Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçmalamayın. Abim yeni baslayan komiser yardimcisi 6ya yakin alıyor. Kocasi komiserse kidem yili da varsa 8 alıyordur. Zaten ünide cocugu olduğuna göre vardir kidem yili. Bir de sizin aldiginiz zam kadar zam yapın denmiş ama cok sacma geldi aldiginiz bütün zammı bakiciya yatiracaksiniz ne anlamı kaldı ?
Bu kadın paragöz bununla calismayin doğuda öğretmenseniz genc oldugunuzu maksimum da 3-4, yillik öğretmen oldugunuzu düşünüyorum. Köydeyseniz sinifcisinizdir,sinifcilarin ek dersleri daha az oluyor branşlara göre. Zaten aldiginiz maas 5bin bunun bir kismi yola, arabaniz varsa da benzine gidiyordur. 1000 küsur da bakiciya veriyormussunuz daha ne olsun ? Ayni şey değil ama ben de köpek bakiciligi yapıyordum haftada 3-4 gün sabah ayri aksam ayri gidip gezdirip oynayıp kakasini yaptirip temizleyip günlük 35 alıyordum. Zaten ücte biri yola gidiyordu. Derslerimle cakissa dahi gidiyordum. Hic de bu para az değmez gibisinden konuşmadım. Hatta o köpegi cok sevdigim icin sayisiz kez sahibinden izin alıp ücretsiz gezdirmisimdir. Sahibinin tek beklentisi günde iki kez tuvalete ciksin yeterdi. Ben mamasini da suyunu da doldururdum oynardim tarar temizlerdim. Çünkü hayvani seviyordum. Sonra kazanc/gider olarak baktiğımda bıraktım ama sahibine asla gidip bu para az arttirmazsaniz birakirim demedim. Fazla yatirmis onu bile söyledim. Ne hayvan ne sahibi zor da kalmasin diye de hemen ardindan baskasini buldum ilgilenecek. Kadin baya baya yüzsüz.

Ben öğretmenim.öğretmen olanlar bilir aldığımız zam 50-100 lira arasıdır o da kesintilerle elimize geçmez.
Eşim özel sektörde asgari ücret alıyor ve zam yapılmadı iş yok diye.
Anladim,o zaman bulundugunuz sehrin piyasasina gore yapin. Aralardaki mesajlarinizi okumadim belki yazmissinizdir zaten,kadindan memnun degilseniz de gonderin gitsin,kimse agactan toplamiyor parayi. Allah yardimciniz olsun. Aklima annem geldi o da ogretmen,biz kucukken senelerce onun bunun pesinden kostu bakicilik icin. Zor gercekten.

Size ne kadının eşinin maaşından ? Eğer kadına da böyle davranıyorsunuz belki de konu para değildir. 200 TL zam da aman aman bir zam değil zaten. 1400-1600 TL bakıcı parası zaten çok bir para değil.

Bizim burda böyle demeyih. Düzgün güvenilir insan ona göre para ister şartlarınız uymuyorsa bakıcı değiştirin ama insanları yargılamayın. Ailevi durumu geliri onları ilgilendirir sizi değil

Ya tabii ki Alakası yok ama sürekli sanki o olmasa onun aldığı o ücret olmasa aç kalacaklar gibi kendini aciz gösteriyor, aşırı şekilde duygu sömürüsü yapıyor ben de buna kızıyorum.
Sizi kırmadan ikna edebilmek için bıyık altından söylüyor maaşını arttırmanızı bunda kızacak birşey yok . herkes bu maaş az zam yap diyemez doğrudan böyle laf altından halini anlatmaya çalışır

