Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu küçük ilçe meselesini anlayamıyorum. 170.000 nüfuslu ilçe ķücük ve ucuz mu yani? Ben metropol şehirde merkezde yaşıyorum buranın bir ilçesinde doğdum merkeze 1 saat 80.000 nüfuslu şuan. Samimî söylüyorum merkezden daha pahalı. Burada sokağa çıksam heryer market,giyim mağazası vs ne varsa. Doğduğum ilçeye gidiyorum tek tük mağaza uçuk fiyatlar... Sadece kira konusunda farklılık gösteriyor. Gıda ,giyim,alışveriş metropolde daha ucuz seçenek çok çünkü.
Ayrıca 1500 uygun görmüşsünüz tamam demiş bayanda bu sorgu sual neden?
Evet fiyat az.Sgk da olmaması yanlış... Alan memnun satan memnun hesabı olmuş birşey diyemem ama anlaştıktan sonra içine dert olan ne?
As kapıya gönüllü bakıcı aranıyor diye tam olsun çOcuğunun babasıda elini cebine atsın bir zahmet.
Yorumları okuduğum kadarıyla ciddi anlamda kabasınız. Eleştiriye iyi kötü açık olunur bir konu danışıyorken özellikle çocuğunsa konu. Sizin düşünce ve cevaplarinizi sağlıklı bulamadım malesef.

1500 normal, fazla değil, az bile. Fazla diyenleri, en başta eşiniz olmak üzere, umursamayın. Siz ona çocuk emanet ediyorsunuz, pazardan meyve sebze değil. Bakıcınızın sizden memnun olması lazım. Yaptığı işin karşılığını aldığını düşünmesi lazım.

büyük şehirde en az asgari ücret ve sigorta olması gerekir o saatlere. Ama küçük yerlerde böyle olmayabilir. Bu konuda size fazla yüklenilmiş bence.

küçük bir şehirde arkadaşımın evine aylık 1500 e haftada 3 gün temizlikçi geliyor. Süpürüp silme, ütü, bütün ev işleri, artı yemek yapıp gidiyor. Burada ise temizlikçinin günlüğü 200-250 arası, o fiyata, mümkün değil, eve adımını atmazlar, bırakın yemek yapmayı. Emek sömürüsü yapacak son kişi arkadaşım ama oradaki fiyatlara göre veriyor.

yalnız sizin sigorta işini halletmeniz lazım. Ceza alırSınız. Hiç öyle hafife almayın. Gayet yapabilirler. Ve çok sıkıntı yaşarsınız.

Benim tanıdıklarım var, en başta işveren kendisi sigorta yapayım dediğinde, sigortaya vereceğin parayı sen bana ver, benim daha çok işime yarar deyip, daha sonra dava açan.

Kamera taktırın bakıcınında haberi olsun

İş sözleşmeside kameranın çekeceğini kabul ediyorum maddesi yer alsın imzalatın

Allah muhafaza beyin üstü düşürür sonrada söylemez

En azından bütün gün izlersiniz evlatları rınızı.

Yok canm burası bir ilçe çok büyük değil170 bin nüfuslu burada fiyatlar daha düşük aslında ama ben memnun olsun istiyorum eşim çok pahalı diyince bi içime oturdu gibi oldu

Siz 170 bin nufuslu ilce diye normal memur maasindan dusuk aliyorsaniz bu hesabi mantikli bulurum.

Yoksa vermeniz gereken asgari ucret + sigortadir.
Ne kadar is yaptiginin veya ne is yaptiginin önemi yok, kendisi evinden uzak kaliyor mu? Evde yatmak varken sizin evde 2 çocukla ugrasiyor mu? Varsa bu esnada kendi cocugunu ihmal ediyor mu? Yeterli. En az asgari ucret hakkidir.

Biz evdeki hanima 3250+ yemek + sgk veriyoruz. Ama bizim maaslarimiza metropol farki eklenmiyor.

Tamam devlete söyleriz

Yasal diye canını mı çıkaracaksınız? Yasa kapsamında olan görev tanımı , diğer elemana göre çok ağır. Devlete bakarsanız zaten uçan kuş vergi versin...

