Bakimsiz kadin

Bence de bir insan bakımlı olmasa da temiz olmalı.
İstisnai durumlar olabilir. Hepimizin başına da gelebilir.
Ama onun dışında dikkat edilmeli. Bu kadar zor bir şey değil.

Annem ve babam boşandıktan hemen sonra evimizi taşıdık. Kıştı.
Babam şehir dışına yerleşti. Taşındığımız eve kendi imkanlarımızla geçtik.
Eşyalar paylaşılmıştı şofbeni babam aldı götürdü.
O zaman lisedeyiz annem yetemedi her şeye.
1 aydan fazla şofbensiz kaldık ama 2 günde bir
çaydanlıkta , tencere de su ısıtıp banyo zamanında birbirimize
su taşıyarak yıkandık.
Yani hiç imkanı olmayanı anlarım da onun dışında insanlar kişisel bakımlarına özen göstermeli.

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyelim burda kimse şatlar veya istisnai durumları da hesaba katarak 1 hafta uzun bir süre demiyor. Tabi ki istisnalar olur, şartları olmayan olur. Gerçekten çok yoksun bir yerde yaşanıyorsa Allah her açıdan yardımcıları olsun, daha iyilerini nasip etsin. Gördüğüm kadarıyla 1 haftayı uzun bulanlar, haftada bir yıkanırım diyenlere şaşırıyor, diğerleri de buna şaşırana şaşırıyor. Bakın işte ortak nokta, karşılıklı şaşırıyoruz

Demem o ki asıl söylemek istediğimiz çok vahim bi durum olmadığı sürece 1 hafta bence de çok çok uzun bi süre. Bu hayata ya da insanlara uzak olmaktan değil, ben de kökeni kırsaldan gelme bi insanım, büyükler hala köylerdedir, aylarca kalırıdık orda. Evde sıcak su mu yok? O zaman şofben vardır. O da mı yok? Benim baba tarafımda da evler banyo kazanlıydı, gidip aylarca kalırdık yaz tatillerinde (ki o ilçe yazın bile sisli ve buz gibidir, yani yaz sıcağı hiç bi zaman olmaz orda). Ona rağmen o kazan 3 günde bir yanardı.

Kışın zaten soğuk olmuyo deniyo. Soba dediğin şey insana ter attıran bşy. Hadi ölçülü yaktın kıvamında diyelim. Ev soğumasın diye evi havalandırma imkanı olmaz kışları ve odadaki nefes neminden insanın teni vıcık vıcık olur.

Saçın haftada bir yağlanıyor olabilir ama bu banyo için kriterin saçın yağlanması olması anlamına mı gelir? Benim saçım da 3 günde 1 yağlanır ama ben saç için daha sağlıklı olduğunu söyledikleri için 2 günde bir yıkarım. O 2 günde 1 dışında girdiğimde de saçımı toplar en azından vücudumu yıkarım ihtiyaç duydukça.

Hadi onu geçtim, regl iken banyo yapmamak? Yahu reklamlarda sürekli "kokuyu hapseder" lafını duyarız, bariz bi gerçek var o dönemde o bölge kokar, hem de ne kokma... Hadi ağrı sızı 2-3 gün desek, sonra nasıl dayanılır ki? Hele bi de 9 gün altı üstü denmiş. Yok mu artıran diyorum o halde

Her neyse dediğim gibi istisnai durumlar ve şartların uygun olmaması durumda geçerli değil zaten söylediğimiz. Şartları uygun olup süreyi uzun tutanların da kendi tercihi ama şaşırdık diye de yadırgamayın o zaman. Buraya bşy yazıyosan yoruma açtın demektir. Bizim yorumumuz da şaşkınlığımız. Saygılar Efem!!!

Son düzenleme:
Vay arkadaş iyiki ortaya bir laf attık, tekrar söylüyorum ben adet olduğum zamanlar ne yazik ki banyo YAPAMIYORUM dikkat ederseniz YAPMIYORUM DEĞİL YAPAMIYORUM DEDİM, eskilerde ne varmış ne demişler bilmiyorum hiç merak edip araştırmadım da, bu vücutla alakalı birşey, ben ilk adet olduğum zamandan beri (11 yaşından beri) ne zaman adetken banyo yapsam ya azalır normal gününden 2 gün önce biter yada kesilir önümüzde ki ayda bunun acısını berbat bir şekilde çekerim.

Aynı şekilde adetken kahvede içemem yine azalır erken biter veya kesilir ama tam tersi tereyağlı pekmez yiyeyim çocuk bezi bile kurtaramaz beni, bu vücutla alakalı birşey.

