Saçmalamayın. Abim yeni baslayan komiser yardimcisi 6ya yakin alıyor. Kocasi komiserse kidem yili da varsa 8 alıyordur. Zaten ünide cocugu olduğuna göre vardir kidem yili. Bir de sizin aldiginiz zam kadar zam yapın denmiş ama cok sacma geldi aldiginiz bütün zammı bakiciya yatiracaksiniz ne anlamı kaldı ?Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.
Çünkü bana haftasonu biriyle görüşeceğim haberin olsun dedi,tamam dedim,hiç yazmadım,kendisi yazdı,sen ne yapacaksın kim bakacak kızlara dedi,buluruz dedim,yine sormadım sen ne yaptın diye,kendisi söyledi durduk yere,ben gidemedim görüşmeye evde yaşlıları varmış virüs içim gitmedim,dedi.hayırlısı dedim sadece,dün gece yine yazdı en son ne verirsin dedi,1400 dedim,ben bakacağım kendime başka yer dedi,tamam dedim,üstüne yine yazdı kursu var oğlumun o yetmez biraz daha zorlasan ne verirsin dedi,ben de yılbaşından sonra belki 1500 yapabilirim başka da hiçbir şey yapamam dedim.
Şuan daha net fark ediyorum ki bizi kekledi
Anladim,o zaman bulundugunuz sehrin piyasasina gore yapin. Aralardaki mesajlarinizi okumadim belki yazmissinizdir zaten,kadindan memnun degilseniz de gonderin gitsin,kimse agactan toplamiyor parayi. Allah yardimciniz olsun. Aklima annem geldi o da ogretmen,biz kucukken senelerce onun bunun pesinden kostu bakicilik icin. Zor gercekten.Ben öğretmenim.öğretmen olanlar bilir aldığımız zam 50-100 lira arasıdır o da kesintilerle elimize geçmez.
Eşim özel sektörde asgari ücret alıyor ve zam yapılmadı iş yok diye.
Kadin napsin peki aldigi bütün zammı bakiciya mi versin100 TL nedir Allah aşkına? Alım gücü denen bir şey var. Geçen sene yüz liraya aldığınız şeyi bu sene yüz liraya alabiliyor musunuz? Hayır.
Orası beni ilgilendirmez. Bakıcı tutmasın kendi baksın o zaman.Kadin napsin peki aldigi bütün zammı bakiciya mi versin
Sizi kırmadan ikna edebilmek için bıyık altından söylüyor maaşını arttırmanızı bunda kızacak birşey yok . herkes bu maaş az zam yap diyemez doğrudan böyle laf altından halini anlatmaya çalışırYa tabii ki Alakası yok ama sürekli sanki o olmasa onun aldığı o ücret olmasa aç kalacaklar gibi kendini aciz gösteriyor, aşırı şekilde duygu sömürüsü yapıyor ben de buna kızıyorum.
Biz de ikiz olarak büyüdük. Bakicilari bir günden bir güne üzmedik. 6 saat ilgileniliyorsa 2 saati uyku 2 saati cizgifim olurdu ki ikizlerde genelde bir oyun kurulutor cocuklar birbirleriyle oynuyor. Ve kadin basta bunu kabul ederek baslamış işe. Sadece cocuk bakıyor alt degistirme mama yedirme özbakimiyla ilgilenme de yok. Hangimiz özel sektörde ise baslayıp bu maas az bana zam yap diyebiliyoruz ? Hangimiz patrona duygu sömürüsü yapıyoruz ? Sartlar tutmuyorsa ayriliyoruz. Milletvekili değilse hicbir meslek grubu bin tl zam almıyor bir anda. Hele ki öğretmenler 200-300 ancak alıyor.Orası beni ilgilendirmez. Bakıcı tutmasın kendi baksın o zaman.
Bu nasıl angarya ya. Hem de iki çocuk yani.
600-700 mü? Benim arkadaşım Diyarbakır’da tek çocuğa 1500’e bakıcı bulamıyordu geçen sene. 600’e kim bir ay çalışır abartmışsınız.Diyarbakırdayız burda bakıcı ücretleri 600-700 ü geçmez.iş de yaptırırlar netteki ilanlara bakabilirsiniz.
Benimkiler ikiz olduğu için iş yemek hiçbir şey yaptırmıyorum 1200 veriyordum,1400 yapalım dedik.
Komşum 600 veriyor cam kapı çamaşır ütü her işini de yaptırıyor (boş duracağına işimi yapsın kafasındalar)
sana birşey anlatayım o zaman. bize h.sonları temizliğe gelen kadın hafta içi çoccuk bakıyordu. 6 sene baktı o kıza. çok severdi. teyzesi gibi oldu. çocuk hala sorar onu mesela, hala telefonda görüşürler. bize de geldiğinde bazen yakınırdı. o çocuğun ailesinin durumu da iyiydi. ona rağmen gerçekten az zam yaparlardı falan. hep derdi " çocuğu sevmesem bırakıcam " diye. az maaşa bile sevgisinden büyüttü o çocuğu. tabiki herkesten aynı özveri beklenmez. ama bu durumu sirf iş olarak görmek de doğru değil. eve temizliğe gidiyorsundur maaş azdır bırakırsın. ama senbirey yetiştiriyorsun. sevmeden olmaz ki o iş. çocuk bu çünkü yaramazlık da yapar. hakikaten meşakatlidir bakıcılık. bence herkes kolay kolay yapamaz. bu diyalogtan o kadının düzgün bir bakıc olmadığını düşünüyorum şahsen.Evet bana da öyle geldiği için kızıyorum.
