bakımlı görünmek:S

diyabul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
155
0
46
İzmir
merhaba kızlar bilmiorum size de oluyor mu ben aslında bakımlıyım ya ne biliyim şöyle anlatayım okula giderken gayet yaşıma uygun uyumlu hoş giyiniyorum sabah yüzümü temizliyorum kaşlarım seyrek göz farı yardımıyla (bazen) kaşalrımı dolduruyorum rimel pek sürmüyorum çok nadir eyeliner çkeredm onu da kaybettim bulamıyorum göz kalemini gözleirmin içine değil uç kuyruk kısmının dışna çekiyorum bunu yerine bazen farda sürebiliyorum çok doğal duruyo koyu renk bi rujum var onu sürüyorum makyajım bu allık ço seviyroum bana çok yakışıyor ama malesef piskolojk mi bilmem cildim hassastır yüzüm zaten 3 gün allık sürsem pürüzlenir ama allıkta çok canlı gösteriyo ( neyse saçlarım doğal hali uzun dalgalı hoş bi şekli var önleri azcık düzleştirim parfüm falan sıkarım ama malesef öyle kendime özenmiş bakımlı hoş duramıyorum nedense sanki pasbal pasbal gelmiş gibi sönük duruyorum millet nasıl makyajlı nasıl hoş . aşırı makyaj sevmiyorum hem de hiç ama bu sosyal bi sorun sanki kalablık içinde bakıyorum millet nasıl freş duruyo siz neler yaparsınız ne önerirsiniz yardım

bence bakımlı görünmenin birinci şartı sağlıklı saçlar ve cilt .makyaja gerek yok fazla .ama alıllık olmak zorunda .yüze ışıltı katıyor bide simli farlar çok havalı duruyor ben okula giderken öyle yapıyordum .saç fön yada maşa olucak . ya tabi hergün bunu yapamazsın ben şöle yapardım saçım yorulunca yada sınav zamanında topuz yapardım köpükle .oda çok güzel duruyor bu şekilde yapabilirsin .hergün fön maşa yıpranır saçın .allıkta şeftali tonu seviyorum ben.her cilt rengine uygun .bide dudak parlatıcısı sür okdir .haa bide topuklu ayakkabı kadını çok seksi gösteriyor tartışılmaz yürüyüşün bile değişiyor.

doğal güzelliğim yeter diyenlerdenim.
tek yaptığım şey kalem sürmek, ondan vazgeçemiyorum.
ama onun harici makyajla şunla bunla alakam yok.
kıyafet konusunda çok özenliyimdir. onu inkar edemem tabi.

yoğun sürülmüş rimel, yorgun gözleri bir nebze maskeliyor...

neden boyle konular cogaliyor ya.. Cirkinim, bakimsizim,Oyleyim boyleyim , kendimi begenmiyorum..Sik sik goruyorum bu konulari artik..
Kendini bakimsiz hissediyorsan tarzini degistir,daha cok ugras..yada daha once bu yonde acilmis konulara yazilmis olan yorumlari oku !!!

evet kızlar güzel şeyler yazmışsınız .doğallık çok önemli bence belki benim kendimi pasbal hissetmem etrafımdaki insanlarım aşıırı kokoş olmasından kanaklanıyordur . ama ben 19 yaşındayım 19 yaşında biri nasıl freş görünür toplum içinde benim sorunum bu yoksa kendimi beğenmemezlik değil biraz kendime kızma var Allaha şükür güzel bi yüzüm var boyum posum da iyi yani sadece merakım bu hem natural hem de freş görünmek asla kokoş olmadan tabiki

bakımm çokk önemli herşeyi geçtim makyaj falan deil ama eli yüzü temiz olacak insanın temiz kokacak ilk önce

keşke konunu makyaj forumuna acsaydın ordakıler sana daha cok yardımı dokunacaktır...

bakımlı olmak boya kutusuna dusercesıne makyaj yapmak değildir..