Orası beni ilgilendirmez. Bakıcı tutmasın kendi baksın o zaman.
Bu nasıl angarya ya. Hem de iki çocuk yani.
Biz de ikiz olarak büyüdük. Bakicilari bir günden bir güne üzmedik. 6 saat ilgileniliyorsa 2 saati uyku 2 saati cizgifim olurdu ki ikizlerde genelde bir oyun kurulutor cocuklar birbirleriyle oynuyor. Ve kadin basta bunu kabul ederek baslamış işe. Sadece cocuk bakıyor alt degistirme mama yedirme özbakimiyla ilgilenme de yok. Hangimiz özel sektörde ise baslayıp bu maas az bana zam yap diyebiliyoruz ? Hangimiz patrona duygu sömürüsü yapıyoruz ? Sartlar tutmuyorsa ayriliyoruz. Milletvekili değilse hicbir meslek grubu bin tl zam almıyor bir anda. Hele ki öğretmenler 200-300 ancak alıyor.

600-700 mü? Benim arkadaşım Diyarbakır’da tek çocuğa 1500’e bakıcı bulamıyordu geçen sene. 600’e kim bir ay çalışır abartmışsınız.

sana birşey anlatayım o zaman. bize h.sonları temizliğe gelen kadın hafta içi çoccuk bakıyordu. 6 sene baktı o kıza. çok severdi. teyzesi gibi oldu. çocuk hala sorar onu mesela, hala telefonda görüşürler. bize de geldiğinde bazen yakınırdı. o çocuğun ailesinin durumu da iyiydi. ona rağmen gerçekten az zam yaparlardı falan. hep derdi " çocuğu sevmesem bırakıcam " diye. az maaşa bile sevgisinden büyüttü o çocuğu. tabiki herkesten aynı özveri beklenmez. ama bu durumu sirf iş olarak görmek de doğru değil. eve temizliğe gidiyorsundur maaş azdır bırakırsın. ama senbirey yetiştiriyorsun. sevmeden olmaz ki o iş. çocuk bu çünkü yaramazlık da yapar. hakikaten meşakatlidir bakıcılık. bence herkes kolay kolay yapamaz. bu diyalogtan o kadının düzgün bir bakıc olmadığını düşünüyorum şahsen.

İkiz kızlarınız vardı sanırım 1200 lira iki tane çocuk için aşırı aşırı az. İnsaf ya cidden enflasyondan fiyatlardan haberiniz yok gibi kadının kocasının maaşına takılmışsınız. Kim iki çocuğa bakar ihtiyacı olmasa hem de 1200 liraya? Sigorta yaptınız mı peki biliyorsunuz ki yasak sigortasız çalıştırmak. Umarım şikayet eder sizi de ucuza insan çalıştırmak neymiş anlarsınız.

Özel sektörde zamanı gelince maaş isteyemiyor olmak sizin probleminiz. Ben zam alamıyorum bakıcı da alamasin diye bir mantık yurutmek saçma. Bakıcı da hakkı olanı istemiş. Kaldı ki sigortasız çalışıyor o konuya deginmiyorum bile. Siz özel.sektorde sigortasız 1200 liraya çalışır misiniz?

Hahahhaha ay daha neler ya. Konu sahibi de öğretmen o da çocuk yetiştiriyor maaşını azıcık eksik yatırsınlar ortalığı ayağa kaldırır haklı olarak siz de onu haklı bulursunuz. Bakıcı olunca mı değişiyor işler? Gerçekten emek hakkını vermeyen ve buna çanak tutan herkesten tiksiniyorum. Kadının işi bu onun da çocuğu var az paraya kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil bunu düzgün olmamakla ne alakası var valla şaka gibisiniz ya

Hayır ama duygu sömürüsü de yapmam. İsi begenmeyen birinin takip etmesi gereken adimlar sunlardır : 1-)Maas zammı isteme 2-)Verilen zamla tatmin olunmazsa isten ayrılma,
Duygu sömürüsü yapma isin icinde yok ve düsük olsa dahi 1200 e calisan biri icin verilen teklif miktari uygun. Zatrn daha iyisini bulsa bir saniye durmazdi.

Valla dün komşularıma sordum hepsi de 600-700 arası veriyormuş.

Allah arayan herkese öyle candan bakıcılar nasip etsin inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…