Bakır spiral deneyimleyen var mı?

annelik yolunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
1.717
2.289
53
27
Merhabalar, aramızda illa bakırlı spiral kullananlar vardır. İlk bebeğim 45 günlük uzun süre korunmayı düşünüyorum. Pcos olduğum için hormonlu yöntemler bana uygun değil. Spiral takılırken çok acıyor mu? Koruyuculuğu yüksek diyorlar sizin deneyiminiz nasıldı fazla kanama yaptı mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bende bakır spiral taktırmayı düşünüyorum. Biraz araştırmıştım acı olayı normal doğum yapmayan kadınlar için söz konusu olabiliyormuş ve Bakır spiralin çeşitleri varmış özellikle devlet hastanelerinde takılan daha acı verebiliyormuş diye duydum. Ama hangi bakır spirali taktırmak mantıklı merak ediyorum bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim

Yıllarca takılı kaldı çıkarması da gayet rahat oldu ,öneririm
Çocuk aldırmadan iyidir iyi korur ben özel doktorda taktırmıştım en pahlısı oydu ama kalite olanda oydu

Ben cuma günü taktırdım işlem sırasında beklediğim kadar çok ağrı hissetmedim sadece spekulum acıttı biraz sonra da 4 5 saat adet ağrısı gibi ağrı ve kanama oldu 2 günde bitti kanama şu an hiç hissetmiyorum bile

bakır spiral olarak bu modeller var:
Multiload 375 Cu
Nova T 380
UT 380 Standard
Copper-T 380A (ParaGard)
Multiload Cu 250
Hangisini seçmek mantıklı, siz hangisini taktırdınız? Spiralin bakır içeriği fazla olursa kanamayı arttırıyormuş sanırım. Hangisi daha doğru bir tercih olur, rahme tutunması ve kayma riski düşük olması da önemli

Peki devlet hastanesinde mi taktırdınız özelde mi? Süreç nasıl muayene esnasında bakır spirale karar verdiniz sonra spirali hastane mi temin ediyor siz mi alıp getiriyorsunuz, ücret olarakta bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

Bende taktırdım copper 380 A 2.günümdeyim benim ilk takılırken çok acıdı ilk günde ağrı devam etti, bugğn ağrım yok ama sanki spirali içimde hissediyorum 2gündür adet kanaması gibi kan geliyor bakalım sonraki günler ne olacak, benim doktor toplamda 10bin lira aldı takmaya

Ben bugün bir takım fiyatlar aldım paylaşmak isterim faydalı olur umarım. Önce nexplanon deri altı implantımı çıkartmam gerek bu beş bin lira+muayene. Gynefix bakır boncuklu spiralin kendi fiyatı 7bin+işlem ücreti 10bin+muayene 2bin
Yani bana 26bim e malolucaktı. Kafayı yemişler. 10bün işlem ücreti adam sömürmektir kimse kusura bakmasın. Ben de devlet hastanesinde ücretsiz implamtımı çıkartıcam yenisini takarlarsa ne ala. Gynefixten vazgeçtim
Özel kliniklerde çok dikkatli bilgi alın burda her işlem için ayrı muayene ücreti almalarına ayrı sinir oldum

Ben devlette taktırdım iki kere. İlkinde aç gitmiştim.önce smear testi aldılar,ardından spiral. Ama işlem uzun sürünce bende kendimi kasınca kötü geçti. Açlıktanda başım döndü bir kötü oldum. Takan kişi kadın doğuma rand al kontrol ettir, güvenme dedi. Bende gittim ve dr spiral nerdeyse çıkmıştı dedi ve çıkardı.o boşa gitti.
İkinciye gittim o acısız oldu. Kontrolde de herşey yolunda dedi dr. Ama 5 ay boyunca aşırı kanamam oldu ve regl günü 7 ye çıktı. Hasta bezleri ile gezdim. 5 ay dayanabildim , çıkartırdım. Sonra yanlışlıkla hamile kaldım:) doğurayım hormonlu yada derialtı düşünüyorum

Merhaba kızım 4 aylıkken taktırdım aşırı derecede ağrı çektim eve geldikten sonra da 3 gün acıdı ancak zaten tahmin ediyordum tutmayacaktı ilk aydan düştü gitti spiral

Merhaba kızım 4 aylıkken taktırdım aşırı derecede ağrı çektim eve geldikten sonra da 3 gün acıdı ancak zaten tahmin ediyordum tutmayacaktı ilk aydan düştü gitti spiral
Merhaba düştüğünde nasıl görünüyordu? Ben de 5 gün önce taktırdım ilk 3gun hafif kanama ve ağrı oldu 4. gün alaturka tuvaletteyken bir şey düştüğünü gördüm rengi kırmızıydı kan pıhtısı da olabilir ama spiral mi düştü acaba diye merak ediyorum. Cuma günü kontrolüm var. Şuan hiç ağrım veya akıntım falan yok düşmüş olabilir mi acaba?

T şeklinde ufak bir şey fark edilebilir aslınsa

Reactions: Qaz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…