalan söyleyecek değilim yemediği birşeyi sen böyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim felan dedi..
biraz konuştuk kadın bayagı bozuldu yüzü düştü
Bizim takıldıgımız ve kızdıgımız nokta bize söylendiği gibi yemek yemediği, olabilir yemeye bilir ama neden söylemiyor bize ? neden güzel yedi diyor ? birde bu parmaklarını yalama olayı ve telefonla gereginden fazla ilgileniyor olması
sizce göz ardı edip idare etmelimiyiz çok yüklenmek istemiyorum. bu devirde çok zor güvenilir birini bulmak ol
bebegimiz 2 yaşında.
yemek konusunda yemediği zaman bırak zorlama diyorum illa ki yedir demiyorum çok üstelemiyorum takılmıyorum irdelemiyorum ama bana olan şeyi söylemediği için tepki oluştu
bana neyin ne oldugunu söylese sıkıntı yok ama bana farklı konuşup bende orda farklı gördüğüm zaman kadına karşı algı oluşuyor.
belki dediğiniz gibi işinden olmamak için öyle söylüyor ama cok dedim olanı söyle bize mutlaka diyerek.
Bizler anne olarak ne kadar yesede az gibi gelir bende öyleyim etrafimdakiler yeterince yediğini düşünür ama bana az gelir bence bakiciniz gayet iyi ustelemeyin mukemmelini zaten bulamazsiniz yemek falan önemli değil çok fazla emin olun davranislari yedirdigi yemekten çok daha önemli ve davranış konusunda olumlu gözüküyor bu kadar ufak tefek şeyleri sıkıntı ederseniz kamera kayitlarinda baktiginizi sürekli soylerseniz terse teper kimse istemez sürekli izlendigini bilerek yasamayi bence abartiyosunuz bakiciniz oldukça verimli biri cocuklada kaliteli zaman geciriyo

Takilacak yer aramisinz. Umarim sizden kurtulur o bakici.
Cunku bi bakicinin gorevi deil evi supurup kiyafet katlamak . Ne yapsa yaranamamis size.
Boyle davranmaya devam ederseniz cocugunuza olan sevgisi azalacaktir. Kimse sevmedigi birinin cocugunu can ciger sevemez cunku en azndan Ben oyleyim.

Bu kadar detaylara takilmaniz hic iyi olmamiş.Olabilir corbayi fazla isitmistir cocuk doyunca da kalanini dokmustur.Sonuc olarak cocuk doydugu icin de guzel yedi diyordur.Bakicinin her hareketini bu kadar incelediginizi keske farkettirmeseydiniz artik kendini diken ustunde hissedecek.Surekli izleniyorum duygusu olan birinin dogal davranmasini ve cocugunuza gercek ve yurekten sevgi vermesini beklemeyin cunku artik icinden gelmeyecek sadece izlendigini bildigi icin sahte sevgi gosterilerinde bulunacak ki cocuklar bunu hemen hisseder ve mutsuz olurlar.Boyle bir durum varsa dolayli olarakta uyarabilirdiniz oglum biraz zayifladi sanki iyi yiyor mu filan deseydiniz yeme icme konularinda biraz daha dikkatli olurdu.Ellerini yalayarak yedirmesine gelince tesadufen gordum olabilir daldiniz belki ama dikkat edin olur mu derdiniz iki tarafta bu kadar gerilmezdi

Saydığınız menüyü neredeyse ben bu yaşta anca tüketiyorum,bebeği gerçekten sahiplenen kişilerde annesi gibi davranma özellikleri olabiliyor.
Böylesi ufak detaylarda takılıp bu kişiyi elinizden kaçırırsanız,yağmurdan kaçıp doluya tutulursunuz bu kişiyide mumla ararsınız.
Telefonuda çocuğu ihmal etmiyorsa sorun etmeyin oda insan.
Sonuçta sizde ondan çok kullanıyorsunuzdur,ailenizle vakit geçirirken.
Sizi hatalı buldum,ben bu tarz tenkitle karşılaşsam hemen yeni iş bakar bulduğum gibi topuklardım.
Evinizi toparlayıp,yemek yapıp çocuğunuza bakan birine eminim verdiğiniz parada ederi değildir.

