Benim de midemi bulandıran konuşmalarıSiz en iyisi yeni birini bulun bu kişi fazla para bulursa gider yani kalıcı birisi değil birde blöf yapması çok kotu
Kesinlikle. Be nce bakıcı degil mutlaka kurum tercih edilmeli.Yani sirf birsey olmasi da degil karakteri cok yanlis , ne verebilir ki boyle bir insan cocuklara? Cocuga bakan kisi cok onemli , gunun büyük kismini bakiciyla geciriyor cocuklar
ben olaya farklı açıdan baktım sadece kadının emeğinden, aldığı maaştan öte bakıcının diyaloğu hoşuma gitmedi fikrimi belirttim. yoksa aldığı maaş tabiki emeğinin karşılığını alsın. ama başta da 1200ü niye kabul etmiş? gerçekten piyasa orda bu civardaydı da ondan mı kabul etti?. bakıcılık işi için çocukla duygusal bağ kurmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. şimdi bu kadın 2000 veriyorum sana ayda dese kadın çocuğa daha mı özverili bakacak?Hahahhaha ay daha neler ya. Konu sahibi de öğretmen o da çocuk yetiştiriyor maaşını azıcık eksik yatırsınlar ortalığı ayağa kaldırır haklı olarak siz de onu haklı bulursunuz. Bakıcı olunca mı değişiyor işler? Gerçekten emek hakkını vermeyen ve buna çanak tutan herkesten tiksiniyorum. Kadının işi bu onun da çocuğu var az paraya kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil bunu düzgün olmamakla ne alakası var valla şaka gibisiniz ya
Bu bakıcı geçen yıl da vardı ve geçen yılda ikiz olduklarını bilerek başladı,şuan tanışıyor ilk defa başlıyor olsak haklı ama değil ki kadın geçen yıldan beri bizle çalışıyor yeni mi gark etti iki tane olduğunu.Size ne kadının eşinin maaşından ? Eğer kadına da böyle davranıyorsunuz belki de konu para değildir. 200 TL zam da aman aman bir zam değil zaten. 1400-1600 TL bakıcı parası zaten çok bir para değil.
Bizim burda böyle demeyih. Düzgün güvenilir insan ona göre para ister şartlarınız uymuyorsa bakıcı değiştirin ama insanları yargılamayın. Ailevi durumu geliri onları ilgilendirir sizi değil
Benimde okuldan tanıdığım abla var Ankara'da 1200aliyirum dedi 5ay önce görmüştüm,teyzem 500tl ye baktı komşu çocuğuna sigorta felan yok,anlaşmak önemli olan içinden gelmesi gerekir .Arkadaşım çocuk bakıyor cumartesi dahil 2300 +sigorta aliyor. Yer ankara
İki çocuk olduğunu şimdi öğrenmedi biliyordu,birden bu kadar yüksek zamlar istemesi canımı sıktı.Orası beni ilgilendirmez. Bakıcı tutmasın kendi baksın o zaman.
Bu nasıl angarya ya. Hem de iki çocuk yani.
kesinlikle... ben de az önce tepki yedim ama gerçekten çocuk bakımı meşakatli ve içinden gelmesi gerekir... bu kadında o yok gibi. yapacağınız zamdan önce bunu düşünün derim. peki 1500 verin, emeğini verin ama bu kadınla değil çocuğu gerçekten benimseyecek biriyle olsun. duygusal gelişim de çok önemliBenimde okuldan tanıdığım abla var Ankara'da 1200aliyirum dedi 5ay önce görmüştüm,teyzem 500tl ye baktı komşu çocuğuna sigorta felan yok,anlaşmak önemli olan içinden gelmesi gerekir .
Bu örnek verdiklerinde kendi evlerinde bakıyorlar, teyzem bıraktı çocuk kreşe başlayınca.Benimde okuldan tanıdığım abla var Ankara'da 1200aliyirum dedi 5ay önce görmüştüm,teyzem 500tl ye baktı komşu çocuğuna sigorta felan yok,anlaşmak önemli olan içinden gelmesi gerekir .
Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.
Çünkü bana haftasonu biriyle görüşeceğim haberin olsun dedi,tamam dedim,hiç yazmadım,kendisi yazdı,sen ne yapacaksın kim bakacak kızlara dedi,buluruz dedim,yine sormadım sen ne yaptın diye,kendisi söyledi durduk yere,ben gidemedim görüşmeye evde yaşlıları varmış virüs için gitmedim,dedi.hayırlısı dedim sadece,dün gece yine yazdı en son ne verirsin dedi,1400 dedim,ben bakacağım kendime başka yer dedi,tamam dedim,üstüne yine yazdı kursu var oğlumun o yetmez biraz daha zorlasan ne verirsin dedi,ben de yılbaşından sonra belki 1500 yapabilirim başka da hiçbir şey yapamam dedim.
Şuan daha net fark ediyorum ki bizi kekledi
Özelden arkadaşımın konuşmasını atayım600-700 mü? Benim arkadaşım Diyarbakır’da tek çocuğa 1500’e bakıcı bulamıyordu geçen sene. 600’e kim bir ay çalışır abartmışsınız.
Aynen öyle.kız kardeşim Ankara’da oturuyor benim burda 170 bine aldığım ev için Ankara’da 500 binden aşağı olmaz Ankara’da demişti.He bir de piyasaya laf edenler olmuş.
Ben istanbuldayım neden 2500 kira veriyorum falanca ilde insanlar 700 verirken? Her ilde ve her işte bir piyasa vardır biraz üstü veya altı düşünülür. Kaldı ki aybıilin farklı ilçelerinde dahi ücretler bambaşka...
Evet işte gece 2:30 da yazdı nette biri daha var 1700 veriyor tek çocuk için dedi,tamam abla git deyince,yeri uzak dediResmen piyasa kızıştırıyor ve yalan söylüyor bence,siz ben başka birisini buldum 1200e deseniz ne diyecek acaba
Duygu sömürüsü de çocuğun eğitimi. Evimde açım mi demiş? Yoo.Hayır ama duygu sömürüsü de yapmam. İsi begenmeyen birinin takip etmesi gereken adimlar sunlardır : 1-)Maas zammı isteme 2-)Verilen zamla tatmin olunmazsa isten ayrılma,
Duygu sömürüsü yapma isin icinde yok ve düsük olsa dahi 1200 e calisan biri icin verilen teklif miktari uygun. Zatrn daha iyisini bulsa bir saniye durmazdi.
Böyle tip ?İki çocuk olduğunu şimdi öğrenmedi biliyordu,birden bu kadar yüksek zamlar istemesi canımı sıktı.
Kredim olmasa böyle tipleri evime sokmam bile.
Çok iyi hatırlıyorsunuzBu arada sizin diğer bakıcı da evde ne var ne yok götürüyordu hatta doymak bilmeden yemek yiyordu hatırlıyorum,şuan yaz tatili gönderin bu kadını eylüle kadar da bulursunuz birini
Bakici konularinizi biliyorum,bu yeni bir bakici mi?Mevcut verdiğiniz meblag ne kadarda 200 tl zami az buluyorMerhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
5Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?