Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya tabii ki Alakası yok ama sürekli sanki o olmasa onun aldığı o ücret olmasa aç kalacaklar gibi kendini aciz gösteriyor, aşırı şekilde duygu sömürüsü yapıyor ben de buna kızıyorum.
Bu konulara girme malesef sende kendini dusunnek zorundasin ben insanlarin samimiyeti kullandigiji dusunuyorum bunlarla kafani doldurma neyse zammin hu kadar yaptin de tamam

Ben açıkçası şu iş yapmayacak kısmına karşıyım. Kaçımız gittiğimiz işte 2-3 saat oturuyoruz mesela? Tamam otursun bir kahve içsin dinlensin ama bu aralıkta mesela çocuk için bir kap yemek yapabilir, çamaşırını katlayabilir gibi...
Benim bakıcım 1700 alıyordu ve hiç bir iş yapmazdı, tabi canı ister gönlünden koparsa bulaşık makinemi boşalttığı olmuştur ama asla ne çocuğun çamaşırı makineye atılır ne yerine asılır ne yemeği yapılır.
Ben de bu sene kreş düşünüyorum artık ama kreş olmazsa 200 zam düşünüyordum ben de.
Kendim için konuşuyorun aldığım para 4 bin. Yolum 300, artı öğlen yediğim yemek ve bakıcıyı da çıkarsak en fazla 1500 kazacım var gibi. Oturup kendim baksam daha iyi.

Aynen öyle.
Onların gözü daha fazlasında.sonuçta ev ortamında eşofmanla oturup ye iç yat..keyif yapmak gibi (bizimki için öyle/çocuklarım 10 da uyanıp 2 de bi daha uyur toplamda 4 saat beraberler-istese yapar ama yapmıyor)
Ben öğretmenim ve kışın öğrencilerimiz köy ortamı olduğu için çamuru karı çok olur gelmezler, gelmiyorlar diye oturmuyorum onlar yokken sınıfımı temizliyorum bazen tuvalet bile yıkadığım oluyor.Hem işçimiz olmadığı için hem vicdanım el vermediği için.
Vicdanlı olmak önemli.

(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)

Komşunuz dalga geçiyor herhalde.

Günübirliğe 200'e geliyor insanlar.

Eşinin maaşının önemi de yok. Bu kadının işi. Nasıl ki kadının eşine iş yerinde "Eşin yardımcı olmuyor mu?" diyecek değiller, kadına da bunu sormak doğru değil.

Ben birinin bırakın maaşını yaşını sormayı üstü başı yırtık bile gelse görmezden gelirim bırakın sormayı yorum yapmayı..Ne oldu da o durumda deyip deşmem.
Ama kadın her iki cümlesinden birinde “benim de ihtiyacım var oğluma para yolluyorum oğlum beni arayıp telefonda ağlıyor para gönder diye” derse siz de olsanız bu kadarı yalan dersiniz.
Öyle olsa bile bana niye sızlanıyor ki banane.biz anlaşmışız baştan iki çocuk olduğunu şimdi mi gördü.ben de buna kızıyorum.
zam isterken sızlanmasına gerek yok az desin gelemem artık desin.

ben anlıyorum sizi
öylesi zor ki bu işler
bakmayın burda para çok az yazanlara il il ilçe ilçe değişiyor yapacak bişey yok
herkes 1000 verirken siz 2000 verecek haliniz yok

bu kadının canı çalışmak istemiyor yol verin gitsin
Allah en kısa zamanda kurtarsın bakıcı işlerinden

Amin inşallah Allah razı olsun.son senem inşallah seneye kızlarımı yanımda okuluma götürcem

Komşum tek değil burda piyasa böyle yani ihtiyaç sahibi çok diye kullanılıyor açıkçası.
Benim bütçem keşke yetse daha çok verebilsem Ama ben en azından iş yaptırmıyorum,onlar hem az verip hem de iş yaptırıyor.

1200 gayet normal sadece cocuk bakıyorsa. Genelde 1000 falan veriyorlar. Ayrica komiser yardimcilari 6'ya yakin alıyor. Komiserse kidem yili da varsa en az 8 alıyordur. O dil kursuna göndericem ayaklari falan yalan. Olabilir kendi icin isteyebilir ama cocugunu bahane etmemeli. Bence onun calisasi yokmuş.
Bir de biz de ikizdik bakicilarimiz vardı. Ama kardesim cok yaramaz olmasina rağmen gayet akilli cocuklardik. Tehlikeli seyler yapmazdik. Bakicilar sadece bizimle oynardı. Hatta bir tanesi sürekli uyuturdu. 6 saat bakiyorsa 2 saatinde bizi uyuturdu.

Boyle bir kadina cocuk emanet etmeyin
Cocuklarimi taniyor vs demeyin hic , yeni bir bakici bulun bir ayda o da tanir cocuklarinizi ama ben sahsen bu karakterde bir kadina cocuk emanet etmem asla
Değil mi bisey olsa çocuklara zaten az veriyordun diyebilir

Siz calisiyor musunuz,veya esiniz bu sene ne kadar zam aldi? Ona gore cevap verelim.

Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.
Çünkü bana haftasonu biriyle görüşeceğim haberin olsun dedi,tamam dedim,hiç yazmadım,kendisi yazdı,sen ne yapacaksın kim bakacak kızlara dedi,buluruz dedim,yine sormadım sen ne yaptın diye,kendisi söyledi durduk yere,ben gidemedim görüşmeye evde yaşlıları varmış virüs için gitmedim,dedi.hayırlısı dedim sadece,dün gece yine yazdı en son ne verirsin dedi,1400 dedim,ben bakacağım kendime başka yer dedi,tamam dedim,üstüne yine yazdı kursu var oğlumun o yetmez biraz daha zorlasan ne verirsin dedi,ben de yılbaşından sonra belki 1500 yapabilirim başka da hiçbir şey yapamam dedim.
Şuan daha net fark ediyorum ki bizi kekledi

Şu konuşmalar beni çok irite etti. Oğlunun kursu sizi ilgilendirmez, hangimiz patronumuza bunu diyebiliriz ki çevremde özel sektörde çalışan çok var bu sene zam bile alamadılar(bunu tasvip etmiyorum elbette, patronların krizi fırsata çevirmesi diye düşünüyorum)

Benim eşim de alamadı.Ki eşim 7 yıldır işçileri ve asgari ücret alıyor.12-14 saat çalışıyor ona rağmen zam bahsi hiç açmayın ekonomik kriz var demişler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…