Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların aklının başında olup olmaması konusunda bilirkişi olduğunuzu anlamamışız kusura bakmayın.

Eee, bakıcı evinizde bir kaza geçirirse ne yapacaksınız? Onu da o zaman mı düşünürsünüz?
Neyse sağlık olsun anlaşılan sizinle farklı frekanslarda konuşuyoruz her lafımı alıp bambaşka anlamlar yüklüyorsunz.. Neyse sağlık olsun teşekkür ederim yine de zaman ayırıp yorum yaptığınız için

sayfalar geçti

2010 doğumlu oğlumun bakıcısına 800 TL veriyordum

oğlumdan 1 ay küçük ikiz bebeklerine iş arkadaşım 500 Tl ye baktırıyordu

bu konulara yazarım asgari ücret + yol parası alıyordu bizim zamanımızda bakıcılar

ama sabah 8 de gelip akşam 19 da çıkar Cumartesi de çalışırdı

benim çalışma saatlerim böyle iken 9-15 çalışan bakıcının daha az alması olağandır

örneğin küçük şehirde annenin işten çıkıp eve gelmesi arasındaki süre kısadır yani 5 te mesai biter 4 çeyrekte evdedir anne ama bizde mesai 18.30 da bitine 19.00 da ben eve gelsem bakıcı da 19.30 da ancak giderdi vs vs

lakin hayatın bir başka gerçeği de var

bakıcıma asgari ücret + yol parası verdiğim dönemde benim gelirim bunun 5 katı idi

benim gelirim asgari ücret ya da iki katı olsa idi bakıcıya bunu verebilir miydim bilmiyorum sanmıyorum

örneğin ikizlere 500 TL ye baktıran iş arkadaşım tabii ki benim aldığım maaşı almıyordu o ara kademede bir çalışandı muhtemelen asgarinin az üstünde alıyordu yani o verdiği para maaşının yarısı

2 cocuk tam gun 1500 fazla degil normal. Ev isi zaten yapmasin. Cocuklarin kahvaltisini yemegini yaptirsa, oyuncaklarini toplasa yeter.
Sigorta, asgari ucret diyenler olmus. Turkiyede bakicilik hizmetiyle dadilik karistiriliyor. Ayrica memur kadin asgari ucret ve sigorta yapsa kendi maasinin tamami gider, calismasinin bir anlami kalmaz.

Neyse sağlık olsun anlaşılan sizinle farklı frekanslarda konuşuyoruz her lafımı alıp bambaşka anlamlar yüklüyorsunz.. Neyse sağlık olsun teşekkür ederim yine de zaman ayırıp yorum yaptığınız için
Çok basit bir soru soruyorum aslında ama cevabınız olmadığı için frekans falan laf kalabalığı yapıyorsunuz.

Soru basit; sigortasız çalıştırdığınız insanın başına evinizde mesai saatleri içinde bir kaza gelirse ne yapacaksınız? Size sormadım sayın, sigortasız çalışmayı doğru bulan diğer arkadaşlara sordum.

Allah Allah, herkes bakıcıya karşı bu kadar duyarlı, herkes Bin lira ve üzeri ücret verip sigorta yaptırıyorsa; benim gördüğüm 750 liraya tüm gün çocuk baktırıp üstüne ev temizliği yaptıran , arkadaşlarıyla gezip tozacağı günler çocuğunu ‘ çok seviyorlar birbirini ‘ diyerek bakıcıya ekstra ücret ödemeden baktıran kadınlar kim peki?? Bazen gerçekten burda okuduğum konulara ve yapılan yorumlara inanamıyorum, fazlasıyla gerçek dışı geliyor.
*Hiçbir zaman bakıcım olmadı ama çok fazla tanıdığım var*
İnan bende anlamadım canm.. Muhtemelen farklı ülkelerde yaşıyoruz konuşanlarla.. Ben ücretli yaparken bundan iki sene önce 1200 alıyordum garip.. Keşke öğretmenlik yapacağıma beş bine bakıcılık yapsaymışım anlattıkları karlar ülkesinde