ah ah demeyin bakıcı yalancılık diz boyu birçoğunda
parmağını yalama kısmını muhakkak söylemelisiniz

birde kaçla kaç arası geliyor ücret nasıl ayıptır sorması
paraya göre de muamele yapıyorlar
bizimki kameradan hep baktığımda akşama kadar tv izliyor çocuğum kendi kendine oynuyo :KK43:
kv geldi onu falan hiç çekemiyor hergün şikayet şikayet
bide sesleri nasıl dinliyorsunuz ses kaydı yasak!!!
Ayy çok üzüldüm yaaaaa.!!
Bebeğiniz kaç aylık?
Kreşe verseniz?
Evde bakıcı ile bakılmasından daha faydalı görüyorum.
Umarım özenli ilgili bir bakıcı ile karışılaşırsınız bebeğinize çok üzüldüm ama ya :cry:

Böyle çalışmak zorunda olan annelere ver ben bakayım demek geliyor içimden ya of :KK43:

Benim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Kamera kayıtlarında ilgimi çeken bir şey gördüğüm için yavaş izledim o saatleri..
Bebegimiz asla bakıcının bize anlattığı gibi yememiş;
yumurtasından bayagı kalmış, tahin pekmezinden bir lokma almış, sütünü çok az içmiş cicibebeyi yememiş vs
kalanında çöpe dökmüş neyse dedim.. bu arada telefon ile genel anlamda bayagı ilgili sürekli mesaj geliyor vs.. ama seslenmiyorum bebegimizi ihmal etmediği sürece sıkıntı görmedim..
Yumurta yedirdiği zaman mesela kadın kendi eli batınca parmaklarını agzında yalıyor ve tekrar cocuga aynı eli ile yumurta veriyor biraz sinirlendik eşim ile ama gene ses etmedim..
Gelelim çorba saatine
bana çorbasını gayet güzel içtiğini hepsini bitirdiğini yogurdun dan cok az kaldıgını söyledi
ama çorbasını çok zor içmiş yarım tas kadar kalmış çok zorluk cıkarmış kalanı çöpe dökülmüş normalde çok kolay içer olabilir içmediği vakit olabilir cocuk bu.. ben kalkıpda neden içmedi diye asla tepki göstermedim yada neden zorlandı diye..
Bebegimiz yer sofrasında yiyor.. hiç bir yere kalkıp gitmesin diye oturdugu yerde yemek yerken resmen kucagına basıyor sıkıştırıyor vs. bu durumu uyardık ama devam ediyor..
Sabah konuştum
Ben : ben dün kayıtlara biraz detaylı baktım da senin bana anlattıgın gibi yemediğini gördum
şu şu şu kalmış sen bana demedin dedim.
Bakıcı : yoo gayet güzel yediydi aslında doyacak kadar yedi diyerek kalanları söyledi ( oysa bana dün öyle detay vermedi.. ben dile getirdikten sonra söyledi moreli bozuldu ve suçlandı. )
Ben: Sen yemediği şeyleri bana söyle ,söyle ki bileyim ben kalkıpda sana neden yediremedin yahut neden yemedi diye tepki göstermem çorbasını içtiğini söyledin ama ondanda kalmış dedim.
Bakıcı : Çorbasını fazla ısıtmışım o yüzden kalanı kaldı dikkat li bakarsanız vs dedi..
Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.
Bakıcı : ben zaten size yalan söyleyecek değilim yemediği birşeyi sen böyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim felan dedi..
biraz konuştuk kadın bayagı bozuldu yüzü düştü
Bizim takıldıgımız ve kızdıgımız nokta bize söylendiği gibi yemek yemediği, olabilir yemeye bilir ama neden söylemiyor bize ? neden güzel yedi diyor ? birde bu parmaklarını yalama olayı ve telefonla gereginden fazla ilgileniyor olması
sizce göz ardı edip idare etmelimiyiz çok yüklenmek istemiyorum. bu devirde çok zor güvenilir birini bulmak ol
bebegimiz 2 yaşında.
yemek konusunda yemediği zaman bırak zorlama diyorum illa ki yedir demiyorum çok üstelemiyorum takılmıyorum irdelemiyorum ama bana olan şeyi söylemediği için tepki oluştu
bana neyin ne oldugunu söylese sıkıntı yok ama bana farklı konuşup bende orda farklı gördüğüm zaman kadına karşı algı oluşuyor.
belki dediğiniz gibi işinden olmamak için öyle söylüyor ama cok dedim olanı söyle bize mutlaka diyerek.