Çünkü bana haftasonu biriyle görüşeceğim haberin olsun dedi,tamam dedim,hiç yazmadım,kendisi yazdı,sen ne yapacaksın kim bakacak kızlara dedi,buluruz dedim,yine sormadım sen ne yaptın diye,kendisi söyledi durduk yere,ben gidemedim görüşmeye evde yaşlıları varmış virüs için gitmedim,dedi.hayırlısı dedim sadece,dün gece yine yazdı en son ne verirsin dedi,1400 dedim,ben bakacağım kendime başka yer dedi,tamam dedim,üstüne yine yazdı kursu var oğlumun o yetmez biraz daha zorlasan ne verirsin dedi,ben de yılbaşından sonra belki 1500 yapabilirim başka da hiçbir şey yapamam dedim.
Şuan daha net fark ediyorum ki bizi kekledi
Özel sektörde zamanı gelince maaş isteyemiyor olmak sizin probleminiz. Ben zam alamıyorum bakıcı da alamasin diye bir mantık yurutmek saçma. Bakıcı da hakkı olanı istemiş. Kaldı ki sigortasız çalışıyor o konuya deginmiyorum bile. Siz özel.sektorde sigortasız 1200 liraya çalışır misiniz?Biz de ikiz olarak büyüdük. Bakicilari bir günden bir güne üzmedik. 6 saat ilgileniliyorsa 2 saati uyku 2 saati cizgifim olurdu ki ikizlerde genelde bir oyun kurulutor cocuklar birbirleriyle oynuyor. Ve kadin basta bunu kabul ederek baslamış işe. Sadece cocuk bakıyor alt degistirme mama yedirme özbakimiyla ilgilenme de yok. Hangimiz özel sektörde ise baslayıp bu maas az bana zam yap diyebiliyoruz ? Hangimiz patrona duygu sömürüsü yapıyoruz ? Sartlar tutmuyorsa ayriliyoruz. Milletvekili değilse hicbir meslek grubu bin tl zam almıyor bir anda. Hele ki öğretmenler 200-300 ancak alıyor.
Hahahhaha ay daha neler ya. Konu sahibi de öğretmen o da çocuk yetiştiriyor maaşını azıcık eksik yatırsınlar ortalığı ayağa kaldırır haklı olarak siz de onu haklı bulursunuz. Bakıcı olunca mı değişiyor işler? Gerçekten emek hakkını vermeyen ve buna çanak tutan herkesten tiksiniyorum. Kadının işi bu onun da çocuğu var az paraya kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil bunu düzgün olmamakla ne alakası var valla şaka gibisiniz yasana birşey anlatayım o zaman. bize h.sonları temizliğe gelen kadın hafta içi çoccuk bakıyordu. 6 sene baktı o kıza. çok severdi. teyzesi gibi oldu. çocuk hala sorar onu mesela, hala telefonda görüşürler. bize de geldiğinde bazen yakınırdı. o çocuğun ailesinin durumu da iyiydi. ona rağmen gerçekten az zam yaparlardı falan. hep derdi " çocuğu sevmesem bırakıcam " diye. az maaşa bile sevgisinden büyüttü o çocuğu. tabiki herkesten aynı özveri beklenmez. ama bu durumu sirf iş olarak görmek de doğru değil. eve temizliğe gidiyorsundur maaş azdır bırakırsın. ama senbirey yetiştiriyorsun. sevmeden olmaz ki o iş. çocuk bu çünkü yaramazlık da yapar. hakikaten meşakatlidir bakıcılık. bence herkes kolay kolay yapamaz. bu diyalogtan o kadının düzgün bir bakıc olmadığını düşünüyorum şahsen.
Hayır ama duygu sömürüsü de yapmam. İsi begenmeyen birinin takip etmesi gereken adimlar sunlardır : 1-)Maas zammı isteme 2-)Verilen zamla tatmin olunmazsa isten ayrılma,Özel sektörde zamanı gelince maaş isteyemiyor olmak sizin probleminiz. Ben zam alamıyorum bakıcı da alamasin diye bir mantık yurutmek saçma. Bakıcı da hakkı olanı istemiş. Kaldı ki sigortasız çalışıyor o konuya deginmiyorum bile. Siz özel.sektorde sigortasız 1200 liraya çalışır misiniz?
Valla dün komşularıma sordum hepsi de 600-700 arası veriyormuş.İki çocuk için 1200 çok az. İnsanların ihtiyacı var diye piyasa öyle diye azıcık paraya bakiyorlar. Kadinin davranışları da iyi değil ama napsin çok az. Ben 8 yılı geçti aynı memlekette tek çocuğa 600 veriyordum hala aynı mi yani?
Allah arayan herkese öyle candan bakıcılar nasip etsin inşallahsana birşey anlatayım o zaman. bize h.sonları temizliğe gelen kadın hafta içi çoccuk bakıyordu. 6 sene baktı o kıza. çok severdi. teyzesi gibi oldu. çocuk hala sorar onu mesela, hala telefonda görüşürler. bize de geldiğinde bazen yakınırdı. o çocuğun ailesinin durumu da iyiydi. ona rağmen gerçekten az zam yaparlardı falan. hep derdi " çocuğu sevmesem bırakıcam " diye. az maaşa bile sevgisinden büyüttü o çocuğu. tabiki herkesten aynı özveri beklenmez. ama bu durumu sirf iş olarak görmek de doğru değil. eve temizliğe gidiyorsundur maaş azdır bırakırsın. ama senbirey yetiştiriyorsun. sevmeden olmaz ki o iş. çocuk bu çünkü yaramazlık da yapar. hakikaten meşakatlidir bakıcılık. bence herkes kolay kolay yapamaz. bu diyalogtan o kadının düzgün bir bakıc olmadığını düşünüyorum şahsen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?