Bu konulara girme malesef sende kendini dusunnek zorundasin ben insanlarin samimiyeti kullandigiji dusunuyorum bunlarla kafani doldurma neyse zammin hu kadar yaptin de tamamYa tabii ki Alakası yok ama sürekli sanki o olmasa onun aldığı o ücret olmasa aç kalacaklar gibi kendini aciz gösteriyor, aşırı şekilde duygu sömürüsü yapıyor ben de buna kızıyorum.
Zaten en son 200 deyip daha fazlasını vereni bulursan kaçırma abla dedimNet olmanız lazım. Zam 100se 100,200 se 200. Bir sefer söylediğiniz şeyden dönmeyin. Kadın çocuklar da ona alıştığı için daha da istesem verecekler diye bakar bu durumda
Aynen öyle.Ben açıkçası şu iş yapmayacak kısmına karşıyım. Kaçımız gittiğimiz işte 2-3 saat oturuyoruz mesela? Tamam otursun bir kahve içsin dinlensin ama bu aralıkta mesela çocuk için bir kap yemek yapabilir, çamaşırını katlayabilir gibi...
Benim bakıcım 1700 alıyordu ve hiç bir iş yapmazdı, tabi canı ister gönlünden koparsa bulaşık makinemi boşalttığı olmuştur ama asla ne çocuğun çamaşırı makineye atılır ne yerine asılır ne yemeği yapılır.
Ben de bu sene kreş düşünüyorum artık ama kreş olmazsa 200 zam düşünüyordum ben de.
Kendim için konuşuyorun aldığım para 4 bin. Yolum 300, artı öğlen yediğim yemek ve bakıcıyı da çıkarsak en fazla 1500 kazacım var gibi. Oturup kendim baksam daha iyi.
(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Diyarbakırdayız burda bakıcı ücretleri 600-700 ü geçmez.iş de yaptırırlar netteki ilanlara bakabilirsiniz.
Benimkiler ikiz olduğu için iş yemek hiçbir şey yaptırmıyorum 1200 veriyordum,1400 yapalım dedik.
Komşum 600 veriyor cam kapı çamaşır ütü her işini de yaptırıyor (boş duracağına işimi yapsın kafasındalar)
Komşunuz dalga geçiyor herhalde.
Günübirliğe 200'e geliyor insanlar.
Eşinin maaşının önemi de yok. Bu kadının işi. Nasıl ki kadının eşine iş yerinde "Eşin yardımcı olmuyor mu?" diyecek değiller, kadına da bunu sormak doğru değil.
Amin inşallah Allah razı olsun.son senem inşallah seneye kızlarımı yanımda okuluma götürcemben anlıyorum sizi
öylesi zor ki bu işler
bakmayın burda para çok az yazanlara il il ilçe ilçe değişiyor yapacak bişey yok
herkes 1000 verirken siz 2000 verecek haliniz yok
bu kadının canı çalışmak istemiyor yol verin gitsin
Allah en kısa zamanda kurtarsın bakıcı işlerinden
Komşum tek değil burda piyasa böyle yani ihtiyaç sahibi çok diye kullanılıyor açıkçası.Komşunuz dalga geçiyor herhalde.
Günübirliğe 200'e geliyor insanlar.
Eşinin maaşının önemi de yok. Bu kadının işi. Nasıl ki kadının eşine iş yerinde "Eşin yardımcı olmuyor mu?" diyecek değiller, kadına da bunu sormak doğru değil.
Değil mi bisey olsa çocuklara zaten az veriyordun diyebilirBoyle bir kadina cocuk emanet etmeyin
Cocuklarimi taniyor vs demeyin hic , yeni bir bakici bulun bir ayda o da tanir cocuklarinizi ama ben sahsen bu karakterde bir kadina cocuk emanet etmem asla
Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.1200 gayet normal sadece cocuk bakıyorsa. Genelde 1000 falan veriyorlar. Ayrica komiser yardimcilari 6'ya yakin alıyor. Komiserse kidem yili da varsa en az 8 alıyordur. O dil kursuna göndericem ayaklari falan yalan. Olabilir kendi icin isteyebilir ama cocugunu bahane etmemeli. Bence onun calisasi yokmuş.
Ben öğretmenim.öğretmen olanlar bilir aldığımız zam 50-100 lira arasıdır o da kesintilerle elimize geçmez.Siz calisiyor musunuz,veya esiniz bu sene ne kadar zam aldi? Ona gore cevap verelim.
Yani sirf birsey olmasi da degil karakteri cok yanlis , ne verebilir ki boyle bir insan cocuklara? Cocuga bakan kisi cok onemli , gunun büyük kismini bakiciyla geciriyor cocuklarDeğil mi bisey olsa çocuklara zaten az veriyordun diyebilir
Şu konuşmalar beni çok irite etti. Oğlunun kursu sizi ilgilendirmez, hangimiz patronumuza bunu diyebiliriz ki çevremde özel sektörde çalışan çok var bu sene zam bile alamadılar(bunu tasvip etmiyorum elbette, patronların krizi fırsata çevirmesi diye düşünüyorum)Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.
Çünkü bana haftasonu biriyle görüşeceğim haberin olsun dedi,tamam dedim,hiç yazmadım,kendisi yazdı,sen ne yapacaksın kim bakacak kızlara dedi,buluruz dedim,yine sormadım sen ne yaptın diye,kendisi söyledi durduk yere,ben gidemedim görüşmeye evde yaşlıları varmış virüs için gitmedim,dedi.hayırlısı dedim sadece,dün gece yine yazdı en son ne verirsin dedi,1400 dedim,ben bakacağım kendime başka yer dedi,tamam dedim,üstüne yine yazdı kursu var oğlumun o yetmez biraz daha zorlasan ne verirsin dedi,ben de yılbaşından sonra belki 1500 yapabilirim başka da hiçbir şey yapamam dedim.
Şuan daha net fark ediyorum ki bizi kekledi
Benim eşim de alamadı.Ki eşim 7 yıldır işçileri ve asgari ücret alıyor.12-14 saat çalışıyor ona rağmen zam bahsi hiç açmayın ekonomik kriz var demişler.Şu konuşmalar beni çok irite etti. Oğlunun kursu sizi ilgilendirmez, hangimiz patronumuza bunu diyebiliriz ki çevremde özel sektörde çalışan çok var bu sene zam bile alamadılar(bunu tasvip etmiyorum elbette, patronların krizi fırsata çevirmesi diye düşünüyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?