Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuklu kadınlarin çalışmaları mümkün olmaz değil mi buradakiler doğru olsa.Yine zengin calisor orta gelirli evinde oturur.Calisiyorum ve herkes bakıcıya bırakıyor hiç burads yazılanlar gibi uçuk fiyat veren duymadım,bir tane duysam olsbilir diyeceğim.Cok çok yüksek geliri olanlar verebilir
Zengin kesim verir anca bu rakamı düşük ve orta gelir veremez çok zor verirse zorlanir,yüksek verilen kişilerden de beklenti istek fazla olur bi öğretmen gibi anne gibi eğitim vermeleri beklenir,düşük veren bunları isteyemez sadece cocugu yanlız kalmasın memurlugu kaybetmeyeyim diye çırpınır ,bu devirde geçim derdi işte Allah kolaylık versin herkese,Türkiye nin cogundada bakıcı ararken konu komşu bulmaya çalışır guvenmek isterler,ne diyelim herkesin düşüncesi farklı.olan yüksek versin olmayana niye vermiyon baskısı dusuncesizlik elinden o geliyo çünkü.

Ya aslında çok yüksek değil ama mutlu olsun ki çocuklarıma iyi baksın istiyorum.. Ablası da öğlenci olacak sabahtan evde
Valla o çocuğu hazırlayıp okula götürüp getirmek bile mesele ufak kardeşle beraber kiziniz evde olsa daha az yorulur heralde kadin. Benim oğlumda kreşe gitti geçen sene onu hazırla götür getir ne yorucuydu beee. Siz milleti düşünmeyin çocuklarınızı içinize sinen birine baktiracaksiniz bu çok önemli bir şey

Zengin kesim verir anca bu rakamı düşük ve orta gelir veremez çok zor verirse zorlanir,yüksek verilen kişilerden de beklenti istek fazla olur bi öğretmen gibi anne gibi eğitim vermeleri beklenir,düşük veren bunları isteyemez sadece cocugu yanlız kalmasın memurlugu kaybetmeyeyim diye çırpınır ,bu devirde geçim derdi işte Allah kolaylık versin herkese,Türkiye nin cogundada bakıcı ararken konu komşu bulmaya çalışır guvenmek isterler,ne diyelim herkesin düşüncesi farklı.olan yüksek versin olmayana niye vermiyon baskısı dusuncesizlik elinden o geliyo çünkü.
Aynen ben de buna tepki gösteriyorum keşke herkesin şartları iyi olsa da bakicilar mesleki eğitim alsa yüksek ücret hakkı olsa çocuğa sadece bakıcılık değil eğitim verse ama olmuyor.Ben 2500 verecek olsam mesela diplomasına bakarım o zaman,beklentim yüksek olur

Sigorta yapmayacaksın akşama kadar 2 çocuğuna bakacak 1500 lira çok mu diye düşüneceksin... Ne garip insanlar var şu hayatta ya. Gerçekten çok fazla vermişsiniz sonuçta 2 çocuk ne ki verirsin 200 lira bakar sonuçta işe ihtiyacı yok mu var hem çocuk baksın isteyin üstüne yemek temizlikte yapsın

Bu kadar sayfa yorum olduguna gore polemikler havada ucusmus belli ki. Hepsini okuyamadim. Verdiginiz ucret az. Bunun yasadiginiz yerle alakasi yok. O kadin da ev gecindiriyor. Maasim ne ki ona ne vereyim demissiniz. O sizin sorununuz. Kadinin belli ki ihtiyaci var hic ucret cikmamis agzindan. Siz cok az teklif etmissiniz ustune cok mu oldu diyoesunuz el insaf. Ayrica isin zor olmadigini cocyklarinizin uysal oldugunu soylemissiniz. Oyle bile olsa ikisi de kucuk. 1.5 yasinda bie r cocuk annesi olarak o yasta bi cocuk buyutmenin ne denlu dikkat ve sabir istedigini iyi bilirim. Kukla degil ya,bebek bu. Kaldi ki abla da var. Iki can emanet ediyosunuz boru mu. Kadinin bir anlik dikkatsizlik yapma luksu yok. Cocuk bakimi isini kolaya indirgemeyin. Hele ki baskasinin cocugyna bakmak buyuk sorumluluk.