Ben adetken banyo yapamıyorum diye pislik değilim, saçlarımı hergün (adetim 6 gün sürer) lavaboda bir güzel yıkar,saat başı ped değiştirirken de iç çamaşırlarımı değiştirir, mis gibi tertemiz kıyafetlerimi giyerim,parfümümü de sıkar,makyajımı yaparım,saçlarımıda düzleştirme,maşa,örgü,topuz vs şekil verir,süslenir püslenirim sonra evin tüm camlarını açar evimi tertemiz temizlerim.

Gerçek hayatta karşılaşmak istemem diyenler olmuş neyse hiç bişey demiyorum paşa gönlünüz bilir konunun yeterince dışına çıktığımızı düşünüyorum... İyi günler.......

kadınlar gene iyi az çok kendilerine bakıyorlar. herkesin yaşamı farklı. ben işe makyajsız gitmem ama haftasonu fullmakyaj topuklu ayakkabıda bana garip gelir. herkesin alışkanlığı farklı sonuçta.

o değilde asıl erkeğin bakımsız ve pisi hiç çekilmiyor. bizim burda var birisi tırnaklar kesilmez, memur ama tıraş olmaz, dişler fırçalanmaz sapsarı sigarada var zaten, parfüm nerdeee, hergün odada ayvalık tostu yer. yemin ederim yüzüne bakmıyorum midem bulanıyor. hele yemekte kaçıyorum onla aynı masada otururum diye ödüm kopuyor. çorbayı bile ekmeği banarak yer o uzun tırnaklarıyla. bööğ midem bulandı gene

bu arada bu kişi öyle durumu falan yok değil ailecek saygılı pozisyonlarda çalışıyorlar maddi durumları falanda yerinde kendide daha 26 sında, olmayınca olmuyor işte

O laflar size değil 9 gün boyunca banyo yapmıyorum zaten hepi topu 9 gün diyeneydi galiba.

Bende şaşırdım açıkçası ne olursa olsun 9 gün bence çok fazla
:26:

Yahu tamam banyo yapmıyorsunuz,adetiniz kesiliyor da afedersiniz de o bölgeyi hiç mi yıkamıyorsunuz adet boyunca.Banyodan ne farkı var.Tuvaletinizi yapınca silip mi kalkıyormusunuz.Töbe töbe.Banyo yapınca bütün vücut temizleniyor işte.Suya sabuna dokunun biraz.

Ayy cok ayip ama,nasil gelip burada dedikodu yaparsin?
Yok yok olmaz.ayip denen bisey var,diye ahkam kesen cok var burada,vay efendim sanki ben geldim dedim ki,imkani olan olmayan hasta olan olmayan hepsini kast ediyorum?

Hayir arkadas özen göstermeyen genc ve aslinda paspal olanlardan kastimis ama yok laf hemen kötü yöne cekilmeden olmaz.

Insanlarin biraz daha duyarli olmasi mesele sadece.

Temizliğin nesi tartışılır yahu ?

Temizsen temizsindir , değilsen pis

Leş gibi saçlara her ay röfle attırmak , pis tırnaklara oje sürmek , yıkanmamaktan ter kokmuş bedene parfüm boca etmek ve aynı bedene marka kıyafetler ile kamufle etmek değildir bakım . Ağzındaki dişlerin rengi doğanın kanunana aykırı bir hal almış , sen gidip dişlerimi fırçalayayım diyeceğine hangi renk ruj sürsem derdindesin

Temizlik iyi bir şeydir . Bol bol su ve sabun ile ikili ilişkiler içinde bulunun . 1 hafta banyo yapmak yapmamak değil mesele bence , insan kendini bilir , silinir , sabunlanır , foşur foşur suda gerekmez bunlar için .

Bakımsız kadın (istisnai durumlar hariç ) kokuyor yahu ? Dert tabii , aynı toplu taşıma aracına biniyorsun , aynı bankada sıra bekliyorsun , markette aynı ekmeği elliyorsun

İkinizin verdiği örnekler arasında fark var.
Herşeyduzelirmi nin örneğindeki kişi,onun hergün gördüğü ve genel yaşantısını bildiği birisi,ne yazık ki bu onun tarzı olmuş
beyazlım senin örneğinde ise senin bir anlık hasbelkader karşılaştığın bir kadın.
o yüzden yorumun tepki aldı heralde.
bana kalırsa bu üzerinde o kadar tartışılacak bir mevzu değil.
Konu hoplamış hoplamış banyoya gelmiş.
bura birbirimize bir banyo yapacağımız günler ile ilgili ders vermediğimiz kalmıştı
onu da gördük:))

Son düzenleme:
pis'se pis size ne bundan?
herkes sizin bulunduğunuz şartlarda değildir belki!!

