• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben size bir şey diyemiyorum artık. Neden sallayayım ya. Üslubunca tartışamıyorsunuz bile, işinize gelmeyince hemen hakaret. Belli ki Ankara’nın çok farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip ilçelerinde yaşıyoruz bunu düşünebilmek çok mu zor?
Canınızın istediğini yapın siz.
Yenimahalle de yaşıyorum ve bakıcım komsumdu.Daha önce de benimki gibi ücret alıyormuş 1000 dedi kendi teklifiydi.Evet tartisamiyorum çünkü samimi gelmiyo yazdiklariniz gerçek düşünceleriniz değil.Basiniza gelse siz böyle yapmazsınız.Ha eve 10 bin para giriyorsa o ayrı.

Ya ben size bir şey diyemiyorum artık. Neden sallayayım ya. Üslubunca tartışamıyorsunuz bile, işinize gelmeyince hemen hakaret. Belli ki Ankara’nın çok farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip ilçelerinde yaşıyoruz bunu düşünebilmek çok mu zor?
Canınızın istediğini yapın siz.
Bu arada hakaret ettigimi de nereden çıkardınız eleştiri yaptım yazdığınıza hakaret mi bu

Yenimahalle de yaşıyorum ve bakıcım komsumdu.Daha önce de benimki gibi ücret alıyormuş 1000 dedi kendi teklifiydi.Evet tartisamiyorum çünkü samimi gelmiyo yazdiklariniz gerçek düşünceleriniz değil.Basiniza gelse siz böyle yapmazsınız.Ha eve 10 bin para giriyorsa o ayrı.
Başıma gelse böyle yaparım. Eve yazdığınız rakamdan daha fazlası giriyor ama bakıcının ücreti benim evime ne kadar girdiğinden bağımsız belirlenmelidir. Samimi gelmeyebilir, bana da siz samimi gelmiyorsunuz fakat ben bunu savunduğum şeyi gerekçelendirirken argüman olarak kullanmıyorum.
Gerçek düşüncem olmayan hiçbir şeyi yazmadım buraya şimdiye kadar, siz yapıyorsanız bilemem, burada çoğunluk benim gibi düşünüyor bunu da dikkate alın isterseniz.

Bu arada hakaret ettigimi de nereden çıkardınız eleştiri yaptım yazdığınıza hakaret mi bu
Durduk yere “yavaş sallayın” yazmışsınız, bu yalancılıkla itham etmektir, yani hakarettir. Söylediğim fiyat yalan değil, bana göre sizin 1000 lira veriyordum ve yüksekti demeniz çok komik ama “sallama” yazmıyorum.
Size daha fazla yazmayacağım.

Hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak değişir.
Bizim burada 1000 TL ev işi yemek çocuk hepsinin toplam ücreti

Bu insanlar çocuklarına ne kadar deger veriyorlar ya cok cok saşkınım.

Bulaşık yıkamak, sogan kavurmak ve bebeğimle ilgilenmek aynı cümlede aynı kategoride😱😱😱

ben yatılı zammıyla beraber 3850 veriyorum.
tek çocuk nerdeyse 1.5 yaşında.
ve bende sürekli evdeyim.Bende temizlik yemek istemedim ama kendisi ben bebekle ilgilendiğimde hemen yapıyor.
verdiğiniz az geldi. Asgari ücretten haberinizde var.

Başıma gelse böyle yaparım. Eve yazdığınız rakamdan daha fazlası giriyor ama bakıcının ücreti benim evime ne kadar girdiğinden bağımsız belirlenmelidir. Samimi gelmeyebilir, bana da siz samimi gelmiyorsunuz fakat ben bunu savunduğum şeyi gerekçelendirirken argüman olarak kullanmıyorum.
Gerçek düşüncem olmayan hiçbir şeyi yazmadım buraya şimdiye kadar, siz yapıyorsanız bilemem, burada çoğunluk benim gibi düşünüyor bunu da dikkate alın isterseniz.
Tespitim doğru,10 bin üzeri girdiği belli o yüzden empati yapamıyorsunuz konu sahibinin cebinden çıkıyor sizin cebinizden çıkmıyor ne de olsa,neyse evet bence de artık yazmayın bana.

Bu insanlar çocuklarına ne kadar deger veriyorlar ya cok cok saşkınım.

Bulaşık yıkamak, sogan kavurmak ve bebeğimle ilgilenmek aynı cümlede aynı kategoride😱😱😱

Bebek uyurken sadece bebeğimle ilgilenecek

Bebek uyuyunca (ilk zamanlar öğleden önce ve öğleden sonra) daha sonra tek gündüz uykusu

Ortalık toplama basit yemekler vs Diye anlasti bi arkadasim da

Ankarada arkadaşım 1800 e verdi kreşi ki normali 2100 du

Yaşamkent civarı
Kreşe 1000-1500 e verenleri duydum ama üzeri de olabilir bilemem işin içine girmedim.Tabiki hizmetine ve saatlerine göre yükselebilir

Bende Ankara dayım teyzem komşunun çocuğuna kreşe verip alırdı akşam geç saatte gelirdi annesi almaya ona rağmen 500e baktı,başka bı kızımın okulundan tanıdığım abla sürekli evdeydi çocuk bin TL ye baktığını söyledi,kişilerin anlaşmasına bağlı bu işler birde etrafa ve uygulamalara baksalar millet istediği rakamı yazmış olduğum yüksek verende var düşük verende,az fiyat veren az istekte bulunur,milletin sigorta yap demesi doğru yanlız bı bağkur bile aylık 900tl yi geçti yatırılacak tarafı kalmadı,heralde herkes 10bine yakın kazaniyo şaşırıyorum okuyunca,
Hem asgari ver hem SSK yatır memur olan kadınlar çalışmasın en iyisi, konu sahibi bakıcı ile anlaşmış burda yazılanlara bak.