Ben beni destekleyene aklı başında demedim bana elli bin maaş alıpta bin beş yüz veriyorum muamelesi yapanlara dedim.. Yok asgari ücret yok sigorta yok yol su yok bauram ikramiyesi yazanlara lafım... Herhalde farklı ülkelerde yaşıyoruz benm haberm yok.. Onların söylediklerini yapmam için çalıştığımın üstüne kredi çekip vermem gerekir bakıcıya.. Bakıcı dediğim de onlar gibi okumuş diplomalı yabancı şu bu değil komşumuz emekli olmuş elli yaşında bi bayn güvenilir gözüm arkada kalmayacak biri

Bence anlamak istemediginiz nokta sigortasiz calistirmanin suc olacagi ve bunun fark edildigi takdirde cok daha buyuk ucretler odemek zorunda kalacaginiz. Ayni zamanda Allah korusun sizin evinizde (bakicinin isyeri) bir kaza yasasa bakiciniz butun sorumluluk sizde ve vicdani yukumlulugu bir yana maddi ve manevi altindan kalkamazsiniz. Ben Turkiye'de yasarken gunluk gelen yardimciya bile gunluk sigortadan yaptirirdim. Bizzat sahit oldugum bir olay, sitede yardimci bayanin cam silerken yere dusup vefat etmesi ve tabii ki sigortasiz oldugu icin yasanan olaylar... Sizin gelirinizden bagimsiz bir sekilde sigortasiz calistirmak suc. Baska bir aciklamasi yok. Ben verdiginiz ucrete bir sey demiyorum ama sigortasiz isci calismanin hicbir aciklamasi yok 'suc' ve 'yasal olmamasi' harici.

2 cocuk tam gun 1500 fazla degil normal. Ev isi zaten yapmasin. Cocuklarin kahvaltisini yemegini yaptirsa, oyuncaklarini toplasa yeter.
Sigorta, asgari ucret diyenler olmus. Turkiyede bakicilik hizmetiyle dadilik karistiriliyor. Ayrica memur kadin asgari ucret ve sigorta yapsa kendi maasinin tamami gider, calismasinin bir anlami kalmaz.
Ay sizdn Allah razı olsun duygularıma tercüman olmuşsunuz.. Galiba ben farkında olmadan Filipinlerden beş dil bilen dadı buldum dedim yanlışlıkla😂

Bence anlamak istemediginiz nokta sigortasiz calistirmanin suc olacagi ve bunun fark edildigi takdirde cok daha buyuk ucretler odemek zorunda kalacaginiz. Ayni zamanda Allah korusun sizin evinizde (bakicinin isyeri) bir kaza yasasa bakiciniz butun sorumluluk sizde ve vicdani yukumlulugu bir yana maddi ve manevi altindan kalkamazsiniz. Ben Turkiye'de yasarken gunluk gelen yardimciya bile gunluk sigortadan yaptirirdim. Bizzat sahit oldugum bir olay, sitede yardimci bayanin cam silerken yere dusup vefat etmesi ve tabii ki sigortasiz oldugu icin yasanan olaylar... Sizin gelirinizden bagimsiz bir sekilde sigortasiz calistirmak suc. Baska bir aciklamasi yok. Ben verdiginiz ucrete bir sey demiyorum ama sigortasiz isci calismanin hicbir aciklamasi yok 'suc' ve 'yasal olmamasi' harici.
Ya öyle bakıcı falan dediğim komşu teyze canm benm.. Gözüm arkada kalmasın diye iyi bakabilecek merhametli güvenilir biri

iş bulmak zor olduğu için kabul etmiştir. yoksa kimse asgari ücret altında isterse yarım gün olsun hem de sigortasız çalışmak istemez. anaokulu öğretmenleri de yarım gün çalışıyor aynı iş.

