• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya kızını getirmesine müsaade etmeli miyim?

Benim kızımın kreşine annesi orada öğretmen olan bir çocuk başladı. Sonuç kızımın kreşini değiştiriyorum 1 ay sonra. O çocuğun annesi orada diye farklı davranıyor ve benim çocuğum bir sorun yaşadığında yanında annesi yokken onun annesinin yan sınıfta olması haksızlık. Kreşe başlarken de konuşmuştum bu konuyu, istemem diye. Bir çocuğun annesi yanında iken diğer çocuğun yanında olmaması psikolojik olarak negatif etkiler.

Bence hayir. Cunku 2.5 yaa kiskancligin tavan yaptigi donem. Bayan cocugunuzla ilgilense kendi cocugu kiskanacak ve sizin cocugunuza hircin davranacak. Bayan wc ye gidecek olsa mecbur ikisini yalniz birakacak ve allah muhafaza. Bir de kendinizden pay bicin anne yuregi bu oncelik herzaman kendi evladinizda okur.

kesinlikle hayır. birincisi iki çocukla nasıl başa çıkacak. hangisini el üstünde tutacak ? senin çocuğun uyku saati geldiğinde diğer hala tepiniyo olcak. herşey birbirine girer. çocuğu parka çıkar desen iki çocukla nasıl yola çıkacak. çocuğun aşısı olur doktor kontrolü olur yine ikisiyle yollara düşemez. bide ondada küçük çocuk var. çocuğum hasta dicek izin gripli dicek izin dertsiz başa dert. tek faydası çocuğun oyun arkadaşı olması.

Bence hayir. Cunku 2.5 yaa kiskancligin tavan yaptigi donem. Bayan cocugunuzla ilgilense kendi cocugu kiskanacak ve sizin cocugunuza hircin davranacak. Bayan wc ye gidecek olsa mecbur ikisini yalniz birakacak ve allah muhafaza. Bir de kendinizden pay bicin anne yuregi bu oncelik herzaman kendi evladinizda okur.
Hepiniz de hakılısınız walla kızlar .
Yani psıkoloğumu aradım o da önermedi aynı şeyi o da yaşamış yaşça büyük olduğu halde sorun olmuş uzman gözüyle de anne gözüyle de olmaz .psikolog umun önerisi şu :evli ,mutlu ve çocuklu ayrıca yakın çevreden tanıdık biri olması lazım diyor internet üzerinden bulduğuna verme dedi ısrarla şimdi kadını arayıp vazgeçtiğimi söyleyeceğim.

Bence olmaz.Bakicin illa ki kendi kizina farkli davranir ve oglun kendini sevilmeyen cocuk olarak hisseder. Yoksa iki cocuk da onun olmasa neyse. Bence vazgec.

Bu mantıkla kimse çocuğuma bir şey olursa anında müdahale edemem diye çocuğuna bakıcıya veremez sonuçta iki çocuklu olan annelerin çocukları ne kadar problem çıkacaksa bu iki çocukta en fazla birbirine vurmaya kalkar onda da bir sonraki gün gereken yapılır çocuklar bebek yaşta alışana kadar büyümüş olurlar zaten bir kadın olarak 2,5 yaşında bebeği ile çalışması gerek bir anneye şans verilmeli bence belki o kadınında bırakacak kimsesi Yok belki ikisine de gözü gibi bakacak benim annem bebek bakarken eve tamriatçı gelmesi gerekti acildi bebeğin annesi evde olduğu halde hayır geleceksin işe sesi annem bizi tamiratçı adamlarla yanlız bırakmamak için işi bıraktı o gün kadın kadına destek olmalı bence
Gözünüz kapalı güvenebileceğim kişi ise evet.Zaten konu sahibi için bu geçerli olsaydı, bunu sormazdı bile.

Selam kızlar konumu okuyan bilir şu an bakıcı aramaktayim.dün birini buldum ve görüşmeye çağırdım.kadın iki buçuk yaşında ki kızını da getirmek istiyor sizce izin vermeli miyim ?çünkü bana çok da mantıklı gelmedi kızı oğlumu itti falan :KK43: başta olur oğlumla oynar diye düşündüm oğlum sevindide kızı görünce ama kız oğluma öyle yapınca tedirgin oldum.kadın genç kafam karıştı ne diyor sunuz bu konuda hanımlar ?
Olmaz ;
Bir kere dişcim konuşuyordu bakıcı kadının benimkinin yaşında çocuğu car sürekli koyaslayacak diye
Birde sen enpati kur kendi çocuğun varken başkasının çocuğuyla ilgilenirmisin? Referanslı enerjisini çocuğunuza ayıracak birini bulun.

