- 29 Nisan 2020
- 2.169
- 4.155
- 133
- Konu Sahibi hasretdolu
-
Yok canm burası bir ilçe çok büyük değil170 bin nüfuslu burada fiyatlar daha düşük aslında ama ben memnun olsun istiyorum eşim çok pahalı diyince bi içime oturdu gibi oldu
Tamam devlete söylerizE o zaman konu sahibinin de maaşını azaltsın devlet. Çünkü Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor.
Üstelik memur olarak daha az işleri olmuyor mu? 15 milyonluk İstanbul ile bir değil mesela. Aynı mantık
Yasal diye canını mı çıkaracaksınız? Yasa kapsamında olan görev tanımı , diğer elemana göre çok ağır. Devlete bakarsanız zaten uçan kuş vergi versin...Yalniz cok ilginc bir uyesiniz,ben tamamen yasal olarak ortaciya cay tasima isi veriyorum onu yanlis buluyorsunuz,kendiniz sigortasiz isci calistiriyorsunuz ve yasal diyor beni elestiriyorsunuz hem de alakasiz bir kiyaslamayla. Gulesim geldi cidden. Sahsen ben yapmazdim boyle komik bir seyi
Çevremde cok kişi var bakıcı ile çalışan ve hiç buradaki gibi rakamlar vereni duymadım sizlerle aynı ülkede mi yaşıyoruz ?iki yıl önce 400 e baktiran bile vardı.Herkes burada konuşanlar gibi düşünse kimse çocuğunu bırakıp çalışamaz.İki çocuk bakımı için tam gün mesai ve haftada beş gün çalışacak insanın 1500 lira hak ettiğini savunurken kurduğunuz cümleler “şaka mısınız asgari ücret mi verseydi” “asgari ücret verene kadar kendisi ücretsiz izne ayrılır” “anladık çok zenginsiniz”
Sadece 1500 liradan fazlasını vermek bütçenize çok geldiği için bu şekilde yazıyorsunuz ama bu bakıcının bunu hak ettiği anlamına gelmiyor. Başka çaresi olmadığı için emeğinin karşılığını alamadan çalıştırıldığı anlamına geliyor. Sizin ne kadar gelirinizin olduğu ve size ne kadar kalacağı bakıcıyı bağlamaz, sizi bağlar. Bu insan geçinecek bu parayla, asgari ücrete de zaten asgari geçinme parası olduğu için asgari ücret diyoruz.
Bu insanın 1500 lira hak ettiğine dair tek bir mantıklı açıklamanız varsa buyurun konuşalım.
Biraz vicdan diyorum.
Kendilerine çok gelmiş2 cocugun sorumlulugu 5 gun ve cok mu...
sirf bu yüzden yurtdisina tasindim kres, anaokul bedava bakiciya gerek yok cünkü calismaya baslayinca krese birakiyorsunuz bebegin, cocugun herseyiyle özenle ilgileniyorlar. uykusu oyunu tuvaleti yemegi. bir de iki dil ögreniyorlar. insan uc kurus kazandigini böyle verse hayat mi bu ya? size kolayliklar diliyorum, bakicinizi düsünmüsünüz iyi yapmissiniz, sigorta da yaptirin cünkü yasal hakki.Öyle biri değilm keşke tanısanız beni.. Kimseyi süründürmek değil amacm ama ben memurm ve 3 buçuk alıyorum bir buçuk bakıcı bin lira anaokulu bana ne kalıyor
bu gidisle o da olabilirBen de anlamıyorum
Mesela devlet dese ki nüfusu şundan az olan yerlerde asgari ücret 1000₺, nüfusu şununla şu arasındaki yerlerde 1500₺, şundan yukarı olan yerlerde 2000₺
Kıyamet kopmaz mı?
Hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak değişir.Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
Ya ben bakıcı dediysem komşu bi teyze güvendiğimiz.. Herhalde bakıcı diyince çocık gelişm mezunu birini tuttm zennediyorsunz..Bakiciniz ile aynı koşullarda yaşayıp, standart devlet memuru( gardiyan sanırım) maasi alıyorsunuz. Size gelince elinize ne kalıyor ama bakıcıya 1500tl fazla... ben konuyu şimdi anladımhaklısınız bence de çok.
Ya bakıcı diyince öylr komşu bi tanıdığımız kadın.. Çok güvendiğimiz tanıdığımız biri.. Onlara bi nevı annelik yapacak öğretmenlik değil.. Zaten kızım okula gidecek1500 normal, fazla değil, az bile. Fazla diyenleri, en başta eşiniz olmak üzere, umursamayın. Siz ona çocuk emanet ediyorsunuz, pazardan meyve sebze değil. Bakıcınızın sizden memnun olması lazım. Yaptığı işin karşılığını aldığını düşünmesi lazım.
büyük şehirde en az asgari ücret ve sigorta olması gerekir o saatlere. Ama küçük yerlerde böyle olmayabilir. Bu konuda size fazla yüklenilmiş bence.
küçük bir şehirde arkadaşımın evine aylık 1500 e haftada 3 gün temizlikçi geliyor. Süpürüp silme, ütü, bütün ev işleri, artı yemek yapıp gidiyor. Burada ise temizlikçinin günlüğü 200-250 arası, o fiyata, mümkün değil, eve adımını atmazlar, bırakın yemek yapmayı. Emek sömürüsü yapacak son kişi arkadaşım ama oradaki fiyatlara göre veriyor.
yalnız sizin sigorta işini halletmeniz lazım. Ceza alırSınız. Hiç öyle hafife almayın. Gayet yapabilirler. Ve çok sıkıntı yaşarsınız.
Benim tanıdıklarım var, en başta işveren kendisi sigorta yapayım dediğinde, sigortaya vereceğin parayı sen bana ver, benim daha çok işime yarar deyip, daha sonra dava açan.
Ya at kafadan bilgi yarışması yapıyor burada afaki konuşanlar.. Bende bir an bakıcı olmak istedim yazılanlardanÇevremde cok kişi var bakıcı ile çalışan ve hiç buradaki gibi rakamlar vereni duymadım sizlerle aynı ülkede mi yaşıyoruz ?iki yıl önce 400 e baktiran bile vardı.Herkes burada konuşanlar gibi düşünse kimse çocuğunu bırakıp çalışamaz.
Bu arada alakasız gibi olacsk ama ücretli Öğrt bile asgari ücretin altında çalışıyor,devlet sizin gibi düşünmüyor mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?