bence fazla abartmışsınız. gram gram ne yediğini ne kaldığını söylemeyebilir. kadını suçlamışsınız konuşmalardan anladığım kadarıyla.
telefonla ilgilenmesi konusunda da çocuk ağlıyor ve o telefonuyla ilgileniyorsa haklısın. ihmal etmediği sürece bence telefonla ilgilenmesi sorun değil.
parmağını yalaması kötü tabiki bence sadece o konuda uyarı yeterliymiş

ben sizin yerinizde olsam yemek konusunu konuşmak yerine parmak yalama mevzusunu konusurdum.
çalışan anneler yemek konusunda çok daha hassas galiba.
zira ev hanımı olarak akşama kadar çocukla zaman geçirip doğru düzgün birşeyler yediremedigimiz
aynı zamanda evi supurup
yemek yapıp
çocuğun camasirlariyla ugrascak zamanı bulamadım çoğu zaman.
çocukla ilgilenmek gerçekten çok zaman alan ve yorucu bir durumdur.
hem onunla oyun oynayıp
hem diğer işlere zaman ayirabiliyorsa gerçekten becerikli bir bakiciniz var.
insan uzun süre baktığı bir bebeğe ister istemez bağ kuruyor ve sevgi sözcükleri kullanması normal.anne olarak rahatsız olmanızda normal ama sevmese bu sefer daha çok rahatsız olurdunuz.

Tek tek rapor mu veriyor. Cok abartmissiniz. Kahvaltisini etti oglen az yedi vs yeterli. Yok pekmez yedi yok yogurttan az kaldi corba kasenin su kadarini yedi falan gereksiz kadin butun gun cocukla ugrasip ustune birde ayrintili rapor sunuyor.

Kahvalti bastan hatali tatli agirlikli ac bir cocuga direkt kan sekerini firlatir. Ki o kadar cesit cogu cocuk yemez.

Herseyin de bir uslubu var hani kamera da gorseniz ugrasmiyor hazirlamiyor yedirmiyor icirmiyorsa anlarim da. Kadini yok yere utandirmissiniz yazik yahu.
+1

Ayy çok üzüldüm yaaaaa.!!
Bebeğiniz kaç aylık?
Kreşe verseniz?
Evde bakıcı ile bakılmasından daha faydalı görüyorum.
Umarım özenli ilgili bir bakıcı ile karışılaşırsınız bebeğinize çok üzüldüm ama ya :cry:

Böyle çalışmak zorunda olan annelere ver ben bakayım demek geliyor içimden ya of :KK43:
bebeğim 2 yaş 4 aylık teyzesi
kreş için çok küçük geliyor bana üstelik iş başımız çok çok erken (06:30 servise biniyoruz)
eşim vardiyalı herkes gelmiyor öğlen evde uyuduğu için

iyi kötü idare ediyoruz şu sıra kv var çekemiyor kadını
ki çok naif tatlı kadındır kv bakıcı kendisi sorunlu
Allah hakkımızda hayırlı olanı versin

Siz yemek konusuna fazla takıldığınız için kadında zan altında kalmamak adına sizi idare ermek için öyle bir yola başvurmuş 2 yaşında çocuk bu ablam koyardı önüne istediğini yer istemediğini yemezdi yeğenim ama siz çok üstüne basa basa sanırım dile getirdiğiniz için yemek konusunu oda bebeğe zorla yedirmeye çalışmış olabilir

bence suçlarken bile onu onore ederek suçlayın yani ben öyle yapıyorum.

Fatma abla bak yumurtasını yememiş niye yemiyo çok moralim bozuluyor L(( diyorum. Sen çok güzel yediriyosun noldu ki şimdi diyorum mesela sorunun kaynağını öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca da zorlamasın gerçekten bebeklere zorla yemek yedirmek şiddetin bir türüymüş ve yemese daha iyi o şekilde yemektense.

Yer sofrasında yiyen çocuğu kaçmasın diye bastırması normal yoksa çocuk kaçıp gidecek. Yer sofrası baştan yanlış. Mama sandalyesine alıştırmalısınız. Sonuçta elinde ağzına yemek evin içinde dolaşmamalı. Sonra o döküntüleri yine bakıcı to*playacak. Evi falan da düzelten bi kadınmış valla dua edin yapmıyorlar çoğu böyle şey.

Imkan olsa siz çalışmasanız keşke. Kimse insanin kendisi gibi bakamıyor. Benimde bir buçuk yaşında oğlum var kendi annem kayinvalidem bile istediğim gibi bakmıyor. Bebeğinize bir zarar vermemiş yemeğini yedirmiş uyutup diğer şeylerini de yapıyorsa kötünün iyisi işte yeter beklentiniz çok olmasın bence.

Back
X