Çevremde cok kişi var bakıcı ile çalışan ve hiç buradaki gibi rakamlar vereni duymadım sizlerle aynı ülkede mi yaşıyoruz ?iki yıl önce 400 e baktiran bile vardı.Herkes burada konuşanlar gibi düşünse kimse çocuğunu bırakıp çalışamaz.
Bu arada alakasız gibi olacsk ama ücretli Öğrt bile asgari ücretin altında çalışıyor,devlet sizin gibi düşünmüyor mu acaba

170 bin nüfuslu ilçe küçük mü oluyor benim yaşadığım ilçe, 55 bin.buna ne diyeceğiz? küçüğün küçüğünün küçüğü mü?Bana göre yer her zaman bir kriter olamaz. türkiyenin her yerinde memur aynı maaşı alıyor marketler her yerde aynı fiyat satıyor esnaflar da öyle. Benim ilçede, tek çocuk , haftada 5 gün bakımı, aylık en az 1000. Demek ki küçüklük büyüklük diye bir şey yok.

Ben haftanın. 3-4 günü için, bazı günler 3 saat bazı günler 6 saat bakacak şekilde 1400 olarak konuşmuştum tek çocuk ve ev işi vs yok. Sizin verdiğiniz ücret 2 çocuk için çok düşük

Küçüklük büyüklük diye bir şey aslında kadınların iş imkanını kısıtladığı için fiyatlara etki ediyor. Mesela İstanbul da günlük temizlik 250 lira. Ben bu kadına gel haftanın 5 günü çocuk bak 1000 lira vereyim desem totosuyla güler. 4 gün temizliğe gidip 1 ay yatarım senin Parana mı kaldım der . Ama daha küçük şehirlerde günlük temizlik 100 liraya olan var ve temizlik işi için talep de pek olmuyor çalışan kadın az ise. Bu durumda çocuk bakımı için fiyatlar da düşüyor. Çünkü kadınların paraya ihtiyacı oluyor iş imkanı da olmuyor, eşler de daha tutucu olabiliyor fabrikada vs çalışmaları yerine bir evde çocuk bakmak daha cazip geliyor üç yüze beş yüze bakmıyorlar

Çocuk bakmak hic kolay degil insan yeru geliyor kendi cocuğuna tahammül edemiyor. Hem bu ülkede asgari ücret+ssk diye bir zorunluluk var. Bence ssk sınıda muhakkak yaptir. Sonradan büyük sıkıntı yaşarsın. Bir tanidigim yaninda calişan bayani part time sigortalı gösteriyordu.en azindan başına birsey gelse devlet güvencesinde oluyor.

Öyle biri değilm keşke tanısanız beni.. Kimseyi süründürmek değil amacm ama ben memurm ve 3 buçuk alıyorum bir buçuk bakıcı bin lira anaokulu bana ne kalıyor
sirf bu yüzden yurtdisina tasindim kres, anaokul bedava bakiciya gerek yok cünkü calismaya baslayinca krese birakiyorsunuz bebegin, cocugun herseyiyle özenle ilgileniyorlar. uykusu oyunu tuvaleti yemegi. bir de iki dil ögreniyorlar. insan uc kurus kazandigini böyle verse hayat mi bu ya? size kolayliklar diliyorum, bakicinizi düsünmüsünüz iyi yapmissiniz, sigorta da yaptirin cünkü yasal hakki.

Hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak değişir.
Bizim burada 1000 TL ev işi yemek çocuk hepsinin toplam ücreti

Ya ben bakıcı dediysem komşu bi teyze güvendiğimiz.. Herhalde bakıcı diyince çocık gelişm mezunu birini tuttm zennediyorsunz..

Ya bakıcı diyince öylr komşu bi tanıdığımız kadın.. Çok güvendiğimiz tanıdığımız biri.. Onlara bi nevı annelik yapacak öğretmenlik değil.. Zaten kızım okula gidecek

Ya at kafadan bilgi yarışması yapıyor burada afaki konuşanlar.. Bende bir an bakıcı olmak istedim yazılanlardanatanmadan önce devlette ücretli öğretmenlik yapıyordum bin lira veriyordu...

Hem 1500 tl’ye 2 çocuk baktır, hem sigorta yaptırma, hem temizlik ve yemek yaptırmıyorum en azından diye böbürlen üstüne çok mu verdim diye dert edin... valla pes.
Konu sahibi ve ona yorumlarda destek çıkanlar ha gayret biraz daha uğraşırsanız köleliği yeniden keşfedeceksiniz. Konfederasyon bayrağı dağıtalım size ki yeriniz belli olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…