Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes bakici olamaz ama bu sadece para icin de yapilmaz..gonul isi birazda
Yok ben yapmayi dusunsem zaten gonlumdn isteyerek yaparim cocuklarla aram ck iyi oldugundan bi sorun yasayacagimi zannetmiyorumki benim 10 yasinda ve 20 yasinda kardeslerim var her ikiside benm elimde buyudu dogmalarini bile gordum ellerimle yedirdim diyorumya simdi kendi cocuguma baksam bnden iyisi yk bu zamandn sonrada

Birine hak ettiği parayı vermenin zengin olup olmamakla hiç alakası yok!
Hak ettiği parayı karşılayamıyorsanız o hizmeti almazsınız!
Ne kadar çirkin düşünceler ya.
Ben 1500 u hak ettiğini düşünüyorum.Hak etmediğini düşünse kabul etmez zaten bayan,biz neyi konuşuyoruz

Yok canm burası bir ilçe çok büyük değil170 bin nüfuslu burada fiyatlar daha düşük aslında ama ben memnun olsun istiyorum eşim çok pahalı diyince bi içime oturdu gibi oldu
Nesi çok az bile. Köle mi arıyorsunuz kendinize. Biraz vicdanınız olsun, 2 çocuk bakacak. Öyle veya böyle size 5 gününü veriyor. Belki de o kadar çok ihtiyacı var ki her dediğinize ok diyecekti, birde böyle düşünün. Kocaniza ne bakıyorsunuz, çocuk bakmanın zorluğunu ne kadar bilebilir erkek dediğin.

Bu da benim evimde yardımcım, yemeğimi yer çayımı içer, evim çocuğum ona emanet, evimin çalışanı değil insanıdır, bizde yatılı bile kalır zaman zaman, düğünümüze gelmiş insanlar, çocukları torunları bizi tanır... 50 yaşında zaten ne işine gircek de ne zaman sigortası dolacak. Çocuk falan da okuttuğu yok, torun torba sahibi kadın. Ben de işverenim ve bu benim çalışma stilim. Gayet de yasal herkes memnun. Suçmuş falan hikaye...

Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor. İş imkanı da az ayrıca

Ben 1500 u hak ettiğini düşünüyorum.Hak etmediğini düşünse kabul etmez zaten bayan,biz neyi konuşuyoruz
İki çocuk bakımı için tam gün mesai ve haftada beş gün çalışacak insanın 1500 lira hak ettiğini savunurken kurduğunuz cümleler “şaka mısınız asgari ücret mi verseydi” “asgari ücret verene kadar kendisi ücretsiz izne ayrılır” “anladık çok zenginsiniz”
Sadece 1500 liradan fazlasını vermek bütçenize çok geldiği için bu şekilde yazıyorsunuz ama bu bakıcının bunu hak ettiği anlamına gelmiyor. Başka çaresi olmadığı için emeğinin karşılığını alamadan çalıştırıldığı anlamına geliyor. Sizin ne kadar gelirinizin olduğu ve size ne kadar kalacağı bakıcıyı bağlamaz, sizi bağlar. Bu insan geçinecek bu parayla, asgari ücrete de zaten asgari geçinme parası olduğu için asgari ücret diyoruz.
Bu insanın 1500 lira hak ettiğine dair tek bir mantıklı açıklamanız varsa buyurun konuşalım.
Biraz vicdan diyorum.

Ben de anlamıyorum bu kafayı.
Temizlikçiye çocuk baktirmak gibi bir durumu nasıl kabul ediyorlar? Yada işi çocuk bakmak olan calışana temizlik yaptirmak ayip degil mi?
Bir çalışan ya evin temizlikçisi olur yada çocukların bakıcısı, ikisini birleştiemek cok saçma.

Fotosenez yapıyor onlar.
Daha beceriksizleri taş yiyor, para lazım değil onlara.

Yapabilirsiniz,beni hic ilgilendirmez ama devlet bunu suc olarak algiliyor. Konu komsu bile sikayet ederse inanilmaz rakamlari odemeye mecbur kalirsiniz o hikaye dediginiz sey icin. Bizden soylemesi.

Sigorta sadece emeklilik icin yapilan bir sey degil,bakicinizin can guvenliginin devlet guvencesi altina alinmasi icin gerekli. Kadin sizin evde camdan dusse is kazasi cunku. Allah korusun,omur boyu vicdan azabi sebebi.

Yalniz cok ilginc bir uyesiniz,ben tamamen yasal olarak ortaciya cay tasima isi veriyorum onu yanlis buluyorsunuz,kendiniz sigortasiz isci calistiriyorsunuz ve yasal diyor beni elestiriyorsunuz hem de alakasiz bir kiyaslamayla. Gulesim geldi cidden. Sahsen ben yapmazdim boyle komik bir seyi

Parmaklarınız dert görmesin.

Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor. İş imkanı da az ayrıca

E o zaman konu sahibinin de maaşını azaltsın devlet. Çünkü Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor.

Üstelik memur olarak daha az işleri olmuyor mu? 15 milyonluk İstanbul ile bir değil mesela. Aynı mantık

Ben normal memur değilm cezaevinde çalışıyorum cezaevide büyük yüksek güvenlikli cezaevi

Bazı arkadaşlar 1500 ü çok makul hatta fazla bulmuş.küçük ilçelerde bir çocuğa 500-800 liraya bakılıyormuş(!) Bana göre çocuk bakıcılığı en zor işlerden birisi insan yetiştiriyorsun. herkesin yapamayacağı bir iş.büyük sabır sevgi ilgi tecrübe bebek besleme bilgisi vs. isteyen bir iş. böyle bir işin karşılığının hele de 2 çocuk için ayda 1000-1500 olması çok acımasızca geliyor bana. Bir kere sigorta kesinlikle olmalı. Benim çocuğuma bakacak birisi aylık 800 falan istiyorum dese baya baya düşünürüm muhtemelen çocuğumu da emanet etmem. Kafanızdan geçen paralara bakıcı olabilir:akşama kadar tv karşısında elinde örgüyle oturan, rahat rahat oturmak için sürekli çocuğu uyutmaya çalışan, eline telefon veren vs. (İstisnalar muhakkak vardır yanlış da anlaşılmasın bu kısım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…