* öncelıkle teniniz önemli cilt tipinize göre gunluk ,haftalık ve banyodan cıktıktan sonra gerekli nemlendiricilerle vucudunuzu nemlendirin .Evitamını içeren besinler tüketin özellıkle badem ama gunde 3ten fazla olmasın kilo acısından.. pekmez içiniz gunde 1tatlı kasıgı mesela vucudunuza parlaklık ve canlılık verir (kansızlıgım nedenıyle pekmez içtiğimde herkes bacaklarıma ne durdugumu sorup duruyordu epilasyoncum bile sasırdı )

* saclarınızın parlak olmasını saglayın mesela banyo yapacagınız zaman bir karıstırma kabına 1 corba kasıgı sirkeyle saclarınızı durulamadan önce onunla yıkayın.. farklı markaların saclar için özel bakım kremlerinden kullanabılırsınız sac tipinize göre..

* farfumlerini teninize püskürtün giysilerinize değil.. en çok kulak arkası,bilekler ve omuzlarda diğer yerlere göre daha cok yayılırmıs bilgin olsun..

* manikürünüzü pedikurunuzu ya yapın yada yaptırın

* fondotenden sonra gözaltlarınıza kapatıcı surebılırsınız allıkla yuzunuze canlılık katabılırsınız.. gözlerınızı kaşa kadar boyamayın asla bu gözlerınızın guzelliğini kaybetmesine neden olur hersey ayarında olmalı bence ..

ben kendımden örnek vereyım bakımlıyımdır ama makyaj malz olarak sadece gözkalemi (kahverengiyi daha cok kullanırım yeşil olan gözlerim daha cok ortaya cıksın diye ,aradada gumus renk tercih ederim)ve oje kullanırım diğer makyaj malz kullanmadıgım içinde kendımden eksıklık hıssetmıyorum,natural olmayı seviyorum diyebilrim

hatta ben eyelineri sadece dugunumde kullandım yanı makyözüm surmustu diyebılırım..

Okul derken lise mi canım ? Genelde bu tip konulara liseliler takılıyor da.

Bir de "millet freş duruyo" ne demek, Türkçe de kelimeler mi tükendi ?

freş nedir cidden? yeni kelimeler türemiş bilmediğim,yaşlandım galiba

öncelikle kendini sev,güven...temiz ol,derli toplu giyin bence bakımlılıkta budur yani.. yaptıklarında gayet yerinde..

ya ben anlamadım ben bunların hiç birini yapmadım ne kalem sürdüm ne de ruj sürdüm.. Bakımı formam üstümde nasıl duruyor diye bakardım.. Gerçi lisede böyleydim üniversiteye gidemedim.. Sen üniversite okuyorsun sanırım 19 yasındasın ondan.. Valla yaptıkların sana yakışıyorsa ve sen de yakıştığını hissediyorsan Dünya'nın en gzeli sensin demektir.. Bakım konusunda benim de baya eksiklerim var ya nasıl makyaj yaparım ondan bile daha anlamıyorum.. Bi göz kalemi çekerim o :)

Ben de aynı seyi düşünüyorum şahsen okula gidince kendimi cok sonuk ve özensiz hissediyorum, cunku okuldakiler cok kokos, etrafimdaki herkes cok süslü. ben takı bile sevmem. Bence onlar abartili yani özeniyorum aslında ama giydiklerine sürdüklerine değil azimlerine her sabah ekstradan bir saat sac bas makyajla ugrasmalarina ve enerjilerine, bakimli görünmelerine. Acikcasi ben Hiç uğraşamam yani

Son düzenleme:
doğal haliyle herkesin daha güzel olduğu düşüncesindeyim bazıalrına makyaj da hiç yakışömıyor ama sırf güzel görünme adında makyaj yapıyorlar mesela tabis en öyle olmayabailirsin yani demek istediğim kayja o kadar gerek yok kıyafetin düzenli temiz olsun güzel olsun yakışsın saçalrın tabi ki güzel olsun elin yüüzn temiz olsun yani bundan sonrası için de daha ne olsun tabi bunlar benim düşüncem

saçların, dişlerin ve cildin temiz ve sağlıklıysa bakımlı birisin bence....benim kıstasım bunlar....giyimin sade ve fiziğine yakışan şeylerse tamamdır...deodorant, krem , ve hafif renk vericek makyaj malzemelerinden de yararlanıyosan eksik bişe göremiyorum....ha kokoşluk bunun biraz daha ötesi....ama sadece bakımdan bahsetmişsin zaten....neden sönük olasın ki canım, yaşın gereği kendini öyle hissediyosun bence