Bu da benim evimde yardımcım, yemeğimi yer çayımı içer, evim çocuğum ona emanet, evimin çalışanı değil insanıdır, bizde yatılı bile kalır zaman zaman, düğünümüze gelmiş insanlar, çocukları torunları bizi tanır... 50 yaşında zaten ne işine gircek de ne zaman sigortası dolacak. Çocuk falan da okuttuğu yok, torun torba sahibi kadın. Ben de işverenim ve bu benim çalışma stilim. Gayet de yasal herkes memnun. Suçmuş falan hikaye...
Madem suç değil verin bilgilerinizi SGK ya onlar baksın suç mu değil mi, kaçak bakıcı çalıştırıyor mu diye. Bakalım hikaye mi değil mi? Birde cahil insanların sallaması yok mu? Daha yeni ceza alan tanıdığım oldu. Sigortasız diye. Devlet sizin bakıcınızın ya da çalışanınızın yaşına bakmaz. Sigorta hırsızlığını süsleyeni de burada gördüm.

Son düzenleme:
Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
bence az bile... ben olsam kendi evimde 4000 den aşağıya bakmam.

gerçi kocam beni 1000 liraya kandırıyor ama neyse. onun hatırı var :)

Madem suç değil verin bilgilerinizi SGK ya onlar baksın suç mu değil mi, kaçak bakıcı çalıştırıyor mu diye. Bakalım hikaye mi değil mi? Birde cahil insanların sallaması yok mu? Daha yeni ceza alan tanıdığım oldu. Sigortasız diye. Devlet sizin bakıcınızın ya da çalışanınızın yaşına bakmaz. Sigorta hırsızlığını süsleyeni de burada gördüm.
Tamam olur 😂

Kiralar düşük, aidat az, ulaşım rahat, tarım yapılıyor sebze meyve ucuz... bunlar metropolde böyle değil, dolayısıyla küçük yerde insanlara az para yetiyor. İş imkanı da az ayrıca

Devlet ilcelerdeki memurun maasini da düsürsün o zaman. Bakiciya ucuz olan ogretmene memura pahali degil ya...

Kreşler 1000-1500 hangi ülkede yaşıyorsunuz siz

Kreş açmayı düşünen iş planını 6-7 ay öncesinin şartlarına göre yapmış bir girişimci adayı olarak söyleyebilirim ki o fiyatlara vereceğiniz kreş ancak çocuk evde tek kalmasın, yeri belli olsun mantığıyla olur.
o fiyata çocuk alan kreş çocuğunuzu sağlıklı besleyemez, sağlıklı oyuncaklarla oynatamaz, doğru düzgün etkinlik yaptıramaz, başlarına gerçek bir öğretmen koyamaz, 15-20 çocuğa tek bakıcı ile kendi halinde zaman geçirtir. Çocuklarınızın gelişimi ve sağlığı parayla ölçülmeyecek kadar önemli olmalı ama...

Bakıcılık kolay bir iş mi? Emin misiniz? Bakıcılık için bana isterse 5 bin versinler ben yine yapmam çünkü bir insana bakmak bir insan yetiştirmek çok zor, bir çocuğun sorumluluğunu almaya korkarım. Ve bence çocuk bakıcılığı sertifikalı sigortalı olmalı her yerde. Maaşı da belli bir seviyenin altında olmamalı. Bu konuda, bazı işverenlerin bazı kurumların işçileri emekçileri sömürmesi bizlere referans olamaz.
Öğretmenler o dediğiniz ücrete bir sınıf öğrenci eğitiyor. Bakınız eğitiyor. Ücretli öğretmenlerin aldığı maaşa değinmek bile istemiyorum. Türkiyede bakıcılık kalifiye bir iş değil ve nitelikli insanlar yapmıyor bu işi. Ailelerin beklentisi de çocukla kaliteli zaman geçirmesi değil zaten. Çocuğun başına birşey gelmesin kötü davranmasın yeter gözüyle bakıyorlar. Keşke bakıcılar Ayşe teyze fatma abla olmasa eğitimli kişiler olsa ve hakkettiğini alsa ama teori ve gerçek burada birbirine uygun ilerlemiyor. Bizim ülkemizde gelir dağılımında adalet yok. Ben yıllarını eğitimine harcamış insanların çalışma hayatından bu sebeple uzaklaşmasını üzülerek izliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X