bence haftada 1 banyo yapan topluma olan gorevini yerine getirmistir. bundan fazlasi kendine olan gorevi ve saygisidir.
ama yasadigim yerde yilda bir banyo. yapanlara denk gelseniz tirnaklar artik tirnakligini kaybetmis, idrar kokusu cigerinizi sizlatan pislikten saclarin top top oldugu inan 9 gun banyo yapmayana cemkiremeZsiniz. evet insanlarin ozgurlugu var elbet makyaj yapmak oje surmek bunlara kimse karisamaz ama karsidakinin burnunun diregini sizlatiyorsan zaten kul hakkindan yatacak yerin olmaz.
Canım sadece meraktan soruyorum, lütfen yanlış anlama. İstemezsen cevap da vermezsin zaten de. Neresi orası? :44:
londra.....................
İnsanlar çeşit çeşit.Biri adetim hepi topu dokuz gün sürüyor yıkanmıyorum diye çok doğal konuşursa ona dokuz günün çok fazla olduğunu söylememiz gerek.Belki bu ona normal geliyor söylememiş kimse.Ama hiç normal değil.Bu ders vermekse ders vermek gerek demekki.Çünkü toplum içine giren biri pis olamaz.Kimse onun pis kokusunu çekmek zorunda değil.İşyerime gelen kişiler bazen çok pis kokabiliyorlar.Ortamın havası değişiyor birden.Kokan her insan işyerinden çıktıktan sonra burayı havalandırmak zorunda kalıyorum.Çünkü o koku asla çıkmıyor.Bütün ısı da uçup gidiyor.Mecburmuyum onların pis kokusunu çekmeye ve üşümeye.Su var sabun var yıkanın ya.
Ayrıca şarttan şurttan bahsedenler hiç pis insanla karşılaşmamışsınız demekki.Pisliğe hiçbir bahane olamaz.
Bir sihirli değnek değse de saçlarımız normale dönüşse keşkeaynı sac bende var! sabah yıkarım aksam hemen yaglanır.
veya ertesi gun sabahtan isim var diye aksam yıkayıp yatarım ama sabah olmus bir bakarım aynaya saclar kendinden gecmis.
su anlattıgınız bende de olmustu, 2gun ya toplam sadece 2gun! sular kesik, kış vakti. erkek arkadasım nolur goreyim diyor... olmaz dedikce ısrar ediyor. o gun de kar yagmıs. tamam dedim, taktım bereyi gittim yanına. biraz karda yuruyup eve döncem guya.
sonra uzun suredir tanıstırmak istedigi bir arkadası vardı o aradı. hic hesapta yoktu. dukkana ugrayıp cıkacagız guya. ay otur otur bitmedi. bere bunalttı. pancar gibi oldum. sonra unuttum bir öfkeyle herseyi cıkarmısım ki... saclar da ortaya cıktı tabi. :26:
guya hastayım zaten kuafore yıkatıp hemen soguga cıkmayayım dedim... hastaysan otur evinde ne isin var sokakta. cok utanmıstım
evet karışırım da ders de veririm.. pislik özgürlük değildir.. o zaman çöp evlere de karışmayalım, kadının evi ister ot biriktir, ister çöp.. özgürlük sınırları olan bir olgudur, free takılmak özgürlük değildir..
ayrıca; internete girip kk da geyiğin dibine vuran adam yıkanadabilir.. 9 gün yahu 9 gün.. hem de hebi-topu 9 günmüş, kimbilir üst limit ne???
Banane isterse kırk sene yıkanmasın ama beni de rahatsız etmesin.Markete,bakkala gidince kırk metreden kokan insanlar var yahu yapmayın artık.Özgürlük evindedir.
her gün duşa girmek temiz olmak değildir ki, düzenli kıl tüy temizliği yapmıyorsa, kıyafetini hafta da bir değiştiriyorsa istediği kadar duşa girsin pistir benim gözümde. iş yerin de bir arkadaş vardı o da ben her gün duşa giriyorum temizim temizim diye dolanıyordu ama kadından bir ter kokusu yayılıyordu ki anlatamam demekki her gün duş alıyor ama kıl tüye önem vermiyorr dolayısıyla pistir bu kadın benim gözümde..
işim dolayısıyla ellerim, tırnak diplerim hep boyalıdır. parmak boyaları, guvaj boyalar öyle sabunlayınca akıp gitmiyor malesef. dışarıdan gören bu kız kaç gündür ellerini yıkamıyor acaba diye düşünür halbuki günlük duş alan insanım.. belki bahsettiğiniz kadının pisliği de emeğidir.
aynen o boyalarla benim de basim dertte oluyor, ne kadsr temizlenirsen temizlen tırnak diplerine giriyor sirf bu yüzden cogu zaman koyu renk oje kullanmisimdir.
insanlarin hayatlarini bilmeden etmeden yargilamak ne kadar acimasiz bir sey, hadi diyelim bi anlik aklindan gecirdi ama konu sahibi bir de senmeden buraya konu acmis. umarim kendisi hep bakimli olur, bir gun bile sacini yikayamadan dolasmak zorunda kaldigi zorluklarla basbasa kalmaz
Ayy cok ayip ama,nasil gelip burada dedikodu yaparsin?
Yok yok olmaz.ayip denen bisey var,diye ahkam kesen cok var burada,vay efendim sanki ben geldim dedim ki,imkani olan olmayan hasta olan olmayan hepsini kast ediyorum?
Hayir arkadas özen göstermeyen genc ve aslinda paspal olanlardan kastimis ama yok laf hemen kötü yöne cekilmeden olmaz.
Insanlarin biraz daha duyarli olmasi mesele sadece.
En azindan dus aliyormus hergün, bide almadigini düsün
bak bunu hatırlattıgınız iyi oldu, ogrencilikte maketlerden o ellerim mahvolurdu, zannedersin taş toprakla ugrasıyorum
bi de hep dus alırdım temizdim ama oyle suslenmezdim de. sacımı oldugu gibi toplar hoop uzerime bir hırka alır cıkardım.
beni de evsiz mi sanıyorlardı acabasimdi de ne zaman şövalenin önüne gecsem yemege misafir cagırmıyorum ki igrenmesinler.
konu sahibi, pislik baska sey zaten de. hani o genc ama paspal diyorsunuz ya, buyrun benim...
bi de ellerim cok fena gozukur, camasır suyunda bekletsem bile zor cıkıyor.
boşaltın icinizdekileri bana, rahatlayın.
sonra yolda yuruyen insanları rahatsız eder dedikodusunu yaparsınız falan... bir de başka sebeple hastalık vs sacını da yıkayamadıysa o gun, vay haline! en azından baskaları uzulmesin.
Yolda yürüyen sizi baglar,dedikodu konusunda da burada olan bircok kisi gibi cok tecrübelisiniz.
ay evet haklısınız, dışarda gordugum insanları şikayet eden buraya yazan da bendim.
anlık bir hafıza kaybı, oluyor işte böyle.parfum kokusu bazen tiner etkisi yapıyor, napayım
Parfümü nerden cikardiniz yahu :)
Ben demedim kadin parfüm kokmuyordu,bakin bu tür hakaret edebiliyorsunuz klavyeniz sayesinde.ne güzel degil mi?
Neyse niyet belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?