• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya kızını getirmesine müsaade etmeli miyim?

Aslında annelik duygumuz bizi bir çok konuda engelliyor.
Ben de anneyim en kıymetlim oğlum. Ama mesela uzmanlar der ki kardeş kavgası rekabeti iyidir. Hatta ayırmayın. Bu onları hayata hazırlar.
Benim oğlum da ılımlıdır. Vurmayı oyuncak çekiştirmeyi falan pek bilmez. Ama zamanla kendini korumayı öğrenecek. Bu da akranlarıyla daha sık biraraya gelmesi ile olur ancak.
Siz zaten kabul etmeyeceksiniz de yazayım dedim. Çocuğunuz için en doğrusunu siz bilirsiniz..
Anladım tabi ki haklılık paylar ı vardır ama ben evde yokum ve bebeğim tamamen savunmasız olacak.ve bugün e kadar herşeyi kendi evinde rahatça alan çocuk için pekde iyi olmaz: (

Benim evimde kamera yoktu, o zaman kızım 10-11 aylıktı , evdeki bilgisayarın kamerasını iki odayı görüntüleyecek şekilde ayarladım, ben işe varınca evdeki skype aradım, annem evden çıkmadan görüntülü konuşmayı açtıp ekranı düğmeden kapatmıştı. Dolayısıyla sadece kameranın nokta kadar ışığından belli açık olduğu, farketmedi onu. Kızım 10-11 aylıktı, eylülde 7 yaşını bitirecek, ben bu gün bile hatırlayınca ağlaya ağlaya işyerinde kamera izlediğim aklıma geldi. Patronum gelmiş başıma, herkes toplanmış izliyor... Benim kızım emekliyor yerde ağlıyor...Ben bu kadar sene sonra bile o günü atlatabilmiş değilim demek ki, okuyunca içime oturdu. Paramızla kendi çocuğumuzu ezdirmeyelim , onlar bizim kıymetlimiz, onlar için yaşıyoruz.
ne gördünüz kamerada?
hatırlatmak gibi olmasın ama

İşyerinizde de izleyebileceğiniz kayıtları kaydeden bebek kameralarından alın bulunduğu odaya mutlaka koyun bu şartla deneyebilirsiniz şimdi çok pratik çok işlevsel bebek kameraları var her yere de taşınıyor bu şartla olabilir benim annemde bebek baktı her baktığı bebekte gerek kamera gerek ses kaydedici vardı sonuçta kimse kusura bakmıcak can emanet ediyorsunuz omunda kendinden şüphesi yoksa sorun etmez
Yok kamera ile izleyebilirsin dedi kendinden emin yani o konuda problem yok

H
Valla oyle bir is bulsam ben giderdim. Siz calisacaksiniz diye cocuga bakici arayin, bakici hem calissin hem cocuguna baksin guzel sans olurdu dogrusu..ben kabul etmezdim oynarlar vs. Diyen olmus ama cocugunuzla kesinlikle yeterli ilgilenmeyecektir. 2 cocukla 1 cocuga bakmak hic ayni olur mu? Kadin bolunecek. Benim kizim da 2 bucuk yasında hic bitmez istekleri mesela en basiti 10 dk.da bir wc ye gider o bile yeterince yorar beni. Bence siz kucuk cocugu olmayan bir bakici bulun en sagliklisi bu olur.
Haklısın

Yok kamera ile izleyebilirsin dedi kendinden emin yani o konuda problem yok
O zaman dene bence belki zamanla iki çocuk sever birbirini yoksa düşünsene tanımadığı bir kadınla bütün gün sıkılır çocuk alışsa bile zamanla kadına çocukla arkadaş olursa daha kaliteli geçer zamanı kadına bir süre çocukların anlaşma durumunu gözlemleyelim deneme süresinin sonunda karar verelim de ama kamerayı da ihmal etme

