Bakır spiral deneyimleyen var mı?

annelik yolunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
1.679
2.260
53
27
Merhabalar, aramızda illa bakırlı spiral kullananlar vardır. İlk bebeğim 45 günlük uzun süre korunmayı düşünüyorum. Pcos olduğum için hormonlu yöntemler bana uygun değil. Spiral takılırken çok acıyor mu? Koruyuculuğu yüksek diyorlar sizin deneyiminiz nasıldı fazla kanama yaptı mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bende bakır spiral taktırmayı düşünüyorum. Biraz araştırmıştım acı olayı normal doğum yapmayan kadınlar için söz konusu olabiliyormuş ve Bakır spiralin çeşitleri varmış özellikle devlet hastanelerinde takılan daha acı verebiliyormuş diye duydum. Ama hangi bakır spirali taktırmak mantıklı merak ediyorum bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim

Yıllarca takılı kaldı çıkarması da gayet rahat oldu ,öneririm
Çocuk aldırmadan iyidir iyi korur ben özel doktorda taktırmıştım en pahlısı oydu ama kalite olanda oydu

Ben cuma günü taktırdım işlem sırasında beklediğim kadar çok ağrı hissetmedim sadece spekulum acıttı biraz sonra da 4 5 saat adet ağrısı gibi ağrı ve kanama oldu 2 günde bitti kanama şu an hiç hissetmiyorum bile

bakır spiral olarak bu modeller var:
Multiload 375 Cu
Nova T 380
UT 380 Standard
Copper-T 380A (ParaGard)
Multiload Cu 250
Hangisini seçmek mantıklı, siz hangisini taktırdınız? Spiralin bakır içeriği fazla olursa kanamayı arttırıyormuş sanırım. Hangisi daha doğru bir tercih olur, rahme tutunması ve kayma riski düşük olması da önemli

Peki devlet hastanesinde mi taktırdınız özelde mi? Süreç nasıl muayene esnasında bakır spirale karar verdiniz sonra spirali hastane mi temin ediyor siz mi alıp getiriyorsunuz, ücret olarakta bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…