İnsanlar çeşit çeşit.Biri adetim hepi topu dokuz gün sürüyor yıkanmıyorum diye çok doğal konuşursa ona dokuz günün çok fazla olduğunu söylememiz gerek.Belki bu ona normal geliyor söylememiş kimse.Ama hiç normal değil.Bu ders vermekse ders vermek gerek demekki.Çünkü toplum içine giren biri pis olamaz.Kimse onun pis kokusunu çekmek zorunda değil.İşyerime gelen kişiler bazen çok pis kokabiliyorlar.Ortamın havası değişiyor birden.Kokan her insan işyerinden çıktıktan sonra burayı havalandırmak zorunda kalıyorum.Çünkü o koku asla çıkmıyor.Bütün ısı da uçup gidiyor.Mecburmuyum onların pis kokusunu çekmeye ve üşümeye.Su var sabun var yıkanın ya.

Ayrıca şarttan şurttan bahsedenler hiç pis insanla karşılaşmamışsınız demekki.Pisliğe hiçbir bahane olamaz.

Son düzenleme:
ne kadar bencil insanlar olduk çıktık.sadece kendi keyfimiz için diğer insanlara ders vermeyi kendimize yakıştırıyoruz.yazık gerçekten!!hiç düşünmüyoruz acaba o insanın imkanı var mı?nerede hangi şartlarda yaşıyor?sabun alıcak parası var mı?
bunları ne yazık ki düşünen yok..
ama pardon önemli olan bizim keyfimiz dimi...

Parası olmayan,yıkanacak durumda olmayanlar tamam da yüzde kırk kat makyaj,elinde milyarlık telefonu olanları nasıl savunacaksınız?Pardon bize ne değil mi?Pis pis yaşayalım birlikte.

dikkat ettiyseniz imkansızlıktan bahsediyorum ki elinde milyarlık telefon olanda yıkanmasa yine de size ne?ne diyebilirsiniz?ama pardon ders vermeyi yakıştırıyoruz ya kendimize veririz dersini olur biter!

Ben farkında olmadan başka bir dil falan konuşuyorum herhalde, tuvalette ne yaptığımı burda anlatacak değilim üzgünüm Banyo yapıp yapmama konusunda da kimseden akıl alacak değilim ne yazık ki Ben kendimi biliyorum bu bana yeter, durduk yere yalan söyleyecek halimde yok bundan bir çıkarımda......

Herkesin kendi tercihi hiç kimsenin kimseye sen niye böyle yapmıyosun demeye hakkı yok, kime ne ki bundan senin temizliğin sana onun pisliği ona bitti gitti

Parası olmayan,yıkanacak durumda olmayanlar tamam da yüzde kırk kat makyaj,elinde milyarlık telefonu olanları nasıl savunacaksınız?Pardon bize ne değil mi?Pis pis yaşayalım birlikte.

başkasının özgürlüğüne girme hakkımız yok sanırım, bu da onun özgürlüğü

Bize ne değil tabiki.Bir konu açılmış yorum yapıyoruz.Kimse bunu anlamıyor.Toplum içinde yaşıyorsan kokmayacaksın.Beni rahatsız etmeyeceksin.Ben işten gecenin onu da olsa gelip duş alıyorsan sen de hiç değilse kokmamak için çaba sarfedeceksin.Ben de biliyorum ayaklarımı uzatıp tv izlemeyi,yan gelip yatmayı.Ama saygı lazım çevrene.Ben burnumu tuta tuta seninle aynı ortamda olmak zorunda değilim.

evet karışırım da ders de veririm.. pislik özgürlük değildir.. o zaman çöp evlere de karışmayalım, kadının evi ister ot biriktir, ister çöp.. özgürlük sınırları olan bir olgudur, free takılmak özgürlük değildir..
ayrıca; internete girip kk da geyiğin dibine vuran adam yıkanadabilir.. 9 gün yahu 9 gün.. hem de hebi-topu 9 günmüş, kimbilir üst limit ne???

başkasının özgürlüğüne girme hakkımız yok sanırım, bu da onun özgürlüğü

Banane isterse kırk sene yıkanmasın ama beni de rahatsız etmesin.Markete,bakkala gidince kırk metreden kokan insanlar var yahu yapmayın artık.Özgürlük evindedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…