Hepiniz de hakılısınız walla kızlar .
Yani psıkoloğumu aradım o da önermedi aynı şeyi o da yaşamış yaşça büyük olduğu halde sorun olmuş uzman gözüyle de anne gözüyle de olmaz .psikolog umun önerisi şu :evli ,mutlu ve çocuklu ayrıca yakın çevreden tanıdık biri olması lazım diyor internet üzerinden bulduğuna verme dedi ısrarla şimdi kadını arayıp vazgeçtiğimi söyleyeceğim.
Kesinlikle bakicinin çocuğu ilkokul yaşlarında olmadığı sürece çocuğumu baktırmam. 2.5 yaşında ki çocuk kendi kardeşi olsa da kıskanır ama anne ikisinin de annesi olduğu için dengeyi kurar.Hic olmazsa "büyüdüklerinde herşey yoluna girecek " der .Ama sizin çocuğunuz bakıcı için bir " iş" . Öteki taraftan diğer kuzu da da bir süre sonra davranış bozuklukları başlayacağı için iki ay sonra size " kusura bakma çocuğumun psikojisisi bozuluyor,başının çaresine bak" denilecegi için yine bakicisiz kalacaksınız.

kesinlikle hayırrrrrrrrrrr. kız cok küçük annesinin kıskanır iter vurur. ayrıca ıkısı bırseyı paylaşamazsa yada sızınkı ona vurursa annelık ıcgudusuyle kendı kızını tutar. 2.5 yaş daha akli melıkelerı yerınde degıl oglunuza anca işkence olur. oyuncaklar olsun cızgı fılm olsun bırde kız cocukları bıraz daha ıstedıgını alır annesıde yanında oh yapmayın cocugunuz ezık korkak guvensız buyur

Selam kızlar konumu okuyan bilir şu an bakıcı aramaktayim.dün birini buldum ve görüşmeye çağırdım.kadın iki buçuk yaşında ki kızını da getirmek istiyor sizce izin vermeli miyim ?çünkü bana çok da mantıklı gelmedi kızı oğlumu itti falan :KK43: başta olur oğlumla oynar diye düşündüm oğlum sevindide kızı görünce ama kız oğluma öyle yapınca tedirgin oldum.kadın genç kafam karıştı ne diyor sunuz bu konuda hanımlar ?
Istemezdim.

Çocuğum yokken "olmaz öyle şey sizinki arada kalır ihmal eder" derdim de, oğlumun evde tek başına ne kadar sıkıldığını, eve biri gelince veya parkta arkadaş bulunca ne kadar güzel oynadığını görünce, bakıcı arasam ve onun da yakın yaşlarda çocuğu olsa olur gibi geldi..
Aması var tabi ki..
İtilip kakılmasına müsade etmeyecek ve kendi çocuğunun yanında ayrım yapıp ihmal etmeyecek.
Bu yüzden gözüm tuttuysa denerdim bir kaç gün.
Kardeşi olsa itiş kakış olmayacak mı sanki? Bence gözlemleyin..

hiç gerek yok. sonucta ikiside çocuk ve öncelik kendi çocuğu olacaktır ister istemez. kavga edecekler kıskançlık olacak bakıcı arada kalacak falan ohoo dertsiz başa dert. hiç bulaşmayın...

İki küçük çocukla ilgilenemez. O yüzden ben olsam biraz daha düşünürüdm.

+++++++++
+++++++++

çocuğunuza arkadaşlık eder hem ama şöyle bir şeyde var sizin çocuk küçük onun çocuk küçük bakmakta zorlanacaktır ve kendi çocuğunu tabii ki daha çok koruyup kollayacaktır. Bu sebeple hayır diyorum

Mesela ben bir kere üç çocuklu ve 4. Ye hamile olan bir aileye iş görüşmesine gitmiştim, o zamanlar 1 yaşlarında olan oğlumu gördüklerinde oğlunuzu da getirin hem de her gün demişlerdi. Ben kabul etmemiştim, çünkü 2 çocuk başka, 4 çocuk başka..

Cidden kuzenlerimin cocuklari var 1ine bakilir da ikisi 5 dk iyi sonraki dakikalar itekliyorlar birbirleirni...hele de oyuncak meselesi ayri bir cinnet sebebi ... ikisine ayni anda bakamaz...cocuguma vursa ben sinirlenirim ki sizde iteklemesine sinir olmuşsunuz ...
Yanımda iteklediyse devamında kafasına oyuncak falan fırlaracaktır ileri süreçte yüksek bir yerden itse uyurken ağzına bir şey koysa falan :(((ay düşünmek bile istemiyorum

siz daha profesyonel çalışan birini bulsanız?
şirketleri falan arayın.
sizin bakıcılar meslek olarak görmüyor. biri gider gelmez biri çocuğumu getireyim der.
Kesinlikle katılıyorum. Kendi çocuğu sizinki ile kavga etse içten kinlenebilir bile. Hiç doğru değil. İşi bakıcılık olan ve deneyimli birilerini bulun. İkisi de ağlasa falan hangisine yetişecek? Ya da yemek yedirirken kiminki ile daha çok ilgilenir sizce? Hiç oluru yok bu işin.

Sana dün de söyledim bu kadın seni eninde sonunda sap gibi ortada bırakıp gidecek.Biraz aklın varsa sen ondan önce davranıp yeni birini bulup kapıyı gösterirsn.Bunun senle çalışmaya gönlü yok biz bile anladık burdan.

Back
X