Ya öyle bakıcı falan dediğim komşu teyze canm benm.. Gözüm arkada kalmasın diye iyi bakabilecek merhametli güvenilir biri
Komşu teyze olması o insanın sizin çalışanınız olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama. Para karşılığı hizmet alıyorsunuz, çocuklarınızı komşu teyzeye hayrına emanet etmiyorsunuz.

Aranizda isci ve isveren akdi oldugu surece o sizin calisaniniz siz de isverensiniz. Komsu teyze ucret almadan sadece cocugunuza bakacaksa bu dediginiz dogru. Sizden ucret alacak ve belirli saatler ve kurallar icinde calisacaksa sizin calisaniniz. Ve sigortasiz calistirmak suc. Sizin whatsapp gorusmeleriniz ya da komsularinizin 'evet her gun eve geliyor, cocuga bakiyordu' demesiyle onbinlerce lira odemenizi saglayacak bir suc hem de. Neden anlamak istemediginizi gercekten anlayamiyorum.

O kadar yazılmış yoruma, sigorta vurgusuna verdiğiniz cevap bakıcinin komşu teyze olması mi?
Desenize öyle diye, komşu teyzeyse sıkıntı yok zaten. 🙄

Bakicilik yapan kadinlar bunu ek is olarak yapiyor. Komsusunun, akrabasinin cocuguna yarim gun bakiyor goz kulak oluyor. Yani kadin asgari ucret+sigortaya calisacak olsa girer bir markete calisir ama ne bunu kendi ister ne de kendi evine vakit ayirabilir.
Insanlarin calistiklari islerden aldiklari maas ortada. Evin icinde cocukla vakit geciren biriyle disarida 8-10 saat calisan birinin maasi nasil ayni olabilir?

Komşu teyze olması o insanın sizin çalışanınız olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama. Para karşılığı hizmet alıyorsunuz, çocuklarınızı komşu teyzeye hayrına emanet etmiyorsunuz.
Muhtemelen siznle bi yerde oturup muhabbet etsek ben size a desem neden a dedi b de harf ona haksızlık dersiniz 😁neyse teşekkür ederim iyi günler

Bakicilik yapan kadinlar bunu ek is olarak yapiyor. Komsusunun, akrabasinin cocuguna yarim gun bakiyor goz kulak oluyor. Yani kadin asgari ucret+sigortaya calisacak olsa girer bir markete calisir ama ne bunu kendi ister ne de kendi evine vakit ayirabilir.
Insanlarin calistiklari islerden aldiklari maas ortada. Evin icinde cocukla vakit geciren biriyle disarida 8-10 saat calisan birinin maasi nasil ayni olabilir?
Ağzınıza sağlık teşekkür ederim benmle aynı ülkede yaşayan birileri varmış çok şükür 👍👏

Ben bakicilik isinin isci-isveren seklinde yurutulmesine de karsiyim. Canini emanet ediyorsun, para anlaminda ucun besin hesabi yapilmamali. Karsilikli memnun olunmali. Cocuk da sevmeli.
Bakici teyzeler de kalkip asgari ucret+sigorta istemiyor zaten. Evde dizi izleyecegine evinin mutfak harcligini cikariyor.
Ozel kreşler bile aylik 1000-1500 tl civarindayken kimse bu paralara cocuk baktirmaz. Verir kreşe hic degilse cocuk bir seyler ogrenir.

Muhtemelen siznle bi yerde oturup muhabbet etsek ben size a desem neden a dedi b de harf ona haksızlık dersiniz 😁neyse teşekkür ederim iyi günler

Bence sen algilamiyormus gibi davranıyorsun ama gene de sen bilirsin :110:
Çünkü kadının sorduğu gayet açık herkes anladı sen dışında .
Komşu teyze olması sigortadan muaf etmiyor .
Yapmayacaksın zaten de hani doğrusunu söylemek adında .
Yoksa en büyük hayalin çocukları kayinvalideye kitleyip memur maaşından mahrum kalmamak olduğunu iki konu önceden okuduk .
Ama kv çetin ceviz çıktı senin hayaller suya tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X