- 10 Ağustos 2015
- 1.113
- 2.152
- 133
- 47
Kimine göre badana boyalı gezen kadınlar bakımlıdır. Kimine göre temiz, derli toplu kadın.
Bana göre ise, temiz ve derli toplu zaten olmalı bu bakım değil yani olmaması tuhaf olur. Bakımlı demek, her sabah evinden cıkmadan önce saçına, makyajına, kokusuna, kıyafetinin ayrıntısına dikkat eden kadındır. Gerekirse maskesini yapar, gerekirse manikürünü, pedikürünü. Sabah kalkıp aman saçla uğraşamam şimdi, makyajı kim yapacak şimdi diyen kadın bakımlı olmuyor bana göre. Ha makyaj yapmamak kendi tercihidir o ayrı.
Gözümdeki bakımlı kadın imajı bu. Keşke olabilsek. Ben sabahları 15dk daha fazla uyumayı saça makyaja kahvaltıya tercih ettiğim için asla olamayacağım bir kadın türü oluyor bakımlı kadınlar.
saçlarınız için kullandığınız bakım yağı ve protein nedir acaba ?Temiz ve saglikli olmak en basta gelen seyler, bunlar olmazsa olmazlar.
2-3 gunde bir saclarimi yikarim (saclarim cok dokuluyor bu mevsimde cok fazla yikamamaya calisiyorum), hergun vucudumu yikarim. Dustan sonra bebek yagi ve daha sonra nemlendirici kullanirim. Haftada 2 gun 'dry-brushing' denilen teknikle ouzel vucut fircasi ile vucudumu derinlemesine temizlerim, bu sekilde vucutta kan dolasimi daha iyi oluyor ve selulitlere karsi iyi geliyor.
Dustan sonra sacima bakim yagi ve protein surer ve hafif fon cekerim birdaha cekmem. Her aksam ve sabah cilt bakimimi yaparim ve 2 haftada bir maske. Maskeyi daha once fazla yapmiyordum fakat inanilmaz degisiklik gorunce duzenli cilt bakimimin arasina girdi.
Hergun makyaj yaparim, son 1 aydir fondoten kullanmamaya ozen gosteriyorum, kullandigimdada BB cream kullaniyorum.
Bunun yani sira, tirnaklarimin bakimli, dislerimin temiz ve giyindiklerimin temiz ve uyumlu olmasina dikkat ederim.
Bana göre temiz ve derli toplu olmak tır bakım. İlla maske degil de düzenli cilt temizligi dir. Yağlı saçla gezmemek tir. Saçın karışık ise fon de yok sa sımsıkı toplamak. Derli toplu giyinmek tir. Sokağa çarşıya pazara sahne alırmışcasına çıkmak bakım dan fazlası diye düşünüyorum. Eşofman da giyebilirsin mesela ben şimdi çocuğu alicam okuldan. Uzerimde eşofman olacak. Markette alışveriş yapıcam. Esofman dediysem bazı hatunlar evde temizlik yaptıkları ile geliyor ondan da bahsetmiyorum. Ama okuldan bir avm ye vs gideceksem makyaj da yaparım giyinirim de.kaş bıyık kendim alıyorum. kuaöföre de altı ayda bir saç kestirmek için gidiyorum. fön vs çektirmem, kendim düzleştiririm.
onun dışında maskeyle bilmemne ile uğraşmaya üşeniyorum. doğru dürüst krem bile sürmem. çok sıkıntılı bi cildim yok şu an belki o yüzdendir. belki de çok erken çökücem ama olsun. uğraşamam şimdi.
ayrıca temizsen bakımlısındır bence. yani duş almak, temiz kıyafetler, kötü kokmamak... belki çok basitleştiriyorum olayı ama bence özü bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?