Bence okumuş kalifiye kadınlar evde durup çocuklarına baksınlar. Sonra da ülkede kadının adı olmasın. Artık bakıcılar da nerden para kazanırlar bilemem. Hangi işveren eline geçen bütün parayı işçisine veriyor? Bakıcılık gerçekten fabrikada çalışmak gibi gerektiğinde yük bile taşıyan kasiyerlik gibi zor mu? Bu ülkede bu düzende belli bir gelirin yoksa çocuk yapmayacaksın demek ki.
Bakıcılık kolay bir iş mi? Emin misiniz? Bakıcılık için bana isterse 5 bin versinler ben yine yapmam çünkü bir insana bakmak bir insan yetiştirmek çok zor, bir çocuğun sorumluluğunu almaya korkarım. Ve bence çocuk bakıcılığı sertifikalı sigortalı olmalı her yerde. Maaşı da belli bir seviyenin altında olmamalı. Bu konuda, bazı işverenlerin bazı kurumların işçileri emekçileri sömürmesi bizlere referans olamaz.

Bence okumuş kalifiye kadınlar evde durup çocuklarına baksınlar. Sonra da ülkede kadının adı olmasın. Artık bakıcılar da nerden para kazanırlar bilemem. Hangi işveren eline geçen bütün parayı işçisine veriyor? Bakıcılık gerçekten fabrikada çalışmak gibi gerektiğinde yük bile taşıyan kasiyerlik gibi zor mu? Bu ülkede bu düzende belli bir gelirin yoksa çocuk yapmayacaksın demek ki.
Hanımefendi neden asgari ücrer diye bir şey var o zaman? Bir kişinin bir hizmet karşılığı ödeyeceği bedel o kişinin kazandığı parayla ölçülmez sadece ve sadece hizmetin bedeline bakılır. Okumuş kalifiye kadınlar bakıcıya sigorta + asgari ücret ödeyemeyecek kadar kazanamıyorsa bu bambaşka bir sorun ama kimse hizmetine ihtiyaç duyup hizmet satın aldığı insana hayır işliyormuş gibi davranmasın. Lütfetmiyorsunuz, hizmet satın alıyorsunuz kimse kimsenin gönlünü eğlemek zorunda değil.

Bende Ankara dayım teyzem komşunun çocuğuna kreşe verip alırdı akşam geç saatte gelirdi annesi almaya ona rağmen 500e baktı,başka bı kızımın okulundan tanıdığım abla sürekli evdeydi çocuk bin TL ye baktığını söyledi,kişilerin anlaşmasına bağlı bu işler birde etrafa ve uygulamalara baksalar millet istediği rakamı yazmış olduğum yüksek verende var düşük verende,az fiyat veren az istekte bulunur,milletin sigorta yap demesi doğru yanlız bı bağkur bile aylık 900tl yi geçti yatırılacak tarafı kalmadı,heralde herkes 10bine yakın kazaniyo şaşırıyorum okuyunca,
Hem asgari ver hem SSK yatır memur olan kadınlar çalışmasın en iyisi, konu sahibi bakıcı ile anlaşmış burda yazılanlara bak.
Çocuklu kadınlarin çalışmaları mümkün olmaz değil mi buradakiler doğru olsa.Yine zengin calisor orta gelirli evinde oturur.Calisiyorum ve herkes bakıcıya bırakıyor hiç burads yazılanlar gibi uçuk fiyat veren duymadım,bir tane duysam olsbilir diyeceğim.Cok çok yüksek geliri olanlar verebilir

Çok yüksek vermemişsiniz, çocuklarınıza iyi bakacaksa, içiniz rahat olacaksa 200 ün 300 ün hesabını yapmayın boşverin, nerelere gidiyor o paralar, hayırlı olsun artık.

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..

Merhaba oncrlıkle oturdugunuz yerın az veya cok nufuslu olup olmaması maas ödemenızı belırlememelı.. Vicdanınızın rahat olmamasına vok sevındım.. Sizin ve sizin gibi bir cok insan bu sekılde dusundugu ıcın bır işe sap olamıyotuz malesef... Bebek bakıcısı olarak calıstım ek ıs olarak 4 sene once sabah bebek bakıyordum o zamana kıyasla ben 1500 alıyordum aksamları dans gosterılerıme gidiyordum baktıgım saat aralıgı sabah 9 aksam 4 ve 1500 4 sene once!!!

Tespitim doğru,10 bin üzeri girdiği belli o yüzden empati yapamıyorsunuz konu sahibinin cebinden çıkıyor sizin cebinizden çıkmıyor ne de olsa,neyse evet bence de artık yazmayın bana.
Komşunuza bıraktığınızı ve 1000 lira verdiğinizi söylemişsiniz, bunu yeni gördüm.
Daha önceki yorumlarımda “bakıcı tutmak” ve “bakıcı maaşı ödemek” ile komşuya - bir tanıdığa bırakmayı kast etmediğimi, bakıcılığı profesyonel meslek olarak yapan insanlar için yazdığımı söylemiştim.
Eklemek istedim.

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..

Yasadıgım yer 90 bin nufuslu bır yer 4 sene once 1500 aklım almıyor gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X