Kızlar lütfen biraz özgüven artık...
Onlar şöyle ben değilim napabilirim masumane yazısının altında resmen kıskançlık yada beğenilmeme hissi var
Yarışta değilsin tatlım,Dünyanın en güzeli olmazsın, mutlaka senden daha güzeli olucak... senden daha güzelin de güzeli olucak
Bulunduğun yer ve varolduğun güzellikle kendinden emin olsan duruşun ve çizgin belli olsa o gördüğün görsellikler senin için bişey ifade etmicek emin ol
Kendi tarzını yarat neyden mutlu oluyosan onu yap
Kalem çekmek istiyorsan çek , onlar çekiyor diye çekme
Saçını fönlü sevyosan fön çektir diğer kızlar çekiyo diye değil..
Bilmem anlatabildim mi

kesinlikle katılıyorum. yerine göre olmalısın. okula giderken kokoşluğun bi anlamı yok. aynı şekilde gece dışarı çıkarkende sıradan olmanın..

illa makyaj yapmak bakımlı oldugumuzu göstermez düşüncesindeyim temiz bir cilt beyaz dişler temiz pırıl pırıl parlayan ve güzelce taranmış saclar bence bunlar bir kadın ya da erkekte varsa bakımlı derim...makyaj düzgün yapılmadıgında palyaço gibi gösterdiğini düşünüyorum kişinin konumuna yaşına ve ortama göre yapılmalı...ki bence sen doğrusunu yapıyorsun anlattığına göre makyaj malzemeler cildine zarar veriyorsa ya fazla kullanma ya da belirli tanınmış ürünler kullan derim ben naçizane fikrim bol bakımlı günler

herkes haklı ben de bundan bahsediyorum zaten sadece benimki sosyal bi sorun aslında ben kendimi olduğu gibi seven biriyim gerçekten ama yeni üniversitemde arkadaşlarım bana sürekli sen makyaj yap şunu yap bunu yap sen bunlardan iyisin falan filan deyince benim yerinde ve gayet sade olan bakımım sanki beni pasbal gösteriyormuş gibi geldi ama bende bunu savunuyorum saçım başım temiz yetrince iyi giyiniyorum ben böyle iyiym diyorum kendi kendime diğer türlüsü kokşluk olucak gibi geliyo bana çünkü . sadece merak siz de böyle oluyor musunuz yeterli bakım yaptığınızda bile kendinizi pasbal hissediyor musununz ve böyle hissetmemek için neler yapıyorsunuz bunları öğrenmek ve bunlardan yardım alark bakımıma yön vermek için açtım bu konuyu cevaplarınıza çok teşkkürler

sen boşver onları sen kendini nasıl görüyorsun o önemli onların bakımlı anlayısı biraz farklı sanırım

cnm herkesin tarzi ayridir..her insan bir olmaz ki..sana arkadaslarin makyaj yap,söyle giyin bunu yap diyolarsa,seni kendilerine benzetmek istiyolardir..herkesin stili ayridir..sen sade bi insansindir,kokoslugu sevmezsin..arkadaslarin bunu anlamasi lazim...icinden gelmesi lazim böyle seylerin..sen sade seviyosan tarzini savun"ben böyle güzelim..kendimi böyle iyi hissediyorum..herkesin sizin gibi süslü süslü dolasmasini beklemeyin"de..onlar seni bu halinle kabul etmeli...
haaa tabi bide su var:belkide senin "iyiligini"düsünüyolardir kendilerince...yani mesela makyaji yanlis yapiyosundur,sana yakisani söylemek icin müdahale ediyorlardir..buda olabilir
bende o kokos kismina giriyorum:))icimden geliyo..hergün illa süslenip püslenmeden disari cikmam..herkesin bakislarin üstümde hissederim kadinli erkekli...dikkat cekiciyimdir yani söylemesi ayip:))
ama benim tarzim bu..sade degilim,olamam..kendimi öyle iyi hissedemem cünkü..
gecende mesela amcamin kizina gittigimde bi baktim sürmeyi gözünün icine sürmüs..gözleri kaybolmus gitmis..cektim odaya güzelce sürmesinide rimelinide sürdüm..alliginda kondurdum:))iste böyle sana dahada cok yakisir dedim..kiz cok begendi..megersem böyle daha hosmusum dedi...
ynai belkide sanada arkadaslarin kendince böyle tüyolar veriyorlarir..dogru makyaj konusunda...oda olabilir..tabi gene yapip yapmamak senin elinde...dedigim gibi insanin icinden gelicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…