O zaman dene bence belki zamanla iki çocuk sever birbirini yoksa düşünsene tanımadığı bir kadınla bütün gün sıkılır çocuk alışsa bile zamanla kadına çocukla arkadaş olursa daha kaliteli geçer zamanı kadına bir süre çocukların anlaşma durumunu gözlemleyelim deneme süresinin sonunda karar verelim de ama kamerayı da ihmal etme
Evt canım az önceki arkadaşın yaptığı gibi skype ile izleyebilirim kamera alana kadar

Bence de hayır. Çocuğunuz bir kreş ortamında olsaydı, orada da itilip kakılabilirdi ama başlarında bu işin eğitimini almış, uzlaşmacı, her çocuğa aynı mesafede yaklaşan bir yetişkin olacaktı. Oysa evde iki çocuk durumunda, bakıcı bu çocukların birinin annesi. İstese de tarafsız olamaz bence bazı durumlarda. Yani ben güvenemezdim. Ayrıca, bakıcının işi sadece para aldığı işi yapmak, yani sizin çocuğunuza bakmak. Arada kendi çocuğuna da bakması, insani bir şey elbette ama hiç etik değil. Ben bir bakıcının evde ekstradan temizlik, yemek yapmasını bile haksızlık olarak görüyorum. Ne için para alıyorsa, ne kadar zaman için sözleşilmişse, o süre içinde sadece o işi yapmalı. Siz çocuğunuzu her gün iş yerinize götürebiliyor musunuz? Aynı hesap.

Çocuğuna bir şey olduktan sonra kameradan mı müdahale edeceksin.
Bu mantıkla kimse çocuğuma bir şey olursa anında müdahale edemem diye çocuğuna bakıcıya veremez sonuçta iki çocuklu olan annelerin çocukları ne kadar problem çıkacaksa bu iki çocukta en fazla birbirine vurmaya kalkar onda da bir sonraki gün gereken yapılır çocuklar bebek yaşta alışana kadar büyümüş olurlar zaten bir kadın olarak 2,5 yaşında bebeği ile çalışması gerek bir anneye şans verilmeli bence belki o kadınında bırakacak kimsesi Yok belki ikisine de gözü gibi bakacak benim annem bebek bakarken eve tamriatçı gelmesi gerekti acildi bebeğin annesi evde olduğu halde hayır geleceksin işe sesi annem bizi tamiratçı adamlarla yanlız bırakmamak için işi bıraktı o gün kadın kadına destek olmalı bence

Bence başka birine bakın o kadın sizin çocuğunuza mı kendi çocuğuna mı bakacak ben olsam istemem eltim eve temizlikçi çağırdı oda iki çocukla gelmiş temizliğe onlardan sonra tekrar temizlik yaptım diyor :KK70: tabi aynı durum değil ama sen kendi çocuğuna bakıcı arıyorsun çocukla gelmek ne demek

İşte canım bir yarım saat kadar gözlemle dim ama kadın kızı na yapma dedi sadece.ama ben kıza beraber paylaşın deyince kız birazcık oynar gibi oldu sonra yine herşeyi çekiştir di oğlumdan.kadın da o ayrımı yapacak potansiyel i göremedim açıkçası :KK43:
Ay olmaz

Cocuklar illa ki kavga edecek
Seninkini mi kayiracak saniyorsun?

Sen yokken kendi cocugunun da gonlunu yapacak illa
Belki senin cocuk ezilecek bilemezsin

Olmaz bence bu is

İki küçük çocuk anneleri daha iyi cevaplar ama bence olmaz. Yani ikiside küçük,nasıl yetecek ki ikisine? Ayrıca ikisi aynı anda ağlamaya başlasa anne olarak kendi kızını avutacaktır,sonuçta o dengeyi kurması çok ama çok zor. Kendi kızı kıskanabilir ki bu çok normal,bu bile sorun olabilir.
Bence başka birini bulun.
Ha birde biri hastalansa digerine de bulaştıracak,bu kacınılmaz.

Back
X